Aihealueet

Listaukset

  Älä kertaa, ei ole pakko

  Kersantt

  Meinaa saa 300 egua kun käy itsensä leimaamassa sivariksi. Lyhyt nk.täydennyskoulutus, missä voi vähän naukkailla ja pitää hauskaa. Samalla tienaa. Itse ekan kertsin jälkeen menin, eikä tarvii enää koskaan kertailla!

  13

  857

   Vastaukset

   • Onhan se hauskaa opetella miinanpolkemisen tekniikkaa. Aamupäivällä poljetaan vasemmalla jalalla ja iltapäivällä oikealla. Luuletko pahvipää, että lintsaaminen vapauttaa palveluksesta kriisitilanteessa? Laissa sanotaan mm. näin:
    "Liikekannallepanon sattuessa siviilipalveluksessa olleet tai totaalikieltäymisestä vankeusrangaistukseen tuomitut voidaan määrätä valmiuslaissa tarkoitettuun työpalvelukseen tai siviilipalveluslain mukaiseen palvelukseen liikekannallepanon aikana." Että tervetuloa vaan tyhjentämään sotilaiden paskahuuseja ja polkemaan miinoja!

    • Lääkitys taas unohtunut?

     Sinulle ei muuten uskalla asetta antaa, olipa sitten kriisi tai ei.


    • 9-5 kirjoitti:

     Lääkitys taas unohtunut?

     Sinulle ei muuten uskalla asetta antaa, olipa sitten kriisi tai ei.

     Sori vaan, mutta minulla on ollut jo vuosia asekaapillinen täynnä, kun harrastan sekä metsästystä että muuten vaan ammuntaa. Yhtään vahingonlaukausta ei ole tullut, mutta jos huvittaa kokeilla, tule piippalakki päässä eteen hyppimään...
     Miksi kyselet lääkityksestä, onko siellä Pietarissa lääkkeet vähissä? Iskeekö talouspakotteet tavalliseen junttiin?


   • Taloudesta ja työllisyydestä olen huolissani. Saisi ne sotaleikit maksaa vähemmän, itse en sellaista tuhlausta kannata. Siksi lähdin reservistä.

   • Täydennyskoulutuksen oheistuotteina menettää myös sotilasarvonsa ja aselupansa. Metsästele sitten jalkajousella ja loukuilla. Viimesotien aikana yhtä etulinjan sotilasta kohden tarvittiin takalinjoille kuusi (6) henkilöä huoltoon ja muihin aputehtäviin. Nykymallissa niitä tarvitaan tuplasti enemmän, eikä kaikille kuitenkaan riittäisi modernia henkilökohtaista asetta ja varustetta .

    • Ei muuten lähde aseluvat, eikä edes sotilasarvo. Ei ainakaan minulta lähtenyt kummatkaan.


    • Kersantt kirjoitti:

     Ei muuten lähde aseluvat, eikä edes sotilasarvo. Ei ainakaan minulta lähtenyt kummatkaan.

     No aivan varmasti lähtee sotilasarvo, koska täydennyspalvelukseen ilmoittautuessa poistutaan kokonaan reservistä.


   • Ei kai kukaan älykäs nyt kertaamassa käy? Ne höpöjutut opittiin kerralla aikoinaan. Reservistä pääsee pois ja siinä mitään aselupia menetä. Minulla on kaapillinen pitkiä aseita enkä ole ollut reservissä sitten 1990-luvun.

    • Valapatto ei ole luotettava. Miten voisi olla luotettava aselupien ja aseiden suhteen. Mielestäni voisi olla niin, että vain sotilaspassilliset saisi aselupia normaalisti ja muille sitten jokin erityinen näyttömenettely, että selviää, onko sopiva luonne. Meinaan, että noita joukkoampumisia ei ole juuri sotilaspassillisten piiristä tehty.

     Jos tekee mieli reservistä sivakoiden joukkoon, niin aseluvat uuteen harkintaan sillä perusteella, että rikkoo valan.


    • sanansaSyöneet kirjoitti:

     Valapatto ei ole luotettava. Miten voisi olla luotettava aselupien ja aseiden suhteen. Mielestäni voisi olla niin, että vain sotilaspassilliset saisi aselupia normaalisti ja muille sitten jokin erityinen näyttömenettely, että selviää, onko sopiva luonne. Meinaan, että noita joukkoampumisia ei ole juuri sotilaspassillisten piiristä tehty.

     Jos tekee mieli reservistä sivakoiden joukkoon, niin aseluvat uuteen harkintaan sillä perusteella, että rikkoo valan.

     Valapatot löytyvät esikunnistamme. Ne saastat ovat meidät niin pettäneet ettei meidän aikanaan vannomilla valoilla ole enää mitään merkitystä!


   • Seuraavissa käpykaartin kertauksissa minut ylennetään ali-kenraaliluutnantiksi.

    • Miksi alistua muiden mielipiteeseen. Käpykaarti on kerrankin sellainen paikka, että voi itse valita itselleen sotilasarvon. Esim. kenraaliarkkimandriitta on aika hyvä ja edustava titteli. Harvoin kokeiltu.

     Yksi hyvin, hyvin hankala piirre käpykaartin arvoissa kuitenkin on. Mitä korkeampi titteli, sen pienempi heppeli. Eli heppeli pienentyy ylennysten myötä siellä. Älä ylene liikaa, ettei tule äkkiä liiankin lokoisa olo.


   • Eilen tapasin vanhan armeijakaverin kauppakeskuksessa. Oltiin Kontiorannassa 80-luvun lopulla. Kaveri kysyi että monestiko olen käynyt kertaamassa. Kerroin että en kertaakaan koska erosin reservistä jo 1992. Kaveri oli käynyt liki 10 kertaa. Nauroimme tälle hyvässä hengessä. Jokainen tekee omat ratkaisut.

   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    174
    8566
   2. Trump häviää Presidentin vaalit ? Ennuste

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006516345.html Tuon mukaan Biden saa murskavoiton. Vaaleihin on aikaa, joten tilanne saattaa muuttua
    Maailman menoa
    113
    3920
   3. Sofia Belof on nyt Eiranrannan Stefun kotirouva

    Taas Seiska oli oikeassa, vaikka Sohvi jälleen oli kieltänyt muuttavansa Stefun omistamiin asuntoihin. Muuttopuuhissa neitonen oli heti kun ex:n isä h
    Kotimaiset julkkisjuorut
    146
    2895
   4. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    108
    2048
   5. Martina Nannalle viinille

    Martina menee Nannalle viinille. Naapurin Roope on Martinan kuskina. Siis mitäh... Minkä ikäinen tuo Roope on? Tosi nuoria ystäviä Martinalla on. Pape
    Kotimaiset julkkisjuorut
    77
    1842