Mitä teen? varoitus: PITKÄ TEKSTI

Masentavatilanne

Eli. Oon 12 vuotias tyttö, mitat 165cm/74.5kg. paino käy siinä 73.8-74.5 kilon välillä. En näytä pyöreältä jotakuinkin omasta ja kaverieni mielestä. Puntarissa on aina ollut painoindeksien mukaan "lievää ylipainoa". Syksyllä oli sellainen 1-2kk pituinen jakso etten syönyt kunnolla, saatoin jättää syömättä 6-10 tunniksi, välillä jopa 12 tunniksi, ateriat olivat erittäin pieniä. Syy oli että halusin laihtua "normaaliksi/laihaksi", että elämäni olisi parempaa ja normaalia.

Minulle aina sanotaan, että olen laiha enkä lihava. Kun kasvoin siinä niin hoikistuin samalla, paino nousi yli 10 kiloa, joka itkettää, jos sitä asiaa mietin oikein,mutta silloin aloitin juuri ensimmäistä kertaa urheilemaan kunnolla, eli nykyään en näytä pyöreähköltä.. Laihduin siinä kyllä jonkun verran, en todellakaan huomattavasti, ja lopetin tämän syömättä jättämisen kun asiaan puututtiin kotona ja koulussa kun kaverit huolestuivat.

Nyt on kaikki ollut lähes normaalisti, mutta ahdistaa. Itken lähes päivittäin ja ajattelen tämäntapaisia juttuja koko ajan.."Kyl mä oon pian laihempi" "mä kyl laihutan tohon" "oon lihava mut muut ei vaa sano mua lihavaks" "jätän vaa syömättä ja sit siitä tuun vielä hoikemmaks" Olen aina ollut pitkä, luokan pisin.

Harrastan sählyä kaksi kertaa viikossa, ja motivaatiota kuntoiluun löytyy, mutta ei ole mahdollisuutta käyttää sitä hyväksi. Jätän vieläkin aterioita välistä, ja rankaisen itseäni jättämällä tahallaan syömättä 4-7 tunniksi. Kaverini joka itse syö huonosti huomauttelee usein ruokalassa ruuastani. "Hei sun pitäis oikeesti syyä noi" "etkö sä taaskaan syö kaikkea?" "Ei toi oo sun tapasta yhtää syödä noi vähän". Yritin tässä dietata, kyllästyin että kaikki ruokien määrät piti mitata ja laskea yms. Koulussa syön liian vähän, kotona liian epäterveellisesti. Voisin jättää syömättä taas pitkäksi aikaa, mutta pelkään että menetän lihaksia ja tulen heikommaksi.

Käytän välillä jopa monta tuntia (1-3 tuntia, rehellisesti.) katsoen laihdutus- aiheisia keskustelupalstoja, lyhytelokuvia sekä videoita.

Välillä, pakotan vihaisesti itseni juoksemaan portaat alas, mietin, "entä jos kaadun ja loukkaan?", vastaen itselleni "juokse läski, juokse. Ei se haittaa jos loukkaat ku laihutat ensin"

Siis, olen ihan semi laiha, sen about 2 kiloa jos laihuttaisin olisin perus laiha. Ei siinä ole mitään vaikeaakaan. En vain ole tullut laihuttaneeksi sitä.. aion taas kokeilla jotain, en tiedä mitä.

Mielessäni on koko ajan ajatus, että laihdun ensin "normaaliksi", ja sen jälkeen jatkan elämääni normaalisti. En tiedä enää, olenko laiha vai lihava, sillä välillä näen itseni huomattavasti lihavampana ja laihempana. (Ei, kyse ei ole siitä että paino vaihtelee aina sen parin kilon välillä.)
Jalkojen paksuus on minulle aina ensimmäinen asia mitä huomaan ihmisessä, vertaan jalkojeni paksuutta usein muiden ihmisten jalkoihin.

Puntarilla käyn joka päivä, ihan huvin vuoksi, ilman syytä.

Haluisin siis tietää, että mikä tässä nyt on, kun ei mulla anoreksiaa ole, ruoka maistuu ja kammoksun anoreksiaa, ja muutenki tiiän ettei mulla oo mitää anoreksiaa. Ette te voi siis vastata kunnolla, mut jotain jos sanoisitte, ku tätä tilannetta oon pitemmän aikaa jo miettinykki.

Tän päivän ateriat (söin tänää miten nyt normaalisti oon syöny)


Aamupala: kulhollinen suklaamuroja, maitoa.

Lounas (koulussa): puolikas peruna, ketsuppia sen kanssa, lasillinen maitoa, näkkäri, ihan vähän salaattia (en oo ikinä tykänny salaatin mausta)

Välipala: (välipalalla aina sit ahmin liikaa): 3 pikku jogurttia, kaksi karilanpiirakkaa, voita niiden päällä, kaksi lasia jaffaa. (Välipalalla kadun tätä ja jätän aina jonaki toisena päivänä välipalan tai jonku muun aterian välistä)


Iltapala: pari lasillista vettä.

Oon alkanu syömään vaan sen 4 kertaa päivässä, kun oon todennu et pärjään neljälläkin aterialla, kuulostaa edes oudolta syödä 5 kertaa päivässä. Jos tekee mieli napostella, otan purkkaa tai sit valitettavasti päädyn syömään vähän karkkia. Perjantaisin on aina karkkipäivä, jolloin saa sen yhen karkkipussillisen karkkia, ellei me vaihdeta sitä hedelmiksi karkin sijaan, kuten välillä perheessämme teemme.

En tiiä mitä mä teen tässä tilanteessa. Kiitos jos vastaatte tähän. :]

5

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suosittelen sinua kääntymään terveydenhoitajan puoleen kun asia sinua kovasti mietityttää. Hän voi sinua neuvoa terveelliseen ruokavalioon.

    • Syökiltti

      Suosittelen myös juttelemaan terveydenhoitajalle.
      Ja omasta kokemuksesta voin sanoa että kannattaa syödä sitä kouluruokaa niin et ahmi välipalalla. Tiedän että se voi olla hankalaa, minulla oli nuorempana syömishäiriö. Mutta lupaan että ahmiminen loppuu kun säännöllistät ruokailusi.
      Tsemppiä.

    • Miaria

      Kouluruoka ei lihota, sitä pitäisi sinun ehdottomasti syödä. Opettele syömään myös salaattia, se on laihduttajalle sopivaa ruokaa. Jätä pois tai vähennä kaikki sokeria sisältävät ruuat: suklaamurot, limsa, karkit. Limsa lihottaa!!! Jugurttiakin vähemmän. Vähennä siis hiilihydraattipitoisia ruokia. Laihduttajan pitää syödä vähän, mutta usein. Sinun pitäisi syödä enenmmän myös proteiinia, esim. kalaa, kananlihaa, rahkaa, kananmunia. Jos et syö riittävästi proteiinia, pituuskasvusi pysähtyy. Kun saat lisää pituutta niin paino on ihan sopiva.

    • Moretta

      Sun ateriat on ihan pielessä. Suklaamuroissa on liikaa sokeria, jätä ne pois. Aamulla vois syödä hedelmiä tai rahkaa marjoja tai voileipää ja maitoa. Koulussa kannattaa ehdottomasti syödä lounas, se ei lihota. Syö paljon kasviksia, lisäksi kalaa tai kanaa ja muita proteiineja. Perunaa, riisiä, spagettia vähän tai ei lainkaan.. Välipalaksi ei kannata juoda limsaa, siinä on paljon sokeria ja tyhjiä kaloreita. Jugurtissakin on aika paljon sokeria, vähennä sitä. Hedelmät ja esim. porkkana sopii välipalaksi, niissä ei oo paljon kaloreita. Illallakin pitää syödä jotakin, ei saa olla kokonaan syömättä. Aineenvaihdunta toimii parhaiten jos syö usein mutta vähän. Vettä kannattaa juoda usein mut sillä ei saa korvata aterioita. Vaihda ne laihdutusvideot musiikkivideoihin ja ala tanssimaan tai hanki joku uusi harrastus niin et koko ajan aattele sitä laihduttamista, sä et oo edes lihava.

    • masentavatilanne

      Okei, kiitos neuvoista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1778
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1251
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1164
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1077
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1021
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    10. 10
      980
    Aihe