Naiset ja hiustenlähtö

Ajattelin aloittaa uuden ketjun, jossa voi porista naisten hiustenlähdöstä, vaihtaa kokemuksia ja vuodattaa sydäntä. Itse olen jo henkisesti valmistautunut siihen, että tulevaisuudessa täytyy hankkia peruukki.

Olen 30-vuotias nainen, jolla on aina ollut varsin ohuet hiukset. Otsassa on ollut kiilat niin kauan kuin muistan, mutta valitettavasti viimeisen reilun puolen vuoden aikana hiukseni ovat ohentuneet kauttaaltaan todella paljon, varsinkin otsan alueelta ja päälaelta. Aamu alkaa siis asettelemalla hiukset niin, ettei päälaki paistaisi läpi. Kävin asiaan erikoistuneella ihotautilääkärillä, joka määräsi Sporanox-kuurin, jotta päänahan seborrea saataisiin kuriin. Samaan aikaan aloin käyttää naisten Rogainea. Jos tämä ei toimi, seuraava vaihtoehto on Spiresis. E-pillereitä en voi käyttää, sillä suvussa on ollut niin paljon veritulppia - jopa yksi suoraan e-pillereistä johtunut. Lääkäri ei osannut sanoa, onko kyseessä perinnöllinen, miestyyppinen hiustenlähtö vai johtuuko hiustenlähtö päänahan ongelmista. Pääni rasvoittuu ihan kamalaa vauhtia, pakko pestä joka päivä. Muuten päänahka kutisee ja sinne tulee "rupia". Tuntuu, että Sporanox-kuuri helpotti ainakin tuota kutinaa.

Oma epäilyni on, että minulla on perinnöllistä hiustenlähtöä yhdistettynä päänahan ongelmiin. Olen käyttänyt 2% rogainea nyt pian kaksi kuukautta. Otsan tyvessä kasvaa jo lyhyitä, uusia hiuksia. Erityisesti niitä on kasvanut otsalohkoihin! En kuitenkaan vielä iloitse liikaa, sillä saa nähdä, kasvaako niistä kunnon hiuksia ja kasvaako hiuksia myös päälaelle vai jääkö uusi kasvusto vain tällaisiksi vauvahiuksiksi. Lisäksi pesen hiukseni muutaman kerran viikossa Nizoralilla ja välissä pesen hiukset Flow-merkin teepuushampoolla. Se on ollut hämmentävän hyvä rasvoittuvalle päänahalle ja teepuuhan on antiseptinen aine. Täällä oli joskus ketju, jossa joku nainen kertoi saaneensa hiustenlähdön kuriin pelkällä teepuuöljyllä, mutta toiminee vain silloin, jos hiustenlähtö johtuu päänahan villintyneestä hiiva- ja bakteerikasvustosta.

Munasarjat on kerran muutama vuosi sitten ultrattu, ja silloin pcos:ta ei näkynyt. Ajattelin kuitenkin, että seuraavalla gynekerralla pyydän ultrauksen. Kuukautiset ovat olleet säännölliset, mutta on toki mahdollista, että hiustenlähtö johtuisi pcos:n aiheuttamasta testosteronin lisääntymisestä.

Sen voisin vielä mainita, että olen jättänyt nyt myös kaikki viljatuotteet pois ruokavaliosta. Minulla on aikanaan epäilty keliakiaa, mutta verikokeiden mukaan minulla ei sitä ole, vaikka selviä oireita tulee. Sain diagnoosiksi ärtyvän suolen oireyhtymän. Kuinkahan paljon suoliston ongelmat liittyvät hiuksiin? Tiedän yhden ikäiseni naisen, jolla on näkyvää hiustenlähtöä ja myös hänellä on ärtyvän suolen oireyhtymä ja herkkyyttä viljoille.

Siitähän on myös tutkimuksia, että kaljuuntuminen liittyy sydän- ja verisuonitauteihin. Kuten aikaisemmin kirjoitin, omassa suvussani on ollut paljon veritulppia...ja kaljuja (miehiä).

Kysynkin siis: Millaisia kokemuksia muilla naisilla on Rogainesta? Miten hoidatte päänahkaanne? Minkä ikäisenä hiustenlähtönne alkoi? Onko teillä myös suolisto-ongelmia? Mikä on auttanut hiustenlähtöön? Oletteko tutkituttaneet pcos:n ja mitä saitte hoidoksi, jos se paljastui syyksi?
Ilmianna
Jaa

106 VastaustaTäällä myös 35 nainen ja kärsinyt varmaan kymmenisen vuotta hiusten ohenemisesta. Muistelisin ekan kerran huomanneeni asian parikymppisenä lopetettuani e-pillerit. Tuolloin hiukset alkoi oheta ja päänahka rasvoittua. Vuosien varrella olen kokeillut jos jonkinlaista vitamiinia, shampoota, hoitonestettä, spiresistä, mutta mistään ei ole ollut apua. Nyt 3 kk sitten aloitin Foligainen (vastaava kuin Rogaine, minoxidil vaikuttavana aineena) ja paljon pientä hiusta kasvaa, mutta saa nähdä kasvaako ne oikeasti vahvoiksi ja pitkiksi. Mullakin otsalla ei nyt kalju läikkä, mutta hyvin ohut alue ja tasaisesti päälaella harventunut. Puhtaina ja föönäyksen jälkeen ongelmaa ei välttämättä huomaa, mutta kyllä päänahka paistaa, jos hiukset asettuu huonosti. Raskauksien aikana hiukset olleet tuuheammat ja paremmassa kunnossa, eli varmaan jotain hormonaalista kyllä on.

Mutta tosiaan mulla tilanne se, että jatkan vielä muutaman kuukauden tuota minoxidiilia ja jos se ei auta, niin sitten varmaan viimeinen vaihtoehto joskus tulevaisuudessa on hiustensiirto. Ahdistaa kyllä se, että jos jo nyt tukka on tällainen, niin en uskalla kuvitellakaan millainen se sit on kun vaihdevuodet alkaa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hiustensiirtoa ei voi suositella missään nimessä. Siinä voi mennä koko päänahka pilalle ja loputkin hiukset tippuu. Varmaa on, että arpia siitä jää vaikka kuinka mainostavat arvetonta hiustensiirtoa, se ei ole yksinkertaisesti mahdollista. Jos yksikin hius irroitetaan juurta myöten ei sitä voi tehdä ilman arpea. Jos näitä hiustuppeja siirretään 3000, päässäsi on ikuisesti 3000 pistemäistä arpea, siinä ei sitten ole enää edes kalju kaunis. Lisäksi jos hiustenlähtö etenee niin siirretyt hiukset jäävät paikalleen ja voit kuvitella millaist on kun hiuksia on siellä täällä päässä summittain. Vaikka FUE on nykyään muotia, on se leikkauksista huonoin vaihtoehto. Hius tuppeineen on oma elimensä. Hiustensiirto ei siis ole hiustensiirto vaan todellisuudessa elintensiirto.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kiva kuulla toisen kokemuksia! Tuliko sinulla hiiru_lainen muuten mitään sivuoireita Spiresiksestä? Vähän itseä pelottaa, kun ilmeisesti osa saa siitä pyörrytystä ja pahoinvointia. Mutta toistaiseksi menen tosiaan tällä Rogaine + Nizoral -yhdistelmällä. Luin muuten, että ainakin Jenkeissä on Rogainesta saatavilla sellaista naisille suunnattua 5% vaahtoa, jota tarvitsee levittää päänahkaan vain kerran päivässä. Sillä on ainakin Rogainen omien sivujen mukaan saatu parempia tuloksia kuin tällä 2 % nesteversiolla. Tiedä häntä, voisiko sitä tilata jostakin Suomeen. Tietysti sitä voisi ostaa vain 5% nesteversiota täällä apteekista, mutta tuo vaahto vaikutti videon perusteella helpommalta levittää.

Minulla hiukset näyttävät myös aika normaaleilta päivänvalossa föönauksen ja tuon tuuheuttavan teepuushampoon jälkeen. Mutta välillä kun esimerkiksi vessoissa sattuu olemaan spottivaloja, niin kyllähän sitten huomaa, että päänahka paistaa joissain kohdissa läpi. :(

Kun tämä hiustenlähtö pahentui, niin olin jossain vaiheessa aivan todella maassa asian suhteen. Näin painajaisia, joissa kaikki hiukset lähtivät. Nyt olen jotenkin jollain tasolla hyväksynyt kohtaloni, mutta ehkä auttaa, kun Rogaine on vähän kasvattanut hiuksia takaisin. Olen miettinyt samaa tuon vaihdevuosiasian suhteen. Jos hiuksia lähtee jo nyt näin paljon, niin olen varmaan lähes kalju viisikymppisenä. Näin tässä jokin aika sitten uimahallissa ehkä kuusikymppisen naisen, jolla hiukset olivat kaljuuntuneet samalla tavalla kunnolla kuin miehillä. Varmaankin hän käyttää normaalisti peruukkia.

Olen muuten huomannut, että myös normaalihiuksisilla ystävilläni on lähes kaikilla hiukset ohentuneet e-pillereiden lopettamisen myötä. Kai se estrogeeni vaan tuuheuttaa hiuksia niin paljon/anti-androgeeniset pillerit blokkaavat testosteronin vaikutusta.
Ilmianna
Jaa
Kokeile aloittaja rohkeasti vain spiroa, jos ei auta niin mene yksityiselle gynelle ja pyydä sellainen testi, mistä katsotaan onko sinulla sellainen geeni mikä altistaa veritulpille. Jos ei ole, niin voit huoletta syödä e-pillereitä pelkäämättä veritulppaa.
Ilmianna
Jaa
Täällä reilu kolmekymppinen kohtalotoveri. Huomasin kesän aikaan, että jakaus takaosasta leventynyt. Suvussa naistyyppistä ohenemista. Pitkän aikaa katselin eri valoissa ja panikoin asiaa. Kampaajani ei ole huomannut mitään, samoin yleislääkäri sanoi että ei näytä huolestuttavalta. Varasin kuitenkin ihotautilääkärin, koska muutakin iho-ongelmaa ollut. Ihotautilääkäri diagnosoi naistyyppisen. Hän ei tiennyt hiusten ohenemisesta kyllä yhtään mitään, pyysin Spiresistä ja hän lupasi sitä kirjoittaa, jos kalium ja natrium ok. Aloittelen siis sen, kun resepti kirjoitettu.. Hän kehoitti vaihtamaan e-pillerit, nykyiset androgeeniset. Antiandrogeenisia esim Yaz ja Q-laira.. Olen menos gynelle keskustelemaan asiasta. Aion tilata nyt myös Foligainea, oli halvalla 3kk satsi. Pesen Nizoralilla joka toinen päivä ja muuten hellävaraisilla shampoilla.

Siirryin vuosi sitten kasvissyöjäksi, nyt kesästä saakka olen syönyt mm. Biotiinia, monivitamiinia ja lisäksi B12:ta. Olen siirtynyt värjäämään kasviväreillä ja pidän mallin lyhyenä.
Lyhyttä hiusta törröttää, mutta myös irtoaa.. Hiukset hyväkuntoiset muuten. Hiustenlähtö ei ole runsasta, onneksi. En tiedä miten sen kestäisin, mutta luulen että pikkuhiljaa on ohentunut ja ohentuu.. Mietin myös, olenko tehnyt asiasta itselleni nyt turhan ison peikon päänuppiini. Kerron kuulumisia, kun Spiresis aloitettu. :)

Iso murhe on myös, että miten mahdollinen raskaus joskus tulevaisuudesss vaikuttaisi.. Ihotautilääkäri sanoi, että toisilta vienyt paljonkin hiuksia, jotka ei sitten enää kasvakaan takaisin.. :( Yksi raskaus takana nuorena, silloin ei ollut vaikutusta hiuksiin mitenkään.

Lähteekö teiltä muilta paljon hiuksia vuorokaudessa? Onko e-pillerit käytössä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Oli virhe siirtyä kasvissyöjäksi. Ihminen on lihansyöjä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minkä verran ja miten nopeasti teillä ovat hiukset lähteneet?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
hei, täällä mummeli, minulle tuli pälvikalju 5 vuotta sitten kävin ihotautilääkärissä ja vastaus oli, se on vain sitä pälvikaljua ei siihen auta mikään??? söin kaikenmaailman pillerit mitä netistä luin mitkä auttaisi hiusten kasvuun ei apua... olen käynyt Kanarialla lomalla siellä retkiopas kertoi Aloeverasta miten se auttaa joka kohtaan, ostin 100 % ja sekoitan suihkepulloon 1/3 osa geeliä ja loput vettä, suihkutan joka päivä 3-4 kertaa hiuksiin tukka on meilkein koko päässä ja läntit alkaa olla olemattomia. syön biotiinia ja d vitamiiniä. hyvältä näyttää. toivon kaikkea hyvää teille kohtalokavereille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sesiitä kirjoitti:
hei, täällä mummeli, minulle tuli pälvikalju 5 vuotta sitten kävin ihotautilääkärissä ja vastaus oli, se on vain sitä pälvikaljua ei siihen auta mikään??? söin kaikenmaailman pillerit mitä netistä luin mitkä auttaisi hiusten kasvuun ei apua... olen käynyt Kanarialla lomalla siellä retkiopas kertoi Aloeverasta miten se auttaa joka kohtaan, ostin 100 % ja sekoitan suihkepulloon 1/3 osa geeliä ja loput vettä, suihkutan joka päivä 3-4 kertaa hiuksiin tukka on meilkein koko päässä ja läntit alkaa olla olemattomia. syön biotiinia ja d vitamiiniä. hyvältä näyttää. toivon kaikkea hyvää teille kohtalokavereille.
Pälvikaljuun ei todellakaan ole lääkettä, se paranee itsekseen ajan kanssa. Sinulla on ilmeisesti menossa tuo paranemisprosessi, riippumatta siitä mitä suihkuttelet hiuksiin tai syöt pillereinä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minulla ei siis ole ollut huomattavaa hiustenlähtöä koskaan. Pestessä ei montaa hiusta lähde, harjatessa jokusia. Päivässä max 50. Mutta kun korvaavia hiuksia ei tule samaa tahtia, näin luulisin. Minulta myös lähtee usein lyhyitä, uusia hiuksia. Uusi kampaaja kysyi onko ollut jokin hiustenlähtökausi, koska pientä hiusta törröttää paljon.. Olisikin. Ehkä minulla suht hidasta oheneminen on, mutta ei ikäkään vielä paljon.. Nopea hiustenlähtö kuulostaisi joltakin tilapäiseltä, varmuutta takaisin kasvusta ei aina ole. Varsinkaan jos taipumusta naistyyppiseen, eli geneettiseen..
Ilmianna
Jaa
Katsokaa tämä. Aika paljon ihan asiallista tietoa:
>>
Kauneus&terveys
http://www.kauneusjaterveys.fi/kauneus-tyyli/hiukset-kynnet/totuus-hiustenlahdosta
Ilmianna
Jaa
Mulla lähti muutaman kuukauden sisällä tosi rajusti tukka. On tosi vähän jäljellä. Ihotautilääkärillä kävin, nyt käytän Spirolactonia. Käyttänyt nyt viime syksystä lähtien, ei oo mulla auttanut yhtään. Oon tota Rogainee miettinyt, mutt en tiiä jaksanko stressata sen kanssa kaksi kertaa päivässä koko loppuelämän ajan ja kuulema on vielä tahmasta ja pitäs yrittää osua päänahkaan. En tiiä..aika loppu tän kanssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Ylläolevalle,
Onko sulla e-pillerit käytössä? Diagnosoitiinko sulla naistyyppiseksi?
Mulla on ollut kans iso kynnys Rogainen tms. aloittamisen kanssa. Mä olen melko varma, että minulla on perinnöllistä, koska suvun naiset kärsineet samasta,eli mulle saattaisi auttaakin..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Venla1984 kirjoitti:
Ylläolevalle,
Onko sulla e-pillerit käytössä? Diagnosoitiinko sulla naistyyppiseksi?
Mulla on ollut kans iso kynnys Rogainen tms. aloittamisen kanssa. Mä olen melko varma, että minulla on perinnöllistä, koska suvun naiset kärsineet samasta,eli mulle saattaisi auttaakin..
Ei oo ikinä ollut hormonaalista ehkäisyä. Niin olikohan se sana miestyyppinen kaljuuntuminen. Ihan sekasin noitten termien kanssa, kun niin paljon lukenut aiheesta. Järkyttävää ees sanoa "kaljuuntuminen". Ei ennen kuulunut niin olennaisena sanavarastoon. Se oli oikeestaan aika merkityksetön sana.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Venla1984 kirjoitti:
Ylläolevalle,
Onko sulla e-pillerit käytössä? Diagnosoitiinko sulla naistyyppiseksi?
Mulla on ollut kans iso kynnys Rogainen tms. aloittamisen kanssa. Mä olen melko varma, että minulla on perinnöllistä, koska suvun naiset kärsineet samasta,eli mulle saattaisi auttaakin..
Venla1984. Käy kattomassa toi postaus tosta miesten rogainesta tässä alapuolella. Pistin sen siihen, ja olin aikasemmin lukenut että toi tutkimus koski miehiä. mutt ei tossa tutkimuksessa oltu miehiä eroteltu. Siinä voisi olla meille molemmille ainakin kokeilemisen arvonen juttu. Jos kokeilet, tuu tänne kertomaan kuuden kuukauden päästä, mä teen saman. Postasin siihen myös linkin muistaakseni ruohonjuureen, näytti siellä olevan halvempi kuin muualla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
12121212121212 kirjoitti:
Ei oo ikinä ollut hormonaalista ehkäisyä. Niin olikohan se sana miestyyppinen kaljuuntuminen. Ihan sekasin noitten termien kanssa, kun niin paljon lukenut aiheesta. Järkyttävää ees sanoa "kaljuuntuminen". Ei ennen kuulunut niin olennaisena sanavarastoon. Se oli oikeestaan aika merkityksetön sana.
Juu, termit menee sekaisin helposti. Minä oon ajatellut, että naisilla se on naistyyppinen, verrattavissa miestyyppiseen miehillä. Mun ihotautilääkäri käytti termiä naistyyppinen hiusten oheneminen, hiukan parempi kuin 'kaljuuntuminen'.
Mun pitäisi aloittaa kanssa tuo spironolactone, en paljon kyllä odota. Kuinka kauan oot syönyt sitä? Eikö vaikutukset tule kuitenkin isolla viiveellä vai lähteekö hiuksia edelleen paljon?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Venla1984 kirjoitti:
Juu, termit menee sekaisin helposti. Minä oon ajatellut, että naisilla se on naistyyppinen, verrattavissa miestyyppiseen miehillä. Mun ihotautilääkäri käytti termiä naistyyppinen hiusten oheneminen, hiukan parempi kuin 'kaljuuntuminen'.
Mun pitäisi aloittaa kanssa tuo spironolactone, en paljon kyllä odota. Kuinka kauan oot syönyt sitä? Eikö vaikutukset tule kuitenkin isolla viiveellä vai lähteekö hiuksia edelleen paljon?
Viisi kuukautta aika tarkkaan käyttänyt tota spironolactonea. Mun on suoraan sanottuna vaikee miettiä mikä on tällä hetkellä voimakasta hiustenlähtöä, kun jokainen irtonainen karva jossain aiheuttaa slaagin; sydän pysähtyy hetkeksi. Mulla ei toi rationaalinen kysy ajatella seuraa mukana. Musta tuntuu, ett mulla ei voi tippua,kun mulla ei oo enää paljoo mistä tippua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Venla1984 kirjoitti:
Juu, termit menee sekaisin helposti. Minä oon ajatellut, että naisilla se on naistyyppinen, verrattavissa miestyyppiseen miehillä. Mun ihotautilääkäri käytti termiä naistyyppinen hiusten oheneminen, hiukan parempi kuin 'kaljuuntuminen'.
Mun pitäisi aloittaa kanssa tuo spironolactone, en paljon kyllä odota. Kuinka kauan oot syönyt sitä? Eikö vaikutukset tule kuitenkin isolla viiveellä vai lähteekö hiuksia edelleen paljon?
Noille termeille on selvä ero ja sitä lääkäritkin käyttävät.

Naistyyppinen hiustenlähtö tarkoittaa sitä että hiukset lähtevät tasaisesti kauttaaltaan ympäri päätä eikä hiusrajassa tapahdu muutoksia. Hiuksisto siis harvenee, oheneminen on vastaavasti yleistä kun iän kertyessä yksittäisen hiuksen paksuus ohentuu. Harventuneet kohdat eivät yleensä kaljuunnu kokonaan. Yleensä naiset eivät kaljuunnu täysin, ellei kyse ole jostain ihosairaudesta joka hävittää hiukset.

Miestyyppinen hiustenlähtö on taas sellaista että hiusraja muuttuu selvästi kun osasta pään alueella kaljuunnutaan täysin. Yleensä miestyyppinen kaljuuntuminen alkaa ohimolahdekkeiden noustessa otsalla aina vaan korkeammalle. Seuraavaksi kaljuuntuu päälaki ja ajan kanssa nuo ohimolahdekkeet yhtyy päälaen kaljuuntuneeseen alueen ja jää hiuskranssi takaraivolle korvalta korvalle. Loppuvaiheessa häviää kaikki hiukset, mutta se on jo harvinaisempaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mulle tuli spirosta alkuun huonovointisuutta ja heikotusta, samoin pissalla sai juosta koko ajan. Ajan mittaan ne helpotti, mutta en muista enää mitkä arvot (kalium??) oli koholla kun muutaman kuukauden jälkeen kävin labrassa kontrollissa eikä lääkäri suositellut jatkamista. Ei siitä tosiaan mitään huomattavaa vaikutusta hiuksiin ollutkaan. Hormonaaliseen ehkäisyyn en enää halua ryhtyä. Pitääkin tsekata tuo vahvempi rogaine myös.
Ilmianna
Jaa
Spiro voi aiheuttaa myös vuotohäiriöitä, niistä lääkäri varoitti. Käski syödä 3 viikkoa ja viikon tauko. Käytössä siis myös e-pillerit. Oli määrännyt vain 75mg/vrk, käsittääkseni ei riitä.. Epäilyttää koko lääke tällä hetkellä mutta kai sen tänään haen..
Ilmianna
Jaa
Hei, olen 47 v. ja hiukset alkoivat harvenemaan jo parikymppisenä. Viimeiset kolme vuotta olen käyttänyt peruukkia. Hiukset rasvoittuivat koko aikuisiän siihen tahtiin, että piti pestä päivittäin. Tässä siis historia, nyt olen löytänyt vihdoin apua ja haluan kertoa tästä teille muille hiustenlähdöstä kärsiville. Ai niin olen siis kokeillut KAIKKI mahdolliset hoidot ja rahaa on palanut. Hiusmesoterapiasta oli jotain apua, mutta ostin mieluummin peruukin. Meso oli niin kallis hoitomuoto.
Kävin viime kesänä mikroskooppitutkimuksessa (Munkkivuoren ostarin Tukkatalo), missä kuvataan hiuspohjaa. Tv-ruudulta näin itsekin, että kaikki hiustupet olivat täynnä kovettunutta talia. Varasin ajan (taas, olin niissäkin käynyt aikoinaan) kapillaarihoitoihin (Hiusakatemia). Kapillaarihoidoissa sulatetaan kristallisoitunutta talia irti hiusjuurista. Myös tutkimme hiusjuuret ja olivat kireän päänahan takia ihan kesken kuolleita/kuristuneita. Ja sitten aloin googlata ja katsoa videoita youtubesta ja etsin syitä ongelmaan. Löysin youtubesta tällaisen kuin: "Dr. Axe, doctor of functional and nutritional medicine" sekä netistä hairlossrevolution.com. Ja monta muuta. Näistä kaikista olen itse kerännyt tällaisen hoitopaketin:
- Ihan ekaksi ostin Gigantista Metime merkkisen päänahanhierontalaitteen. Rentouttaa päänahkaa, on ladattava ja käytän sitä työmatkalla autossa noin 5 minuuttia kerrallaan. Varmasti itsekin voi käsin hieroa, mutta tämä on ihan tosi toimiva.
- Ostin mehupuristimen ja joka päivä juon mehua missä on seuraavia aineita: lehtikaali, parsakaali, bataatti, kurkku, sitruuna, kurkuma, appelsiini, omena, pinaatti, inkivääri, selleri. Lisään mehuun viherjauhetta, kookoshiutaleita, chia-siemeniä, l-glutamiini-jauhetta, kollageenijauhetta, pellavansiemenöljyä, kurpitsansiemenöljyä, helokkiöljyä, oliiviöljyä. Teen mehua joka kolmas päivä 1,5 litraa ja päivässä juon 0,5 litraa.
- lisäksi syön omega rasvoja, biotiinia, b-12 vitamiinia, sinkkiä, sahapalmu-kapselia, magnesiumnitraattia, rautaa, kalkkia, 2 rkl omenaviinietikkaa
- joka päivä syön avocadon, kaksi kananmunaa, banaanin sekä siemeniä ja pähkinöitä eri kombinaatioita. Muuten syön normikotiruokaa.
Nyt on tapahtunut muutosta, hiukset eivät rasvoitu enää ollenkaan!!!!!! Ne (harvat) ovat paksumpia ja vankempia. Kävin uudelleen mikroskoopin alla ja päänahka on terveen kiiltävä ja talia on todella paljon vähemmän. Edelleen on heikonnäköistä hiustakin, mutta odottelen tuloksia ainakin vielä vuoden ennenkuin luovutan. Heitin peruukin roskiin.. Uskon, että syy on elintavoissa ja stressissä. Olen elänyt stressissä ja syönyt ihan paskaa ruokaa ravintoarvollisesti.
Olen niiiin onnellinen pienistäkin muutoksista ja halusin sen kertoa. Kiitos jos jaksoit lukea :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Unohdin mehusta porkkanan ja kanamunat ehdottomasti luomuja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mukavaa, että tänne on tullut näin paljon vastauksia, vaikka tietysti samalla surku, että monella muulla on vastaavia ongelmia. Itsellä on taas vaikea hetki. Rogaine on tosiaan kasvattanut uutta, hentoa hiusta, mutta äsken kun katsoin peilillä yläpuolelta, niin päänahka paistaa todella pahasti tuosta otsan päältä läpi. :( Eli vaikka uutta, pientä hiusta on tullut, niin on sitä edelleen lähtenyt. Onko kukaan muuten huomannut eroja, milloin hiusta lähtee? Itse olen havainnut, että ennen kuukautisia hiuksia tuntuu lähtevän hurjasti. Kun asiaa vähän googlettelin, niin juuri silloin estrogeenitasot on alhaisimmillaan, joten käy järkeen.

Ei kai tässä auta muu kuin varata taas aika lääkärille ja tsekkauttaa ainakin se pcos ja kokeilla mahdollisesti Spiresistä.

Ihmetyttää, miten tämä hiustenlähtö voi tapahtua näin nopeasti. Kuten alkuun kirjoitin, niin "mikkihiiret" minulla on aina ollut ja ne ovat kyllä vuosien saatossa syventyneet, mutta muuta ohentumista en huomannut ennen viime kesää. Ja siitä ollaankin sitten vauhdilla edetty ja menetetty arviolta puolet hiuksista, varsinkin päälaelta ja tuosta otsan päältä. Nyt tuntuu ihan absurdilta, että viime kesänä pystyin vielä pitämään jakausta keskellä päätä. :(
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Olen käsittänyt, että rogaine-hiukset on aluksi tuollaisia heiveröisiä, mutta kyllä ne siitä vahvistuu. :)

Perjantaina tulee viikko spironolactonea täyteen. Pää särkenyt, ei muuta vielä.

Epävarmuus hiustenlähdön etenemisessä on inhottavaa. Kun ei siis tiedä, lähteekö kaikki päästä vai pysähtyykö lähtö vai mitä. Toivoa pitäisi pitää yllä, vaikka hankalaa se onkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kuulen mielelläni, miten asiat tuon spriresiksen kanssa etenevät. :) Vähän ihmetyttää, miksei lääkäri määrännyt sitä minulle saman tien...kai sen takia, kun sanoi olevansa epävarma, mistä hiustenlähtöni johtuu.

Ajattelin myös ostaa 5 % rogainea ja siirtyä käyttämään sitä iltaisin ja 2 % rogainea aamuisin. Tuolla aikaisemmin oli puhetta, onko rogainean käyttö vaivalloista. Minusta se ei oikeastaan ole ollut. Menee kasvojen ja hampaiden pesun yhteydessä ja aikaa levittämiseen menee ehkä 2 min. Enempikin tullut jo rutiiniksi ja jos hiukset ovat kuivat, eivät ne ainakaan tuolla 2 % ole jääneet tahmaisiksi. Kuivattaa päänahkaa, mutta minua se ei ole haitannut, kun päänahka on muutenkin niin rasvainen. Hiusrajaan alkoi tosiaan lähes heti kasvaa pientä nukkaa, mutta en ole huomannut, että uutta hiusta olisi toistaiseksi ilmestynyt päälaelle.

On tämä myös sellainen asia, että sitä pitäisi olla ajattelematta liikaa, mutta vaikeaahan se on. Ymmärrän, ettei miehillekään ole mukavaa menettää hiuksia, mutta kovempi palahan tämä nyt naiselle on. Taistelin teininä monta vuotta aknea vastaan ja se saatiin lopulta kuriin roaccutanilla ja finnit onneksi katosivatkin sillä lopullisesti. Tämä hiustenlähtö aiheuttaa kuitenkin jotenkin samanlaisia tuntemuksia. Voi kun vaikka se spriresis toimisi yhtä hyvin kuin roaccutan aikanaan.

Tsemppiä sinne!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Miten teillä muilla on mahdolliset raskaudet vaikuttaneet hiuksiin?
Ihotautilääkäri pelotteli, että raskauden jälkeinen hiustenlähtö voi pahentaa tilannetta huomattavasti.. :(
Minulla on yksi lapsi, mutta olen saanut hänet parikymppisenä, silloin ei ollut mitään muutosta huomattavissa hiuksissa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Mulla raskauksien aikana hiukset voineet paremmin ja olleet tuuheammat, mutta se johtuu siitä että raskaukden aikana ei hiuksia yleensä tipu niin paljoa kuin normaalisti. Raskauden jälkeen taas ne kaikki hiukset, mitkä olisi normaalisti irronneet raskauden aikana, lähtivät eli tilanne oli aikalailla sama kuin ennen raskautta. Kyllähän niitä uusia sitten alkoi taas jossain vaiheessa kasvaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Oliko sulla ohentuneet jo ennen raskautta? Ihotautilääkäri pelotteli, että tilanne voi huonontua paljonkin raskauden takia..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen 50-vuotias ja päälaki alkoi paistaa noin 6 vuotta sitten. Olen 20 vuotta ollut kasvissyöjä ja syön lisäksi kalanmaksaöljyt ja muut vitamiinit (D,B ym) purkista. Noin 6 kk sitten aloin syömään biotiiniä 5 mg päivässä sekä rogainea suihkuttelen 2 kertaa päivässä.
Enää ei ole kaljua päälakea! Aivan sairaan uskomatonta. Tuuheuttavat Hiuspuuterit ym muut kuivashampoot ovat nyt toivottavasti historiaa.
Dht-bloggarina vihreä tee on tosi hyvä!
Ilmianna
Jaa
Nyt minunkin pitäisi aloittaa tuo Spiresis. Kuinka usein teillä muilla on mitattu veren kalium-arvoja? Kuinka pian arvot mitattiin ensimmäisen kerran lääkkeen aloittamisen jälkeen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Multa otettiin ennen aloitusta, en tiedä miksi. Ja nyt pitäisi ottaa uudelleen kun 2-3 viikkoa kulunut aloituksesta. Jos on ok, niin vuoden päästä seuraavaksi. Ei ole tullut sivuvaikutuksia alun päänsärkyjä lukuunottamatta. Annos mulla tosin 75mg.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Venla1984 kirjoitti:
Multa otettiin ennen aloitusta, en tiedä miksi. Ja nyt pitäisi ottaa uudelleen kun 2-3 viikkoa kulunut aloituksesta. Jos on ok, niin vuoden päästä seuraavaksi. Ei ole tullut sivuvaikutuksia alun päänsärkyjä lukuunottamatta. Annos mulla tosin 75mg.
Minun pitäisi käsittääkseni mennä vasta viiden viikon päästä aloituksesta verikokeisiin. Voisin vielä kysyä tuota lääkäriltäni uudestaan. Oletko ottanut kaliumin ruokavaliossasi huomioon? Antoiko lääkäri ohjeita ruokavalion suhteen? Minä ajattelin jättää nyt ainakin kahvin, banaanin, avokadon ja runsaat maitotuotteet pois. En oikein tiedä, mitä muuta pitäisi vältellä.

Jännittää tämä Spriresiksen aloittaminen, mutta samalla kovasti toivon, että se auttaisi, varsinkin tuonne päälaelle, jonne Rogaine ei toistaiseksi ole kasvattanut hiusta (vain hiusrajaan).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Yleensä mennään verikokeille vasta aloituksen jälkeen, eli sun ohjeistus kuulostaa ok:lta. Mikä annostus sulla? En oo tehnyt mitään muutoksia ruokavalioon. Särkylääkkeen vaihdoin Panadoliin, ennen tarvittaessa oon ottanut buranaa. Mun ihotautilääkäri ei oikein tuntenut koko lääkettä.. :/ Sain lähetteen nyt terveyskeskuksesta, kun pyysi e-pillereiden vaihtoa Qlairaan. En tiedä kannattaako mun nyt just silti vaihtaa, kun spirokin vasta alkanut..? Ähh, hankalaa..
Raportoidaan tänne miten lähtee vaikuttamaan. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Venla1984 kirjoitti:
Yleensä mennään verikokeille vasta aloituksen jälkeen, eli sun ohjeistus kuulostaa ok:lta. Mikä annostus sulla? En oo tehnyt mitään muutoksia ruokavalioon. Särkylääkkeen vaihdoin Panadoliin, ennen tarvittaessa oon ottanut buranaa. Mun ihotautilääkäri ei oikein tuntenut koko lääkettä.. :/ Sain lähetteen nyt terveyskeskuksesta, kun pyysi e-pillereiden vaihtoa Qlairaan. En tiedä kannattaako mun nyt just silti vaihtaa, kun spirokin vasta alkanut..? Ähh, hankalaa..
Raportoidaan tänne miten lähtee vaikuttamaan. :)
Minulla annostus on peräti 150 mg/päivä. Lääkkeen määräsi hiustenlähtöön erikoistunut ihotautilääkäri, jolla olen nyt syksystä käynyt. Jos lääke sopii ja tuloksia tulee, niin sitä olisi tarkoituksena syödä 4-6 kk kuuri.

Olen käsittänyt, että Qlaira saattaa auttaa anti-androgeenisena hiustenlähtöön. Mutta sitten tietysti on vaikeaa sanoa, mikä on Spiron vaikutusta ja mikä pillereiden vaihtamisen, jos nyt vaihtaa.

Raportoidaan tosiaan tänne, lähtevätkö hiukset kasvamaan. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Muutamia päiviä lääkettä nyt takana. Parina ekana päivänä ajattelin, että tämähän on hyvä lääke, ei mitään sivuoireita. Nyttemmin olen ollut varsin väsynyt ja päätä särkee, vaikka olen yrittänyt juoda tarpeeksi.

Vaikutus ihoon näkyi heti päivän käytön jälkeen. Minulla on tosiaan niin rasvainen iho, etten monella ole nähnyt vastaavaa. Päänahka ja kasvojen iho tuntuvat nyt ihan erilaisilta: pehmeiltä, eikä tahmaisilta. Olen siis varovaisen toiveikas. :) Nyt kun tässä kiskon samalla hiuksiani, niin käsiin jäi yksi hius.

Tuosta kaliumista stressaan turhan paljon. Mitä netistä luin, niin moni lääkäri suosittelee jatkamaan samalla ruokavaliolla kuin tavallisesti, kunhan juuri niitä banaaneja, papaijoita jne. superkaliumpommeja ei ahmi. Syön vaan normaalisti todella paljon tuoreita kasviksia, papuja ja hedelmiä, joten varmaan senkin takia on tuntunut tärkeältä rajoittaa.

Vaihdoitko Venla1984 niihin Qlaira-pillereihin? Itse tässä mietin, että jos androgeeneillä on näin voimakas vaikutus iho-ongelmiini (toiveet korkealla, että ihon rasvoittumisen loppuminen lopettaa myös hiusten tippumisen), niin ehkä tosiaan pyydän päästä niihin veritulpan geenitesteihin ja harkitsen tämän Spiro-kuurin jälkeen Qlairaan tms. siirtymistä.

Sellaisen havainnon olen tehnyt tässä jo aiemmin, viimeisen parin viikon aikana sienikuurin, Nizoral-shampoon ja silikonittomien luomushampoiden jälkeen, että irtoavissa hiuksissa ei enää ole kristallisoituneita talipalloja mukana. Se on ilmeisesti hyvä juttu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Päänsärky meni viikossa noin ohi,toivotaan että sulla samoin!
Nyt tuntuu läjtevän pitkiä hiuksia enemmän kuin lyhyttä, ehkä jokseenkin hyvä merkki.

Aion parin viikon sisällä vaihtaa Qlairaan. Jos pillereitä on syötävä, nii pakkohan se on vaihtoa kokeilla. Nizoral ollut kesästä saakka säännöllisessä käytössä. Ehkä sen ansiosta pientä hiusta kasvaakin, jos Spiro auttaisi niitä kasvamaan ja pysymään päässä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vielä piti se sanoa, että minusta on alkanut tulla myös jotenkin neuroottinen sen suhteen, kuinka paljon ihmiset huomaavat tämän kaljuuntumisen. Jos joku katsoo päätäni pidempään, niin heti ajattelen, että tuijottaa hiuksiani tai siis niiden puutetta. Kamalaa on myös joutua istumaan niin, että takana seisoo joku. Pystyn tosiaan vielä föönauksella ja tuuperauksilla peittämään tämän hiustenlähdön aika hyvin, mutta ahdistaa aina tilanne, kun riisuu vaikkapa pipon eikä tiedä yhtään, kuinka pahasti se kalju siellä taas paistaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sama juttu. Toinen lääkäri sanoi, että hiukset näyttävät tuuhealta. Samoin kampaaja sanoi, ettei hänen mielestään aihetta huoleen. Mutta itse tuntuu, että pahastikin vilkkuu päänahka.. :( Ääh, en ole halunnut läheisille vielä puhua. Masentaa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse kärsin samasta ongelmasta. Pesin hiuksia, stressasin ja rasvasin päähäni monenlaisia lääkkeitä, mutta mikään ei auttanut.

Onneksi varsin pian ymmärsin, että kyseessä on autoimmuunireaktio. Keho hyökkää itseään vastaan kun sillä ei ole muuta puuhaa. Astmassa ja suolistosairauksissa tämä on osoitettu. Liiallinen puhtaus johtaa autoimmuunitauteihin. Osa hiustenlähdöstä johtuu muistakin syistä, mutta liiallinen siisteys ja puhtaus on lisännyt hiustenlähdöstä kärsivien määrää huomattavasti viimeisen parin vuosisadan aikana.

Aloin noin kaksi vuotta sitten pestä hiukseni sadevedellä ja ruokasoodalla. Puolen vuoden jälkeen jätin ruokasoodan pois ja vuosi sitten veden. Jokainen uskoo mitä uskoo, mutta hiustenlähtöni pysähtyi kokonaan ja uusia hiuksia kasvoi lisäksi vanhojen lomaan. Kevään tullen aion jättää myös ihoni pesämisen ja katsoa, millainen vaikutus tällä on ihosairauksiini.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
mies. Tosin etpä taida sinäkään haluta miestä viereesi! Likainen iljettävä haiseva nainen! Hyi helvetti mille sun alapää,kainalot ja varpaat haisee!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
On tuossa varmasti jotain perää ja voi toimia jollakin. Yksi tuttu hiustenlähdöstä kärsinyt nainen nimittäin kertoi, että hiustenlähtö loppui vasta, kun hän lopetti hiusten pesemisen kokonaan. Varmasti kysymys on osittain siitä, mikä hiustenlähdön aiheuttaa.

Minulla itselläni on vaan tosiaan niin rasvoittuva iho, että yhdenkin päivän tauko hiustenpesussa aiheuttaa tali-ihottuman riehaantumisen. Olen joskus ollut olosuhteiden pakosta pesemättä hiuksia ja kasvoja kunnolla viikkoon ja silloin ei ole itku ollut kaukana, sillä iho menee niin huonoon kuntoon. Epäilen pcos:sää, sillä gyne epäilyjen mukaan minulla on ollut munasarjakystia, vaikka munasarjat viimeksi ultrassa näyttivätkin hyviltä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Keskustelun aloitus 20.2. "Kohta kalju".Naisten hiustenlähtöä koskevaan avunpyyntöön on "Ola.Olssen" kirjoittanut 21.2. vastauksen jossa on syitä,jotka aiheuttavat hiustenlähtöä naisilla.
Ilmianna
Jaa
Täällä 42-v nainen. Hiukset eivät meinanneet kasvaa lapsenakaan päähän - eli ilmeisesti sama ongelma elämänkaaren molemmissa päissä. Ainoastaan esipuberteetissa oli kuvissa vahvan näköiset hiukset. Nyt nelissäkymmenissä selkeästi ohentuneet. Päälaki paistaa hiusten lomasta. Jos olisin blondi, ei niin näkyisi. Maantien harmaassa näkyy selvästi. Ei haittaava tilanne, mutta kiusallinen.

Olen miettinyt perimää. Isälläni on 7kymppisenä ohuet ja valkoiset, mutta pään peittävät hiukset. Äidilläni on harmaan ja tumman sekaiset hyvin paksut hiukset 60+ -iässä. Toivon, että hiukseni säilyisivät edes siinä määrin kuin isällä. Hennolla ihmisellä hennot hiukset eivät välttämättä ole paha asia, kunhan ei ole täysin kalju.

Hormoneita en ole oikeastaan ikinä käyttänyt. Kasvissyöjä ollut puolet elämästä. Vatsaoireita ollut aina. Keliakia negatiivinen. Allergioita on. Olen atoopikko. Nyt pessyt muutaman vuoden hiukset erilaisilla luomumenetelmillä - ihan turha käyttää sampoita, joiden lisäaineille olen allerginen. Mietin, monellako hiustenlähtöpotilaalla on toteamaton ruoka- tai kosmetiikka-allergia? Ehkä se ei selitä kaikkea, mutta osan selittää.

Itse en edes halua mitään ihmepillereitä nauttia (lukuunottamatta tavanomaisia ravintolisiä). Eilen kokeilin ensimmäisen kerran luomusaippualla hiusten pesua - ja se toimi ainakin itselläni (vinkki: jos peset esim. marseillesaippualla, laita saippuaa tosi paljon, että vaahtoaa kunnolla). Olen ajoittain ajanut myös kaljuksi, eli voin ihan hyvin peittää päälaen hatulla tai huivilla. Peruukeiden hintavuus este. Onko kukaan kokeillut esim. etnisten kauppojen peruukkeja? Afrikkalaisilla naisillahan on yleistä ajella hiukset ja käyttää peruukkeja. Eivät ole niin hintavia kuin "oikeat" peruukit. Jotkut nuoret ovat myös tilanneet esim. Japanista näyttäviä peruukkeja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minä olen tosiaan siirtynyt myös luomu-hiustenhoitotuotteisiin. Nizoral ei tietysti ole luomua, mutta ainakaan en tunge nyt ylimääräistä silikonia jne. päänahkaani.

Törmäsin muuten tällaiseen blogi-sivustoon, jossa on paljon tietoa naisten hiustenlähdöstä. Tuntui jollain tavalla lohduttavalta lukea.

http://cornerofhopeandmane.com/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onko teiltä otettu rauta-arvot? Mulla ekaa kertaa otettiin Ferritiinikin. Sen arvo oli 50 (10-125). Hb oli normaali. Olin flunssassa, kun verikoe otettiin, voi kaiketi nostaa hiukan arvoa. Ymmärsin lukemastani, että voisi olla korkeampikin.. Varasin soittoajan, jos aloittaisin rautakuurin varoiksi.

Spiro kuulumisia: 3viikkoa takana, hiuksia tuntuu lähtevän vähemmän. Lähtevät hiukset nyt usein jo pitkiä, ei siis lyhyitä hentoisia.
Ilmianna
Jaa
Olin juuri tulossa kirjoittamaan rauta-arvoista, mutta venla kerkesi ensin.
Minulla oli melkein 2 vuoden ajan stressistä ja huonoista rauta-arvoista johtuvaa hiustenlähtöä.
Hb 135, ferritiini 48. Selvitin netistä, että ferritiini olisi hyvä olla 100 tai yli. Söin rautaa obsidan 100mg/pvä 4-5kk ja ferritiini nousi yli 100 niin hiustenlähtökin loppui.
Ilmianna
Jaa
Hei. Minulle ovat auttaneet sellaiset luontaistuotekaupan valmisteet, joissa on ainakin paljon biotiinia,, paljon kasviperäistä piitä esim. peltokorte, nokkonen , metioniini nimistä aminohappoa, sarviapilan siemenöljyä. Valmisteita on paljon tarjolla ja kannattaa katsoa pitoisuudet. Myös vehnänalkioöljy pelkästään jo kasvattaa hiusta, ruokalusikallinen päivässä. Kampaajan tekemä päänahan hieronta myös auttaa. Joskus aikoinaan on apteekissa myyty bioscalin-nimistä hiusvettä, joka ainakin minun tapauksessani kasvatti uutta hiusta. Kova stressi ja murheet lisäävät hiustenlähtöä ja tietysti on hormonaalisia syitä. En ole jaksanut lukea näitä kaikkia juttuja mutta tällaista tuli mieleeni.
Ilmianna
Jaa
Minulla nyt kaksi viikkoa Spiroa takana. Iho on tosiaan muuttunut paljon ja ainakin vaikuttaa siltä, ettei hiuksia lähtisi yhtä runsaasti. Harja ei ole joka päivä täynnä hiuksia. Vielä kun kasvaisi sitä uutta! Rogainen vaikutusta en edelleen havaitse kuin otsassa hiusrajassa, jossa kasvaa uutta hentoa hiusta. Paitsi valitettavasti Rogaine-nukkaa on tullut hiukan myös leukaperiin. Onneksi olen hyvin vaaleahiuksinen, joten leukanukka ei toistaiseksi ole häiritsevää. Jos sitä kuitenkin alkaa kasvaa lisää, niin täytyy vähentää Rogaine kertaan päivässä.

Spirosta tulee edelleen päänsärkyä, ei tosin onneksi niin kovaa kuin ensimmäisellä viikolla. Toinen jalka on hiukan krampannut. Olo on muutenkin sellainen vähän sekava, ja huomaan tekeväni esimerkiksi kirjoitusvirheitä enemmän kuin tavallisesti. Toivon kovasti, että lääke toimii, mutta jos päänsärky ja sekava olo jatkuvat, niin en haluaisi joutua syömään lääkettä jatkuvasti. Kuurin aion toki vetää läpi, jos veriarvot ok.

Niin ja korjauksena pitää sanoa, että minullakin annostus siis se 75 mg, ei 150 mg. :D Jossain sekavuuksissani luulin, että minulla olisi ollut 100 mg pillereiden purkki.

Rauta-arvoja minulta ei ole mitattu. Voisi niitä kai varmuuden vuoksi vähän popsia, kun en ole suuri liharuoan ystävä.
Ilmianna
Jaa
Ihana ketju! Ihanaa kun saa vertaistukea, vaikka ei tämä kiva ole!

Venla1984, minkämerkkiset e-pillerit sinulla on/oli käytössä? Vaihdoitko Qlairaan?
Olen itse vaihtamassa qlairaan ja jos ei auta aloitan spironolaktonin.

Aloittajalle: onko sinulta otettu hormonikokeita? Testosteronia tms? Voi olla ettei sinulla ole pcossää vaan vain korkeat testosteronitasot, joihin ainoana apuna on e-pillerit tai spironolaktoni jota ilmeisesti syöt jo.

Yksi huomio jota olen huomannut muillakin samanikäisillä naisilla hiustenlähdöstä kärsivillä on taustalla nuoruudessa syöty roaccutankuuri. Minä söin 3 pitkää kuuria ja sen vaikutuksia nyt tapahtuvaan hiustenlähtöön voi vaan arvailla... :(
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Moi!
Minulla siis zoelyt nyt käytössä, ollut vuosia. Resepti Qlairaan on jo, mutta en vielä vaihtanut. Olen syönyt nyt 1kk:n Spiroa ja aloitettiin juuri tällä viikolla rautakuuri (alhainen ferritiini, hemoglobiini hyvä). Haluan katsoa onko näistä apua, jos ei mitään eroa, niin viimeistään toukokuussa vaihdan e-pillerit. Ja kai otan rogainenkin sillon käyttöön..
Kannattaa yrittää päästä ferritiini mittauttamaan, löytyy paljon tietoa että vaikuttaa hiustenlähtöön!
Spirosta en osaa vielä oikein sanoa, tuntuu ehkä että vähemmän pientä hiusta lähtisi.

Mitkä pillerit Minnaliiiisa sinulla on? Oletko kokeillut Spiroa? Onko sinulla suvussa naistyyppistä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minnaliiisa, minulta ei ole otettu hormonikokeita. Luonnostaan liiallinen testosteronin tuotanto on ihan mahdollista. Olen miettinyt joskus itsekin. Toisaalta mitään muita ongelmia minulla ei ole ollut kuin akne, ihon rasvoittuminen ja nyt hiustenlähtö. Tai en tiedä, kuinka paljon liika testosteroni sitten näkyy? Tarkoitan, että liiallista karvankasvua tai muuta erityisen miehistä minussa ei ole. (Paitsi nyt Rogainen myötä tuota lähes näkymätöntä nukkaa)

Mielenkiintoista, jos monella hiustenlähdöstä kärsivällä on takanaan Roaccutan. Tietysti meillä on rasvaisemmat ihot. Eikö Roaccutan ohenna ihoa pysyvästi? Voisikohan se vaikuttaa hiuksiin jotenkin?

Spirosta: Nyt kolme viikkoa takana. Edelleen kaverina tämä pyörrytys/sekavuus. Päänsärky hellittänyt. Iholle tekee ihmeitä, ja hiuksia ei ole tarvinnut enää pestä joka päivä.

Olen nyt yrittänyt olla miettimättä tätä hiusasiaa liikaa. Olen tehnyt, mitä asian parantamiseksi voin (spiro & rogaine) ja näillä mennään toistaiseksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos pyörryttää, spiro laskee liikaa verenpainetta (spiro on verenpainelääke).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei! Olen kärsinyt parin vuoden ajan hiustenlähdöstä, perinnöllisestä. Olen nuori nainen. Olen kokeillut Spiroa, en huomannut mitään apua, nyt käytössä Rogaine. Olen kiinnostunut näistä Qlaira-pillereistä, ajattelin jos pystyisin kokeilemaan niitä. Sain jo reseptin Diane Novaan, mutta se on tosi korkeahormoninen valmiste, en ole siitä niin innostunut. Jos on kokemuksia Qlairasta niin kuulisin mie
Ilmianna
Jaa
Kävin perjantaina pitkästä aikaa kampaajalla, viimeksi olen tainnut käydä joskus syksyllä ja sitä ennen kesällä, ja vitsit kun tuli hyvä mieli, kun kampaaja mainitsi, että minulla on selvästi hiukset paksuuntuneet! Olen käynyt vuosia samalla, eikä hän ole aiemmin maininnut. Olen käyttänyt nyt Rogainea muistaakseni syyskusta asti ja omastakin mielestä tukka tuntuu vahvemmalta, ja lyhyttä hiusta kyllä kasvaa :) Ehkä se päänahkakaan ei niin paljoa sieltä paista ja hiustenlähtö on kyllä loppunut. Toki syön myös biotiinia ja muutenkin terveellisesti, mutta niin olen tehnyt jo muutenkin monta vuotta. Ehkä tuo Rogaine on se taikasana :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ihana kuulla hiiru_lainen! Oliko se niin, että sulla ei tällä hetkellä muuta hoitoa olekaan kun Rogaine?

Sirtti, tuo Diane nova taitaa olla tehokkain e-pilleri tällä hetkellä hiustenlähtöön(kin). Olisin itse sitä kokeillutkin, mutta ihotautilääkäri ja toinen lääkäri suositteli ensin kokeilemaan Qlairaa. Diane nova taitaa olla hiukan pelätty pilleri, vaikka kaiketi tosi hyvä just akneen ja hirsutismiinkin. Ei siis itsellä (vielä) omaa kokemusta. Löysin tosi hyvän taulukon netistä englanniksi noiden pillereiden androgeenisista vaikutuksista, Diane nova oli siellä kirkkaasti parhain. Sen jälkeen tuli Qlaira ja Yasminit.

Omasta tilanteesta sen verran, että Spiroa nyt reilu kuukausi mennyt. Aika vähän hiuksia irtoaa, mutta niin oli ennenkin. Ihan kuin hiukset hiukan vahvistunut, saatan kuvitellakin. :D Törröttää paljon sellaista kymmensenttistä hiusta koko päässä..? Rautaa ole syönyt nyt reilu viikon, olo on parantunut ainakin muuten, ei väsytä lainkaan niin paljon. Syön lisäksi biotiini plussaa, monivitamiinia ja aloitin B12-lisän, kun olen vegaani.

Tsemppiä ja toivoa kaikille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hei!

Mistä tuon taulukon löysit? Eli Qlairan pitäisi olla tehokkaampi kuin esim Yasminin tai Yazin? Mielenkiintoista :) Minulla on käytössä Zoely ja sen pitäisi gynen mukaan olla "neutraali" eli ei antiandrogeeninen eikä androgeeninen. Mielestäni kuitenkin sen kanssa tulee enemmän finnejä ja hiustenlähtöä kuin luomuna ollessani.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ihotautilääkäri suositteli että vaihtaisin Zoelyt pois, sanoi hänkin että on lievästi androgeeninen..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen ottanut kuvakaappauksen taulukosta, en nyt löytänyt nettisivua. :( Pillerit on laitettu androgeenisten vaikutusten mukaan järjestykseen. Cyproterone eli Diane nova on anti-androgeenisin (5 tähteä hoidettaessa hiustenlähtöä tai aknea),
drosperinone (yaz, yasmin) ja dienogest (qlaira) ovat samalla tasolla anti-androgeenisia (3 tähteä) .
Nomegestrol acetate (zoely) on matalasti (low) androgeeninen (1 tähti vain).

Huomasin itse myös finnejä tulevan Zoelyn kanssa, ikinä mulla ei ole ollut ihon-ongelmia ennen..
Ilmianna
Jaa
Tämä ketju on auttanyt tosi paljon,ettei tunne olevansa ainoa tästä kärsivä.. Kuinka tämä kaikki on vaikuttanut mielialaanne? Itse olen aika masentunut ja asia vaikuttaa jo sosiaalisiin suhteisiini.
Ilmianna
Jaa
No, alentavastihan tämä on mielialaan vaikuttanut, ei sitä voi kieltää. Olen nyt kuitenkin positiivisemmalla mielialalla, kun lääkitys käynnissä. Tiedän tekeväni jotain, jotta tilanne ei tästä pahentuisi. Minulla on auttanut myös se, että olen voinut puhua asiasta avoimesti sekä mieheni että muutamien ystävien kanssa. Tosin mietin, oliko kavereiden kanssa asiasta puhuminen virhe, kun viimeksi nähdessä toisen aviomies tuntui tuijottavan päätäni koko illan. (tai sitten kuvittelen, kuten tämän hiusasian kanssa saattaa käydä. tai sitten hiustenlähtö on jo niin näkyvää). Samoin mielialaa hiukan nostaa, kun huomaan Spiron vaikuttavan ihoni toimintaan niin voimakkaasti.

Spirosta: Ensimmäinen tauko takana. Viimeisinä päivinä huomasin paidan täyttyvän taas irtohiuksista ja rasvoittumisen palaavan. Hiukan epäilen siis, voiko ainakaan omassa tapauksessani pelkkä kuuri olla pysyvä ratkaisu. Jostain luin, että Spiro-kuureilla oltaisiin saatu ihan hyviä tuloksia, kunhan hoitoa jatkettiin kuurin jälkeen minoksidiilillä. No, aika näyttää.

Elektrolyytit olivat ok, tosin hiukan alhaiset. Eli ehkä päästän banaanit ja avokadot ainakin osittain pannasta. Iloinen asia on myös, että otsan Rogaine-hiukset kasvavat koko ajan, ja nyt minulla on jo sellaista muutaman sentin pituista, uutta tukkaa. :) Erikoista tosin on, että osa näistä pidemmistä Rogaine-hiuksista on ihan erilaisia kuin muut hiukseni, paljon paksumpia.

Venla_84, kuinka paljon juot päivässä vettä? Tuntuu, etten pysty ahtamaan itseeni kohta vettä yhtään enempää, mutta Spiron sivuvaikutukset ovat aina pienemmät, mitä enemmän olen juonut vettä.
Ilmianna
Jaa
Venla84,

Minulla on käytössä Yasmin e-pillerit, ovat olleet käytössä n.6kk. Lopetin ehkäisyn 2,5v sitten ja siitä asti hiuksia on lähtenyt. Eli 2 vuotta olen kärsinyt hiustenlähdöstä. Olen vasta 24v.
Minulta on ultrattu munasarjat, mutta mitään vikaa ei löydy. Eikä Yasminit auta hiustenlähtöön mitenkään. Lääkärin mukaan Yasminin pitäisi auttaa, eikä hänen mielestään Qlaira voi auttaa mitenkään. Minulle tulee Yasmineista myös finnejä.

Suvussa ei ole perinnöllistä hiustenlähtöä ei isällä, ei isän isällä tai isän mummolla (ei isän veljelläkään). Äidilläkin ja hänen äidillään on hiukset päässä. Suvussamme ainoa kalju on äitini isä.
Ihotautilääkäri oli vähän pihalla eikä kuulemma perinnöllinen hiustenlähtö etene näin nopeasti?!
Sain spiroa, mutta emmin sen aloittamista kun se on tarkoitettu perinnölliseen hiustenlähtöön? Minulla on myös normaalisti alhainen verenpaine joten sen aloittaminen mietityttää siksikin.
Ilmianna
Jaa
Minnaliiisa, minullahan hiustenlähtö eteni myös hirveää vauhtia. Viime kesänä alkoi ja puolessa vuodessa alkoi otsa paistamaan jakauksen keskeltä. Hiustenlähtöön erikoistunut lääkäri sanoi, ettei osaa sanoa, mistä tämä johtuu ja että olen (30) vähän nuori pudottamaan hiukseni. Jotain hormoniperäistä tämä luultavimmin tosiaan on, kun Spiro tuntuu vähentävän hiustenlähtöä ja Rogainekin auttanut.

Yasmineissa on muistaakseni anti-androgeenia annos, joka vastaan 20-25 mg Spiroa. Runsaamman hiustenlähdön selättämiseen tarvitaan yleensä vähintään se 75 mg.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Aiheen vierestä: 1mg drospironia vastaa y25mg spironolaktonia. Eli yasminissa on 3mg drospironia eli 75mg spironolaktonia.
Joillakin voi käydä spiron ja yasminin kanssa niin, että tiputtaa hiuksia enemmän. Qlaira on tällöin turvallinen.

Harvahapsinainen: onko sinun kilpirauhaset tutkittu kunnolla? Entä ne rauta-arvot? Oireesi kuulostaisi muilta kuin perinnöllisestä hiustenlähdöstä tulevilta. Alhaiset raudat, kilpirauhasen vajaatoiminta, stressi tai päänahan tulehdus kuulostaisi minusta realistisimmilta. Tai pcos. Jos on suoliston kanssa häiriötä niin todennäköisesti on raudasta ja b vitamiineista puutetta. Hakisin sinuna vahvan b vitamiinikuurin, d, b12 ja rautaa vähintään 100mg/pvä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vauhko kirjoitti:
Aiheen vierestä: 1mg drospironia vastaa y25mg spironolaktonia. Eli yasminissa on 3mg drospironia eli 75mg spironolaktonia.
Joillakin voi käydä spiron ja yasminin kanssa niin, että tiputtaa hiuksia enemmän. Qlaira on tällöin turvallinen.

Harvahapsinainen: onko sinun kilpirauhaset tutkittu kunnolla? Entä ne rauta-arvot? Oireesi kuulostaisi muilta kuin perinnöllisestä hiustenlähdöstä tulevilta. Alhaiset raudat, kilpirauhasen vajaatoiminta, stressi tai päänahan tulehdus kuulostaisi minusta realistisimmilta. Tai pcos. Jos on suoliston kanssa häiriötä niin todennäköisesti on raudasta ja b vitamiineista puutetta. Hakisin sinuna vahvan b vitamiinikuurin, d, b12 ja rautaa vähintään 100mg/pvä
Kiitos selvennyksestä e-pillereiden suhteen!

Juu, kilpirauhaset on tutkittu ja keliakia-epäilyn aikaan otettiin varmaan kaikki mahdolliset verikokeet. Voisin pyytää kyllä uusiksi ainakin tuota kilpirauhaskoetta. Jotenkin itselläkin fiilis, että jotain on kehossa pielessä, kun tämä näin vauhdikkaasti etenee. :(
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Toisilla Yasmin ja Yaz aiheuttaneet hiustenlähtöä, kun keskustelupalstoja lukenut. Samoin Zoely voi vaikuttaa niin. Qlairan hormonit erilaisia kuin Yasminissa ja Yazissa, Diane Novassa myös erilaiset. Täytyy varmaankin jokaisen kokeilla mikä sopii parhaiten..

Itsellä nyt Spiroa takana 7 viikkoa, olen syönyt putkeen, koska e-pillerit käytössä. Tuntuu kuin hiuksia lähtisi vähemmän. Pari-kolme senttistä hiusta törröttää jakauksen kohdalta, en tiedä voisiko olla uutta hiusta jo?!? Samoin pidempää noin kymmensenttistä tupsua myös. Epäilen, että osa hiustenlähdöstä saattanut johtua myös huonosta ravitsemuksesta, nyt kuitenkin olen parantanut huomattavasti.
Rauta parantanut oloa, ehkä sekin voinut vaikuttaa hiusten tippumiseen. Vettä en huomaa juovani sen erikoisemmin kuin ennekään. Huimausta välillä ja RR melko alhainen. Pesen hiukset päivittäin, joten rasvoittumisen suhteen en ole huomannut eroa, ehkä itseasiassa vähemmän rasvoittuu nyt Spiron kanssa. Minulla labrat oli myös laskeneet, joten otin suolan taas käyttöön. :D

Mielialasta, kuten harvahapsinainenkin totesi, minulla myös parempi mieli, koska aion kaikkeni tehdä, jotta tilanne ei pahenisi. Jos Spirosta ei tarpeeksi apua, vaihdan Qlairaan pillerit ja otan Rogainen käyttöön. Katson kevään mittaan myös josko raudan tankkaaminen auttaisi (varastot voineet olla pitkään jo tyhjät..).

Minnaliiiisa, luulen ettei Spirosta nyt ainakaan haittaa ole, vaikka ei varmuutta perinnöllisyydestä sinulla olekaan. Ja pyydä saada kokeilla Qlairaa, toisilla tuonut avun, kuten täältäkin jostain keskustelusta ilmenee. :)
Ilmianna
Jaa
Pitääkö spiroa syödä jotenkin taukojen kanssa? Tästäkään lääkäri ei minulle mitään maininnut!

Paljonko teillä irtoaa muuten hiuksia päivittäin? Noin suurinpiirtein?
Olen muutaman päivän aikana laskenut kaikki pesussa irronneet ja harjatessa lähtevät (pidän hiuksia ponnarilla, joten pystyn tarkan lukumäärän selvittämään) Olen saanut tulokseksi 60-70 hiusta, sanotaan että 100 on normaali ja siliti hiukseni ohenevat.
Ilmianna
Jaa
Spiro voi aiheuttaa vuotohäiriöitä, siksi suositellaan tauon kanssa syötävän. Itse en ole pitänyt taukoja, koska pillerit käytössä. Eikä ole ollut mitään häiriöitä. Etsi Hannukselan artikkeli naisten hiustenlähdöstä, siinä tarkemmin myös Spirosta.

Minulta lähtee ehkä noin 20-40 hiusta päivässä. Mutta ei ole ollut huomattavaa hiustenlähtöä koskaan, uutta ei vaan kasva kaiketi. Luulen että perinnölliselle tyypillistä. Nyt Spiron kanssa mielestäni vielä vähentynyt, välillä tuntuu ettei lähde juuri lainkaan edes harjatessa.
Ilmianna
Jaa
Mitäs kaikille kuuluu?

Itsellä on ollut taas kovaa ahdistusta hiustilanteen kanssa. Mietin huomaavatko kaikki muut jo, kukaan ei vaan kehtaa sanoa mitään.. Tuijottelen muiden hiuksia jatkuvasti ja omiani peilistä. Ei Spiro ole kuitenkaan tainnut auttaa, lyhyttä hiusta irtoaa taas. :( pahinta on epätietoisuus, kun ei tiedä kuinka nopeasti etenee, joutuuko turvautumaan peruukkiin tulevaisuudessa..
Ilmianna
Jaa
En lukenut koko keskustelua läpi, mutta te jotka aloititte spiron niin kauanko teillä kesti, että aloitte huomaamaan hiustenlähdön vähentyneen? 3viikkoa, kuukausi?

Perinnöllisessä hiustenlähdössä hiukset ohentuvat hitaasti vuosien saatossa. Äkillinen ohentuminen, esimerkiksi vuoden sisällä kertoo epätasapainosta kehossa. Kilpirauhasen vajaatoiminta, raudan puute (ferritiinin tulisi olla yli 70, että hiukset pysyvät päässä, varsinkin vegaanien tulee ottaa rautakuureja muutamia vuodessa)
Jos käyttää androgeenisiä e-pillereitä ja syö spiroa niin tulokset kestävät tasan niin kauan kuin käyttää spiroa rinnalla (joskus spiro ei kykene kumoamaan androgeenisten e-pillereiden vaikutusta, jolloin se ei vaikuta hiustenlähtöön. Sen takia suositellaan joko kokonaan e-pillereiden lopettamista tai vaihtamista antiandrogeeniseen valmisteeseen.

Söin ensin marvelonia ja hiukset ohentuivat hiljalleen parissa vuodessa. Pillerit vaihdettiin Zoelyyn, hiustenlähtö jatkui (rauhottui ehkä vähän) sitten aloitettiin spiro ja hiustenlähtö loppui muutamaksi kuukaudeksi, mutta alkoi uudestaan. Eli spiro ei kyennyt vaikuttamaan muutamaa kuukautta enempää. Aloitin sitten Qlairan ja söin spiroa rinnalla n.6kk. Qlairat aloitettuani hiustenlähtö loppui reilussa kuukaudessa. Lopetin spiron 8kk jälkeen ja hiukset pysyivät loistavasti päässä Qlairojen kanssa. Söin Qlairaa yksinään 2 v ja lopetin sen n. vuosi sitten ja hiukset ovat edelleen pysyneet päässäni. Samalla olen syönyt rautaa kuureina muutaman kerran vuodessa. Ihotautilääkärin diagnoosi oli perinnöllinen hiustenlähtö, mutta siitä en oikeasti kärsinytkään vaan kaikki johtui e-pillereistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kuinka nopeasti huomasit Qlairojen auttavan? Vaihdoin nyt viikko sitten Qlairoihin, ennen Zoelyt. Zoelyä olen syönyt n. 4vuotta.

Spiroa olen syönyt nyt 2.5kk. Samoin rautaa olen syönyt 2kk. Pientä hiusta törröttää jakauksesta. Hiuksia irtoaa noin 20 vrk. En ole ennen niin tarkkaan seurannutkaan lähtevää määrää..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Venla1984 kirjoitti:
Kuinka nopeasti huomasit Qlairojen auttavan? Vaihdoin nyt viikko sitten Qlairoihin, ennen Zoelyt. Zoelyä olen syönyt n. 4vuotta.

Spiroa olen syönyt nyt 2.5kk. Samoin rautaa olen syönyt 2kk. Pientä hiusta törröttää jakauksesta. Hiuksia irtoaa noin 20 vrk. En ole ennen niin tarkkaan seurannutkaan lähtevää määrää..
Taisi mennä n. 5-8 viikkoa. Hiustenlähtö puolittui ja uusia alkoi kasvaa n. 6kk jälkeen. Minulla lähti Qlairoilla n. 40-50 hiusta päivässä...
Jos sinulla lähtee nyt 20 hiusta niin et todellakaan kärsi mistään hiustenlähdöstä. Vai saatko oikeasti laskettua myös kaikki suihkussa lähtevät hiukset?

Luulen, että itse nyt kiinnität asiaan liikaa huomiota ja stressaat siitä. Kannattaa lopettaa tai sinulla lähtee kohta oikeasti 150-200 hiusta päivässä. En tahdo sanoa pahalla, mutta minulle kävi juurikin noin. Oikeasti hiustenlähtöni johtui varmaan raudanpuutteesta joka on varmasti myös sinulla kun ferrit 50 ja olet vegaani. Jatka rauhassa raudan syöntiä ja lopeta hiusten ajatteleminen niin huomaat 1-2v päästä omistavasi täydelliset hiukset.
Tiedän, että helpommin sanottu kuin tehty. Kärsin luultavasti kierteestä --> tutkin irtoavia hiuksia, kyyläsin niistä. Meinasin saada slaakin jokaisesta irtoavasta hiuksesta ---> stressi, hiuksia lähti vain kokoajan enemmän stressin vuoksi. Jos olisin lopettanut ajoissa stressaamisen omistaisin varmaan nyt todella paksut ja ihanat hiukset.
Tottakai monet e-pillerit vaikuttavat myös ja sinun kohdalla varmasti Zoely on syyllinen tilanteeseen raudanpuutteen kanssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minulle tuli hiustenlähtö vähän alle nelikymppisenä. Stressaava elämäntilanne oli tuolloin jatkunut muutamia vuosia. Ensin tulivat ihottumat ja pian myös hiuksia alkoi irrota. Työterveyslääkäriä tällaiset huolet eivät kiinnostaneet lainkaan, joten menin ihotautilääkärille. Sain antibiootit ruusufinniin, joka lähtikin paranemaan. Ihottuma kuitenkin palasi pian lääkekuurin jälkeen. Yritin vain syödä terveellisesti ja pitää huolta itsestäni. Välillä sain taas lisää antibiootteja. Hiukset harvenivat ja iho-ongelmia tuntui olevan joka lähtöön. Parin vuoden päästä menin toiselle ihotautilääkärille, joka diagnosoi useammankin ihotaudin. Hän sanoi myös hiustenlähdön johtuvan seborrooisesta ekseemasta, savipuolesta, .. ja tietenkin stressistä. Sain Spiresis-reseptin ja käytin myös Elideliä sekä välillä kortisonivoiteita. Pesin hiuksia joskus Ketoconazolilla. Parin kuukauden päästä huomasin uusia hiuksia kasvavan jälleen. Vähin erin tukkatilanne normalisoitui. Iho on rauhoittunut, mutta kirjava.
Ilmianna
Jaa
Minulla oli tässä jonkun aikaa psyykkisesti parempi vaihe asian suhteen, mutta sitten se tapahtui, mitä olin odottanutkin: sukulainen sanoi hiuksista. Eli kyllä se nyt vaan niin on, että en tätä hiustenlähtöä oikein enää pysty peittämään.

Odottelen aikaa lääkärille. En osaa oikein sanoa juuta tai jaata tilanteestani. Perinnöllisen hiustenlähdön ei pitäisi tosiaan kai edetä näin nopeasti, mutta samalla huomaan, että hiustenlähtö ja päänahan kutina kiihtyvät selvästi Spiron väliviikoilla. Olen alkanut epäillä, onko kasvoihini kasvanut nukka sittenkään Rogainen aikaansaannosta vai onko juttu nyt vaan niin, että minulla on syystä tai toisesta noussut nopeasti testosteronin tasot (myös kasvojen nukan kasvu voimistui väliviikolla). Kohta pitää varmaan alkaa ajaa sitten viiksiäkin.

Tuntuu tosiaan, että Spiro olisi vähentänyt hiustenlähtöä, mutta en sitten tiedä, milloin voisi odottaa uusia hiuksia. Niille olisi nyt kipeästi tarvetta.

Tämä on ihan kamalaa. Jaksamista kaikille muille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuota-tuota, eihän spirosta pidetä taukoja. Jos aikoo pitää hiukset päässä, spiroa syödään tauotta. Tauolla hiustenlähtö todennäköisesti käynnistyy uudelleen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Harvahapsinainen,
Syötkö spiroa siis 3 viikkoa ja viikon tauko periaatteella? Noin nopea hiustenlähtö ja kaljuuntuminen ei ole perinnölliseen viittavaa. Voihan olla, että kärsit aivolisäkkeenhäiriöstä (tulee korkeat testosteronitasot), sitten cushingin taudissa on sama juttu. Mitkä sinun kilpirauhasarvosi ovat? Laita tulokset tänne niin voin tulkata, myös kilpirauhasen vajaatoiminta lievänäkin voi aiheuttaa oireena pelkästään hiustenlähtöä, eikä muuta oireita ole.
Joku hormooneissasi on pielessä viitaten juurikin päänahkaan, hiusten ja ihon nopeaan rasvoittumiseen. Oletko aina kärsinyt noin voimakkaista oireista? Hormonitoimintaa olisi hyvä mitata, että nähtäisiin missä hormonisi oikeasti menevät. Gynekologi varmasti osaisi auttaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ensiksi kiitos sinulle Vauhko, annoit toivoa! Sinulla on kovasti tietoa asiasta!
Saan laskettua aika tarkkaan suihkussa lähtevätkin, epäilen että hiuksia lähtee 20-40/pvä. Perinnöllisessä tyypillistä kai on ettei hiuksia välttämättä paljon lähdekään, ei vaan uusiudu samaan tahtiin. Minulla lyhyttä hiusta törröttää joka puolelta, mutta en tiedä onko se uutta kunnollista vai kitukasvuista ohentuvaa. Minulla siis suvussa naisilla kaljuuntumista. Yritän ajatella, että hoitokeinot koko ajan kehittyy, jos minullakin naistyyppistä. Toivon ettei olisi, mutta kaikkeni teen. Aika iso osa naisista ei kaiketi kokeile edes hoitomuotoja hiusten ohenemiseen.

Harvahapsinaiselle tsemppiä! Kuulostaa tosiaan että sinulla jotain muuta kuin naistyyppistä, perinnöllistä. Vaadi kunnon verikokeet ja tutki asioita itsekin kun tuloksia saat. Pyydä ainakin Ferritiini arvo hemoglobiinin lisäksi, samoin A- ja B12-vitamiinit, jos ei ole otettu. Eiköhän se sun tilanne parane, kun syyllinen löytyy. :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Viime viikolla sain diagnoosin tähän omaan hiusten lähtöön eli tämä on miestyyppistä laatua.Ohimot vetäytyneet kovasti ja ohentunut kauttaaltaan. Kasvu on myös huonoa ja hiuslaatu heikentynyt. Spiroa aloin minäkin käyttämään, lääkäri ei tosin sanonu mitään että sitä pitäis käyttää 3 vk ja viikko taukoa... Rogainen käyttöä arkailen monestakin syystä; se on tosi kallista, sitä pitäis käyttää käytännössä loppuelämän ajan ja sen mahd. aiheuttamat päänahan ärsytysoireet. Mulla on tosi herkkä päänahkakin eikä se siedä oikein mitään ylimääräsiä kemikaaleja. Olen kokeillu lukuisia shampoita, liuoksia, kortisonia yms. Ravintolisiä on myös tullu kokeiltua aika laajasti Priorinista lähtien. Tää on kyllä tosi kamala vaiva, mielen vetää erittäin matalaksi.. kun mulla on muutenkin siihen taipumusta. Diane Novaa käytin aika pitkään ja aknehoito tehtiin mulla aikuisiällä.
Ilmianna
Jaa
Hei! Osaatteko suositella hyvää gynekologia Helsingistä? Noihin qlaira-pillereihin liittyen etenkin!
Ilmianna
Jaa
Home vie hiuksetkin päästä, aiheuttaa ihottumaa, rosaceaa, ruoka-aineherkkyyksiä, hajuherkkyyttä, niveloireita, sydänvaivoja, diabetestä, masennusta, ja niin edelleen. Itselläni hiustenlähtö liittyy juurikin homeista sairastumiseen. Pahimmillaan hiustenlähtö oli silloin kun olin muutenkin kuolemankielissä homeasunnon takia.

Avuksi: homeiden välttely. Hiuksiin ja päänahkaan: seos aloe vera -geeliä, johon muutamia tippoja rosmariiniöljyä ja laventeliöljyä, sekoitetaan kämmenellä ja hierotaan päänahkaan, pidetään esim. yön yli ja aamulla pestään shampoolla. Avuksi hiuksiin ja päänahkaan ovat olleet myös Weledan revitalising hair tonic (miellyttävä vesi jota ei tarvitse pestä, voi käyttää päivittäin aamuin illoin, sisältää rosmariinia) ja Dr Hauschkan Huile pour les chevaux au neem (öljy päänahkaan puoli tuntia pyyhkeen alla ennen pesua, rasvoittaa tukkaa mutta hoitaa hilseen ja auttaa hiustenlähtöön). Hilse ja päänahan raju kuivuus sekä liuskottaiset hilselaatat ovat itselläni liittyneet hiustenlähtöön. Ja todellakin päänahan käsittely säännöllisesti hyvillä öljyillä on auttavaa. Lisäksi toisinaan käytän hilseshampoota, ja shampoota vaihdan vähän väliä koska sekin tuntuu auttavan. Tukkaa pesen harvoin, pari kertaa viikossa.

Youtubesta löytyy paljon videoita, joissa ihmiset kokeilevat erilaisia öljyjä päänahkaansa hiustenlähtöä estääkseen. Eihän kokeilu paljon maksa, mutta kestävyyttä vaaditaan sillä kokeilua pitää jatkaa aina pidemmän aikaa jotta vaikutukset näkyvät. Omalla kohdalla kun aloin käyttää aloe vera + rosmariiniöljy + laventeliöljy -sekoitusta, päälaen kalju alkoi pienetä muutaman viikon kuluttua käsittelyjen aloittamisesta. Päänahan hierontakin saattaa vaikuttaa suotuisasti.

Biotiinit, vitamiinit, nizoralit ym kokeilleena sanon että niistä on korkeintaan hyvin lyhytaikainen hyöty ja sekin liian vähän. Masennukseen suosittelen sen miettimistä, mikä elämässä on todella tärkeää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Käytitkö tuota aloevera-rosmariini-juttua joka ilta vai miten? Ja käytätkö sitä lopun elämääsi ja onko vielä tähän linkkiä? kiitos paljon.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kokeilenminäkin kirjoitti:
Käytitkö tuota aloevera-rosmariini-juttua joka ilta vai miten? Ja käytätkö sitä lopun elämääsi ja onko vielä tähän linkkiä? kiitos paljon.
Ei ole linkkiä, vaan sovelsin itse joltain amerikkalaisfoorumilta löytämääni vinkkiä, jota muutkin kaljuuntumisesta kärsineet naiset menestyksellä testanneet. Aloevera-geeliä ostin yliopiston apteekista, laventeliöljyä ruohonjuuri-kaupasta ja rosmariiniöljyä löysin halvimmalla jostain nettikaupasta, en muista enää mistä. En suinkaan kaiken aikaa läträä sillä, vaan pari kertaa viikossa, illalla, annan olla yön yli ja pesen sitten tukan normaalisti shampoolla seuraavana päivänä. En ole nyt pariin kuukauteen käyttänyt sitä hoitoa, koska olen siirtynyt testaamaan mainitsemiani Weledan ja DrHauschkan valmistuotteita, jotka myös olleet hyviä. Olennaista lienee sopivanlainen öljy ja päänhieronta, ja päänahan ongelman luonteesta riippuu se, mikä öljy parasta. Aloe vera on yleisesti hyödyllistä ja antiseptistä, rosmariini virkistää verenkiertoa ja laventeli rauhoittaa ärtynyttä päänahkaa. Oli niillä muitakin ominaisuuksia. Joskus olen hieronut sormienpäillä pelkkää öljyä, joskus pelkkää aloe veraa.

Weledan hiusvesi on siitä miellyttävä, että sitä ei tarvitse pestä pois, sitä voi käyttää usein eli aamuin ja/tai illoin, se antaa hiuksille pientä tuuheuden ilmavuutta joten tukka näyttää vähemmän kaljulta. Parempi hoito kuitenkin tulee noilla öljyisillä aineilla, jotka tosiaan pidetään päässä ja sen jälkeen pestään pois. Jos aloevera+öljyseosta hieroo pari kertaa viikossa päänahkaan, niin tuloksia pitäisi alkaa näkyä 4-6 viikon sisällä. Ensi alkuun tulokset vähäisempiä, mutta jos niitä on niin ne rohkaisevat, ja itse olen sillä hoidolla saanut kyllä otsakaljua merkittävästi näkymättömiin. Taisi olla kolme vuotta sitten, kun löysin sen aloevera-vinkin ja kokeilin sitä. En tiedä joudunko käyttämään lopun ikäni näitä öljyhoitoja tukkaan, luultavasti, sillä kun siinä hommassa alkaa pitämään taukoa, niin alkaa taas kalju paistaa. Siitäkin on kokemusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tilannettaan.korjannut kirjoitti:
Ei ole linkkiä, vaan sovelsin itse joltain amerikkalaisfoorumilta löytämääni vinkkiä, jota muutkin kaljuuntumisesta kärsineet naiset menestyksellä testanneet. Aloevera-geeliä ostin yliopiston apteekista, laventeliöljyä ruohonjuuri-kaupasta ja rosmariiniöljyä löysin halvimmalla jostain nettikaupasta, en muista enää mistä. En suinkaan kaiken aikaa läträä sillä, vaan pari kertaa viikossa, illalla, annan olla yön yli ja pesen sitten tukan normaalisti shampoolla seuraavana päivänä. En ole nyt pariin kuukauteen käyttänyt sitä hoitoa, koska olen siirtynyt testaamaan mainitsemiani Weledan ja DrHauschkan valmistuotteita, jotka myös olleet hyviä. Olennaista lienee sopivanlainen öljy ja päänhieronta, ja päänahan ongelman luonteesta riippuu se, mikä öljy parasta. Aloe vera on yleisesti hyödyllistä ja antiseptistä, rosmariini virkistää verenkiertoa ja laventeli rauhoittaa ärtynyttä päänahkaa. Oli niillä muitakin ominaisuuksia. Joskus olen hieronut sormienpäillä pelkkää öljyä, joskus pelkkää aloe veraa.

Weledan hiusvesi on siitä miellyttävä, että sitä ei tarvitse pestä pois, sitä voi käyttää usein eli aamuin ja/tai illoin, se antaa hiuksille pientä tuuheuden ilmavuutta joten tukka näyttää vähemmän kaljulta. Parempi hoito kuitenkin tulee noilla öljyisillä aineilla, jotka tosiaan pidetään päässä ja sen jälkeen pestään pois. Jos aloevera+öljyseosta hieroo pari kertaa viikossa päänahkaan, niin tuloksia pitäisi alkaa näkyä 4-6 viikon sisällä. Ensi alkuun tulokset vähäisempiä, mutta jos niitä on niin ne rohkaisevat, ja itse olen sillä hoidolla saanut kyllä otsakaljua merkittävästi näkymättömiin. Taisi olla kolme vuotta sitten, kun löysin sen aloevera-vinkin ja kokeilin sitä. En tiedä joudunko käyttämään lopun ikäni näitä öljyhoitoja tukkaan, luultavasti, sillä kun siinä hommassa alkaa pitämään taukoa, niin alkaa taas kalju paistaa. Siitäkin on kokemusta.
Kiitos paljon kattavasta vastauksestasi. Kirjoitan kaiken ylös ja tilaan tuotteet. Tulen tänne kertomaan myöhemmin kuinka tämä minuun vaikuttaa. Kiitos.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tähän ketjuun kirjoittaneiden ongelmat ja tuntemukset kuulostavat kovin tutuilta. Itse olen reilu 30 v. nainen ja hiusten ohenemisen huomasin n. vuoisi sitten. Viime kesän aikana hiuksia lähti paljon ja yhtäkkiä oli ponnarista jäljellä vain puolet. En aluksi oikein edes tajunnut asiaa mutta sitten kun tutkin asiaa kunnolla ja huomasin, että hiukset ovat lähteneet päälaelta niin järkytyin. Tutkin asiaa netissä ja melkein arvasin mistä on kyse ja lääkäri sen myös vahvisti: geneettinen miestyyppinnen hiustenlähtö, jota provosoi pco-syndrooma. Pcos on ollut jo tiedossa kauan, mutta ilmeisesti e-pillerit pitivät hiustenlähdön aisoissa monta vuotta. Mutta kun lopetin pillerit, tulin raskaaksi ja sain lapsen niin sen jälkeen hiustenlähtö todella alkoi. Raskausaikana hiukset olivat todella hyvässä kunnossa kun kehossa on paljon estrogeenia. Mutta sitä iloa ei kauaa ketänyt. E-pillereitä en halunnut aloittaa uudestaan, koska muuten olo on paljon parempi ilman niitä jos hiuksia ei oteta huomioon ja jos haluan lisää lapsia niin en koe järkeväksi niitä nyt aloittaa ja kyllä se veritulppariskikin mietityttää. Gynekologi oli sitä mieltä, että e-pillereiden apu on tässä asiassa marginaalinen. Ihotautilääkäri ehdotti rogainea. Spiresistä ei suositeltu. Rogainea en aloittanut, koska sitä täytyy käyttää sitten koko loppuelämä ja raskaus/imetysaikana sen käyttö on kielletty. Aika paljon sain lääkäreiltä vähättely osakseeni. Ei otettu ongelmaani todesta. Itse päädyin aloittamaan nitzoral-shampoon käytön 1-2- krt viikossa sekä revivogen-hoitonesteen käytön kerran päivässä. Revivogen on maailmalla suosittu tuote miestyyppsen hiustenlähdön hoitoon. Kyseessä on luontaistuote. Lääkärit Suomessa eivät ainetta tunne, mutta netissä siitä oli mielestäni paljon positiivista palautetta. Nyt tuntuu siltä, että tämä yhdistelmä voisi toimia. Hiuksia ei lähde enää valtavasti ja olen tuntevinani pienen sängn niissä kohdin, josta hiusksia on eniten lähtenyt ja johon olen hoitonestettä laittanut! Noin vuoden säännöllisen käytön jälkeen revivogenin käytön voi vähentää 3-5- krt viikossa, joten se on siinä suhteessä paljon parempi kuin rogaine. Onko muilla revivogenista kokemuksia? Entä mitä mieltä olette nitzoral- shampoosta?
Ilmianna
Jaa
Lopetin e pillerit yli vuosi sitten ja hiukset ohentuneet ihan hirveästi. Ahdistaa suunnattomasti! Edelleen hiuksia lähtee paljon. Pää on todella harva, uusia ei näytä kasvavan lähteneiden tilalle. Gynellä käyty, mitään testejä ei tehnyt. Ultrasi munasarjat ja hyvältä näytti vaikka nyt 6kk ajan kiertoni ollut 40-60 pvää sitä ennen n. 28-30pvää. Jotain on siis tapahtunut. Gyne sanoi, että tuntuisi muutrn toimivan normaalisti vaikka pitkät kierrot...
Ihotautilääkäri pyöritteli sekin päätään kun kilpirauhasarvoista tms ei löytynyt syytä.
Olen vasta 24 vuotias!
Onko jotain apua millä hiukset saisi takaisin päähän vai kannattaako ruveta syömään vaan e-pillereitä uudestaan.
Onko kohtalotovereita?
Ilmianna
Jaa
Mitäs kaikille kuuluu hiusrintamalla?
Minun hiusmalli vaan lyhenee ja jakaus siirtyy sivummalle.. :( Hiuksia lähtee, mutta ei kovinkaan paljon.
Pillerit vaihdettu Qlairaan ja Spiro menee rinnalla 75mg/vrk. Sekä kaikennäköset vitamiinit päälle. Toisinaan helpottaa hiukan, mutta välillä taas ahdistaa. Kesän yli yritän rauhassa katsoa nyt..

Suosittelen kaikille pyytämään rauta-arvojen labrat, muutkin kuin hemoglobiinin tai kokeilemaan rautaa muuten. Ei tässä tiedä auttaako jokin ja mikä se jokin sitten on, mutta kaikkea kokeillaan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Vitamiini- ja hivenainekysymys onkin mielenkiintoinen. Virallisten suositusten mukaan ravintolisiä ei tarvita, korkeintaan D-vitamiiniä, jos sitäkään. Liiallisesta raudan saannista varoitellaan. Tosi asiassa suuri osa maapallon väestöstäkin kärsii yhdestä sun toisesta puutoksesta. Elimistö kompensoi ravintoainepuutoksia tiettyyn rajaan asti. Esim. kasvissyöjän kannattaa syödä seleeniä tai pari parapähkinää päivässä. Jodin vähäisestä saannista kärsii moni nainen, kuten jodinkin. Lisäravinnejodi on varsin edullinen, suosittelen. Itse syön lisäravinnerautaa, en siis apteekkivalmistetta. Veren hemoglobiini saattaa olla ihan hyvä, vaikka rautavarastot olisivat ihan lopussa. Labrakokeista feritiini kertoo rautavarastot. Hemoglobiini on sinänsä vähän kertova tutkimus. Itselläni kuukautisvaivat helpottivat raudan ja jodin aloituksen jälkeen.

Sinänsä mikään yksittäinen ravintovalmiste tuskin ihmeitä tekee hiuksillekaan, jos hiusperimä on muutenkin heikko. Eli sillä tuskin moninkertaistaa hiusmassaa. Kärsiväthän syömishäiriöisetkin kaikkien ravintoaineiden puutoksesta, mutta harva silti kaljuuntuu.

Itselläni on ollut paremman ravitsemuksen kausi n. puolitoista vuotta, ja nuo mainitut raudan ja jodin olen aloittanut edellisten lisäksi. Lisäksi lopetin sokerin syönnin lähes kokonaan korkeiden verensokeriarvojen vuoksi, mikä alensikin paastoarvoja.

Hiukset ajoin syksyllä pois, joten hiustenlähtö ei vielä näin lyhyissä hiuksissa näy muutenkaan. Ohuet ovat, mutta en huomaa, että toiselta puolelta olisivat selkeästi vähäisemmät, mitä ne vuosi sitten olivat. Todennäköisesti hiuksia kuitenkin irtoaa tai katkeilee enemmän, kun kasvavat pidemmiksi. Harmittaa, etten ole perinyt äidin upeita tummia ja paksuja hiuksia. Siskolla ja äidillä on molemmilla ehkä 4 - 5 x enemmän hiuksia kuin itselläni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei tarkoitus varmastikaan hiusmassaa varsinaisesti ole lisätäkään, kunhan hiukset ei tippuisi ja kasvaisivat. Tutkimuksissa havaittu että matalalla ferritiiniarvolla on yhteys naistyyppiseen hiustenohenemiseen, miehillä tätä ei selvästi havaittu. Kasvissyöjillä 20%:lla jopa huonot rautavarastot, aika merkittävä asia, sillä hemoglobiini ei usein varastojen tyhjenemisestä kerro,joka usein ainoa labra, joka otetaan.

Seleeni ja jodi itselleni vieraita, täytyy tutkia! Kiitos vinkistä.

Multa ei ole tänään lähtenyt kuin muutama hius, outoa. Rupeaisiko raudan tankkaaminen, e-pillereiden vaihto tai spiro jo auttamaan pikkuhiljaa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Venla,
Kauanko olet rautaa syönyt, entäs millaisella annoksella?
Koska vaihdoit e-pillerit? Oletko huomannut Qlairoja syödessä mitään haittavaikutuksia?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Rautaa olen syönyt kohta 4kk,100-200mg/vrk. Ferritiini-arvo oli noussut viimeksi aika vähän, siksi otan isompaa annosta ja tarkasti tyhjään mahaan. Q:t kolmas laatta menossa. Lihonnut muutaman kilon, ei kai muuta.
Spiro ollut käytössä kohta 5kk.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Moikka!

Täällä kanssa yksi kohtalontoveri. Hiukset alkoi ohentua jo 18-vuotiaana, eli viisi vuotta sitten. Kilpirauhasen vajaatoiminta on, mutta viitearvoissa. Muuten labrat ok. Suvussa ei tietääkseni perinnöllistä hiustenlähtöä.

Mulla lähtee jatkuvasti paljon tukkaa, mutta välillä on rauhallisempia vaiheita - ajottain taas aktiivisempia hiustenlähtö-kausia. Jakaus on leventynyt takaraivoon asti ja etuhiuksienkin lomasta tukka paistaa läpi. Vasta viimesen vuoden aikana hiusten lähtö on kivunnut otsalle saakka. Aktiivisempiin hiustenlähtö-kausiin liittyy kipuja ja kutinaa, muttei ihotautilääkärit ole mitään poikkeavaa löytäneet hiuspohjasta.

Kyllä tän tässä viidessä vuodessa on jollain tapaa oppinut hyväksymään, vaikka epäreilultahan se tuntuu, että muilla oman ikäsillä on paksu tukka päässä ja itse kuluttaa aikaa stressaamiseen et miten pahasti paistaa päänahka mistäkin kohtaa läpi.

Alotin kaks viikkoa sitten Spironolaktonin (100 mg x 1 jatkuvasti). Rogainen käyttöä oon aiemmin arastellut tosi paljon atooppisen ihon ja allergioiden vuoksi, mutta nyt alan sitäkin kokeilemaan. Kampauksilla, hiuspuuterilla ja sirotettavilla hiustuuhenteilla saa vielä päänahan piiloon. Uimahallissa tai kylpylöissä en oo voinu kuvitellakaan käyväni vuoteen. Toiveena olis, että sais edes nämä harvat hiukset pitää, mitä on päässä jäljellä, ettei tartteis alle 25-vuotiaana peruukkikaupoille lähteä.

Onneksi aika on opettanut sentään sen, että hiusten laskemisen ja ylenpaattisen stressaamisen seurauksena ei ainakaan mitään hyvää tule. Enemmän vaan lähtee tukka päästä, jos ahistuneena laskee hiuksia harjasta ja lattiakaivosta. Oon sitä yrittänyt vältellä, koska järkihän siinä lähtee ja asia paisuu vielä suurempiin mittakaavoihin eikä tilannetta mihinkään muuta. Ne hiukset on irronnu, mitkä on irrotakseen.

Tsemppiä kaikille. Tää on vaikee asia, joka kyllä vaikuttaa mielialaan ja jaksamiseen. Ihanaa kesää! Koitetaan keskittyä niihin positiivisiin asioihin, joita elämässä on.
Ilmianna
Jaa
Oonko uusia kuulumisia joillakin? Onko hiustenlähtö parantunut?
Olen syönyt 5kk rautaa, sekä spironolactonea eikä oikeastaan vaikutusta. Mietin Qlairan aloittamista, e-pillereitä en ole syönyt vuosiin. Onko jolla kulla Qlaira auttanut?
Ilmianna
Jaa
Suosittelen kaikkia jotka kärsivät hiustenlähdöstä ja rasvoittumisesta niin kokeilemaan teepuuöljyä! Varsinkin keskustelun aloittelijalle tästä olisi varmasti hyötyä!
Täälläkin oli aiheesta keskustelu kuinka laittaa puhdasta teepuuöljyä ja puolet jotain muuta öljyä kookos, oliivi tms. Valelee sen päänahkaan ja antaa vaikuttaa n.30min sitten pesee normaalisti.
Minulla ainakin auttoi kaikkiin päänahan ongelmiin sekä hiustenlähtöön. Stressaantuneena päänahka alkaa oireilemaan ja teen tuon hoidon silloin kerran viikossa tai kahdessa. Laitan myös shamppoon sekaan muutamia tippoja teepuuöljyä ja pesen hiukset. Käytän tätä ns. ylläpitohoitona.
Ilmianna
Jaa
Olen täällä aika paljonkin kirjoitellut alkuvuodesta. Aloitin spiron nyt helmikuussa (75mg) ja vaihdoin zoelyt Qlairoihin muistaakseni maalis-huhtikuussa. Nizoral ollur käytössä vuoden, joka toinen pvä sillä pesu ja joka toinen jollakin muulla. Alkuvuodesta löytyi verikokeista alhainen ferritiini, johon olen tankannut rautaa 100mg/vrk sekä monivitamiinit päälle. Olen ollut vegaani noin pari vuotta.

Tuntuu, että itse on kovin vaikea arvioida tuloksia. Päivittäin kun tuijottelee paljonkin, tuntuu tulevan ihan vainoharhaiseksi. Loisteputken valossa näyttää jakaus aika pahalta, en tiedä onko muut jo huomanneet. Kampaaja ei ole sanonut mitään huolestuttavalta kuulostavaa, mutta ihotautilääkäri alkuvuodesta oli sitä mieltä että ohentumista tapahtunut.
Hiuksia ei lähde nykyään paljon, 20-50/vrk. Mutta en tiedä kasvaako niitä takaisin. Hyvä asia kai, että kaikki lähtevät ei ole pieniä ja lyhyitä hiuksia. Hiusrajan hiukset paksuntuneet mielestäni ja kasvavat myös pituutta. Muutenkin pituutta hiukset kasvavat nopeasti.

Suunnittelemme vauvan yrittämistä, mutta hiustilanne huolestuttaa kovasti. Menetänkö kaikki hiukset siinä.. :(
Ilmianna
Jaa
Kiva kuulla teistä ja kuulumistanne.

Aloitin Rogainen 22.6. ja pari viikkoa ennen sitä Spironolaktonin (100 mg 1x1). Näistä on aiheutunut järkyttävä "shedding"-vaihe, joka on nyt kestänyt noin 2,5 viikkoa. Hiuksia siis varisee noin 100-300/pv. Tosi ahdistavaa ja monet itkut on itketty kauhoessa irtohiuksia viemäristä, harjasta ja lattialta. Tuntuu et päänahka paistaa vaan joka päivä enemmän läpi.

Ihotautiääkäri lohdutteli, että jokainen kliinisesti tutkittu ja toimiva hoitomuoto hiutenlähtöön voi aiheuttaa kiihtynyttä hiustenlähtöä alkuun. Ironista, että haluaa apua hiusten ohenemiseen ja sit kun alottaa hoidot, niin tukka varisee kahta kauheemmin päästä. Etenkin, kun ennen Rogainea ei näin mittavasti hiuksia koskaan lähteny, vaan ne on hitaasti vuosien saatossa ohentunu.

Täytyy nyt odottaa vielä viikolle 8 Rogainen kanssa, kun sinne saakka on "normaalia" menettää hiuksia runsaammin mitoin. Eihän kaikki valitettavasti saa odotettuja tuloksia k.o. lääkkeellä. Voi siis olla, että päädyn huomattavasti ohuempien hiuksien kanssa hyväksymään kohtaloni. Joskus tuntuu, että tää kaikki on saanu ihan suhteettomat mittakaavat eikä muuhun pysty ees keskittymään.

Venla1984, vauvahaaveet on täälläkin suunnalla. Tuntuu hullulta, että niinkin ihanan asian, kuin lapsi, ajattelu ja suunnittelu saa ahdistumaan hiusten menettämisen pelossa.

Kiitos, että päivittelette kuulumisianne. Helpottaa, kun tietää, ettei ole yksin tässä tilanteessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Onko sinulla e-pillerit käytössä?
Oon ollut tosi tyytyväinen kun siirryin Zoelyistä Qlairaan. Mieliala paljon parempi, olin Zoelyjen aikaan aika hirveä.
Entä oletko Nizoralia kokeillut?
Rogainea en vielä ole aloittanut, se on oikeastaan sitten viimenen keino.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei kaikille!
Mä olen näillä palstoilla Qlairaa hehkuttanut, kuinka se auttoi minun ja tuttavieni hiuksiin.

Venla, huomasitko, että hiusten kasvu on kiihtynyt Qlairan aloituksen jälkeen? Toki se voi johtua spirostakin. Minulla spiro ei tehnyt mitään hiuksille tai hiukset eivät rasvoittuneet juurikaan, se oli oikeastaan ainut vaikutus.
Qlaira piti minullakin mielialat ihan loistavina, parempina kuin ihan luomuna.
Vauvahaaveista haluan lohduttaa, tiedän monia naisia jotka ovat kärsineet hiustenlähdöstä ennen lapsia (hirveän monessa tapauksessa hiustenlähtö johtuu juurikin e-pillereistä) mutta raskausaika on tehnyt sen, että hiustenlähtö on loppunut lopullisesti. Toki e-pillereiden lopetuksesta ja raskauden jälkeen saattaa tulla pieni sulkasato, mutta jos katsotaan siitä 1-2v eteenpäin niin hiukset ovat paksummat kuin vuosiin.
Ilmianna
Jaa
Kuinka täällä voidaan? Onko hiustenlähtö talttunut kun kukaan ei enää kirjottele? Tietenkin mahtavaa jos näim käynyt :) olisi kiva jos päivittelisitte mikä auttoi jne.
Minulla tilanne edelleen sama, pähkäilem aloitanko diane novat vai qlairan
Ilmianna
Jaa
Moi! Sattumalta löysin tämän viestiketjun. Mielenkiinnolla luin kokonaan :). Minulla on Sprirolactone mennyt nyt tammikuusta-17 annoksella 100mg/pv. Nyt olen vastikään nostellut annokseen 125-150mg, kun päälaelle ei vielä toivottua tulosta. Hieman untuvatukkaa oon saanu otsarajalle. Osa jo 2-3 cm, mutta silti niukkaa kuin odotin. Viime viikolla aloin käyttää Biorin shampoota ja Nioxin seerumia laitan päänahkaan hieroen aamuin illoin. Rogaine 2% on ostettuna olli kaapissa koko kesän, sitä en oo uskaltanu ku pari kertaa ja tullu vielä katumapäälle, että jos tämä sittenkin spiro-kuurills talttuis. Minulla hiukset oheni sinettipidennysten jälkeen v. 11 eka korvien takaa ja sen jälkeen ohimoilta, nyttemmin myös päälaelta. Takaraivolla enää entinen tukka. Menetetty on 2/3. Toiveikas silti oon. Kokeilen nyt ekana spiroa vuoden ja siten jos ei auta aloitan kait sitten Rogainen loppuelämäksi :/. Koon pomojen ja huivien ystävä ja talvi on lempiaikaani. Työni on vaan siistiä sisältä ihmisten kanssa, siinä joudun käyttää joskus teippipidennystä ja hairmax hiuspuuteria ettei päälaki näkyis.

Oon edelleen perusiloinen, ja urheilua rakastava nainen, joka olen päättänyt joku päivä ajaa sitten itsensä kaljuksi kokonaan, tai hankkia hiussiirron - jos tää taisto hävitään.

Onneks kauneutta on naisessa muuallakin ♡ Ripset ja kulmat sentään on ja nätit silmät :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ps. kirjoitushärö 🤸‍♂️ : Koon pomojen = Oon pipojen 😄
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minulla ollut spiro käytössä alkuvuodesta, qlairaan vaihdoin myös helmi- tai maaliskuussa. Sitä ennen oli zoelyt pillereinä pitkään. Matalat rautavarastot löytyi keväällä, rautaa olen syönyt siitä saakka. Nizoralilla pesen päivittäin.
Vaikea sanoa onko edistystä tapahtunut vai onko tilanne pysynyt samana vai ehkä jopa huonontunut. Keskijakaus ei onnistu enää, liian harvaa varsinkin päälaen takaosassa. Rogaine kai seuraava vaihtoehto.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Nizoralia päivittäin??!! Mikä äly tuossa on? Ajaa hiukset vain huonoon kuntoon eikä päänahkakaan tykkää! Nizoralia käytetään kahdesti viikossa ei yhtään enempää! Muutenkaan tuo ei sua auta vielä vähemmän överisti käytettäessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nizoraliapäivittäin kirjoitti:
Nizoralia päivittäin??!! Mikä äly tuossa on? Ajaa hiukset vain huonoon kuntoon eikä päänahkakaan tykkää! Nizoralia käytetään kahdesti viikossa ei yhtään enempää! Muutenkaan tuo ei sua auta vielä vähemmän överisti käytettäessä.
Kannaattaako selittää asioista, joista ei ole mitään tietoa ja vielä syyttävään sävyyn. Sattuu olemaan ihan ihotautilääkäreiden ohjeistus tuo.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onpa todella lohduttavaa lukea, että kohtalotovereita on. Minulla tilanne tuntuu kyllä olevan paljon pahempi kuin kellään muulla, en oinein pysty kampaajallekaan mennä kun en kestä päivittelyä tästä oikeasti jo päältä käytännössä kaljusta tukasta. Kokeilin pari vuotta syösä spiroa ja kaikenlaisia litkuja päänahkaan, mutta nyt olen jo vähän luovuttanut.
Olisiko kellään suositella naisten hiustenlähtöön perehtynyttä ihotautilääkäriä Helsingistä? Jos vielä kerran kävisi jollain näyttämässä tätä kaljuuntuvaa päälakea... ja onko täällä ketään, joka olisi turvautunut peruukkiin? Itse pelkään, että se on pian edessä. Hiukset näyttää niin pahalta että ei meinaa töissä pystyä käymään...
Ilmianna
Jaa
Mun on pakko nyt kommentoida, että jotain positiivista muutosta on tapahtunut. Ei tietoa mikä auttanut, mutta jokin selvästi.
Hiuksia lähtee vain vähän ja lyhyttä hiusta puskee. Osa kasvanut jo 10-15 cm pitkäksi. Aloitin Spiron alkuvuonna, qlairaan vaihto samoin. Rautaa tankannut myös alkuvuodesta, ferritiini oli alhainen.
Joku kommentoi Nizoralin käytöstäni, mutta hiukset ei ole ollut näin hyvässä kunnossa vuosiin.
Ilmianna
Jaa
Pitkästä aikaa "eksyin" tähän viestiketjuun. Välillä koittanut tietoisestikin vältellä, jottei kaikki pyörisi vain hiusten ympärillä. Kiva, että on tullut näin paljon viestejä.

Oma tilanteeni on se, että Rogaine aiheutti todella massiivinen hiuskadon. Lähteistä riippuen sanottiin, että hiusten lähdön pitäisi loppua 2-6-8-12 viikon päästä Rogainen alotuksesta. Pakkauksessa puhutaan kahdesta viikosta, monilla muilla sivustoilla jopa kahdeksasta viikosta. Käytin tunnollisesti 8 viikkoa ohjeiden mukaan ennen kuin luovutin hiuskadon jatkuttua. Positiivista oli huomata, että valtava hiustenlähtö tasaantui itselleni normaalille tasolle Rogainen lopetettua.

Spironolaktonista on vaan positiivista sanottavaa. 150 mg/vrk syön ja uutta tukkaa puskee hiusrajaan ja päälaen etuosaan. Takaraivo harventuu entistä mallia. Alkuun oli pientä huimausta ja vessassa piti ravata tiuhaan, mutta elimistö tottui lääkkeeseen nopsaan. Nitzoralia käytän myös joka toisella hiusten pesu kerralla.

Lämpimästi voin kokemuksesta suositella Terveystalon lri Pekka Erkkoa.

Jos haluaa laadukkaita peruukkeja tai hiuslisäkkeitä, kannattaa kääntyä Hiusextran puoleen. Sieltä olen itse saanut apua ja tukea. Mittatilaustyönä voivat tehdä aitohiuksesta esimerkiksi hiuslisäkkeen, jota voi muotoilla ja tehdä kampauksiakin normaaliin tapaan. Lisäke tosin vaatii sen, että sivuilla ja takana on riittävästi tukkaa pitämään sen paikoillaan.

Tsemppiä kaikille ihanille tyypeille! Onneksi kauneus on niin paljon muitakin kuin hiukset ja ulkonäkö on vain pieni osa ihmistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Spironolaktonista on vaan positiivista sanottavaa. 150 mg/vrk syön ja uutta tukkaa puskee hiusrajaan ja päälaen etuosaan. Takaraivo harventuu entistä mallia. Alkuun oli pientä huimausta ja vessassa piti ravata tiuhaan, mutta elimistö tottui lääkkeeseen nopsaan."

Mitä vuotuiset labrakokeet näyttää? Onko suolat pysyneet ohjearvoissaan ettei sydän tykkää pahaa? Minulla natriumit liikkuu alarajoilla pienemmällä annostuksella vaikka käytän tavallista ruokasuolaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Naiset ja hiustenlähtö

Ajattelin aloittaa uuden ketjun, jossa voi porista naisten hiustenlähdöstä, vaihtaa kokemuksia ja vuodattaa sydäntä. Itse olen jo henkisesti valmistautunut siihen, että tulevaisuudessa täytyy hankkia peruukki.

Olen 30-vuotias nainen, jolla on aina ollut varsin ohuet hiukset. Otsassa on ollut kiilat niin kauan kuin muistan, mutta valitettavasti viimeisen reilun puolen vuoden aikana hiukseni ovat ohentuneet kauttaaltaan todella paljon, varsinkin otsan alueelta ja päälaelta. Aamu alkaa siis asettelemalla hiukset niin, ettei päälaki paistaisi läpi. Kävin asiaan erikoistuneella ihotautilääkärillä, joka määräsi Sporanox-kuurin, jotta päänahan seborrea saataisiin kuriin. Samaan aikaan aloin käyttää naisten Rogainea. Jos tämä ei toimi, seuraava vaihtoehto on Spiresis. E-pillereitä en voi käyttää, sillä suvussa on ollut niin paljon veritulppia - jopa yksi suoraan e-pillereistä johtunut. Lääkäri ei osannut sanoa, onko kyseessä perinnöllinen, miestyyppinen hiustenlähtö vai johtuuko hiustenlähtö päänahan ongelmista. Pääni rasvoittuu ihan kamalaa vauhtia, pakko pestä joka päivä. Muuten päänahka kutisee ja sinne tulee "rupia". Tuntuu, että Sporanox-kuuri helpotti ainakin tuota kutinaa.

Oma epäilyni on, että minulla on perinnöllistä hiustenlähtöä yhdistettynä päänahan ongelmiin. Olen käyttänyt 2% rogainea nyt pian kaksi kuukautta. Otsan tyvessä kasvaa jo lyhyitä, uusia hiuksia. Erityisesti niitä on kasvanut otsalohkoihin! En kuitenkaan vielä iloitse liikaa, sillä saa nähdä, kasvaako niistä kunnon hiuksia ja kasvaako hiuksia myös päälaelle vai jääkö uusi kasvusto vain tällaisiksi vauvahiuksiksi. Lisäksi pesen hiukseni muutaman kerran viikossa Nizoralilla ja välissä pesen hiukset Flow-merkin teepuushampoolla. Se on ollut hämmentävän hyvä rasvoittuvalle päänahalle ja teepuuhan on antiseptinen aine. Täällä oli joskus ketju, jossa joku nainen kertoi saaneensa hiustenlähdön kuriin pelkällä teepuuöljyllä, mutta toiminee vain silloin, jos hiustenlähtö johtuu päänahan villintyneestä hiiva- ja bakteerikasvustosta.

Munasarjat on kerran muutama vuosi sitten ultrattu, ja silloin pcos:ta ei näkynyt. Ajattelin kuitenkin, että seuraavalla gynekerralla pyydän ultrauksen. Kuukautiset ovat olleet säännölliset, mutta on toki mahdollista, että hiustenlähtö johtuisi pcos:n aiheuttamasta testosteronin lisääntymisestä.

Sen voisin vielä mainita, että olen jättänyt nyt myös kaikki viljatuotteet pois ruokavaliosta. Minulla on aikanaan epäilty keliakiaa, mutta verikokeiden mukaan minulla ei sitä ole, vaikka selviä oireita tulee. Sain diagnoosiksi ärtyvän suolen oireyhtymän. Kuinkahan paljon suoliston ongelmat liittyvät hiuksiin? Tiedän yhden ikäiseni naisen, jolla on näkyvää hiustenlähtöä ja myös hänellä on ärtyvän suolen oireyhtymä ja herkkyyttä viljoille.

Siitähän on myös tutkimuksia, että kaljuuntuminen liittyy sydän- ja verisuonitauteihin. Kuten aikaisemmin kirjoitin, omassa suvussani on ollut paljon veritulppia...ja kaljuja (miehiä).

Kysynkin siis: Millaisia kokemuksia muilla naisilla on Rogainesta? Miten hoidatte päänahkaanne? Minkä ikäisenä hiustenlähtönne alkoi? Onko teillä myös suolisto-ongelmia? Mikä on auttanut hiustenlähtöön? Oletteko tutkituttaneet pcos:n ja mitä saitte hoidoksi, jos se paljastui syyksi?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta