Sydänkiuas ei vedä kunnolla

TonyTheTiger1

Uskon että tältä palstalta saa asiantuntijalta neuvoa, miksi kaverini sydänkiuas ei vedä kunnolla.

Eli kiuas noin kaksi vuotta vanha ja sama ongelma ollut uudesta saakka. Kyseessä tiilihormiin liitetty kiuas, jota saa polttaa pienillä pilkkeillä noin 30min ennen kuin voi lisätä isompaa puuta pesään. Muuten tuli sammuu.

Hormissa ei ole vika, koska vilpolan puolella oleva 60-luvulla tehty takka vetää hyvin.

Löylyissä ei ole vikaa, kun saunan saa vain lämmitettyä. Nyt tämän taikatempun tekemiseen menee aikaa puolitoista tuntia vähintään, joten hyvät neuvot olisivat paikalla.

59

3104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutua

      Täytyy olla kyseessä uusi Sydän jossa vetoa ei voi enempäänsä avata edes sytytys vaiheessa jossa vetoa tarvittaisiin paljon kylmän hormin takia tms? Asiaa kun ei auta yhtään vastavirta joka ei toimi edes vastavirtatakoissa hormin ollessa kylmä tms. Joutuu värkkäilemään pienen pienellä tulella siihen asti kun hormi lämpeää sen verran että alkaa hormi lopulta vetämään. Joskus niin epätoivoista että kuumailmapuhaltimella joutuu puhaltamaan nuohousluukuista vedon aikaan saamiseksi. Kunnon "ilmalukko" kun on hormissa ei tahdo edes oma kiuas lähteä vetämään vaikka savukanava on ylöspäin nouseva. Mitä edellä yritän kertoa on se, ettei se vika ole niinkään tulisijassa vaan hormissa joka ei kylmänä vedä. Omassakin rantasaunassa savujen tullessa sisään vaikka vedot olisi täysillä joutuu avaamaan ovet korvausilman saamiseksi eikä sekään tahdo riittää. Ilmojen mukaan menee. Yhtenä päivänä kylmäkin hormi lähtee vetämään ihan tuosta vaan mutta kun on oikein kova matalapaine sisään meinaa savut tulla. Silloin on ihan pakko laittaa pienen pienet tulet pesään ja antaa ilmaa palamiseen ihan hirveästi. Sitten kun lähtee vetämään ongelma on pois.
      Tarkemmin tuntematta Sydän kiuasta kokeilisin sellaista kikkaa että jättäisin tuhkaluukun kunnolla auki ja sulkisin täyttöluukun siten ettei se stoppari sulje tuhkaluukkua siten että se jää vain sentin auki. Kun sitten kiuas lähtee vetämään aukaisisin täyttöluukun jotta tuhkaluukun voi laittaa pienemmälle stopparin taakse. Sen stopparin ongelma onkin siinä, että kiuas ei saa sytytyshetkessä palamiseen ilmaa tarpeeksi hormivedon ollessa heikko esim. sen ollessa kylmä. Säännöllinen nuohoaminen ja piipunhattu helpottaa vedon muodostamista. Yksi keino on edellämainittu kuumailmapuhallin jolla puhaltaa kiukaaseen vaikka tulipesän kautta esim. 5 minuuttia ennen kuin alkaa tuhertamaan tulien kanssa. Ymmärrän edellisestä ettei saunaa lämmitetä kuin kerran viikossa? Jos lämmityskertoja olisi useampia veto-ongelmia ei olisi niin paljon?

      • TrollinAvaus

        Jokaisella Sydän-kiukaalla on 2 kk Laatutakuu, jonka aikana kiukaan voi palauttaa jos ei tykkää ja saa rahansa takaisin.
        Kas kun laittaa vasta kahden vuoden käytön jälkeen TROLLIN asialle.


      • Taidatollahiemanjuntti

        Kuka sellaista painavaa peltilaatikkoa jaksaa edes takaisin kannella jonkun latu takuun takia


    • Laadukas_

      Minä laitan uuteen Narvi NC16 malliin pienen tuohen palan pohjalle ja päälle neljä kpl isoja klapeja. Kolmen vartin päästä kun menen lämpimään saunaan nauttimaan hienoista löylyistä lisään pesään kaksi klapia lisää.

      Suosittelen Narvi NC16 mallia kaikille.

    • Erkkiepätoivoton

      Minulla rintamiestalo, jossa ei vedä mikään tulipesä kunnolla. Hormilla on mittaa reilusti ja on korvausilmaa riittävästi, mutta ei kun ei. Välillä 2-3 tuntia turaamista, että syttyy. Hyviä neuvoja otetaan vastaan, kiitos.

      • valmii

        onko koneellinen poistoilma päällä


    • Sydänkiuas

      Meillä on vihdoinkin kiuas josta ei löydy ensimmäistäkään vikaa, huom! ei ensimmäistäkään. Parempaan kuin Sydänkiuas emme edes usko.

      • tuputa.hupua

        Ymmärtäähän sen kuinka epätoivo valtaa mielen ja usko loppuu kun Sydärin kanssa tappelee. Kas tor kun sydänsaunassa varpaat palelee ja pää palaa


    • Laadukas_

      Minulla vetää Narvi NC16 hyvin. Syttyy aina ensimmäisellä ja vielä isoilla puilla.

      Suosittelen lämpimästi kaikille Narvi NC16!!

    • Tuli.ja.meni

      Se on aika toivoton rävellys paitsi kylmän tiilihormin kanssa myös silloin kun on kovempi matalapaine, tiedätte varmaan sellaisen tihkusateisen tyynen kelin jolloin savu laskeutuu korsteenista maanpintaa kohti. En jaksanut enää silputa haketta ja puhallella hormiin vaan rempaisin koko "kolmannen sukupuolen" teelmän metallinkeruulavalle. Saattaa toimia jossain jatkuvasti lämpimänä pidettävässä saunassa jossa on 15 metriä korkea piippu, toimimaton esitys ranta/pihasaunassa jota aletaan lämmittää ulkolämpötilasta.

      • ISOHÄTÄ

        Vaikuttaa että Narvilla on painettu paniikkinappulaa.


      • MENE.VESSAAN
        ISOHÄTÄ kirjoitti:

        Vaikuttaa että Narvilla on painettu paniikkinappulaa.

        Sinun toimintaa kuvaa kuin istuisit pierutyynyn päälle aina uudestaan ja uudestaan. Sama levy pyörinyt neula jumissa jo yli 10 vuotta.


      • StandardinSuoja

        Jos Narvi ym.. kiukaalle T 600 hormiluokka ei riitä, niin valmistaja ei uskalla julkaista virallista Testiraporttia.

        Kansallisella Kiuasstandardin määrityksellä ja CE kilvellä suojellaan kehittymätöntä teollisuutta ja varmistetaan paloriskin kiukaan markkinat suomessa.
        On tunnettua että paloriskit kiukaat aiheuttavat vuosittan satoja tulipaloja suomessa, eikä ihmishenkien menetyksiltäkään olla vältytty.


      • aina.sama.tarina

        S-kiukaan kohdalla kiuasstandardin tulokset ovat vuosikymmenien tuotekehityksen saavutuksia muiden kiukaiden kohdalla kyse on huijaamisesta..Asiaa ei auta yhtään se, että suomi on hakenut korjauksia standardin puutteisiin ja edellä kerrotaan taas jälleen kerran päinvastainen tulkinta asiasta.


      • YlivoimaisestiParasKiuas
        aina.sama.tarina kirjoitti:

        S-kiukaan kohdalla kiuasstandardin tulokset ovat vuosikymmenien tuotekehityksen saavutuksia muiden kiukaiden kohdalla kyse on huijaamisesta..Asiaa ei auta yhtään se, että suomi on hakenut korjauksia standardin puutteisiin ja edellä kerrotaan taas jälleen kerran päinvastainen tulkinta asiasta.

        Erotuksella että Sydän-kiuas on ainoa kiuas joka on julkaissut viralliset testiraportit.
        Muilta se vain ei näytä onnistuvan.


    • TonyTheTiger1

      No niin, palataan taas itse otsikon aiheeseen..

      Nyt on perjantaista asti pidetty vilpolan puolta lämpimänä takkatulella ja sauna lämmitetty perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Maanantai ja eilinen tiistai jäi väliin.

      Tänään päätettiin lämmittää aamusauna ennen pilkille lähtöä. Ei vedä edelleenkään, vaikka hormi on käsinkosketeltavan lämmin. 45 min pienillä pilkkeillä ja vasta tämän jälkeen isompaa pesään.

      Piipun päällä on ruostumattomasta teräksestä valmistettu piipunhattu, joka on noin 5-10 cm leveämpi kuin itse piippu. Hattu on irti piipun yläpäästä noin 20-25 cm. Voiko hattu olla ongelma? Edelleen vilpolan puolen takka vetää hyvin ilman ongelmia ja myös edellinen kiuas toimi hyvin.

      Toisena vaihtoehtona mietimme jotain imuri mallia katolle. Sähkön saisi helposti vedettyä sinne, mutta onko sellaisia malleja joita kiukaan yläpuolelle saa asentaa? Onko palstalaisilla kokemuksia näistä?

      Kiitos asiallisista vastauksista jo etukäteen.

      • TuleKaapistaUlos

        Milloin sinä rekisteröit parisuhteesi "kaverisi" kanssa koska kuten edellisestä viimeistään voi todeta elätte hyvin tiiviissä parisuhteessa?


    • Laadukas_

      Minä ostin loppuvuodesta Narvi NC16 kiukaan ja koska olin kiukaaseen todella tyytyväinen, ostin yhden tulevaisuutta ajatellen varastoon.

      Kiuas vetää erittäin hyvin, markkinoiden taloudellisin puunkulutus, pehmeät löylyt ja komea ulkomuoto.

      Suosittelen kaikille Narvi NC16:sta!

    • TonyTheTiger1

      Tänään päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että paikallinen peltiseppä tulee ensi viikolla asentamaan hormin yläpäähän "jonnen". Itse en aivan tarkkaan tiedä minkälainen ratkaisu on kyseessä, mutta sanoi tekevänsä tämän ruostumattomasta teräksestä.

      Kyseessä on jotenkin alipaineella toimiva imuri, johon ei sähköä tarvita lainkaan. Kertoi, että ei ole ensimmäinen kiuas tai takka jonka veto on rajoitettu ja tällä saatu siihen apua. Nyt vain toivotaan parasta, koska kallis sijoitus joutaa kaverilla muuten kaatopaikalle. Raportoin kuinka käy myöhemmin.

    • Trollilleterveiset

      Jos savuhormi ei vedä; tarkista vuodot, tilkitse liitokset palon kestävällä nauhalla ja palovillalla.
      Useat eläimet etsivät suojaa hormista, jopa menehtynyt Huuhkaja on löydetty hormista. Suorita tulisijan sekä hormin nuohous.

    • TonyTheTiger1

      Hormissa ei ole vikaa vaan kiuas ei vedä kylmänä lainkaan. Siihen tässä nyt etsitään vastauksia. Ensi viikolla selviää auttaako peltiseppä neuvot vai meneekö kiuas vaihtoon lopullisesti. Raportoin tästä myöhemmin.

      • Savutsisälle

        Trollat että kysymyksessä olisi Sydänkiuas.
        Kaikki tietävät sen, että Sydänkiukailla on aina ollut 2 kk. laatutakuu täydellä palautusoikeudella.
        Yksi, oletteko olleet valmistajaan yhteydessä?
        Kaksi, miksi tuotte suomi24:llä ongelman esille vasta 2 vuoden käytön jälkeen?

        Meillä on saunalle ja takalle käytössä kaksi reikäinen Leka hormi.
        Mutama vuosi sitten oli kesän kuumin päivä yli 30 C. klo 13.00 sytytin Sydän-kiukaan pesän, ylivuotisilla koivu klapeilla. Koska aikaisemmin ei ole ilmennyt ongelmia vedon suhteen, niin en seurannut palon etenemistä, vaan menin (olusille) olkkariin. Ei aikaakaan kun kiukaan savut laskeutui viereisen hormin kautta alas takkaan ja olkkariin ja katastrofi oli valmis, josta kuitenkin selvittiin.

        Onnettomuuden jälkeen tilkitsin kiukaasta lähtevän ja hormiin yhdistyvän liitoksen huolella. Tämän jälkeen vedon suhteen ongelmaa ei ole ollut.
        Vuosien kokemuksella voimme suositella Sydän-kiuasta kaikille. Se tuottaa tasaista lämpöä, antaa pehmeitä löylyjä ja hapeea on saunassa riittävästi, siellä viihtyvät kaikki, eikä siellä väsy vaan piristyy.


      • Sydänkiuas10ostaja

        Ketjun aloittaja ostan kiukaasi käteisellä !
        Mistä saan tulla hakemaan rahat mukana .
        Minä varaan!


    • TonyTheTiger1

      Se siitä sitten..

      Eli ei auttanut peltisepän ratkaisu vetoon ja purettiin pois heti testin jälkeen.

      Ongelma kuitenkin ratkaistiin hakemalla saunaan toisen merkkinen uusi kiuas. Merkkiä mainitsematta syttyi laakista ja vetää yhtä hyvin kuin seinän toisella puolella pöhisevä takka. Eli hormi toimii, kuten sanoinkin.

      Tämä asia siis käsitelty ja voidaan kuopata. Kiitos niille muutamalla, jotka edes yrittivät ehdottaa jotain parannusta aiheeseen..

    • Troolithirteen

      TÄMÄ KETJU HAISKAHTAA NYT PAHASTI TROLLAUKSELTA.

    • Paraskiuas

      Jippii! Ostan sydänkiuas 10 ! Tonytiikeri myy sen minulle KÄTEISELLÄ!

      • Paraskiuas

        Tonytiikeri,Laitatko osoitetta niin ostan kiukaasi.


    • Tiedossaoli

      Jälleen kerran tuli todistettua, mikä on ollut jo pitkään tiedossa, että sydän kiukaalla tulee vedon kanssa ongelmia.

      • etutoisaalla

        se on kaikkien kiukaiden ongelma missä on palamiseen käytettävän ilmamäärien rajoittimia muodossa tai toisessa. Niissä kun ei voi sytytyshetkellä avata edes hetkeksi tuhkalaatikkoa suurelle vedon aikaansaamiseksi. Täyttöluukkua voi kokeilla pitää hiukan raollaan sytyttäessä mutta silloinkin voi tupsauttaa savut sisään?


      • TESTIVOITTAJIAvainYksi

        Oikeasti Sydän-kiukaasta viat puuttuu, siinä on vain hyviä ominaisuuksia, jotka muista kiukaista puuttuu ja siksi muiden on TROLLATTAVA.


    • Mielenkiintoinennäkemys

      Jännä asia kun sydän kiukaasta valitetaan jostain ominaisuudesta on valmistajan mielestä pakko olla kyse trollista.

      Vain typerääkin typerämpi valmistaja ei kykene ottamaan vastaan negatiivisia palautteita vaan hyökkää palautteen antajan päälle. Tämä on puhdasta narsismia eli sairautta.

      Mutta juuri tämän takia kiuas tuskin koskaan saadaan suuremmalle yleisölle esille. Harmi sinänsä, koska Suomalaisuutta olisi näinä päivinä syytä tukea. Tosin tässä tapauksessa kiuas ei kovin Suomalainen edes ole, koska se valmistetaan jossain halpa maassa.

      • Kommentoitu

        Sydän-trollia vituxzaa kun pienen valmistajan Sydän-kiuas voitti TM:n vertailutestit ja julkaisi kotisivulla viralliset Testiraportit.
        Olkoon syy mikä tahansa, mutta eikö ole jännä asia, että yksi on niin poskettoman hyvä kiuas, että virallisten Testiraporttien julkaisemiseksi muilla valmistajilla eivät kynnet kykene.
        Vain typerä valmistaja jättäisi testiraportin julkaisematta jos kynnet kykenee.


    • CE_Sydäriäkö

      Tänään katselin rautakaupassa uutta narvin kiuasta, jonka kylkeen oli kiinnitetty CE-merkintä kyltti. Tähän oli painettu tieto: "savukaasujen lämpötila 387 astetta"

      Onko sydän kiukaalla CE-merkintää omassa kiukaassa? Testaajat ovat ainoita luotettavia testaajia ja vakuutusyhtiöt jättävät palaneet saunat korvaamatta mikäli todistusta ei tänä päivänä löydy

      • Buahhhaaaaa

        Katsoin juuri Sydän-kiukaan sivuilta TESTRAPORTIT "siihen on painettu kaikki tiedot kiukaasta, testimenetelmät, käppyrät, tulokset sekä asennus- ja käyttöohjeet.".
        Samaa Testiraporttia etsin Narvin sivuilta mutta ei löytynyt. MIKSI?
        "Buahhhaaaaa!!!" näinkö se lausutaan?


      • aakkupaovorp

        aika surullista luettavaa nuo sinun edellisenkaltaiset monologisi missä keskustelet itsesi kanssa haukkuaksesi muut kiuasmerkit ja kehuaksesi omaa kiuastasi. Toistuessaan päivittäin vuodesta toiseen herää vain kysymys oletko miettinyt että hakisit apua itsellesi?


    • Onsekeijokokomies

      Koitahan sydän-mies tehdä ensiksi toimiva kiuas joka vetää ja rehvastele vasta sen jälkeen testituloksilla millä ei saunomisen kanssa ole mitään tekemistä. Buahhhaaaaa!!!

    • Yksinkertaistajatotta

      Yksi kysymys:

      Miksi ostaisin saunaani kiukaan, joka ei vedä?

      • TuotteillaLAATUTAKUU

        Vastaus, TROLLIT eivät osta mitään.
        Miksi on vain yksi kiuasvalmistaja, joka tällä hetkellä pystyy valmistamaan niin hyviä tuottita, että myöntää kiukaalle 2 kk LAATUTAKUUN ja tuona aikana kiuasta voi testata omassa saunassa niin paljon kuin huvittaa, jonka voi paluttaa jos ei siitä pidä ja saa rahat takaisin?


      • Latutakutupuhupulupu

        Tiedätkös sinä laatutaku mitä se taku teki metsässä? No se taku kaivoi tikulla prsettä.

        Latutakuut tms. niitä kutsutaan ostohoukuttiksi kun kauppa ei käy. Aromipesä tasoa


    • SellaistaKuuluu

      Mitä se IKI tekikään kun ORGINAALI IKI ja heidän oma kevythormi sytytti saunan laipiosta eka lämmityksellä. Isä ja poika Kerman hakivat kiukaan pois ennen kuin tutkijaryhmä ehti paikalle.
      Isäntäväki kiroili koska unohtivat palauttaa lupaamansa rahat takaisin.

      • ovorpnoämät

        orginaali iki ja anaali sydän


    • Huippukiuas

      Kiukaassa ei ole vikaa. Kiuas vetää varmasti.

      Syy on hormissa. Siellä on joku tukko tai paha ilmavuoto.

    • Anonyymi

      Käytämme mökillämme S-kiuasta huussijätteen jälkikompostointiin, hapon- ja tulenkestävä rakenne takaa pitkän käyttöiän.

      Löylyhuoneessa olevan katiskan kyljessä lukee sen sijaan IKI.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Tämä Orginaalin kauppias se jaksaa vuodesta toiseen. Sydänkiukaan TROLLAUSTA suolletaan organisoidusti vaikka millä verukkeella. Tiedätte varsin hyvin että Warmheartin tilikausi päättyi 30.6 ja tilikauden päättymisestä jättöaikaa on 4 kk.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä Orginaalin kauppias se jaksaa vuodesta toiseen. Sydänkiukaan TROLLAUSTA suolletaan organisoidusti vaikka millä verukkeella. Tiedätte varsin hyvin että Warmheartin tilikausi päättyi 30.6 ja tilikauden päättymisestä jättöaikaa on 4 kk.

        Trollit trollaa aina uudestaan ja uudestaan JOS trolleihin vastaa aina uudestaan ja uudestaan. Vihjeenä..(Älä ruoki trollia).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä Orginaalin kauppias se jaksaa vuodesta toiseen. Sydänkiukaan TROLLAUSTA suolletaan organisoidusti vaikka millä verukkeella. Tiedätte varsin hyvin että Warmheartin tilikausi päättyi 30.6 ja tilikauden päättymisestä jättöaikaa on 4 kk.

        Sama ORGINAALI kirjoitteloo joka paikassa.


      • Anonyymi

        Taitaa olla enää pelkkä kulutili millä on tapahtumia?


    • Anonyymi

      Kuka mikä saunassa veteli ja ketä mitä häh, kysyivät jo Sleepparit. Ei se vielä mitään että kaverin sydänkiuas ei vedä, se alkaisi jo huolestuttaa jos kaveri vetäisi sydänkiuasta.

      • Anonyymi

        Kävisikö kaverille kuin ko. laulun Eerolle?


    • Anonyymi

      Yleensä tilinpäätöksen myöhässä olo kertoo taloudellisista vaikeuksista. Mikä Sydänkiukaan oma pääoma onkaan?

      • Anonyymi

        Konkassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Konkassa.

        Heh, konkkapuljustahan aina kannattaa ostaa. Vai mitensenytoli?


    • Anonyymi

      Tämä Orginaalin kauppias se jaksaa vuodesta toiseen. Sydänkiukaan TROLLAUSTA suolletaan organisoidusti vaikka millä verukkeella. Tiedätte varsin hyvin että Warmheartin tilikausi päättyi 30.6 ja tilikauden päättymisestä jättöaikaa on 4 kk.

    • Anonyymi

      Kiirettä pitää, sillä ellei ensi viikolla tilinpäätöstä tule, voi PRH lopettaa firman toiminnan.

    • Anonyymi

      Hehheh, ei vedä eikä myy..

      • Anonyymi

        Muut Trollaa ja eivät mahda mitään, on vain yksi kiuas jolla on hyvä SYDÄN


      • Anonyymi

        Eli ei myynti vedä.


    • Anonyymi

      Jos minä olisin Sydänkiukaan (Warmheart Oy) perustaja, tekisin pikaisesti tilinpäätökseni kuntoon. Viime vuonnakin PRH joutui lähettämään Sydänkiukaalle kehotuskirjeen, kun tilinpäätöstä ei kuulunut.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe