rescue koira toiminta

päätpoispensaastanyt

Mikä tämä buumi on että joka nurkalla alkaa olla näitä "rescue" koira toimitsijoita jotka tuo venäjältä suomeen katukoiria ja koiria joita annetaan pois eikä kukaan huoli siellä venäjällä edes ilmaiseksi ja miten kukaan ei kyseenalaista yhtään tuota toimintaa??
Joku rahanahne keksinyt keinon tehdä rahaa "rescue" toiminnalla; kerätään kaikki ilmaiset koirat, käytetään sen verran eläinlääkärillä että saadaan tarvittavat paperit rajan yli raijaamiseen ja tadaa, hinta koiraa kohti onkin jo useampi sata euroa. Eläinlääkärikulut eivätkä kuljetuskulutkaan tule varmasti maksamaan satoja euroja yhtä koiraa kohti, eli mietittekö lainkaan mitä muuta rahoitatte kun maksatte tuollaisista koirista esim. 350e tai jopa sen 500e?
Entäs sitten kun se koira jonka taustasta kukaan ei tiedä mitään, ei sopeudukaan tavallisen perhekoiran elämään? Sitten on apulat ja torit ja nettimarkkinat täynnä näitä ongelmatapauksia kun ihmiset ei lainkaan ajattele ettei kaikkia koiria vaan voi laittaa mihin tahansa asumaan. Sisäsiistejähän nuo äärimmäisen harvoin ovat ja kun melkeinpä järjestään ovat isojen rotujen mixejä (useimmiten laumanvartijoita), niin ne jätöksetkin on sitten sitä luokkaa että harva sellaista showta jaksaa kuukausitolkulla.

Olkaa hyvät ihmiset hiukkasen kriittisempiä koiraa ja "toimitsijaa", trokaria tai miksi noita nyt kutsuisi, valitessanne, älkääkä sortuko ihan mihin vain "rescue" sanan alla toimivaan tahoon.

Tässä vaiheessa kun sekarotuisten koirien hinnat on pääsääntöisesti aivan järjettömän korkeita, ottaen huomioon ettei koirien terveystilanteesta ja suvuista ole mitään dokumentoitua tietoa, kannattaisi ehdottomasti suosia rekisteröityjä rotukoiria, joiden kasvattajista löytyy varmasti jokaiselle mieluisensa.
Koiraa etsiessä ei missään nimessä saa olla kiire.
Pitää perehtyä ensinnäkin rotuihin ja tiedostaa omat voimavarat ja taidot koiran suhteen. Sen jälkeen katsella rauhassa kasvattajia ja mieluiten vieraillakin useammassa paikassa ennen päätöksentekoa.
Rotukoira maksaa, mutta kunnon kasvattajalta ostaessa se on myös taustoiltaan mahdollisimman terve, sosiaalistettu ja sisäsiisteyttäkin on jo harjoiteltu niin että luovutusikäsetkin pennut ymmärtävät miksi sinne pihalle mennään.
Edelliset on asioita joilla on todella suuri merkitys ja joihin pitäisi jokaisen kiinnittää huomiota koiraa etsiessään.
Omituinen tämä ajattelumaailma että kun tänään päätän yhtäkkiä haluta koiranpennun, niin tämän viikon sunnuntaihin mennessä sen pitäisi jo olla minulla ja mieluiten mahdollisimman halvalla.


Ja sitten itketään sosiaalisessa mediassa ympäriinsä kun se muutaman satasen koira ei ollutkaan sitä mitä myyjä väitti??
Missä on ostajan vastuu???
Myyjähän myy kyllä ja kertoo ihan varmasti mitä se ostaja haluaa kuulla, piti ne asiat paikkansa tai ei.
Jos tänä päivänä on niin TYHMÄ JA AJATTELEMATON KITUPIIKKI, että ostaa ennemmin sen muutaman satasen koiran, niin turha itkeä jälkeenpäin, sitä saa mistä maksaakin!
-ja suoraan sanottuna, ihan yhtä typerää on maksaa 800e paperittomasta "rotukoirasta", jonka taustoista ei tiedetä mitään. Ulkonäkö ei todellakaan kerro koirasta kaikkea, eli siinä koirassa voi olla mitä rotuja vain ja paperittomuudelle on aina olemassa jokin todella painava syy. Hyvin usein emä on astutettu jälkeläisillään, tai isä on päässyt astumaan tyttärensä. Etkä voi sitä varmaksi todistaa muutoin kuin dna-testein. Ja sellaisia ei sekarotuisille tehdä.

Älkää suostuko uhreiksi enää, vaan tehkää huomattavasti viisaampia valintoja koiraa hankkiessanne, eiköhän tämä maa ole nähnyt ihan tarpeeksi Bobo , Martta ja Diego koiria joiden myyjät vain edelleen jatkavat koirilla rahastustaan???

14

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ostajamiettiköön

      Se on kannattavaa bisnestä, muuten se olisi jo ajat sitten loppunut.Haalia kulkukoiria,ja myydä niitä sääliville suomalsisille.Eivät maksa, kuin ruuan ja ehkä rokotteen verran, kaikilla ei välltämättä rokotetta ole kun paperille merkattuna.
      Jos sieltä ottaa koiran kiinni,rokotuttaa,siruttaa,niin sen hinnaksi ei satasta enempää tulisi.
      Mistä voi ostaja tietää, onko rahastusmielessä, onko tahallisesti pennutettu koiria, jotta reckueita aina vaan riittää....siitä, että ostaa koiran rekisteröitynä, kennelistä, jossa ei ole ollut kieltoja eikä sanktioita koskaan.

    • Ihmettelensuuresti

      Juuri niin. Ja eräs uusi Venäjältä koiria tuova rescuejärjestö mainostaa koiriaan jopa Torissa, ilmeisesti tavoittaakseen potentiaalisesti sinisilmäistä asiakaskuntaa.

      • idiootteja

        ja tämähän uppoaa jopa niihin kaikkein skeptisimpiin pentutehtailua ja trokausta vastustaviin pöllöihin, se on helppoa kun sen osaa; lykkää vaan rescue tai koditon sanan koiran eteen niin jo kelpaa ja on niin hyvä että haukut saat jos kritisoit
        no vielä tuo paljastuu totuus näistäkin


    • Hmmmmmmm
    • eioikein

      tori.fi mainostaa ja toitottaa ettei tue pentutehtailua, mutta tänä päivänä ilmoituksista suuri osa on trokareiden ja tehtailijoiden pentuja, niin ulkolaisten kuin suomalaistenkin. osa suomalaisista tuo latviasta ja liettuasta sekarotuisia, osa muka rekisteröityjä, joiden papereilla ei todellisuudessa tee suomessa mitään ja sitten on vielä nämä paperittomien "mutta puhtaiden" koirien tehtailijat, on chihua, mäyristä, kääpiöpinseriä, venäjäntoyterrieriä jne jne ja pentujen hinnat vain muutaman satasen halvempia kuin rekattujen koirien.
      tähänkö on tosiaan tultu?
      venäläiset, virolaiset, latvialaiset ja liettualaiset koirat alkaa olla pian yleisempiä kuin kotimaiset?
      niitä paperittomia "puhtaita" on pian enemmän kuin rotukoiria ja se suunta on huono

    • puppuapuppua

      ei mikään kunnon rescue yhdistys myy koiriaan minkään tori.fi kautta!!!
      herätkää nyt hyvänen aika!

      • eiarvoitusta

        Onko olemassa kunnon reckueyhdistyksiä?
        Mikä on yhdistyksen tavoite,mistä rahat toimintaan,jne.Jos heillä on varaa leikkuuttaa ulkomailla koiria,katukoiria,ja päästävät ne takaisin heitteille.Niin miksi ostajien on maksettava sellaisesta katukoirasta niin paljon,eikö pelkkä kodin tarjoaminen ole riittävästi?
        Mistä tulee ne lahjoitusvarat toiminnan ylläpitoon,vai saadaanko ne pelkästään tuomalla ja myymällä reckueita mahdollisimman paljpn suomeen.
        Jostain luin,et ihan kolmijalkasia ja ykssilmäsiäkin on tuotu,eli kaikki käy,kunhan joku siitä maksaa...huoh,ostajat,luulevat tekevänsä hyvänkin työn,tukemalla tuollaista.Parempi on antaa koti suomalaiselle kodinvaihtajalle,jonka rekisteri ja taustatiedot voidaan selvittää.Itse olen kodinvaihtajan ottanut,suomesta,papereilla.Hinta 250€,ikä reilu 1v.Tervepäinen,ja terve koira.Tarkkaan kun valitsee,saa hyvän halvallakin.


    • Onniinmaankummaataas

      Kuukauden sisään pari uutta rescueyhdistystä ilmaantunut, joista toisella on lupa tuoda koiria maahan. Toinen omien sanojensa mukaan saa luvan tänä vuonna. Toisella omien sanojensa mukaan rahankeräyslupa viideksi vuodeksi, puheenjohtaja on ainoa ihminen, jonka nimi mainitaan papereissa. Toinenkin omien sanojensa mukaan saamassa rahankeräysluvan tänä vuonna. Ihmettelen suuresti. https://kodittomienelaintensos.wordpress.com/koirat/

      http://uusialkuelaimelle.fi/

    • Hupshuijakkaajasaunaan

      Miten voi olla rahankeräyslupa viideksi vuodeksi, kun ei nuo vanhatkaan yhdistykset saa kuin ehkä korkeintaan kahdeksi vuodeksi?? Älkää nyt hyvät ihmiset luulko, että kaikki, mitä nettiin kirjoitetaan, on totta! Minäkin tässä nettiin kirjoittelen, mutta en vain käytä ohjelmaa, joka laittaisi sanani kauniille alustalle, joten ehkä sen vuoksi ymmärrätte, että ihan tavallinen tallaaja täällä lämpimikseen kirjoittelee...

    • Noniinnoniin
    • Tutankhamon1001

      Yhdistyksen keräyslupa FI1443 on voimassa koko Suomessa ajalla 1.7.2016-1.7.2021. Hiukka haiskahtaa tämä...

    • Ottakaaselvää
    • hulluuuu

      Kyllä kaikkien tulis ihan omin varoin ja voimin hoitaa omat kulku- ja muut koiransa sen sijaan että niitä kuskataan nyt oikein urakalla Suomeen, niin Espanjasta, Virosta, Latviasta, Liettuasta kuin Venäjältäkin.
      Se määrä tauteja minkä nuo tuo tullessaan alkaa kyllä pelottamaan jo

      • juurikinniin

        Niimpä, jos joku haluaa auttaa ulkomailla olevia koiria, muuttaa sitten sinne auttamaan, tai lähettää rahansa.Se, on paras tapa, ei tänne tuominen, ja tautiriskien ottaminen.Ei ne koirat tänne tuomalla lopu, se vaan yllyttää teettämään niitä lisää, kun menevät kaupaksi .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1635
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1499
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      66
      1398
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      34
      1363
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe