Koulusiivoukset

hulluu

Kaupunki kilpailuttaa kouluja,päiväkoteja ynm säännöllisesti.Yritykset polkevat hintoja hulluina.Siivousajat on minimaalliset,vaatimukset kuitenkin isot.
Hintakilpailuissa unohdetaan se ihminen jonka pitäisi kyetä tekemään työt ihan alle kohtuu tuntejen.

Ja hullummaksihan tämä vain menee. Ei päiväkotejakaan voi siivota miten vain.

53

3680

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairassiivous

      Olet oikeassa ! Esimerkiksi Jyväskylän seudulla Jyväskylän kaupunki kilpailuttaa koulujen, päiväkotien, palvelutalojen ym. siivouksen. Tilapalvelu hakee säästöjä, tilapalvelun edustaja kehuikin eräässä haastattelussa miten paljon säästöä tulee.
      Siivoojien selkänahka ei kuitenkaan säästy !

      Siivousfirmat kilpailevat kohteista ja saadakseen kohteen tekevät sellaisia tarjouksia että ei ole varaa antaa siivoojalle riittävästi aikaa työn laadukkaaseen tekemiseen. Tunnollisimmat siivoojat jättävät lakisääteiset tauot pitämättä ja tekevät osan työstä omalla ajalla ilman palkkaa. Tein itsekin työtä ilman taukoja eli olin koko päivän syömättä. Silti oli liian kiire koska mitoituksessa ei ollut mitään järkeä. Alkoihan se sitten vaikuttaa terveyteenkin ja irtisanouduin.

      Siivousala on mennyt aivan sairaaksi näitten kilpailutusten takia ! Oikeassa olet siinäkin että ei esim. päiväkoteja voi siivota miten sattuu. Ajan puutteen takia kuitenkin siivotaan miten sattuu eikä kukaan puutu tilanteeseen.

      • Anonyymi

        Niin on mennyt. Ihan sairaaksi. Siivoojatkin on työntekijöitä joilla on oikeus saada olla omassa työpaikassa. Eikä pelätä koko ajan mihin joutuu ja loppuuko työt. Vaikka on vakituinen työsuhde. Pelotellaan koko ajan kilpailutuksella.


    • entinen09

      Espoossa sama juttu.Jos koulun siivousmitoitus on ollut 6h.Se annetaan siivoojalle neljän tunnin alueena.Firmat myyvät halvalla itsensä.Taukoja ei pysty pitämään.Työaikaan ei huomioida pyykkejä,siivouskärryn laittoa,roskien vientejä.Urakalla ilman taukoa paahdetaan tunteja. Laatuseurantaa tehdään kaupungilta pistokokein.Ja ainahan etsimällä löytyy reklaa.Eikä huomioida millä ajalla työ joudutaan tekemään. Siivousyritykset,työnjohto on kireitä,koska paineet laatutarkastuksista käy hermoille.Tästä kärsii se työntekijä.
      Tiedän ainakin koulun joka oli 7h.alue,sitten se tippui 5h.Nyt alue on kuulemani mukaan 3h.Silti samat hommat,yhtä paljon luokkia,köksän ja veistonluokat varsinkin työstävät.Ruokaloista puhumattakaan.
      Mutta vaihtuuhan firmatkin vähänväliä.Joku tekee vielä halvemmat tarjoukset.
      Ei tälläisiin kannata mennä töihin.Tappotahti todella tulee näkymään terveydessä.Sekä tämä pinnat kireellä vaikuttaa kyllä työ fiiliksiin.

      • sairassiivous

        Myös Jyväskylän alueella tehdään yllätyslaatutarkastuksia koko ajan. Hullulta kuulostaa, että tilapalvelu hakee säästöjä valitsemalla edullisen siivousfirman mutta kuitenkin tarkkailee laatua. Siivoojaparalle hirveä tilanne, sitä on kuin puun ja kuoren välissä. Aikaa ei anneta siivoukseen, laatua silti pitäisi tehdä.


    • huliski

      Epäilen että ala ajautuu lopulta kriisiin tällä menolla: työntekijät saavat tarpeekseen, sairastavat ja uutta väkeä ei löydy mistään. Tuntuu että jo nyt on vaikea saada nuorempaa, toimintakykyistä väkeä töihin (siis ei kremppaa/isompaa masennusta/muuta handikappia).
      Tuosta työstä tulee vain ihan orjanhommaa ilman niitä taukoja. Ja toisaalta, kuka elää viiden-kuudentunnin työllä, kun tietää tuntipalkan. Surullista, että alaa ihan tietoisella politiikalla kurjistetaan.

      • Anonyymi

        Thaimaalaiset tulee. Juuri on meidän kunnassa tilanne. 30 vuotta työtä tehnyt siirrettiin toiseen paikkaan. Nautin työstäni ja pysyin terveenä. Tilalle otettiin thai laitoshuoltaja opiskelija. Puolen vuoden päästä valmistui ja sai heti vakituisen paikan. Onko ihme jos mieli sairastuu. Uskomatonta touhua ollut vuosikaudet ja tää oli loppuhuipennus. Ja olen ollut pidetty työntekijä asiakaskunnalle. Sanottiin olisi ollut hyvä meidänkin tietää kun viimeistä päivää tein itkien. Johtaja tuli kysymään mikä sinulla on. Sanoin mulla on viimeinen työpäivä täällä. 30 vuotta ollut ja tunsin kohteen kuin omat taskuuni. Siitä lähettiinkin 3 kk sairaslomalle ja toipuminen jatkuu.


    • alanvaihtajaa

      Kannattaa vaihtaa alaa.

    • alue09

      Tämä laatutarkastus.Saisivat ensin tulla katsomaan miltä näyttää kun työ aloitetaan.Monetko roskat teroiteltu lattioille,ja purkat tallottu.Montako tuolia se siivooja nostelee,kun ei ole nostettu.
      Laatutarkastus tehdään varhain aamulla,etsimällä haetaan.Reklaa hakemalla halutaankin.Siivousfirmat kun myyvät halvalla,sen lisäksi heillä on sitoumus.Kahden tai kolmen reklan jälkeen hyvittävät.Rekla voi tulla taulusta,vinoista tuoleista.Ihan mistä vain.Ruokalat ja tälläiset kyllä ymmärtäisi.

      Siivousfirma käy kuumana,rahaa näistä ei paljon saa,työntekijät ovat ihan loppuunpalaneita isojen vaatimusten,liian isojen alueiden kanssa.

      Reklasta raivotaan työntekijälle.Hyvitystyön uhka saa pomon kiehumaan.
      Kaupunki taputtaa käsiään ja naureskelee.Tarkoitus saada ne reklat,niin siivousfirmat vahailevat ja pesevät ikkunoita ilmaiseksi taas.Eli hyvityssitoumus.

      Laatukierrokset ihan ok.Mutta entäpä jos ne jotka työt tekevät osallistuisivat tähän?
      Laatukierroksen idea on?

      Päiväkodeissa se vielä pahempaa!
      Kiertäkää ja karttakaa tätä työtä.
      Alueiden kohtuu mitoitukset on mennyttä aikaa.
      Fyysinen ja henkinen puoli kärsii.
      Eikä todellakaan auta vaikka olisi ja kertoisit jostain extra pommi sotkusta.Se pommi ja kaikki muu on saatava siinä mitoitetussa ajassa.

      En voi suositella kenellekään.
      Enkä täysin käsitä miten siivousyritykset lähtevät tähän?

      • sairassiivous

        Totta joka sana mitä kirjoitit !!!
        Olen tehnyt siivoustyötä melkein 20 vuotta, suurimman osan siitä koulujen siivoojana.


    • Siivoojanselkänahka

      Olen koulusiivooja,nyt kun tuli tää kiky niin hullummaksi mennyt, ja esim kouluissa liikaa väkeä verrattuna tiloihin,siivous vaikeata kun opiskelijat 70-80% ajastaan käytävillä,siivota pitäisi mut miten siivotaan? Ei mitenkään,ylitöitä teet,omalla ajalla

    • imurinletkusta

      Kokemusta koulusiivouksesta, siivooja kun selkänsä kääntää niin johan on käytävät täynnä karamellipapereita ja tyhjiä limsapulloja. WC tiloissa vessapaperirullat jatkuvasti sullotaan sinne pyttyyn, purukumeja taltan kanssa irrottelet pulpeteista ja lattioista jne... jne... onneksi tuli työn teko vaihdettua rappusiivoojan hommiin, vaikkei sekään työ herkkua ole, mutta jotenkin inhimillisempää kuitenkin.
      Hermoja riistävää hommaa, ja kilpailutus vie loputkin mehut siivoojista.

      • Siivoojanselkänahk

        Siivoojanselkänahka; itse vaihdoin yläasteelta alaasteelle siivoojaksi,tunnit väheni mut vaikka alassteellakaan ei mitään herkkua oo,niin siellä sentään kunnioitetaan jonkin verran siivoojia; ei roskata käytäviä, ei vittuilla siivoojalle,pöllitä siivouskärrystä mitään, huudella rumuuksia jne. Itkin aina kun pääsin töistä pois,on nuo yläasteelaiset niin julmia ja ilkeitä, nyt alasteella ollessa ainoa ongelma oikeastaan ajan puute.


      • huhhu
        Siivoojanselkänahk kirjoitti:

        Siivoojanselkänahka; itse vaihdoin yläasteelta alaasteelle siivoojaksi,tunnit väheni mut vaikka alassteellakaan ei mitään herkkua oo,niin siellä sentään kunnioitetaan jonkin verran siivoojia; ei roskata käytäviä, ei vittuilla siivoojalle,pöllitä siivouskärrystä mitään, huudella rumuuksia jne. Itkin aina kun pääsin töistä pois,on nuo yläasteelaiset niin julmia ja ilkeitä, nyt alasteella ollessa ainoa ongelma oikeastaan ajan puute.

        kUULOSTAA HURJALTA.


      • Anonyymi

        Mulla on just toisinpäin. Minut siirrettiin koululta rappusiivoukseen. Nautin koulusiivouksesta. Yläaste. Meillä oli ihana koulu. Kaikki arvosti siistijän työtä. Opettajat rehtori piti kuria. Ilmapiiri oli aina kiva. Tykkäsin iltavuoroistakin. Nyt kuljen päivästä toiseen yksin. Mieli on pahassa jamassa. Ikäänkuin on 56. Oisko ollut nuorempia rappusiivoukseen. Ois vaan pomot päättää. Ja vielä auto asiat. Ei tämän päivän nuoret kävele pyöräile. Niillä on autot ja pelit. Ihme juttu. Mulla ei oo enkä pysty hommasmaankaan.


    • exorja

      Kuten tuolla mainittiin purkat,veskit tukossa,lihapullat ruokalan pattereissa,käsipaperit ympäriinsä.Puhumattakaan teroitussilpuista. Ja iltasiivouksen työt laatutarkistetaan sitten aamulla.Joten se tärkeä asia jää pois,eli lähtökohta kun työt alkoi.Mitä sitten opettajiin tulee,sen kyllä huomaa missä luokassa opettaja jotain vaatii,ja siisteydestäkin huolehditaan.Katkenneet liidut,uitetut taulusienet,hujanhajan tuolit,kynät pitkin lattioita.
      Kun viereinen luokka on ihan toisen näköinen.Tuolit nostettuna,taulukin siisti.

      Siivousyritysten lähes ilmaiseksi myyty työ pahenee ja näkyy.
      Yrittäjän pitäisi itse näillä mitoituksilla ja vaatimuksilla tehdä itse,kokeilla onnistuuko?

      Hyvitys sitoumus on varsin ovelaa! Siivooja saa kuulla kunniansa jos laatukierroksessa tulee sanottavaa. Firma löylyttää siivoojaa,että joutuvat tekemään hyvitystyötä"Ilmaistyönä" Tähän tietysti laatutarkastuksissa pyritään.Saadaan firmat vahailemaan ja ikkunoita ilmaiseksi pesemään.
      Siivooja loppupeleissä asian kärsii,kyllä hän kunniansa kuulee.Ja tuskankyyneleillä jynssätään näitä suursiivouksia,joista tunnit ja liksat vielä pienemmät,koska firma ei rahaa saa,työ on hyvitystä.Syyllinen tietysti se siivooja!

      Porrassiivoukseen sekä kotisiivouksiin itse siirryin.Koulujen sekä Päiväkotejen jälkeen,työ tuntui taivaalliselta.

      Mitä vieä kouluihin ja päiväkoteihin tulee.Pitää omata aika hyvä vastustuskyky.Näissä jos missä sairaudet ja tartunnat saa kaupanpäälle!

      Tätä hulluutta,näitä yrityksiä jotka myyvät rahankiilto silmissä puoliilmaisiksi,sitoutuvat ilmaishyvityksiin, Tulisi karttaa! Jos eivät saa duunareita,niin joskus tilanne voi muuttuakkin?
      On aika varmaa ettei tälläinen yritys anna arvoa itse työntekijöille.

      Nyt onkin taas kilpailut kilpailtu. Uusia tarjouskilpailun voittajia. Jotka Tammikuussa mopit kiillottaneet ja työntekijöitä haalittu.

    • exorja09

      Nimetkää firmoja jotka tekevät kaupungeille tätä orja hommaa.Osaa karttaa näitä firmoja sitten.

      • sairassiivous

        Jyväskylän seudulla kouluja ym. kaupungin kiinteistöjä siivoavat Total Kiinteistöpalvelut, SOL ja ISS.
        Sopimukset ovat aina entistä tiukempia. eli tiukkenee vaan koko ajan.


      • Solilainenjaylpeä

        Tykkään jyväskylän solista,kauheta mustamaalausta,taidatte osa olla pitkäaikaistyöttömiä joille kelpaa vaan 3000 kuussa:D,eikö se oo pääasia et on jotain töitä,vaikka sitten palkka pienempi kuin se laiskottelu eli työttömyystuki


      • orjako

        Coor Service Management Oy Voitti hintakilpailuissa joitain kohteita.


      • kuulin

        Coor Service Management. Kuulin kohteiden mitoituksien olevan lähes mahdottomuus toteuttaa.
        Esimies kyllä vaatii,riitti aika tai ei.


      • huhhu
        Solilainenjaylpeä kirjoitti:

        Tykkään jyväskylän solista,kauheta mustamaalausta,taidatte osa olla pitkäaikaistyöttömiä joille kelpaa vaan 3000 kuussa:D,eikö se oo pääasia et on jotain töitä,vaikka sitten palkka pienempi kuin se laiskottelu eli työttömyystuki

        tuskinpa pitkäaikas työttömyys tai 3000euron liksavaatimukset tähän liittyvät.


      • Anonyymi
        sairassiivous kirjoitti:

        Jyväskylän seudulla kouluja ym. kaupungin kiinteistöjä siivoavat Total Kiinteistöpalvelut, SOL ja ISS.
        Sopimukset ovat aina entistä tiukempia. eli tiukkenee vaan koko ajan.

        Nyt on sol menettäny jkl alueilla paljon kohteita, ilveslahden siivous vieny kilpailutus voittoja.uskon ja luulen hintoja taas poljettu alas ja siivoojat kittää ja irtisanomisia vaan tulee ku ei tekijät jaksa.koneet ovat erikseen. Tekijöt ei ole koneita.


    • Aika.lunkia.kunnalla

      Jonkin aikaa tehnyt nyt koulusiivousta ja olen ollut vähä ihmeissään, että kuinka paljon aikaa on varattu tiettyyn osaan koulusta. Ihan hyvin vois lyhentää päivää tunnilla ellei kahdella, kun aina kuitenkin iltavuoro on jo saapunut paikalle, niin voi hoitaa jos esim. käsipyyhkeet on lopussa aulassa. Työtahti aika verkkaista omalle tahdille, kun on tottunut juoksemaan muissa siivoustöissä "kieli vyön alla" esim. kerroshoitajana.

      • espoo09

        Eli teet aamuvuoroa ja iltavuorolainen tulee vielä?Aika harvoin enään on näin


      • Aika.lunkia.kunnalla
        espoo09 kirjoitti:

        Eli teet aamuvuoroa ja iltavuorolainen tulee vielä?Aika harvoin enään on näin

        Joo iltavuoro pukkaa puoliltapäivin, kun ite on tultu kuuden maissa. Siinä sitten päällekäin ollaan tunti tai pari riippuen päivästä. Just tuon päällekkäisyyden vois ihan hyvin ottaa veke... Muutenkin kerkee ja pärjää mielestäni.


      • espoo0909
        Aika.lunkia.kunnalla kirjoitti:

        Joo iltavuoro pukkaa puoliltapäivin, kun ite on tultu kuuden maissa. Siinä sitten päällekäin ollaan tunti tai pari riippuen päivästä. Just tuon päällekkäisyyden vois ihan hyvin ottaa veke... Muutenkin kerkee ja pärjää mielestäni.

        Harvinaista herkkua.Monet koulut siivotaan vain iltasiivouksella.


      • Siiivooja900
        espoo09 kirjoitti:

        Eli teet aamuvuoroa ja iltavuorolainen tulee vielä?Aika harvoin enään on näin

        Itse asiassa se on noin on aamu ja sit iltavuoro


    • espoo0909

      SMC Yritys pääkaupunkiseudulla säätää ainakin joitain kaupungin alihankintana.
      En ole ollut töissä.Mutta kuullut että palkkaavat lähinnä vain ulkomaalaisia tai nuoria.
      Palkat kyllä tessin.Mutta aina otetaan vähän sieltä,täältä jännästi pois.

      Ulkomaalainen tai kovin nuori,ei ehkä huomaa joka euroa.
      Olisiko tämä heidän säästö idea?Jokaiselta jos aina vähän otetaan pois,maksetaan liian vähän. Niin voi halpoja soppareitakin myydä.

    • alimitotus

      Tuli mieleen että tietääkö kaupunki aina välttämättä millaisilla tunneilla siivooja laitetaan raatamaan?
      Sepä olisikin jännä tiedustella.Koska aika varmasti siivousfirmat vetää siivoojilta tuntejakin.

    • orjuudellekko

      Coor Service Management Oy On ainakin yksi hinnat polkaissut yhtiö.
      Eli myyty halvalla,työt revitään ihmisten selkänahoista alimitoitetuin aluein.
      Itse yritys ilmeisesti iso,mutta ei kovin tunnettu?

      Mitä sitten kertoo yrityksestä se että kilpaillaan ja myydään lähes ilmaiseksi,ja työntekijöiltä ollaan valmiita riisto/tappotahtiin. Hintakilpailuissa voittaneet yritykset ovat jokatapauksessa myynneet täysin pilkkahinnoin. Sekä itse alueet mitoitettu täysin alle kohtuuden!

      Kuulin että esimerkiksi päiväkoti oli 2016 siivoojalla neljän tunnin kohde.
      Sama päiväkoti,samat vaatimukset!
      2017 Neljän tunnin kohde muuttui Coor Service Management siirtymisen myötä kolmen tunnin kohteeksi! Tunti väheni työajasta. Se tunti on pirun paljon.

      Ei varmasti ole vain tämä kohde jossa tunnit jälleen tippui.

      Toisaalta tämä hullu hintakilpailu,tuntien tippuminen. Loppuu joskus,jos ei saa,ole niitä duunareitakaan.

      Smc toinen tietääkseni.
      Pääkaupunkiseudun uusia hinta voittajia!

      Kertokaa muutkin jos tietoa?
      Osaa karttaa näitä yrityksiä.
      Ei olla orjia,ei mennä halpaan.

    • outo09

      SMC Mikä yritys tämä on? Hakevat koulu,päiväkotis.Usein. Puhelimeen ei vastata soittoaikoina koskaan. Outoo?

    • pellenä

      Kannattaa varoa ja kiertää ainakin espoossa olevat paikat.
      Mitoitukset sama asia kuin vitsi,ja se siivooja on se pelle.

    • Toimitilahuoltaja

      Mulla on aamun pari ekaa tuntia aika kiireisiä, mutta sen jälkeen ei tarvitse juosta kieli vyön alla enää. Että sen suhteen ei valittamista, isoa koulua kuitenkin siivoan. Siellä nyt tosin on iltavuorolaisetkin..

      • espoo00

        Niin se toimiikin paljon paremmin jos on aamu ja iltavuorolaisia :)
        Espoossa ja hesassa on pääsääntöisesti vain ilta urakoinnilla siivoukset.


    • pääkaupunki

      Iltasiivouksena koulujen siivous on mielestäni yksi alimitoitetuimpia paikkoja,
      sekä vaatimus suuret.
      Koulu ja päiväkodit.
      Iltatyönä en suosittele.Päivä siivous kokemusta ei ole.

      • exiltavuorolainen

        Samaa mieltä !
        Itse tein vuosien ajan koulusiivousta iltavuorossa. Iltavuoro oli paljon työläämpi kuin aamuvuoro.
        Aamuvuorolaiset istuivat kahvitauolla ja ruokatauolla vaikka kuinka kauan, iltavuoro ei ennättänyt istuskelemaan. Kaikki hommat yritettiin ympätä iltavuorolaiselle.
        Minun mielestäni syy oli esimiehissä jotka eivät korjanneet epäreilua työnjakoa aamuvuoron ja iltavuoron välillä vaikka tätä lupailtiin. Tämä oli syynä siihen että irtisanouduin k.o. työnantajalta.


      • Cleaner

        Mulla taas vähän erilaisia kokemuksia. Iltavuorolaiset saa täydet tunnit vaikka eivät ole paikalla kuin puolet siitä. (= ei kulunvalvontaa) Perjantaisin eivät sitäkään. Kuka sitten paikkaa ne työt? Kuka kuuntelee asiakkaan nillitykset? No aamuvuorolainen. Pyykit, tavaratilaukset, siivouskeskuksien siivous, koneiden puhdistus ym huolto, yms. päivävuorolaisten vastuulla kun muut ei hoida.
        Vaikka kuin reklamoit työnantajaa, mitään ei tapahdu.

        Mutta tällä alallahan on kaikenlaista, pitää vaan sietää...


    • jakartti

      Meillä on iltasiivous koulussa just parasta. Luokat ja käytävät, muutama vessa. Aamuvuoro on 3 tuntia koululla ja sitten juostaan loppupäivä eri kohteissa pitkin kyliä. Ollaan ihan loppu. Autottomia. Kävellen liikutaan.

    • puuhaariittää

      Ootte aamulla 3 h koululla ja päiväksi menette muualle. Tuletteko samaan kouluun siivoomaan vielä illaksi, mihin aikaan? Monelta työt alkaa teillä?

    • nautin_työstäni

      Ei minun koulussani ole aamu- ja iltavuoroilla samoja siivouskohteita.
      Työ on jaettu siten, että kumpikin ryhmä tekee omat alueensa, vain ruokalan tai voimistelusalit joutuu joskus kummatkin siivoamaan.
      Työ on kiireistä, mutta kokemus on opettanut ja kahvi/ruokataukojakin ehtii pitämään ajallaan. Iltavuorosta saa lähteä aikaisemmin, jos saa hommansa tehtyä. Harvoin aikaisemmin pääsee.
      Aamuvuoro 05.00 - 13.00. Iltavuoro 13.00 - 21.00.

      Työporukka on hyvä. Esimies on ammattitaitoinen. Koulun henkilökunta ja oppilaat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta asiallisia ja mukavia.

    • Safkis

      Asiasta viidenteen, onko muuten millasia taukotiloja teillä käytössä? Opehuone, omat tilat (jotka taitaa olla harvinaisuus nykyään), siivouskomero :( ?

    • Josen

      Jyväskylässä...
      siivoojat, eräässä firmassa, ei voineet tehdä yhtään mitään kun lomarahoista leikattiin jo vuonna 2016 30%, tänä vuonna50%
      Tämä on sitä työpaikkakohtaista sopimista. Voit vit....!!!

      • Siivoojanyt

        Itse siivooja jyväskylässä,,kertoisitko mikä firma kyseessä eihän vaan iss tai total...itse en.siis töissä kummassakaan mut kiinnostaa vaan tietää...


      • sairassiivous

        Totalhan se nimenomaan oli, joka rokotti työntekijöiltään lomarahoja jo vuonna 2016. Minä kuulin eräältä totalilaiselta että jo silloin vietiin 50 % vaikka tuossa ylempänä on joku maininnut 30 %.


    • Zizziq123

      Hyvä että saan tästä vertaistukea..vielä muutama vuosi sitten mitoitus oli armollisempi. Nyt on taas lämmin loppusyksy ja hirvittää jaksaminen jouluun, jos sää ei viilene. Leudot talvet lisäävät lian tuloa sisälle, päivittäinen hiekan määrä voi olla karmea.
      En tiedä. Koulusiivouksessa on ollut puolensa, mutta koko ajan tulee lähemmäs hetki kun alkaa riittää. Laatupaineet ovat myös nousseet. Tuntuu että nyt pitäisi tehdä suunnilleen hotellia satojen lasten koulussa. Järjetöntä. Toivon todella että kelkan suunta kääntyy vielä. Niinkauan kun ihmiset siivoavat eivätkä koneet ei täydellinen puhtaus sellaisessa laitoksessa kuin koulu ole realistista. Suhteellisuudentaju on nyt kadoksissa, kun haetaan vain tehoja ja tuottavuutta. Ennen siivoojat jaksoivat juuri sillä että koko päivää ei juostu tukka putkella.

    • Siivousta

      Mitoitus joissakin kohteissa naurettava, saattaa olla ettei toisessa paikassa anneta juurikaan aikaa siivota ja toisessa kohteessa taas ehtii vaikka ottaa päikkärit niin paljon aikaa on

      • Anonyymi

        Kamalimmat on kaikki koulukohteet ja päiväkodit.


    • Anonyymi

      Jyväskylässä paha tilanne, entiset siivousfirman kohteet jotka ennen olleet jopa 8 h, saattavat olla nykyään 5-6 h:/ juokset hullun lailla etkä ehdi tekemään kaikkea kunnolla,lisänä tulee koko ajan "pikkuhommaa" ennenkuin huomaatkaan on niitä "pikkuhommia" kasaantunut aivan tuhottomasti! Joudut lisäksi jos työkaveri poissa/sairaana tuuraamaan alueen ja annetaan hyvällä tuurilla 2 tuntia "ekstraa" vaikka sama alue jota teet on kans sen 5-6 h,eli 3 tuntia saattaa jäädä vajaaksi,tai sitten tulee mistään mitään tietämätön tuuraaja,joka ei osaa mitään,ei tiedä mitään,eikä edes kuuntele, sotkee vaan enemmän ja joutuu korjaamaan tuuraajan jäljet. Sulle valutetaan sitten miten huonosti työt hoidettu!

      Työnantajat ei kuuntele,ei saa yhteyttä viestitse,ei puhelimitse, siivousvälineet vanhat ja kuluneet!

      • Anonyymi

        Piti tuohon edelliseen lisätä että tuohon 5-6 tuntiin sisälletty tietenkin pyykkihuolto,siivouskeskuksen järjestely,siivouskärryjen laitto jne


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Piti tuohon edelliseen lisätä että tuohon 5-6 tuntiin sisälletty tietenkin pyykkihuolto,siivouskeskuksen järjestely,siivouskärryjen laitto jne

        Se vain on niin, että jos ei tuollaiselle laita siivoojat yhteisrintamalla hanttiin, niin mikään ei muutu, hullunee vain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se vain on niin, että jos ei tuollaiselle laita siivoojat yhteisrintamalla hanttiin, niin mikään ei muutu, hullunee vain.

        Ei siivojat koskaan laita hanttiin,alistutaan vaan kun ei muutakaan voida.


    • Anonyymi

      Teen koulusiivousta ja olen tehnyt sitä monta vuotta,ala asteen ja ylä asteen siivouksella ero, yläasteella mielestäni kamalampaa koska siellä käyttäydytään kuin villieläimet, miljoona kertaa enemmän roskaa ja tahallista ilkivaltaa ja sotkemista, mitä vain saattaa olla luokissa aina karkeista,tallottuihin purkkiin tai limpsa tahroja,lisäksi teroittavat lattialle ,kumittavat kuminpaloja lattialle,erinlaisia paperiroskaa yms.

      Ala asteella lievempää sotkemista,mutta silti sotkemista,minun alueeseen kuuluu ulkovessat,joita ei ole laskettu edes työaikaan mukaan! Kerkeän käydä vain pikaisesti katsomassa,jos pönttö näyttää ettei ole käytetty niin en siivoa,sielläkin ammuttu märkää käsipyyhe paperia seiniin ja kattoon joita ei ehdi raaputtaa irti.

      Pyykkiä tulee päivittäin monta koneellista ja kaikkia pyykkiä ei ehdi pestä pitkällä ohjelmalla. Opettajatkin muuten , ainakin osa sotkee,eivät osaa olla läikyttämättä kahvia pitkin lipastoja ja lattiaa,lisäksi olen sanonut että ei saa tunkea enää roskiksiin roskia jos huomaa että roskis on täynnä,olen saanut tämän vuoksi vihat niskaani.

      Oppilaat muuten kiusaavat ja ilkeilevät siivoojalle,olen niin monta kertaa joutunut poikakakaroiden uhriksi,lisäksi salaa kuvaavat mua,ties mihin YouTubeen päättynyt....

    • Anonyymi

      Meillä entinen esimies (onneksi) korosti sitä että nurkat pitäisi Hangata,toinen palveluohjaaja taas uhkaili että laittaa koko koulun hylkyyn kun ei altaan pohjat täysin kiillä/puhtaita!! Aivan hulluja ja hullun tavoitteita että minimi aikaa muutenkin ja ylläpitosiivous aikana pitäisi Hangata joka nurkka ja altaan pohja ja paskoilla välineillä toki!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8216
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1173
    Aihe