Uusi aloitus vesimittarille

Alkuasukkaaksiko

Kiitos vinkistä, asun tosin lähiössä ja toimisto on keskustassa. Mittaus on sikäli uskon asia, että aiempia kokemuksia on myös virheistä ja koska itse ei voi tarkistaa, hinnaksi voi kyllä heittää mitä vaan. En ymmärtänyt vaatia luukun sijainnin korjausta. Sähkölaitteiden takia joko suihkukaappi tai suihkuseinä oli pakollinen, remppamiehet kyllä jotain mutisivat, että luukku tuli vähän pahaan kohtaan, paikkoja olisi ollut kyllä parempiakin. En ajatellut, että mittarit olisivat siellä, joista itse voi tarkistaa. Minun annettiin ymmärtää, että harvoin niitä tarvitsee tarkistaa.

Alkuaan piti putkiremontin yhteydessä asentaa suihkukaappi, mutta tilatut kaapit olivat joihin asuntoihin liian korkeita. eivätkä mahtuneet, joten tilalle laitettiin pari suihkuseinää. Seinät ovat hankalat avata kiinnityksistään ja painavat siirtää turvallisesti yksinäiselle naishenkilölle.

Luin myös tietoa vedenkulutuksesta, käsin tiskaus vie eniten, jos käyttää juoksevaa vettä, siirryin siksi ensimmäisen laskun jälkeen allas- ja vatitiskaukseen. Eli pidän oikeana ensimmäistä laskua suhteessa kulutukseen 40 euroa/ puoli vuotta, mutta vuoden lisän olisi pitänyt olla korkeintaan 80 euroa tai vähemmän, koska vähensin kulutusta.
Minusta mittari pitäisi olla ehdottomasti helposti nähtävissä, jotta tosiaan voisi sen tarkistaa ja muuttaa kulutusta, jos tosiaan on tuhlari. Jos asiaan liittyy virheellinen mittari tai vilppiä, ei kulutuksen vähentäminen auta, mittausvälikin ja laskutus kun on kokonainen vuosi. Astianpesukone auttaa ehkä, jos syy on tiskaustavassa. Hiuksianikin pesen nykyisin harvemmin, enkä käytä enää juurikaan hoitoainetta, kun olen niille allerginen
Vastaus edellisiin, koska en onnistunut vahvistamaan aiempiani.

6

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maksanut

      Voithan sinä tasauslaskusta katsoa kulutuksesi ja tarvitaessa kulutustottumustasi muuttaa. Kirjoituksesi oli tietenkin provo.

    • Kirjoittajaitte

      Anteeksi nyt vaan mutta mitä provoa on ko. asiassa . On hyvin naivia ajattelua, että laskutus on aina oikein, luin paljon kirjoituksia, joissa todettiin mittareiden toimineen väärin, myös putkiston vuotamiset ovat mahdollisia. Mittarin toimiminen oikein pitäisi voida myös tarkistaa.

      Selitin mielestäni perusteellisesti, että ensimmäinen laskutus oli oletettavasti kohdallaan, käytin käsitiskissä enemmän vettä kuin astianpesukoneen omaavat, puolen vuoden lisälasku oli putkiremontin jälkeen 40 euroa, seuraava laskutusväli oli kokonainen vuosi, jona aikana pyrin vähentämään kulutusta nimenomaan tiskin kohdalla ja vähensin hiustenpesua sekä käytin hoitoainetta harvemmin, joka puolittaa huuhteluun käytetyn veden määrän. Oletin siis lisälaskun olevan korkeintaan 2x 40 euroa 80 euroa, mutta koska vähensin kulutusta oletin, että selviän ehkä jopa ilman lisälaskua.
      Kyse ei silti ole pelkästä kulutuksesta ja sen laskuttamisesta vaan siitä miksi ihmeessä laitetaan mittareita, joita ei voi lukea. Tarkoitushan on vähentää veden kulutusta, joka on mahdollista juuri seuraamalla omaa kulutustaan. Miksi luukku, jonka takana on mittari on sijoitettu paikaan josta sitä ei voi lukea PITÄÄKÖ OLLA HUOLISSAAN? Suihkuseina on kiinnitetty kiristettävällä ruuvilla keskelle luukkua ja luukun saranat vielä siten, että ruuvia löysäämällä ja luukkua raottamallakaan ei mittaria voi lukea, koska luukku aukeaa lavuaarin puolelle, josta suunnalta ei voi tirkistellä, totesin ko. seikan nyt vasta. Netistä löytyy opas jonka muka jaan voi laskea pahimmat vedenkulutuksen syöverit. Astianpesukone auttaa, jos auttaa. Taloyhtiöhän voi laskuttaa mielivaltaisesti jos haluaa ja mittaus on uskon asia silloin kun itse ei voi sitä valvoa omasta mittarista, joka on sijoitettu saavuttamattomiin.
      On taloyhtiöitä, joiden kokonaiskulutuksen kanssa. Toivon asiallisia kirjoituksia. Totta kai voin vähentää vedenkulutusta muuttamalla kokonaan muualle, mutta sekään ei takaa että mittari ei ole liikkunut ja laskuttanut minua. En ole ottanut vielä yhteyttä isännöitsijään en myöskään hallitukseen ja totesin nyt vasta kuinka väärin koko systeemi on asennettu. TAHALLAANKO?

      • Kirjoittajaitte

        Yllä olevasta kirjoituksesta on pudonnut osa pois. Kirjoitin, että on taloyhtiöitä, joiden asukkaiden asuntokohtaisten mittareiden lukemien yhteenlasketut summat ovat poikenneet kokonaiskulutuksen yhteismäärästä ja mittarit ovat olleet siis viallisia.


    • tarkkaa

      Taloyhtiön veden kokonaiskulutus ei ole koskaan sama kuin asuntojen kulutusten summa koska yhtiö käyttää vettä mm. pihan pesuun ja ehkä kasteluun. Muuten, mikä on aloittajan veden kulutus vuodessa ( m²)?

    • Kirjoittajaitte

      Tottakai tarkistuksessa oli otettu taloyhtiön kuluttama vesi huomioon erikseen.
      Kyse on meillä omistusasunnoista, joihin kaikkiin ei asennettu suihkuseinää, vain pienemmät kylpyhuoneet tarvitsivat pistorasioille suojauksen. Jos asuntokohtaista mittaria halutaan tarkistetaan, jää seinä uuteen vesieristykseen ja kaakeliseinään kiinnitettyjen ruuvien varaan, tuskin sitä voi edes turvallisesti kääntää siten, että tarkistus olisi mahdollista. Alla selvitys miten Tampereella vuokra-asuntoihin asennettujen vesimittareiden käyttö ja tarkistus on toteutettu:

      Tampereen vuokrataloissa paljon mittareita
      Tampereella ollaan vesilaskutuksessa edelläkävijöitä. Suurimpaan osaan Tampereen Vuokratalosäätiön asunnoista on laitettu omat vesimittarit. - Aloitimme mittarien asentamisen jo 80-luvulla, kertoo VTS-kotien asiakkuuspäällikkö Petri Mäkelä.-

      Uusimmissa mittareissa on mukana erillinen näyttö, josta asukas näkee lukemat litran tarkkuudella. Säätiön "mittaritalojen” asukkaat maksavat joka kuukausi vesiennakkoa asunnon henkilömäärän mukaan. Kaksi kertaa vuodessa tulee tasauslasku. - Yksille palautusta, toisille lisää maksettavaa, Mäkelä kertoo.
      VTS-kodeilla vesimittarin asennus kustantaa noin 600 euroa per huoneisto. Laskutus ja mittarien huolto maksavat myös. Pelkästään kustannuksia ajatellen asuntokohtainen vesimittaus ei Tampereellakaan kannata. Rahan säästö valuu laitteiden ja luentajärjestelmän hintaan. Tampereella suositaan silti periaatetta ”maksa mitä käytät”:
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/01/29/vesimittarien-kulut-syovat-rahalliset-hyodyt

      • Kirjoittajaitte

        Huoltoluukkua pystyi raottamaan sen verran, että taskulampun kanssa pystyi tarkistamaan, mitä se sisälsi. EI MITÄÄN mitä odotin ja oletin.

        Siellä ei ollut mittareita, vaan kyse oli huoltoluukusta, jonka kautta voi ehkä hätätilanteessa toimia, lisäksi siellä ilmeisesti oli mittausanturit, joiden kautta etäluenta voidaan suorittaa. Otin tabletilla huoltoluukun raosta kuvia, jotka vahvistivat arvioni. Toisin sanoen meillä oman asunnon omistajilla ei ole samaa oikeusturvaa tarkistaa mittausten oikeellisuus kuin Tampereen vuokrataloissa asuvilla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5519
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3405
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1883
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1709
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1336
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      22
      1305
    Aihe