Aihe

Raspberry: yhden sovelluksen vaientaminen

Nfkkfldllfkffk

Mietin miten saisin komentoriviltä määrätyn sovelluksen mutelle.
Pulseaudiolla ilmeisesti onnistuisi: http://askubuntu.com/questions/180612/script-to-mute-an-application

Mutta oliko niin, että pulseaudion voi asentaa vain järjestelmään, jossa on äksä?
Järjestelmäni tulee olemaan kuitenkin ilman äksää.
Vai saiko sen system wide-modessa ajettua konsolissakin?

Raspbian jessie lite käyttiksenä.

6

81

  Vastaukset

  • jessie lite ei tuttu. Pulseaudio ei ole pakollinen. Itse otin sen pois HTPC koneessä kun ei tarvetta miksata eri äänilähteitä. Pulseaudio on hyvä normaalissa työpöydässä. Muuten yksi sovellus varaa äänilaitteen ja muut äänet eivät kuulu. Ratkaisu on helppo jos pistää äänet kokonaan pois vaikka alsamikserillä toisessa terminaalissa. Joitain ohjelmia voi hallita myös etänä. Esim. mpd:n voi hiljentää vaikka älykännyllä verkon kautta. Toki terminaalin saa myös etänä auki ssh:lla.

   • kyllä tuo pulseaudio näyttäin olevan pakollinen. esim alsalla ei voi yhtä sovellusta pistää mutelle, siinä menee mutelle samalla kaikki.
    mitää jatkaa perehtymistä, miten raspbian jessie litessa pulseaudion sais kunnolla toimmaan. miksi ihmeessä se ei voi sitä oletuksena tehdä :)


   • Ei kai koodissa mitään vikaa voi olla, kuin muissa jakeluissahan tuo toimii ihan ok. Miksiköhän ei raspbian jessiessä? Ja miksi se on ylipäätään otettu mukaan toimimattomassa tilassa?

    En tiedä mihin raspbian äänet soittaa, mutta monta soitinta hoi soittaa kerralla. Toki onhan se ominaisuus jo alsassakin, dmixillä.


  • Mikähän ohjelma pitäisi hiljentää? Joitain työpöytäohjelmia voi hallita dbus sovelluksen kautta. Esim https://blog.mafr.de/2006/12/19/using-dbus-introspection/. ALSA osaa miksata analogisen ulostulon kautta tulevia ääniä oletuksena. Jos haluaa useammasta ohjelmasta ääntä ulos samanaikaisesti niin pulse tai vastaava äänipalvelin pakollinen. Jos käynnissä olevassa ohjelmassa ei ole mahdollisuutta säätää ääntä menee vaikeaksi. ESD on melko kevyt. Jack ja uudempi Jack2 enempi ammattilaisten työkaluja kun tehdään musiikkia.

   • kiitoksia vastaajille! näiden keskustelujen paras puoli on huomata, että jollain muulla voi olla erilainen lähestymistapa asiaan.
    >>Joitain työpöytäohjelmia voi hallita dbus sovelluksen kautta.>>

    eli tämä mplayer, jota haluan vaientaa, osaa ottaa komentoja fifostakin:
    http://www.mplayerhq.hu/DOCS/tech/slave.txt

    mkfifo /tmp/fifo
    mplayer -slave -input file=/tmp/fifo http://mediak.yle.fi/liveradiosuomi
    echo 'mute 1' >/tmp/fifo #mute
    echo 'mute 0' >/tmp/fifo #unmute

    Minä ajattelin asioita turhan vaikesti mutta tuon Mikko_Tku:n kirjoituksen jälkeen aloin googlettelemaan asiaa eri tavalla ja ongelma ratkesi muutamassa minuutissa.
    Ja mikä parasta, en joutunut vieläkään opettelemaan pulseaudion käyttöä, vaan voin sen jättää taas tulevaisuuteen :D


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16833
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   13971
  3. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   127
   7891
  4. Helsinkiläiset köyhtyvät vauhdilla, syy vuokralla asuminen

   Helsingissä on erikoinen muutos, nuoret aikuiset tulevat olemaan "varattomampia" kuin aikaisempi sukupolvi. Syy on asuntojen erittäin korkea ostohinta
   Helsinki
   219
   6883
  5. Erätauko: Suomalainen nettikeskustelu julkisuuden henkilöistä - unohtuuko empatia?

   Erätaukokeskustelu tiistaina 1.12.2020 klo 14-16., tervetuloa! Julkisuuteen tavalla tai toisella päätyneistä henkilöistä keskusteleminen netissä tunt
   Viihde ja kulttuuri
   49
   1788