PEFC vai FSC ?

Varia

Mitä mieltä olette metsien sertifioinnista ? Sen tarkoitushan on osoittaa puutavaran ostajille, että puu on vastuullisesti tuotettua. Kumman standardin olette valinneet omiin metsiinne ja mikä ratkaisi valintanne ?

5

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalle547

      En kuulu kumpaakaan -mihinkään. En kuulu MHY:hyn, missä serti tulisi kaupan päälle.

      Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia puun myynnin yhteydessä kuulumattomuudesta, viimeisen 25 vuoden aikana. Johtuu kuulemani mukaan siitä että ostofirmoilla on joku prosentti mikä saa olla sertifioimatonta. Matkustan siis "siivellä" tältä osin.

      Onhan se sertifiointi huijausta. Kukaan ei kontrolloi ja läytännössä kaikki Suomen metsät täyttää kriteerit: lahopuuta, ei orjatyövoimaa jne.

      No, kustannuserä taitaisi olla jotain 50€, mutta periaatteen vuoksi olen jättänyt maksamatta. Metäni ovat silti erittäin kestävästi ja hyvin hoidetut.

    • Huskunmies

      Serttifiointijärjestelmät on puppua! Silkkoo sontoo! Vuotavat, kuin seula. Vai ei orjatyövoimaa, ha ha.
      Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti viime marraskuussa Pihtiputaalaisesta työosuuskunnasta, joka monen vuoden ajan maksoi tosi surkeita työpalkkoja ja kiersi veroja ja maksuja. " Moottorisahakin sairasti" sanoi työntekijä, kun osuuskunta yritti maksaa osan tapaturmapalkasta työvälinekorvauksena.

    • Kalle5472

      No se orjatyövoima oli sellainen heitto. En tiedä onko sertifiointikriteereissä oikeesti mainittu.

      Itse en teetä orjatyövoimalla vaan maksan 8-10€/h ammatimiehelle metsänhoitotyöstä, lähinnä raivausta viimevuosina ollut. Tuosta tulee se ~1300-1600€/kk, mikä on kohtuullinen palkka suorittavasta työstä. Mikä ei todellakaan vaadi kummoista koulutusta tai erikoisosaamista. Tuohon palkaan kuuluu sukan kulumiset, matkat ja sahakorvaukset ja muut härpääkkeet.

      • Luottamusmies422017

        Sinäpä se vasta orjakauppias oletki "Kalle 5472" . Metsurin työkohtainen palkka vaativuusryhmässä kaksi on 10,37 € / tunti heko minimi 2% on 10,58 € / tunti. Siis aivan minimi työsuhteen alussa, ennenkuin henkilökohtaista pakanosaa on määritelty. Moottorisahan tuntikorvaus on 4,85€ / tunti. Kirjoitit, että maksat "ammattimiehelle 8- 10€/ tunti ja siihen kuuluu matkat ja sahakorvaukset ja muut härpääkkeet" . Siispä moottorisahakorvauksen vähentämisen jälkeen "maksamastasi palkasta" jää jäljelle 3,42 € - 5,42€ / tunti. Jos työntekijälläsi on matkakuluja kotoansa työpaikalle, kilometrikorvaus TES:in mukaan on 0,41 € / kilometri. Siispä jos työntekijälläsi on työmatkaa kotoaan työmaalle yli 7 km, hän maksaa sinulle siitä, että saa olla sinulle töissä.
        Tuosta laskelmasta voimme päätellä, että olet orjanpitäjä, taikka satusetä.


    • sertionSairautta

      Sertifiointi tässä(kin) asiassa on viherpesua puhtaimmillaan. Luonto ei sen suuremmin kiitä jos hakkuuaukio tehdään sertifioinnin hengessä tai sitten ilman. En suoraan sanottuna edes tiedä miltä osin omistukseni kuuluvat sertifioinnin piiriin, koska omistuksia on tilojen lisäksi parissa yhtymässä ja yhteismetsissä. Sertifioinnit, laatuajattelut, erilaiset osaamispassit, jne. ovat oireita siitä, että ihmiskunta on menossa hyvää vauhtia kohti helvettiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1615
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1057
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      936
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      868
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      820
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe