Kaikki loppuu, Mikkeli tyhjenee

Mikkeliläinenhenkilö

Miksi ei kukaan ole keskustelullut siitä että Mikkelissä kaikki kaupat loppuvat ja Stella ja Akseli kohta lähes tyhjillään. Nyt lyhyen ajan sisällä loppunut ainakin 10 kauppaa. Mikkelistä yritettiin liikaa tehdä suurkaupunkia, mutta se ei sitä ole.

69

1652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wonttu

      Niinpä..Eihän täältä enää saa ostettuu vaatteita muualla täytyy käydä...surkea valikoima..Sekin ihmetyttää, miks täällä hiipuvassa kaupungissa aika korkee vuokrataso??? Onneks muutan täältä kohta pois, eihän täällä ole yhtään mitään!!!

      • OtappaSelevää

        Kokoisekseen kaupungiksi täällä on kyllä aika paljon tarjontaa ja siten ei ole ihme, että "ylimääräisiä" kauppoja kuolee pois.


    • mikkeliläisettänne

      Tulkaapa kaikki mikkeliläiset vaateostoksille Savonlinnaan! Täällä on pääkadun varsi täynnä toinen toistaan houkuttelevampia vaatekauppoja!

      • Shoppailijasavosta

        Mikkelissä on paljon enemmän kun täällä Savonlinnassa, kummassakaan ei oikeen halpoja kauppoja. Menkää suoraan Helsinkiin.


      • periferiaa

        Savonlinnaan ostoksille? Puumalaan naisiin! Nyt vähän realismia kehiin.


    • Ilmaiseksi_tekemään

      Avautuu uusia myymälöitä. Hyvänä esimerkkinä Uutta Elämää-myymälä Stellassa. Pian tulee vastaavia puljuja lisää, kunhan työttömiä aletaan kunnolla kyykyttämään ja työnantaja säästää työtekijäkustannuksissa. Kaikki kunnia Ekotorille. Loistavaa toimintaa.

    • SEONFACTA

      Ohitustie kun tuli mikkelin 80 luvulla silloin alkoi keskusta näivetyy. Tänne ei kukaa halua.

    • Aivansurkee

      Eipä oo esedussakaan hurraamista, keväällä loppuu taas opintosuuntia, tiloja vaan vuokrataan opiskelijoiden nenän eestä ja monet opintotilat on todella surkeessa jamassa eikä lämmötkään riitä ku kesällä. Johtajisto tosin lihoo.

    • Love.Ekis.Forever

      Ekikselle vaan koko Mikkeli hommiin niin ei lopu kellään työt. Voi tuntea myös itsensä merkitykselliseksi koska tekee ekotekoja ja pelastaa tulevia sukupolvia.

    • kohtukuihtumista

      Niinhän se on, ihan niinkuin aloittaja kirjoitti. Mikkelin keskustaa on rakennettu ostovoimaiselle väelle viihtyisäksi, ainoa asia mikä puuttuu on suuri hyväpalkkainen väestö. Suuri osa siitä porukasta on jo kaukana mikkelistä, ja takaisin eivät varmasti ole tulemassa, miksi pitäisikään? Ei se paljon lämmitä, että on niin kaunis luonto. Ei se luonto tuo leipää pöytään.

      • riähkä

        Toisaalta tulevat takaisin sitten kun tulee näitä no-go alueita pääkaupunkiseudulle ja suuriin kaupunkeihin. Juttelin erään helsinkiläisen pariskunnan kanssa kesällä ja sanoivat touhun olevan sietämätöntä. Sanoivat Mikkeliä ihanan rauhalliseksi paikaksi ja miettivät tänne muuttoa. Näin ne kantasuomalaiset savustuvat pois näistä kaupungeista.


      • Anonyymi
        riähkä kirjoitti:

        Toisaalta tulevat takaisin sitten kun tulee näitä no-go alueita pääkaupunkiseudulle ja suuriin kaupunkeihin. Juttelin erään helsinkiläisen pariskunnan kanssa kesällä ja sanoivat touhun olevan sietämätöntä. Sanoivat Mikkeliä ihanan rauhalliseksi paikaksi ja miettivät tänne muuttoa. Näin ne kantasuomalaiset savustuvat pois näistä kaupungeista.

        Rasistimummot voivat muuttaa kernaasti muualle, esimerkiksi Kihniöön tai Fuengirolaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rasistimummot voivat muuttaa kernaasti muualle, esimerkiksi Kihniöön tai Fuengirolaan.

        Ne rasistimummot pitää peliään löytöeläintalolla. Jos on ulkolainen, niin ei saa mitään eläintä sieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne rasistimummot pitää peliään löytöeläintalolla. Jos on ulkolainen, niin ei saa mitään eläintä sieltä.

        Entäpä jos on kotilainen…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne rasistimummot pitää peliään löytöeläintalolla. Jos on ulkolainen, niin ei saa mitään eläintä sieltä.

        Ihan oikein. Ulkolaiset hävittää passinsakin tänne saapuessa ja täällä ollessa, joten ei tällaisille voi lemmikkejä antaa.


    • Köyhäjari

      Mutta kivahan se on kuljeksia rahatta ja katsella näyteikkunoita.

    • Stellantori

      Nettikaupat on kauppakeskusten tuho. Varsinkin nuoriso tilaa kaiken nettikaupoista, usein halvempaan hintaan kuin kauppakeskuksista.
      Kauppakeskukset nuorisolle ja eläkeläisille hengailupaikkoja, ostoksia ei juurikaan tehdä.
      Sokoskin pienentää reilusti tilojaan, on jo aika torso nykyisinkin. S-ryhmä ja Stellan tori tarjoilee esim päihteitten käyttäjille varsin mukavan oleskelupaikan.

    • Kikca
    • tyhjätkadut

      Muutetaan kaikki pois.

      • MädMäx2

        Jää sentään tilaa katupartioille..


      • väistämätönsuunta

        Kyllä ne kadut pikkuhiljaa on tyhjentyneet aina vaan enemmän ja enemmän. Keskusta on nykyisin täysin kuollut. Baari toisensa jälkeen pistää lappua luukulle, ainoat mitkä vielä ovat toiminnassa, ovat s-ryhmän firmoja. Ne kestävät pystyssä ainoastaan siksi, että on varakas firma takana maksamassa persnetot, ja tuloja tulee päivittäistavarakaupasta.
        Oletteko myös huomanneet, että ravintolaan pääsee syömään aina, eikä tarvitse paljon jonottaa, tai pöytää varata. Keskustassa on tyhjänä Anttilan talo, entinen Choco, siinä vieressä entinen Stoppari, Stellassa on tyhjiä liiketiloja, Akselissa on tyhjää tilaa, Jukuri shopin takana on tyhjiä tiloja joilla ei ole kysyntää ja niin edelleen.
        Jos nyt jotain pitää positiivisena asiana sanoa, niin se, että ei ole ruuhkaa missään. Pisinpään olen jonottanut pitkäjärvellä autopesuun. Oli ihan kokonaiset 4 autoa siinä edessä. H&M ilmeisesti noista akkojen rättikaupoista taitaa vielä kannattaa, mutta miten on muitten laita? Montako on nurin ennen kun kesä tulee?


    • KeskustatNäivettyvät

      Sama juttu myös muissa kaupungeissa. Kaupat kuolevat netin ansioista ja yökerhot väistyvät asuntojen tieltä.

      • eiihannäin

        No en nyt ihan voi olla samaa mieltä. Kyllä savossa ollaan menty paljon enemmän takapakkia kuin muualla. Niin se kai on, että ennestään köyhä kun on alue, niin tällaisina taantuman aikoina se taantuminen ainoastaan kiihtyy, eikä hyvinäkään aikoina oikein pääse palautumaan. Olen perimmiltäni positiivinen ihminen, mutta kyllä tuo mikkelin keskusta on karua katsottavaa.


    • laskisi-vuokraa

      Olisko myös yksi syy kauppojen katoamiselle Stellan ja Akselin korkeat tilavuokrat?
      Jos alentaisivat vuokria, niin ehkä kannattaisi pitää myymälää tiloissa.
      Tyhjä tila kun ei tuota yhtään mitään, halvempi vuokra edes jotakin.

    • jaskanveli

      Mikkeli tyhjenee kun kaikki muuttavat Pellosniemen vanhoihin vuokra taloihin . Näin ainakin uusi omistaja kertoi . Huh huh. Kuka haluaa Pellosniemelle ?

    • Hfghjjk

      No jokainenhan voi välttää nettiostoksia.. ainii, se on liikaa vaadittu teiltä laiskoilta röhömahoilta.

    • Mikkelimielessäin

      Toista se oli ennen, kuin oli Kahveri, Stoppari ja Kellari. Oli pieniä Toivakan kulmakauppoja ja MP pelasi SM-sarjassa. Joskus taisteli mitaleista. No, Jukurit kompensoi tätä katastrofia sentään jonkun verran.

      • pskaseonuskopois

        No sanoppa muuta! Itse muutin mikkeliin vuonna 2000, kaupunki oli silloinkin vielä elossa. Jos vertailee nykytilannetta ja silloista tilannetta, niin tämä kyläpahanen on kyllä päässyt näivettymään pahemman kerran, 16 vuotta on tehnyt tehtävänsä. En nyt viittaa oman läsnäolon vaikutukseen, vaan siihen, että mitä ihmettä täällä on tehty väärin viimeiset 16 vuotta, että ollaan saavutettu tällainen pystyynkuoleminen?


      • Kateellisten.Provoa

        Viestisi perusteella et ole asunut Mikkelissä ainakaan 10 vuoteen... Tuskin olet käynytkään?


    • Velvetacidgurl

      Mikkeli tarvitisisi hyvin monin tavoin kehittyäkseen oman, kunnollisen yliopistokeskuksen sekä paremmat bussiyhteydet. Täällä sunnuntaisin saa odotella ainakin sen tunnin verran, mikäli haluaa päästä kaupunginosasta a kaupunginosaan b. :/

      Eihän tällaista täällä tietenkään tapahdu - kuten ei sitäkään, että keskustaan avautuisi taas aito _rokkibaari_ (myös metalheavypunkindustrial). :)

      • Velvetacidgurl

        Mutta onhan tämä aikamoinen "nukkumalähiö" koko kaupunki. Itsekin täällä synnyin ja väliaikaisesti asun kunhan saan muualta töitä tai pääsen muualle opiskelemaan.
        Ihmisetkin (etenkin alta 40 vuotiaat) ovat niin saamarin omissa piireissään liikkuvia sekä osittain jopa suvaitsemattomia millään tavoin "erilaisiakin" kanssaihmisiä (muitakin Suomalaisia) kohtaan että aivan hävettää.


      • Velvetacidgurl

        Ja kun nyt tässä aloin tätä kaupunkia kritisoimaan tuli myös sellainen mieleen, että ihmiset täällä ihan oikeasti ovat kamalia kyyliä.

        Eikä se edes riitä, juoruilua ja pahanpuhumista harrastetaan aivan liikaa, etenkin jos juorujen kohteella on jo valmiiksi "huono maine". :D
        Onhan tällaista toki kaikkialla, mutta Mikkelissä tämä erintoten pistää silmään.

        Ja miksikö kirjoitin tällaisen "asiaankuulumattoman vuodatuksen"?

        No juuri siksi, että tässä valitettiin kauppojen poislähdöstä ja kiinteistöjen tyhjyydestä.
        Nämä kaikki asiat, olivat ne sitten pieniä tai suuria vaikuttavat Mikkelin viihtyvyyteen kaupunkina.

        Asiakasvirta yleisesti tosin harvenee vain sen vuoksi, että kauppojen tarjonta on myymälöiden surkean pienen koon vuoksi persoonatonta, yksipuolista ja
        huonoa.

        Valitin vain yleisemminkin, koska just se meininkihän tässä ketjussa on. :)


      • pskaseonuskopois

        Ei tämä ole ihan vaan pelkkää valittamista sen takia, että pitää valittaa, vaan on tässä ihan asiaakin mukana. Kerrankin. S-ryhmäläisillä (henkilökunta) etenkin on oma juoruamisen kulttuurinsa. Asiakkaat tunnetaan varmasti paremmin kuin asiakas itse, ja "tieto" ja "varma tieto" liikkuu!
        Kyttääminen ja kyylääminen mikkelissä on oma lukunsa. Täällä ei oikeasti uskalla edes mennä suihkuun omassa asunnossa alasti. Jos on ikkuna ilman verhoja johonkin suuntaan, niin sieltä 100% varmuudella tarkkaillaan!


    • Juupataalar

      Ratapihakin on hiljainen. Ei tule eikä lähde tavaraa junalla ja teollisuusalueille menevät raiteet on joko suljettu tai poistettu.

    • LIIKENNEVALO

      Vieläkö Asuntomessut menevät viturallen niin hiljaista on!

    • eri1

      Eihän Mikkeliin tulla, kun kesämökille tai ajetaan äkkiä ohi...Onneksi muuta täältä kohta pois..

    • näinsemenee111

      Ei Mikkeli ole mihinkään kuolemassa. Tämä on ihmisen kokoinen ystävällinen kaupunki jossa on hyvä ja turvallinen elää.

      Tämä palsta kuolee pois. Enää muutama käy silloin tällöin vilkaisemassa. Kohta ei ole kuin pari hulluinta jäljellä, jotka uhoavat muuttavansa pois. Ja kun toteuttavat lupauksensa Mikkeli voi entistä paremmin.

      • totuuseiainamieluinen

        Asuntojen hinnat laskussa, työttömyys 25%, tyhjiä asuntoja reippaasti (koska ei kysyntää), keskustan liiketiloja tyhjänä, ja tyhjenemässä lisää koko ajan. Onko nämä tunnusmerkit jonkun mielestä kasvavan kylän? Nyt jo suuri osa väestöstä on yli 60v sakkia, joka on kohtalonsa sinetöinyt mikkeliin asettumalla. Ei tässä ketjussa ole kysymys mielipiteistä, vaan todellisuudesta, siitä mitä mikkelissä todellisuudessa tapahtuu tällä hetkellä.


      • Miäite123

        Noinko kirjoittaa trolli naapurikaupungista? Keskity oman elinalaueesi elämään tai kirjoita ehdotuksia asioiden korjaamiseksi??? Laitat tulemaan perustelematonta sontaa.

        Mikä listauksessasi eroaa muista naapureista??? Totean vielä että todellakin olen kohtaloni sinetöinyt Mikkeliin asettumalla ja vain sen takia että täällä on hyvä elää kaikki elämän vaiheet läpi.


      • totuusonainatotuus
        Miäite123 kirjoitti:

        Noinko kirjoittaa trolli naapurikaupungista? Keskity oman elinalaueesi elämään tai kirjoita ehdotuksia asioiden korjaamiseksi??? Laitat tulemaan perustelematonta sontaa.

        Mikä listauksessasi eroaa muista naapureista??? Totean vielä että todellakin olen kohtaloni sinetöinyt Mikkeliin asettumalla ja vain sen takia että täällä on hyvä elää kaikki elämän vaiheet läpi.

        No näin juuri, sulje silmät tosi asioilta, musta on valkoista ja valkoinen mustaa, ei ole missään mitään vikaa kun väki ei kestä kaupungissa ja raitti on autiona, firmat konkurssissa. Jos on syntynyt 40-50 luvuilla, niin ei ole enää tulevalla merkitystä...horsmaa kasvatte kohta kuitenkin. Samaa ei voi sanoa 80, 90, 00, 10-luvuilla syntyneille. Aika ankean tulevaisuuden olette lapsillenne pedanneet huonolla hallinnolla ja epäonnistuneella kaupungin kehittämisellä.


      • Otappa.Selvää
        totuuseiainamieluinen kirjoitti:

        Asuntojen hinnat laskussa, työttömyys 25%, tyhjiä asuntoja reippaasti (koska ei kysyntää), keskustan liiketiloja tyhjänä, ja tyhjenemässä lisää koko ajan. Onko nämä tunnusmerkit jonkun mielestä kasvavan kylän? Nyt jo suuri osa väestöstä on yli 60v sakkia, joka on kohtalonsa sinetöinyt mikkeliin asettumalla. Ei tässä ketjussa ole kysymys mielipiteistä, vaan todellisuudesta, siitä mitä mikkelissä todellisuudessa tapahtuu tällä hetkellä.

        "työttömyys 25%"
        Ei pidä paikkaansa. Oikea työttömyysaste on 14%, joka selviää nopeasti googlettamalla.

        Ja tiedoksi liittyen "tyhjiin asuntoihin": Mikkelissä rakennetaan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan, mukaanlukien runsaasti uusia kerrostaloja. Tottakai niitä pitää ensin yrittää myydä mahdollisimman kalliilla. Rakennusinvestointien määrä on yhteensä 300 miljoonaa (vrt. Savonlinna 60 milj.).
        http://mikkelinkaupunkilehti.fi/2016/08/mikkeli-rakentaa-rajusti/


      • rakentaminenmikkelissä

        Mitäpä lottoat, mitä asuntoja rakennetaan tällähetkellä mikkelissä? Aivan yksiöitä ja kaksioita, eli siis asuntoja vanhuksille. Isot talot hylätään ja siirrytään lähemmäs sairaalaa asumaan. Ei se kunta tällätavalla ainakaan kasvamaan pääse, että kunnan sisällä muutetaan pienempään uuteen asuntoon.


    • Menekunlupaat

      IHMETTELEN!

      Miksi sinä joka uhoat jatkuvasti muuttavasi täältä pois, et ole jo muuttanut? Kiukuttelet täällä jatkuvasti. Ei me sinua tarvita. Mene. Jos on rahasta kiinni, saat heti satasen muuttoapua että lähdet täältä vikisemästä.

    • HotWheelz

      Kyllähän täällä totta puhutaan. Mikkeli on kuihtuva kaupunki vahvempien puristuksessa. Väestö on eläkeikäistä ja vetovoimaa ei ole. Jos joku ei sitä halua nähdä niin ummistakoon silmänsä. Itse muutin Mikkeliin töihin kaksi vuotta sitten ja tähyilen kovasti jo pois, sillä kaikesta näkee, että kaupunki ei ole kehittymässä. Lähden kun vielä kerkeän. T: Mies 31 v.

      • Geraltti

        Sanoppa mitä täältä sitten puuttuu? Mielestäni täältä löytyy kaikki mitä voi vaatia tämän kokoiselta kaupungilta... Työpaikkoja toki voisi olla lisää, mutta sinullahan jo on sellainen?


      • soromnoo

        No niinpä, ei ole vaikea nähdä miten syvällä suossa tämä kaupunki on. Paikallisille vaan ainoa ratkaisu tuntuu olevan se, että v*ttuillaan ja kielletään tosiasiat. Näinkö se kunta kehittyy? Eipä silti, olen itse samoin lähtökuopissa, heti kun tulee varteenotettava työtarjous nykyisen tilalle eloisammasta kaupungista, niin meidän perhe pakkaa tavarat ja häipyy!


      • WildString
        Geraltti kirjoitti:

        Sanoppa mitä täältä sitten puuttuu? Mielestäni täältä löytyy kaikki mitä voi vaatia tämän kokoiselta kaupungilta... Työpaikkoja toki voisi olla lisää, mutta sinullahan jo on sellainen?

        Täältä puuttuu elämä! Kaupunkikulttuuri, ravintolat, kaupat, tapahtumat, ihmiset, musiikki, taide.

        Kävele joskus illalla keskustassa. Tämä on aavekaupunki.


    • 360_astetta

      Muutin pois 80-luvulla.
      Stadissa hyvässä duunissa 30 vuotta ja pihalle julkishallinnon firmasta.
      On niin ihmeen hyvä tulla kotiin takaisin, vaikka sitten työttömänä.

    • MoanMoanMoan

      No niin, käykääpä kaupoissa kun niitä vielä on olemassa. Jos ei ole tarvetta, niin miksi sitten edes valitatte?

    • enolerobottiin

      Kauppoja tulee ja menee. Varmasti kauppoja loppuu muualtakin, kuin Mikkelistä.

    • jkuio

      Kauppojen lopettaminen on seuraus yleistilanteesta.
      Vain vireällä paikkakunnalla kaupat pärjäävät, kaupat tarvitset ostovoimaisen asiakaskunnan.

      Tämä asia hoituu vain yhdellä tavalla, tänne on saatava eri tasoisia työpaikkoja, jotta nuoret ja muutkin saavat työtä.
      Nyt taitaa "kaupungin isät" vain voivotelle ja syytellä, mutta eivät näe sitä mikä on ensimmäinen asia.
      Ja se on että, tänne saadaan merkittäviä firmoja tuomaan sitä työtä. Varmasti halvempaa kuin siellä pääkaupungin seudulla ja ihmisillä monta kertaa paremmat asuinolot.
      Jossakin kerran näin, että täytyy näitä virikkeitä saada eli juuri kauppoja ja pelikenttiä, halleja ym. Jotta saadaan väkeä tänne. Ihan nurinpäin ajateltu, sillä työn perässä ihmiset muuttavat ja sillä tavoin saadaan väki, sitten vasta on aika rakentaa näitä , kun se työ on saatu paikkakunnalle eli laitettaisiinko jatkossa ne vähät varat siihen, että saataisiin näitä tänne. Voisi olla joku tehdastyö. Erilaiset virastot ja suunnittelutoimistot voisivat vallan hyvin toimia täällä ja moni muukin taho, samalla virkistyisi koko seutu.

      No olihan näitä kauppoja, putiikkeja ja tulivat toivossa ostajista, mutta kun ei sitä ostovoimaa tullutkaan, on nyt pakko lopettaa.
      Joka paikkakunnalla on muuten vanhukset, ei tämä ole siitä kummoisempi, vanhukset eivät muuta, on turha kunnanisien syyllistää eläkeläisiä, heitähän riistetään, toisinpäin voisivat olla kotimainen ostovoima.
      No työikäiset yrittävät päästä muualle työhön ja päästä syystä pakon edessä lähtevät pois, työn perään.
      Sitten täällä on suunnaton joukko työttömiä, keski-ikäisiä, joita minnekään ei huolita
      ja eihän sitä työtä ole.
      Kyllä se nyt olisi aika järkevään päätöksen tekoon siellä kaupungintalolla ja syytä kaikenlainen kiisteleminen esim. Savonlinnan kanssa pois. Syyttely pois ja se pahin, että ei voida mennä muualle ihan tosissaan tekemään tarjouksia erilaisille yrityksille, valtion hallinnolle tulla tänne Mikkeliin.
      Tänne tullessaan he saavat aikaan paikkakunnan puhkeamisen kukkaan, joten ei niitä investointeja ajatuksella, että tänne tultaisiin vapaa-ajan vuoksi, ja niitä mahdollisuuksia on jo vaikka kuinka, tarvitaan työpaikkoja, töiden perässä ihmiset muuttavat.

    • wau1

      Tottahan tuo kaikki on..kuihtuva kaupunki,eikä täällä kohta asu kuin vanhukset ja syrjäytyneet. Nuoret muuttvat pois,kun täällä ei työpaikkoja,eikä mitään muutakaan eli minkäänlaista vetovoimaa ei ole.

      • pakkomuuttoedessä

        Minä kyllä itse arvostan tällaista pientä kaupunkia, on nopea liikkua ja melkein kaiken saa kaupasta. Mitä ei saa, niin posti sen tänne kuljettaa kun netistä ostaa. Nyt kun olisi vielä oman alan töitä, niin en olisi muuttamassa, mutta kun ei ole. Eli käytännössä on pakko muuttaa, jos tahtoo elämältä muutakin kuin työttömyyskorvauksen.


    • Liioittelunmakua

      "Stella ja Akseli kohta lähes tyhjillään"

      Joopajoo - liiketiloista ehkä 5% tyhjillään ja niihinkin tulee uusia liikkeitä.

      • hopöhöpöä

        Niin sillähän ne liikkeet lisääntyy, kun siirretään samoja liikkeitä edestakaisin akselista stellaan ja takaisin. En minä ainakaan yrittäjänä tulisi mikkeliin, jos on tarkoitus luoda vaurautta itselle. Elokuussa lähtee McDonalds keskustasta, ihan vaan tiedoksi. Ei ole siirtymässä toiseen paikkaan, vaan loppuu.


      • Mäkkäri_ei
        hopöhöpöä kirjoitti:

        Niin sillähän ne liikkeet lisääntyy, kun siirretään samoja liikkeitä edestakaisin akselista stellaan ja takaisin. En minä ainakaan yrittäjänä tulisi mikkeliin, jos on tarkoitus luoda vaurautta itselle. Elokuussa lähtee McDonalds keskustasta, ihan vaan tiedoksi. Ei ole siirtymässä toiseen paikkaan, vaan loppuu.

        pärjännyt Savonlinnassakaan kuin pari vuotta. Kuinka voisi pärjätäkään kun asiakkaita ei ole ja vaikka niitäkin olisi, ei niillä olisi kuitenkaan rahaa. Ja mistäpä ne sitä rahaakaan saisivat kun ei ole töitä ja vaikka olisikin niin ei niistä olisi kuitenkaan työn tekijöiksi.


      • isoongelma

        Kyllä siellä itseasiassa oli asiakkaita. Mutta savonlinnassa se raskaan toiminnan ja jumalattoman kiireen aika on yleensä kesä, kun puolet suomesta pakkaantuu sinne. Tämä ei ilmeisesti riittänyt yrittäjälle.
        Mikkelissä taas ilmeisesti asiakkaita ei sitten lopulta kuitenkaan ollut tarpeeksi vuokraan nähden. Kyllähän siellä mäkkärissä yleensä on kaikki pöydät täynnä, mutta ei se ravintola toimi niin, että 8 alle 16v jantteria istuu pöydässä viemässä asiakastilaa, ja yhdellä sankarilla on euron juusto kädessä. Istuvat siellä tunnin tai kaksi ja donalds saa koko ajasta 1€ rahaa sisäänpäin.


    • Valitettavasti tuo kuihtuminen ja näivettymimen on koko itäisen suomen ongelma, ei yksin Mikkelin. Joensuu, Lappeenranta, Kouvola, Hamina ja Kotka painii samojen ongelmien kanssa. Nuoret muuttaa pois opiskelemaan ja töihin koska tuppykylät eivät tarjoa heille yhtään mitään. Nekin jotka opiskelevat vielä täällä lähtevät viimeistään valmistuttuaan koska työpaikkoja ei todellakaan ole tarjolla. Ei ainakaan koulutusta vastaavaa. Olen samaa mieltä siitä, että tänne jää vanhukset ja syrjäytyneitä joilla ei ole mahdollisuutta tai halua lähteä muualle. Mikä onkaan kaupunkien tulevaisuus kun arvokkain tulevaisuus eli nuoret työkykyiset muuttaa pois? Ei mummujen eläkkeitä verottamalla paljon tulevaisuutta rakenneta. Siinä riittää haasteita paikallisille poliitikoille. Itselläni kokemusta asiasta, 24v olin evakossa muualla (lähinnä pääkaupunkiseudulla) ja kun kotipuoleen palasin niin nyt työttömänä ollut jo jonkin aikaa. Täytyy varmaan takaisin etelään lähtee.

    • Surkeaa

      Mäkkäri lähtee pois ? Jestas! Anttilan lopettaminen oli kova pala myös. Ajatelkaa Mikkelissä oli 80-luvulla parhaimmillaan 5-6 divariakin, nyt ei yhtäkään.

    • Anonyymi

      Uutta elämää laajentaa.

    • Anonyymi

      Pitäis olla enemmän ruokakauppoja, ainakin Rantakylässä.

    • Anonyymi

      Miksi täällä asunnot talot ja vuokrat ihan oikeiden kaupunkien tasolla? Esim Turku taitaa olla halvempi?

    • Anonyymi

      Siis asuntojen ja talojen hinnat

      • Anonyymi

        välittäjilläkin hätä kädessä, 0 kauppaa tänä vuonna!


    • Anonyymi

      ite ostin keskustan läheltä parivuotta sitten oman talon 500 000 euroo

      nyt kävi arvioija ja sano että 200 000 on kova pyynti ja et ehkä saa sitäkään

      kukan tän korvaa

      paska Mikkeli

      vitun elämäntuhoaja Mikkeli

      • Anonyymi

        Hyvin on siis sulta lypsetty rehnaa pari vuotta sitten. Ja vue kehtaat kertoa tämän. 😂

        Paitso ei pidä paikkaansa, yllätys, tämäkään juttu.


    • Anonyymi

      Kävelytiet on surkeassa kunnossa. Auraus toimii, mutta hiekotus ei.

      • Anonyymi

        Missä lie käveket, kun ei ole tullut jalkojen alle hiekoitusta vaativaa jalkakäytävää vaan hyvon aurattuja, ei liukkaita jalkakäytäviä.


    • Anonyymi

      Ei tyhjene koska Teflon Boys teki hittikappaleen Mikkeli mielessäin
      https://yle.fi/a/74-20073134

      kun tämä hittikappale soi radiossa niin ihmiset haluavat muuttaa Mikkeliin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe