Dårhushjonet/Hulluinhuonelainen

Hyvä ja tosi raamattullinen kristillysyys. Mutta löytyykö enää sellaisen kristillisyys seurakunnissa? Oletko lukennut tämä merkittävä kirja? Mitä ajatteleet kun luet uudestisyntymisen/elävä usko/jne?

17

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 99b7543

      E niin merkittävä kirja tuokaan ole.
      On sitä seurakunnissa oikeita kristittyjä. He ovat kiinni Raamatun opetuksessa ja luterilaisessa tunnustuksellisessa uskossa. Hulluinhuonelainen on aika kevyttä kamaa sen rinnalla.

      • Kyllä tiedän että moneesti on käynyt niin että on "kevyttä kamaa sen rinnalla". LLL:in kirjasi halua osoittaa että kristillisyys on elävä uskon elämä, ja ei vaan hyvä tunnustus ja sydämen halua. Et ole lukennut sen.


      • tottao
        Armonjärjestys kirjoitti:

        Kyllä tiedän että moneesti on käynyt niin että on "kevyttä kamaa sen rinnalla". LLL:in kirjasi halua osoittaa että kristillisyys on elävä uskon elämä, ja ei vaan hyvä tunnustus ja sydämen halua. Et ole lukennut sen.

        Sieltä voi myös saada vääriä ymmärryksiä kun ei sina tiedä mitä LLL on tarkoittanut


      • Uskon että suuren osaa "vääriä ymmärryksiä" ovat sellaisia asioita joka eivät sopii nyky-ajan lestadiolaisuus. Ottaakaa uudestisyntymisen; Raamattua ja Hulluinhuonelainen kertovat paljon tämä aiheessa, mutta lestadiolaisen ei osaa kertoa paljon...vaikka hän halua olla rehellisesti kristitty. Mutta en löytyy vaihtoehtoa, tarvitsen lukea yksin...koska kukaan muu ei halua?


      • 99b753
        Armonjärjestys kirjoitti:

        Kyllä tiedän että moneesti on käynyt niin että on "kevyttä kamaa sen rinnalla". LLL:in kirjasi halua osoittaa että kristillisyys on elävä uskon elämä, ja ei vaan hyvä tunnustus ja sydämen halua. Et ole lukennut sen.

        Mistä sinä tiedät minun lukemiseni On se minulla hyllyssä ja olen lukenut.
        Laestadius ohjaa omaanvanhurskauteen.
        Vasta myöhemmin hän oppi ymmärtämään Lutherin opetusta armosta.


      • Jos tarkastaa Laestadiuksen ja Lutherin kokemuksia armon järjestyksissa, näemme että ne ovat samanlaisia. Evankeli on voima ja kysymys on siitä, olemmeko kokenneet tämä voima oikeesti. LLL:in kirjasi osoittaa kuinka tärkeä että siellä löytyy sydämän uskoa, ei vaan tuo "oikea" oppi ja "oikea" ymmärrys jne.


      • tottaon
        Armonjärjestys kirjoitti:

        Jos tarkastaa Laestadiuksen ja Lutherin kokemuksia armon järjestyksissa, näemme että ne ovat samanlaisia. Evankeli on voima ja kysymys on siitä, olemmeko kokenneet tämä voima oikeesti. LLL:in kirjasi osoittaa kuinka tärkeä että siellä löytyy sydämän uskoa, ei vaan tuo "oikea" oppi ja "oikea" ymmärrys jne.

        Asetatko sinä jonkun määrän Jumalalle kuinka syvä suru synnistä pitää olla ja kuinka korkia armon ja ilon tunne.Eikö se riitä että on senverran ollut hätä,on rientänyt armoistuimelle ja rukoillut anteeksi ja uskonut anteeksi


      • Kysymys on se, oliko pyhän hengen todistus tai "itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.". Kun me emme tietää eroa, tarkoitta vain että jotakin puuttuu meillä. Raamattu itee näyttä kuinka kristitty osaa selvittää kuka on oikea apostoli jne.

        En tiedä mitä nyky-lestadiolaisuus oikeesti on, kyllä näen kun menen seuroille kuinka ihmisiä pyydävät anteeksia (olen nähnyt tämä muutama eri suuntat).
        Näkee hienosti, mutta kohta sen jälkeen (saarnan jälkeen) keskustelu on vain maallisista asioista... Tunnen itse, että haluan keskustella enemmän kristinuskosta...mutta tunnen vaikea.


      • pikkuleevi
        Armonjärjestys kirjoitti:

        Kysymys on se, oliko pyhän hengen todistus tai "itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi.". Kun me emme tietää eroa, tarkoitta vain että jotakin puuttuu meillä. Raamattu itee näyttä kuinka kristitty osaa selvittää kuka on oikea apostoli jne.

        En tiedä mitä nyky-lestadiolaisuus oikeesti on, kyllä näen kun menen seuroille kuinka ihmisiä pyydävät anteeksia (olen nähnyt tämä muutama eri suuntat).
        Näkee hienosti, mutta kohta sen jälkeen (saarnan jälkeen) keskustelu on vain maallisista asioista... Tunnen itse, että haluan keskustella enemmän kristinuskosta...mutta tunnen vaikea.

        Lue myös vanhinten kirjoja 1, 2, 3, 4, Raattamaa, Purnu, Sammeli,Niku,Kuoksu ym löydät että niillä on sama kristillisyys kuin LLL.


      • Sieltä löytyy aika hyvä esimerkkejä, mutta nämä eivät ole niin tarkkaa kuin Laestadius ja Luther. Valitettavasti löytyy 5-6 suuntat esikoislestadiolaiset (eri ryhmät) nykyään, nuo miehet ovat kuolleet kauan sitten. Jos haluamme hyvä ja helppo esimerkki mitä Kristillisyys on, katsomme Lapin-Maija todistuksesta; hän osaa kertoa Armon järjestys niin voimakasti... Että Laestadius sai nähdä missä tie menee taivaseen! (uskon että pyhä henki toimi sama mallissa vielä tänään)


      • tottaon
        Armonjärjestys kirjoitti:

        Sieltä löytyy aika hyvä esimerkkejä, mutta nämä eivät ole niin tarkkaa kuin Laestadius ja Luther. Valitettavasti löytyy 5-6 suuntat esikoislestadiolaiset (eri ryhmät) nykyään, nuo miehet ovat kuolleet kauan sitten. Jos haluamme hyvä ja helppo esimerkki mitä Kristillisyys on, katsomme Lapin-Maija todistuksesta; hän osaa kertoa Armon järjestys niin voimakasti... Että Laestadius sai nähdä missä tie menee taivaseen! (uskon että pyhä henki toimi sama mallissa vielä tänään)

        On hyvä että otat tarkan vaarin LLL saarnoista,niin se Raattamaa kirkkopostillan esipuheessa kehoittaa myös tulevaista kansaa,mutta mainitsee myös että niissä on paljon salattu,siksi kannattaa myös lukea vanhintenkirjat,kuinka he on LLL ymmärtäneet,sillä ne ei ole lestadiusta vastaan olleet ja että näkis,kuka on siinä opissa vieläkin pysymässä.Tässä on kysymys kristuksen oppi


    • Yksplusyksonkaks

      Lukekaa hyvät ihmiset Raamattua. Jättäkää Hulluinhuonelainen suosiolla kokonaan väliin. Se on täynnä ihmisoppia vaikka muutama hyväkin esimerkki. Kirjan nimikin jo kertoo lähes kaiken mitä se pitää sisällään. Maksassa sitä ja haimassa tätä, pernassa jotakin muuta jne...

      • Armonjärjestys

        Ongelma on; ihmiset eivät lukee Raamattua...tai lian vähän.


      • Torikka

        Koska se paljastaa eriseuran ja järjen sotkut mitä heidän peruukissa pyörii.


    • RaattamaaEnsinkö

      vl puolella Laestadius on joko pannassa tai vaiettu kuoliaaksi.

      • JekJenssen

        Ei mikään ihme! Sillä vl oppi ja rakennelma kaatuisi raunioksi ja valheet tulisi päivän valoon Laestadiuksen saarnoitten kaikkuessaan!


      • Jos luemme Laestadius tarkasti, kyllä näemme enemmän eroa vl-liikessa kuin nuo länsi-lestadio liikkeet...mutta vaikka naapurilla on huonompi oppi, se ei pelastaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1500
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1257
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      120
      1227
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1156
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1024
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      823
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      762
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      755
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      377
      731
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      686
    Aihe