Partio enää rikkaiden harrastus?

epätoivoapukkaa

Tuli viestiä partiosta, ensi kesän leiri kyseessä. Mulla on 2 lasta partiossa, koska olen YH ja köyhä. Lapset innoissaan kesän leiristä mutta eivät tule pääsemään sinne!

4pv leirin hinta kevyet 140€/lapsi eli 280€, TELTTAMAJOITUKSELLA!!!!

Kuka tässä nyt rahastaa? Aiemmin esim vkl leirit olleet n. 20-30€ eli 10-15€ vrk sisältäen kuljetukset!

Erosin kirkostakin vuoden lopussa koska rahat niin tiukalla, ex ei osallistu lasten kuluihin koska työtön, saan minimielarit KELAsta ja lapsilisäkin putosi 150€ tälle vuodelle.

7

867

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • eieieiieiennounou

   Ei voi olla totta, mulle tulee sit vissiin tänään tietoa tosta....

  • epätoivoapukkaa1

   AP jatkaa:

   Olen AMK-kouluttautunut naisvaltaisen alan työntekijä. Tienaan sen mitä muutkin, TES palkat. Asun kaupungin asunnossa, vuokra pienehkössä kolmiossa 970€. En harrasta itse mitään maksullista, lenkkeilyä ja kirjastoa ainoastaan, en juo enkä polta. Kävin viime vuonna ulkona syömässä 3 kertaa, joka kerta alle 20€. Toinen lapsista harrastaa liikuntaa ja musiikkia, toinen kuvataidetta ja liikuntaa. Ulkomailla olemme käyneet yhden kerran, sukulaisilla Ruotsissa. Teen kaiken ruoan itse ja syön myös töissä eväitä. Karkkipäiviä meillä ei ole, taskurahaakaan lapset eivät saa.

   tiedoksi: KAUPALLISETkin leirit maksavat 150€-200€ leiri per VIIKKO, keskimäärin. Osa näistä tuettuja, ainakin joltain osin, mutta suuri osa ei. Eipä ole tällaisiin varaa.

   Partioleireillä työntekijät ovat vapaaehtoisia. Teltta ei maksa järjestäjille mitään. Leiri on Hangossa, joten Helsingistä kaupallinen kuljetus edestakaisin maksaisi noin 10€/suunta per matkustaja ILMAN alennuksia tms.

   Tietääkseni leirillä ei ole mitään erityistä ohjelmaa joka tulisi maksamaan mitenkään järjestäjille. Leirille osallistuu 3000 nuorta, yleensä isoissa kävijämäärissä hinta per osallistuja LASKEE kustannuksia.

   Lapsen ruokailu maksaa raaka-aineina n. 5€/pv. Sen verran menee myös toki kotona. Leirin hinnassa on siis voittoa eli ilmaa n. 100€/lapsi. Kerro se 3000:lla niin saat selville voiton määrän.

   http://uusimaa.partio.fi/ohjelma-ja-tapahtumat/piirileirit/

   • Partiojohtajanvanhempi

    Mutta tietäsitpä millaista on olla nykypartioleirin keittiössä hommissa. Janika-Mirkka ei saa syödä kalaa, Sipuliinalta on kielletty kaikki paitsi vege, Nicho (kirjoitetaan hoolla) ei siedä mausteita. Yhdellä on laktoosi-intoleranssi, toisella maitoallergia, kolmanella keliakia (tai sen joka asiaan puuttuvalla äidillä on joku juttu tai ainakin kuulolaite). Onnin äiskäpäiskä on huolissaan osaako Onni mennä yksin pissalle ja kakalle. Emma-Aliina on yliherkkä kaikelle.

    Että kyllä siellä joudutaan tekemään tosissaan hommia, että saadaan kaikkien 3000 lapsen maarut täyteen pari kertaa päivässä. Lippukunnat joutuvat vuokraamaan pakettiautoja yms yms eikä se suinaan ole ilmaista sekään.


  • Kohtatuleekonkurssi

   ja yhdistykset eivät maksa edes veroja....eli aikashyvällä katteella toimivat !

  • Edullisiaharrastuksia

   Kannattaa itse liittyä partioon ja mennä järjestämään kympin leirejä kun kerran tietoa näyttää olevan. Mikäli itse tietää miten mikäkin kannattaa tehdä niin älä sitä yksin sohvalla mietiskele, touhuamaan vaan.
   Onhan ne teltatkin pitänyt ostaa, huolto, maanomistajien vuokrat, kaikki keittiökalusteet etc. Ja missä on nykyään talkooväki joka ennen koostui lasten aktiivisista vanhemmista osallistuen varainkeruuseen, kuljetuksiin ja kaikkeen mihin apua lippukunnissa tarvittiin.
   Maailma on muuttunut paljon ja ihmiset sen myötä.

  • PersuIsämmaanAsialla

   Olen filosofian maisteri ja lapsemme eivät menneet partioon. Vaimoni on lastentarhanopettaja. Syynä menemättömyyteen olivat seksuaaliset asiat. Partio vetää puoleensa pervoja, jotka eivät ole tervettä seuraa juuri kenellekään paitsi toisilleen. Jos lapsi ei törmää partiossa pervoon se joutuu kuitenkin seuraan, joka ei ole hyvästä. Lapsi voi oppia partiossa mm. tupakoimaan, pieremään tai jopa runkkaamaan. Partio on laitos ja järjestö, joka tulisi kieltää Isänmaan vastaisena.

   • Mihinkähän_lippukuntaan

    olet tutustunut?
    Ei liene täkäläisiä?
    Ja kaikki varmaan osaa pierrä ennen ensimmäistäkään leiriä.
    Tupakoinnista ja runkkaamisesta sen verran, että ethän toki laita lastasi peruskouluun ??


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   239
   6801
  2. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   95
   2171
  3. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   446
   1647
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   20
   1479
  5. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   286
   1471
  6. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   11
   1208
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   271
   1125
  8. Toni Niemisen lapset otettu huostaan

   Heidi Nieminen, Tonin ex vaimo onko kyseessä? Eihän Tonilla ole muiden naisten kans enää niin pieniä lapsia? Eli mitä siellä on tapahtunut? Neljä last
   Kotimaiset julkkisjuorut
   34
   1028
  9. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   1024
  Aihe