Reumaepäilystä keliakia

sainib

Eli tosiaan mulla on nyt ollu useiden vuosien ajan jo ihan jäätävän kamalia nivelkipuja jotka on vaellellu nivelestä toiseen, tulehduksista kertoivat heti nivelten paisuminen kaksinkertaiseksi. Reumaepäilyjen takia sitten viimein verikokeisiin ottamaan kaikki mahdolliset reumatekijät ja jotain keliakiakokeitakin kuulemma, ihan vaan varmuuden vuoks. Julkisella eivät ole moneen vuoteen osanneet sanoa mitään muuta kun että syö tulehduskipulääkkeitä niin eiköhän homma ala toimimaan. :-D No kun ei alkanut, vaan viime viikolla tulokset sitten tuli, ei yhtäkään epäilyttävää reumatekijää mut keliakia sensijaan...

Onks kohtalontovereita? :-( Lääkäri sanoi että kovin on harvinaista, joskin mahdollista että keliakia oireilee niveltulehduksilla eikä normaaleilla oireilla, esim. suolisto-ongelmilla.

3

201

Vastaukset

  • Keliakia voi aiheuttaa kipuja minulla iölmenee kuin olisi sokeritauti. Neljä lääkäriä jopa "arvasivat", mutta vides sanoi ettei voi olla sillä se on niin tarkkaan tutkitu. Oma arvioni juuri keliakia joka on todettu jo vuosia sitten

  • Aloittajalle. Minulla dignosoitiin nivelreuma, mutta sitä se ei ollut, vaan kolme vuotta sinnittelin ja ihmettelin ja kestin epäspsesifiä kipuja (jänteissä, nivelten ympärillä sidekudoksissa, patteja, jne) Kunnes= Eräs lääkäri keksi tutkia keliakiaa! Ja siitä se löytyi! Lääkäri ihmetteli, että kun ei kolmen vuoden "hoitamattoman nivelreuman" (?) perästä näy nivlpinnoissa eroosioita ( syöpymiä). Katseli röntgenkuvia... No, keliakia tekee monenlaisia oireita: iho-oireita, turvotuksia, jänteisiin, jne.
    Kun siis aloitin gluteenottoman ruokavalion, KAIKKI muut oireetkin katosivat, ja verenkuva tuli normaaliksi 4 kk:ssa. Vatsaoireita ei juurikaan ollut! Sehän siinä kummaa oli!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.