Vihaan nuukuutta ja itaruutta

Lupa.vihata

Inhoan ja vihaan kaikenlaista sairaalloista pihtaamista ja nuukailua.Pakkomielteistä rahan ja kaiken muun säästämistä.
Oikein nuukata ja pihit ihmiset tuntuu jotenkin sairailta.Ei osata elää ja käyttää rahaa ja kaikkea muutakin, vaan nuukaillaan sairaalloisesti hautaan asti.
Nuukilla, itarilla ihmisillä on ärsyttäviä tapoja, yrittäessään säästää kaikessa.
Monille raha ja mammona on jonkinlainen Jumala.

17

486

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kakkossmiess

   Monet naiset vihaavat, jos mies on säästäväinen. Aluksi kyllä ollaan mielissään, kun rahat eivät mene esim viinaan ja miehellä on omaisuutta, mutta sitten alkaa kiukuttelu ,jos mies ei panosta ravintolaillallisiin tai matkailuun.

   • seonniinsossua

    Tuo on totta. Ovat lukeneet jostain naisten aivopesulehdistä, että millainen olisi hyvä. Näin eivät sitten kunnioita semmoista, joka ei täytä naistenlehden aivopesun kriteereitä.
    Yhteiskunnassamme ei ole käsitelty ollenkaan naisen tyhmyyttä ja ohjattavuutta. Media ja mainostajat käyttävät sitä hyväkseen säälimättä.
    Arvioisin, että naisista iso osa on vaan tyhmiä. Ne ei tajua, että mitä pajunköyttä niille syötetään myrkyksi, joka pilaa niiden elämän kokonaan.
    Upeaa olisi löytää järkevä nainen, joka ei ole aivopesuun alistunut.


  • Lupa.vihata

   Kuulepas!Säästäväisyys ja itaruus on ihan eri asioita.
   Tuhlaaja ja kerskakuluttajakaan ei pidä olla.Mutta sellainen sairaalloinen nuukuus ja kaikessa pihistely, sellainen vaan pistää silmään ja ärsyttää suunnattomasti minua.Rahankäyttöön vaikuttaa paljon myös se, miten ja mistä ja minkä verran sitä rahaa tulee.Mitä helpommalla se tulee, sen vähemmän sitä arvostaa.
   Ravintolassa syömiseen en minäkään mielelläni rahojani laita.Vaikka näin tietysti tukisin yrittäjiä, jotka elättävät itseään tällä työllä.Kuten ruokakauppiaatkin,
   joilta ostat raaka-aineet kokatessasi kotona.Ulkomaanmatkoihin en laita lainkaan rahojani.Matkustelen vain kotimaassa.Se on helpompaa ja turvallisempaa ja
   euroni menevät kotimaani hyväksi, ei vieraan maan turismilla vaurastumiseen.
   Liian moni unohtaa, että elämä ei ole kovin pitkä ja sitten kun se päättyy.Et saa mitään mukaasi.Ei kannata jättää jälkeensä muille mitään.Vaan elää elämänsä ja käyttää elinaikanaan ihan itse omat rahansa.Jos sitä on ja tulee tasaseen tahtiin reilusti, sitä kannattaa myös käyttää.Opetella elämään ilman sellaista sairaalloista itaruutta.

   • Lupa.vihata

    Totean tähän vielä, että jos tuhlaajat eivät ole oppineet käyttämään rahaa.
    Ei sitä ole oppineet käyttämään myöskään nämä sairaalloiset nihilistit.


   • ainahalvempaa

    Siinähän ärsyttää, siksi suosin maksullista.


  • wefwefwefw

   On aivan makuasia, mikä on pihiyttä ja mikä säästäväisyyttä. Mikä monen mielestä on sairaalloista pihiyttä, on toiselle vain säästäväisyyttä. Esimerkiksi toiset eivät osta kaupasta muovipussia, vaan laittavat ostokset reppuun tai kassiin (itsekin käytän aina reppua kaupassa). Kaikki näistä ei edes nimittäin tee tätä ekologisuuden takia, vaan ainoastaan säästääkseen muovipussin hinnan. Voihan joku pitää sitäkin pihiytenä, jos omistaa auton, mutta kulkee kaikki alle 3 kilometrin matkat kävellen tai pyöräillen säästääkseen autoaan. Itse teen näin ja siksi auto on usein käyttämättömänä viikkojen ajan pihassa.

   Ja onhan järkevää pitää säästöjä pahan päivän varalle. Vaivaiset muutaman kuukauden menojen hätävara katoaa viikossa, jos jotain sattuu. Itse asiassa, jos oikein huonosti käy, esimerkiksi tulee pitkäaikaistyöttömäksi, työkyvyttömäksi jne, jopa 50 000 euroa on pikkuraha ja katoaa hetkessä. Pelkästään joidenkin hoitopaikkojen vuosimaksu on lähes noin suuri Suomessa. Olen itse tuntenut ihmisiä, joiden yli 100 000 euron säästöt ovat kadonneet erilaisten vaikeuksien takia (homeongelmien, sairauksien, työttömyyden jne takia).

   Tuo mainintasi siitä, että kannattaa käyttää rahansa elinaikanaan on siinä mielessä hölmö, että kukaan ei tiedä koska kuolee (ellei sitten tee itsemurhaa). Voi kuolla tänään tai 50 vuoden päästä, kumpikin on täysin yhtä mahdollista. Olettaa voi toki, että elää keskimääräisen eliniän verran, mutta se on pelkkä hatusta vedetty arvaus.

   Ja mielestäni rahojen kuluttamisella ei ole mitään tekemistä "elämän" kanssa. Esimerkiksi, jos käyttää 1000 euroa kännykkään joka vuosi niin "elääkö" kyseinen henkilö paremmin kuin henkilö, joka käyttää 100 euroa kännykkään joka viides vuosi. Ei, toinen vain käyttää rahaa kännykkään enemmän rahaa kuin toinen ja muuta merkitystä asialla ei ole. Se, että kuluttamalla voi "elää" enemmän on naurettava vale. Itse asiassa, joku voi jopa "elää" enemmän ja paremmin vähentämällä kulutusta.

  • Outoa.itaruutta

   Eihän onni tosiaan ostellenkaan tule.Eikä tuhlaillen elämällä.
   Mutta kun on tälläisiäkin outoja itaria ihmisiä.
   Jotka valittavat kokoajan, ettei ole varaa ostaa sitä ja tätä.
   Sellaista kaikkea välttämätöntäkin, mitä todella tarvitsisivat ja hankkia pitäisi.Haluavat ja tarvitsevat kyllä jotain, mutta kun saituruus estää käyttämästä niihin yhtään rahaa.Joten he ovat mielummin ilman ja jatkavat sitä surkeaa ja ärsyttävää ruikutustaan.Eivät edes itse kehtaa sanoa ja myöntää olevansa niin sairaan itaria.Häpevät nuukuuttaan.Siksi he mielummin valehtelevat olevansa muka niin köyhiä.Jankutetaan kaikille, ettei minulla ole varaa.Esitetään kurjaa kerjäläistä.Vaikka ihmiset tietäisivätkin, että kysymys on vain itaruudesta.
   Tälläistä pihtaamista minä ihmettelen ja vihaan.

   • täsmennä_vähän

    kenestä sinä puhut, omista vanhemmistasiko?
    Eivätkö he annakaan sinulle rahojaan ennakkoperintönä?


  • Outoa.itaruutta

   Olen pahoillani, jos kalikkani kalahti sinuun.Mutta tosiasia se vaan on, että tälläisiä yli-itaria ihmisiä on olemassa ja tuollaiset tyypit ärsyttää, perättömällä köyhyyden valittamisellaan ja kaikilla niillä tavoillaan, miten saisivat jotain. Käyttämättä siihen yhtään omia rakkaita rahojaan, tai sitten minimaalisen vähän.

   Puhun yleisesti muutamista tuntemistani ihmisistä.Jotka ovat tavallaan menneet selvästi sekaisin päästään tuon itaruutensa kanssa.He uskovat itsekin jo omiin valheisiinsa, eli olevansa oikeasti köyhiä.Koska eivät kertakaikkiaan voi käyttää jumaloimiaan rahoja mihinkään.Rahaa siis on, mutta ei ole, kun sitä ei pysty nuukuuden vuoksi käyttämään.Lisä raha kyllä kelpaa, mutta mihinkään sitä ei käytetä, eikä kuluteta.
   Kysymykseesi vastaan.Omat vanhemmat eivät jättäneet jälkeensä mitään perittävää ja hyvä niin.Perintöasiat ei muutenkaan näytä olevan aina niin hyvä asia suvuissa.Pahoja riitoja ja muita ongelmia perinnöt on aiheuttaneet monien välille.

  • omaaeriarvot

   En pidä materiaalisesta maailmasta. Miksi ostaisin jotakin krääsää tai palveluita, joita en kaipaa. Aina kyse ei ole siis nuukailusta vaan elämänvalinnoista. Itse liikun paljon luonnossa - aina vaan askeettisemmin. Shoppailu on siis todellinen kirosana minulle. Kun sitten joskus ostan jotakin pitää sen olla todella tarpeen ja hyödyksi, silloin saan vastinetta rahoilleni....

  • kuin.kyykäärmeet

   Petolliset ihmiset sitäkin vihattavampia.

  • Kaikenlaistapaskaa

   Vihaan ahneutta ja röyhkeyttä.

  • asuisi.omassaan

   Oletko ap plaraillut itaroiksi tyypittämittämien ihmisten verkkopankkisivuja? Epäilen ettet olisi.
   Minuakin kyräilläin ja myrkyllisin katsein tylytetään. Pankkikin on minulle yrmeä kun lainaa on heidän mielestään ihan liikaa.

   He ovat oikeassa. Suuresta lainasta huolimatta, omistan vain puolet kiinteistöstä, johon minulla on elinikäinen asumisoikeus.

  • arfegaregaregearg

   Köyhänä on pakko nuukailla. Muuten loppuu rahat kokonaan. Eri asia on sitten nämä rikkaat, joilla riittää varoja, mutta silti nuukailevat.

   • mies.asuu.yksin

    Jostain syystä nyt tekee mieli kylmää olutta. Ruuat olivat tänään hiukan ylisuolaisia.. Rahaa ei kuitenkaan ole olusiin että selviän kuukauden laskuistani.
    Tunnen muutaman ihmisen, jotka eivä nuukuussyistä hankkia kunnon ruoka-aineita vaikka omaisuutta on kuusinumeroisen luvun edestä.
    Sekoitan hanavedestä ja mehutiivisteistä sopivan juoman. Sitä menee vrk 2-3 litraa.


  • muotitukka.lyhyt.mieli

   En vihaa vaan naureskelen pissiksien kirjoituksille. Kun he itse tulevat kolmenkympin ikään, nyt kymmenen vuotta eteen päin syntyneet tytöt nimittelevät heitä mummeleiksi.

  • oppeliini1

   Vihaatko ihmisiä jotka pienestä palkastaan ovat repineet irti oman, maksetun kodin, kesäpaikan, auton? Jotka pienestä palkastaan kerran vuodessa pystyvät tekemää sen Mallorcan matkan?

   Vihaatko ihmisiä jotka eivät levittele pennosiaan roskaruokaan ja kapakoihin (viina räkäloihin)?

   Suomi on vapaa maa, jokaisella on oikeus vihata. Se vain on typerää oman energian tuhlausta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kamala onnettomuus

   Miten tällaiset mönkijäonnettomuudet yleensä tapahtuu? Liikaa vauhtia? Saako mönkijöillä ajaa lasten kanssa ja ilman kyp
   Suomussalmi
   135
   6090
  2. Annetaanko jokainen 3 tunnistetta

   omasta kaivatusta? Minä aloitan: N-nainen, punaiset hiukset ja asuu Pirkanmaalla.
   Ikävä
   105
   2554
  3. KANNATATKO NATOa? Jos olisit saanut äänestää...

   Ihan riittää lyhytkin kyllä tai en.
   Maailman menoa
   703
   2409
  4. Mitä teit väärin?

   Että ikäväsi kohde häipyi elämästäsi?
   Ikävä
   174
   1841
  5. Mönkijäpnnettomuus

   Harmillinen homma. https://www.hs.fi/suomi/art-2000010557170.html
   Suomussalmi
   24
   1601
  6. Sinäkin tiedät sen nainen

   Nainen sinä olit kohtaloni mutta minä en sinun ja niin surullista kuin se onkin niin tuun varmaan silti rakastamaan sua
   Ikävä
   79
   1600
  7. Tietäisitpä miten haluaisin sinut kohdata

   Vaikka vaan katsella ohimennen. Voisitko telepaattisesti lähettää viestiä, - löytyisikö kohtauspaikkaa?
   Ikävä
   59
   1087
  8. Jos ihmettelit minun käytöstä

   Niin yritin hieman jarrutella juoruja mitä liikkuu. Sinussa ei vikaa.
   Ikävä
   62
   1056
  9. Tilitoimisto!!!

   Mikä tilitoimisto jäi kiinni rikoksesta Rovaniemellä?
   Rovaniemi
   24
   1052
  10. Kaivonkonekuski hukkui etelärannassa

   Oliko paikkakuntalaisia?
   Rovaniemi
   13
   1044
  Aihe