Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vitaran kaksi vikaa

Vitaraa

Ensinnäkin 1.6 litrainen moottori on alitehoinen. Siksi kannattaa ottaa turbomoottori.

Toinen on luokattoman huono ohjaus moottoriteillä. Vähänkin kun tuulee niin autosta tulee leija. Siinä on vaikea pysyä kaistalla kun joutuu tekemään jatkuvia ohjausliikkeitä.

Muutoin auto on ok.

18

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2016_1.6

      Minulle tuo 1.6 litrainen kone riittää varsin hyvin. Tuossa ohjaus asiassa olen samaa mieltä. Syy lienee sähköisessä ohjaustehostimessa, joka tuli ensin S Crossiin ja S crossissa samaa tunnottomuutta ohjauksessa. Kun Opel Vectraan tuli sähköinen tehostin -02 vuonna, niin ohjaus tuntuma oli kehno suurimmilla nopeuksilla, mutta erinomainen taajamissa. Opel teki nerokkaan ratkaisun, eli päivitti ohjauksen softan niin, että tehostin tippuu portaattomasti pois nopeuden kasvaessa ja tämän myötä ohjaus ongelma poistui. Toinen esimerkki on kolmos koppainen vuonna 2012 esitelty Kia Sportage, johon tuli sähkötehostin. Auto ei mennyt suoraan vauhdikkaammassa ajossa, vaan mitä teki Tehdas?? Asensi seuraavaan vuosimalliin ainakin EX varusteisiin nappulan rattiin, josta sai ajon aikana valita kolme eri ohjaus softaa, eli kaupunki, neutraali ja maantiesofta. Voi herran pieksut, että ajotuntuma muuttui ja taitaa joka jannu käyttää kokoajan tuota maantie softaa, sillä menee taajamassakin hienosti.
      Kysyin huollossa, josko ohjauksen softaan olisi päivitystä satavilla, jolla tehostusta saisi pois nopeuden kasvaessa, ja ei ollut, mutta huoltoneuvoja kertoi toimenpiteen olevan asiantuntijalta helppo, mutta maahantuoja ei anna takuu aikana peukaloida softaa ja toki ymmärrettäväähän se onkin. Lähetin maahantuojalle kysymyksen, josko takuu säilyisi muilta osin, paitsi ohjaustehostine, jos sitä peukaloisi ammatti henkilö, mutta eipä ole vastausta tullut ja senkin kyllä ymmärrän. Arvatkaapa, mitä tapahtuu autolleni vajaan kahden vuoden päästä, kun takuu loppuu ja ellei tehtaalta ole tullut korjaussoftaa ohjaukseen? Oikein, ohjaus softataan omakustanteisesti. Myös takuun jälkeen takavalot toimivat päiväajovalojen kanssa samaan aikaan minun Vitarassani.
      Tuota ohjausta lukuunottamatta täydellisen hyvä auto.

    • autoope

      En ole ohjauksessa havainnut moitetta, en ymmärrä mistä ukot oikein valittavat. Ohjaus on erittäin herkkä ja tarkka mutta en pidä sitä pahana. Pystyy tekemään nopeita väistöjä kun tulee kuoppia tai orava juoksemassa alle. En missään tapauksessa aio modata hyvää vaunua pilalle.

      Tuuliherkkyys on minusta vähäinen, ottaen huomioon korkean kopan. Tukevasti pysyy tiellä kovissa tuulenpuuskissa. Olen monennäköisillä rutinoffeilla ajellut eikä tämä 1.6L koneella ole ainakaan huonosta päästä.

      Moottorissa on se teho ja vääntö joka luvataan. Joka haluaa enemmän tehoa, siihen on vaihtoehtoja. Nykyinen on riittävä kaikkeen jota tarvitsen, myös veneen vetoon ja ramppioperaatioihin. Automaatti on minusta fiksusti tehty vaikka jotkut moittivat sitä vedottomaksi. Minusta se on miellyttävän pehmoinen ja toimii ilman turhia kiskaisuja; kyllä se teho ja vääntö sieltä tulee kun tarve ilmenee. Jos siitä olisi tehty herkempi kiihtymään ja reagoimaan kaasujalkaan, olisi seurauksena väistämättä kulutuksen raju nousu. Nyt kulutus on todella alhainen tämänkokoiselle ja päihittää monet pikkuautot. Arvelen että tärkeimmät seikat suunnittelussa ovat olleet kulutus ja päästöt. Ei liene pelkoa pöksyssä Suzukin johtajilla kuten erään saksalaisen konsernin kohdalla.

    • LadaReino

      Minä pysyn kaistalla -79 vuoden Nivalla. Repikää siitä ja opetelkaa ajamaan.

    • Suzuki__

      S Crossiin on jo tullut kaksi tehtaan softa korjausta ohjaukseen. Niitä tarjotaan huollon yhteydessä vapaaehtoisesti maksutta. Ihme juttu vaan, kerran suzukien sähkötehosteiset ohjaukset ovat niin hyviä ja ajettavuus on hyvä?

      • trhgkjhgjhlkjh

        Jaa. Octavia RS:kin voit säätää tehostusta valitsemalla eri ohjelman. Senkin ajettavuus taitaa olla huono.


    • KylläAudiOnAuto

      Pojat ostaa suzukeita ja miehet ostaa autoja. Miesten ja poikien välinen ero näkyykin yleensä lelujen hinnoissa.....Miksi ostaa 20th suzukin pommin jos kerran rahaa on 58th audiin kaikilla herkuilla?

      • Ih.mettelen

        Jos kerran TODELLA on rahaa ja ennen muuta näyttämisentarvetta niin miksi ostaa silloin keskiluokkainen perheauto joita menee 15 tusinaan?

        Taitaa asia olla niin ettei sitä rahaa siis TODELLA olekaan?


      • putput_

        jos sulla oikeesti on rahaa niin miksi tuollaisen katujyrän olet hankkinut?? Ei rahoissaan olevat kehtaa sellaisella kulkea, luulevat räkänokkaiseksi teiniksi.


      • ih.mettellen

        lisäksi audeissa mainetta mustaa öljysyöpöt moottorit ei siinä hintalappu auta kun kone työntää sinistä öljynkatkua


      • Dukisukisuu
        ih.mettellen kirjoitti:

        lisäksi audeissa mainetta mustaa öljysyöpöt moottorit ei siinä hintalappu auta kun kone työntää sinistä öljynkatkua

        Siltikin jokaista audi mallia ostetaan enemmän, kuin susukin ruppanoita yhteensä, vie öljyä tai ei sou vot. On kallis, susuki halpa, silti.

        Mistäköhän johtuu?


      • maku-vs-laatu-vs-määrä

        Aivan, lehmänp*******a ruokailee 100.000 kärpästä joten se on teoriasi mukaan varsin hyvänmakuista, määrä jos ratkaisee?


      • Dukisukisuu
        maku-vs-laatu-vs-määrä kirjoitti:

        Aivan, lehmänp*******a ruokailee 100.000 kärpästä joten se on teoriasi mukaan varsin hyvänmakuista, määrä jos ratkaisee?

        Juuri niin, kärpänen saa ravintoa lehmän paskasta ja on herkkua kärpäsen mielestä. Jossei 100.000 kärpästä sitä söisi, se tuskin olisi hyvän makuista kärpäsen mielestä. Toisaalta, kun mietii esimerkiksi sinua, niin todennäköisesti nuolisit vaimosi kakkosta silmät kiiluen, mikäli hän sen ilon sulle suo. Ja tiedäthän ystäväiseni mitä tavaraa siellä kakkosen reunoilla on.

        Koitetaan pysyä kuitenkin autoilussa ja Suzukeissa, mikäli keinot loppuu kesken ja sanoja ei vaan mieli suolla, niin kannattaa jättää kommentoimatta.


      • maku-vs-laatu-vs-määrä
        Dukisukisuu kirjoitti:

        Juuri niin, kärpänen saa ravintoa lehmän paskasta ja on herkkua kärpäsen mielestä. Jossei 100.000 kärpästä sitä söisi, se tuskin olisi hyvän makuista kärpäsen mielestä. Toisaalta, kun mietii esimerkiksi sinua, niin todennäköisesti nuolisit vaimosi kakkosta silmät kiiluen, mikäli hän sen ilon sulle suo. Ja tiedäthän ystäväiseni mitä tavaraa siellä kakkosen reunoilla on.

        Koitetaan pysyä kuitenkin autoilussa ja Suzukeissa, mikäli keinot loppuu kesken ja sanoja ei vaan mieli suolla, niin kannattaa jättää kommentoimatta.

        " Ja tiedäthän ystäväiseni mitä tavaraa siellä kakkosen reunoilla on."

        Ei sitten harmainta aavistusta asiasta itsellä. Voisitkos kertoa enemmän kerran asiaa tunnut tuntevan näiltä osin?


    • ruhrug

      Mikä on softa?

    • Turboton
      • Turbo_on

        Ei ole.


    • Koeajettu

      "Ensinnäkin 1.6 litrainen moottori on alitehoinen. Siksi kannattaa ottaa turbomoottori. "

      Tuolta voi vaikka pysäytyskuvasta tsekata moottorien eron kiihdytyksessä nopeuden osalta, eroa ei näyttäisi hirveästi olevan nopeusmittarin perusteella edes huippunopeuksissa.

      SUZUKI BATTLE: VITARA versus VITARA S - FULL THROTTLE (2016)

      https://www.youtube.com/watch?v=hmHbg2biBXw

      • SCross_14

        Kiitoksia hyvästä linkistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2228
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1926
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      74
      1625
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1588
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1492
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe