Skitsofrenia ja viestit

Siili69

Jos skitsofreenikko 'saa' viestejä television tai radion välityksellä tms. niin millaisia nämä viestit ovat? Jotain mitä oikeasti normaalikin ihminen voi nähdä televisiosta ja joka vain on tulkittu itselle viestiksi vai jotain hallusinaatioiden tapaistako joka periaatteesta voi tulla vaikka leivänpaahtimesta?
Ja millä perustein skitsofreenikko määrittää viestit itselleen tuleviksi? Voiko muissa sairauksissa esiintyä tällaisia ' viestejä'?

19

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dedtgtgtg

      Hyviä kysymyksiä, mutta itse olen enemmän kiinnostunut että miten hoitaa moisia oireita. Onko sinulla ideoita?

      • tyhmästi_sanottu

        Usko pois, vaikka se ilmastointikanava jatkuvasti huutelee sulle ja jääkaappi v_tt_ilee , niin ei sieltä oikeasti mitään viestiä tule. Ei ainakaan, mitään mitä kannattaisi kuunnella, alkuunkaan noteerata, antaa mitään arvoa.

        Niin, ja nimimerkki ei sitten ollut minun keksimä.


    • dfasd

      Ei varmaankaan hallusinaatioita vaan sitä, että mielen tunnetilat ja tulkinnat ohjaavat niin voimakkaasti ärsykkeiden tulkintaa, että ne vääristyvät täysin. Kaikilla ihmisillä tapahtuu tulkintaa ja tiedon valikoimista havaintojen rakentuessa mielessä. Siihen ei kiinnitä huomiota, koska se on suurimmalta osin tiedostamaton prosessi. Niin sanotussa psykoosissa tämä taipumus on vaan korostunut, koska päässä on jokin niin vahva narratiivi ja tunnelataus, että se vääristää tulkinnan "harhaiseksi" ja usein hyvin egosentriseksi (useinhan psykoottisissa tarinoissa ihminen on tietenkin itse päähenkilö ja usein vainottu sellainen). Ei se ole mikään sairaus, vaan pikemminkin mielentila, johon moni voi ajautua esimerkiksi pahan univajeen tai stressin seurauksena. Kyse on mielestäni laadullisesti ihan samoista toiminnoista, joita mieli hyödyntää ihan normaalissa aistiprosessissa, vain korostuneena.

    • Elina-85

      Täytyy olla ihan pihalla, jotta "saa viestejä".

    • Elina-85

      Jos lääkitys on kunnossa, niin viestejä ei tuu.

    • radiopsykiatri

      Jos uskoo nähneensä tai kuulleensa jonkinlaisen hallusinaation tv:stä tai radiosta, niin kannattaa ensin tarkistaa, ettei kyse ole sittenkin ohjelmaan kuuluvista kuvista/äänistä. Varsinkin siinä tapauksessa, jos ei ole koskaan ennen kokenut harha-aistimuksia. Tämä neuvo voi tuntua jonkun mielestä turhalta, mutta yllättävän moni on käsittänyt todellisen kuulo- tai näköhavainnon hallusinaatioksi.

      • tarkista.areenasta

        Itse olen pari kertaa kuunnellut/katsellut ohjelman uudestaan Areenasta ja tarkistanut kuulinko oikein. - Kuulin. Olin kuullut oikein myös juontajan, toimittajan äänensävyn, joka ei ollut asiallinen. -Asia oli sellainen, että kolahti minun(kin) kohdalla.


    • we.are.one

      itsellä lähinnä sellaiset viestit, jotka tulee ympäristöstä, ei niinkään medialta tms. että niikö näin on tarkoitus tehdä. jotain idiksiä mikä se mahtas olla.

    • eilisäverolle

      En osaa vastata tuohon. Mutta mielestäni kiinnostavaa olisi lisäksi pohtia, mitä television katselu tekee ihmismielelle noin ylipäätään, kun tekemisissä ollaan suurimmaksi osaksi epätodellisten henkilöiden ja asioiden kanssa, aikaa hukataan usein turhaan ja sitten tämä ajattelua "yhdenmukaistava" vaikutus, jopa manipulaatio. Mikä tekee television katselusta harmitonta? Voiko televisiolla olla haitallista vaikutusta siihen, miten ihminen hahmottaa todellisuuden?

      • Arbeit_macht_frei

        Televisio vääristää ihmisten maailmankuvan, ei tarvitse kuin katsoa miten pop julkkikset käyttäytyy ihmisten edessä joista nuoret ja lapset sitten ottaa mallia. Länsimaat tuhoutuu ihan vain omaan ylimielisyyteensä ja suvaitsevaisuuteen, siinä mielessä että suvaitaan kaikenlainen alhainen eläimiin rinnastettava käytös. Isoissa kaupungeissa meno on kuin babyloniassa, työssäkäyvien rahat pumpataan riettauden ylläpitoon ja sillä rahastajien taskuihin.

        "Arbeit macht frei" ei ole kohta enään kaukana kun suvaitaan loputtomasti.


    • Skitsoko

      Se on esim. kielellä lipomista suorassa lähetyksessä, kun katsot tv:tä. Väreillä viestimistä yms. Radiossa juontaja kerran huusi: Aja! Ajoin tuolloin autoa ja oli tilanne jossa piti pysähtyä. Ei liittynyt ohjelmaan mitenkään. Harvoin katson telkkaria nykyään, radiota en kuuntele autoillessa. Että tallaista kivaa ja lisäksi pitää maksaa yleveroa. Epäreilua!

    • Saavathan uskovatkin herätyksessä "viestejä" jumalalta ympäröivästä maailmasta, luonnosta ym. Oletko kokemassa jonkinlaista herätystä? Kulttuuri ympärillämme perustuu kristilliseen maailmaan ja maailmankatsomukseen, ja tietyllä tavalla kaikki ympärillämme voidaan symboloida johonkin, jopa kahvinkeittimesi väri saattaa piilotetusti herättää alitajuntaa ja siten aiheuttaa sen tunteen että saat "viestin" tai "herätyksen".

    • Tainaaaa

      No mä itse olen kokenut akuutissa psykoosissa,että televisiossa ihmiset esim.vihjaillessaan seksuaalisesti tarkoittavat,että minä olen Jezebel ,minä olen huora ja telkkarissa vaan yritetään muistuttaa minua,että minä olen huora ja miettinyt seksuaalisia ajatuksia ja ehkäpä jopa yrittänyt pukeutua tai käyttäytyä seksuaalisesti viettelevästi ja minä olen syypää kaikkeen ja toiset ihmiset vaan imitoivat minua muutenkin ,jotta tajuaisin,että kaikki on minun syytä.
      Lisäksi psykoosissa koin,että ihmiset TVssä hymyilevät,kun tajuan,että miä olen paha ,minä yksin ja kaikki on nimenomaan minun syytäni ja minun tulee mennä helvettiin yksin ,koska olen paholainen.
      Vuonna 1995 ,kun menin psykoosiin ekan kerran anoreksian ja nukkumattomuuden takia,luulin,kun kuuntelin laulua Tuhannen yötä kanssasi valvon,että siinä vihjaillaan,miten ihmiset joutuvat kärsimään minun takiani ja valvomaan tuhat yötä,koska minä olen paha ja en ymmärrä,että minä yksin olen syypää kaikkeen.
      Minä olen kyllä tulkinnut tämän jälkeenpäin,että koulukiusattuna ja kotona kiusattuna,olen kokenut,että minua syytetään kaikesta ja psykoosissa otin kaiken kantaakseni,mutta silti minussa eli toivo.Ja tätä toivoa itse kutsuin psykoosiksi.Sanoin ihmisille,että minä olen psykooosissa.Tarkoitukseni oli kertoa,että minä olen psykoosissa,minä en ole paholainen.
      Minulla ei normaalisti ole tällaisia ajatuksia,mutta pystyn rekonstruktuoimaan nämä ajatukset,koska ymmärrän toki kaavan ,jolla tapaa ajatukseni kulkivat.
      Ymmärrän myös ,miten elämä on minua kohdellut ja näen syyseuraussuhteet hyvin.
      Mutta uhkaavia kuviahan ne lähinnä olivat .Varmasti jokaiselle erilaisia.

      • mua häiritsee se, ainakun katsoo jotain, ja tapahtuu jokin haaveri tms, nii säpsähdän, niiku säikkyy tavallaan.


    • fdsds

      Periaatteessa kai vähän samanlaisia kuin joillakin skitsofreniaa sairastamattomilla voi olla nukahtamisen hetkellä, kun alitajunnasta alkaa nousta irrationaalisia viestejä ja ne pystyy valveunessa vielä tiedostamaan, mutta kuitenkin sillä erotuksella, että niitä ei varsinaisesti miellä todeksi, vaikka ovatkin aidosti koettuja.

    • Truxal

      Minulle tulee viestejä pisrorasioista. Trump huutaa mulle että mun pitää olla Putin.

    • skitso

      Voin kyllä kertoa psykooseistani mutta en tänne suomi24 palstalle.

    • Pertti1986

      Mulla ei oo oikeata telkkaria eikä mitään sähköä tai sellaista, ei ne oo oikeasti edes päällä jos täällä jotain sähkövehkeitä on. Käytän omaa energiaani ja katson omaan siruuni ladattua tuotantoa. Pyörii tällä hetkellä vain samat kuvat kokoajan päässä. Kuvittelen eläväni vuotta 2017 vaikka oikeasti elän 21000 lukua. Aika häröä, mutta eihän tämä ole kuin yhden minuutin ja sekään ei todellakaan täysi unisco.

    • lalvlaölgtöalmva

      Itse oon jäänyt kiinni ihmisten puheeseen, kuuntelen aina joka kerran heidän sanarakenteitaan ja etsin merkityksiä sanoille. Pystyn vastaamaan heidän kysymyksiinsä erittäin järkevästi, kuuntelen niin tarkkaan heidän kysymyksensä että erottelen jopa pienimmätkin äänteet heidän kieliasustaan. Harvoin joutuu toistamaan kysymystä minulle. Ymmärrän oudon ihmisen aivotukset aina. Ajattelen että he viestittävät samalla aivoillaan kun puhuvat. Harvoin on sellaista fiilistä että joku on outo. Rupeaa ajattelemaan että mehän tunnemme hyvin vaikka emme ole aikaisemmin edes kertaakaan jutelleet. Suomalaiset joita ennen tunnin olivat sulkeutuneita. Luulen että olen väärässä, luulen että he tekivät samaa minulle kuin mitä yritän nyt opetella. He kelasivat mieltäni ja ottivat aivoistani asioita. Itse olin lukossa ja en edes tiennyt omaa tilaani, nyt osaan lukea jo esim passia tai henkilökorttiani niin kuin pitää. Ennen luin vain päällisin puolin. Osaan katsoa telkkaria osaan selata internettiä. Pystyn olemaan järkevä. Luulen että en silti puhu samaa kieltä suomalaisten kanssa. Luulen etten ole edes suomessa. Muistia voi säädellä. Se on helppoa. Massatekniikat ovat jokaisen tiedossa, niihin on aina antauduttu mielellään. Se on vain kansan tahto.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      291
      19791
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      99
      4089
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      125
      2336
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      198
      2041
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1940
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      307
      1805
    7. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      94
      1454
    8. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1452
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      150
      1237
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      273
      1189
    Aihe