Ruokavinkkejä arkeen

pokkaa

Nykyiset lehtien ja telkkarin ruokaohjeet ovat sellaisia ettei niitä voi käyttää ainakaan maalainen. Kaupat ovat kaukana eikä kulkuneuvvoja joka suurustukseen.

Usein arkiruoka on mietinnässä. Minun pitää vielä töihinlähtijälle laittaa lämmin ruoka mukaan. Vaihtelua ruokiin yritän keksiä. Yks oma uusi raaka-aineeni on hernerouhe. Siitä saa joutuisasti. Ei siitä kuitenkaan kovin usein tule laitetuksi.
Onko vinkkejä tavallisiin arkiruokiin ?

29

559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksin-kertaisesti sitten:

      Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset.
      300gr. ja 250gr. X 2.SF
      10-12 kpl. Broilerin paisti-leikkeitä 800gr.SF
      Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
      Leipinä Täysj. Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi.SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
      Maito 3ltr. luomu rasvaton.SF
      Omenaa, Mandariinia tms.Osittain SF
      Viikon eväs.
      Maksaa mitä maksaa

      H.

    • Tiritiriteijaa

      Minäkin sattumoisin suunnittelin parasta aikaa härkäpapurouheseoksesta tehtäviä ruokia. Huomenna voisi olla bolognese-kastike, koskapa tavoitteenani on saada sellerinvarsia johonkin ruokaan. Eivät ne ole pakollisia, joten periaatteessa riittää tomaattimurska, porkkana ja sipuli sekä sopivat mausteet (minulle valkosipuli, pippurit ja yrtit). Punaviinin korvaan pienellä määrällä punaviinietikkaa.

      Pakkauksen kyljessä on myös pinaatti-härkäpapulettujen resepti. Tarvitaan tämän rouheen lisäksi vain maitoa, munia, jauhoa ja pakastepinaattia.

    • Kuten jo aikoja sitten olen kertonut...
      Jankuttaen siis:
      Apteekista steriiliä harsoa.
      Perkkeet siihen.
      Narulla pussi kiinni.
      Mausteet kattilaan, perke-pussi ja vettä.
      Kun keittäminen alkaa iltasella lopulta kyllästyttää, sammuta liekki ja kanna pussi roskiin.
      Säilytä kattilan-liemi.
      H.

    • mimmimum-..mi

      Maksaa mitä maksaa....tuli mieleeni se vanha vitsi...no joo..... Maksaruokia ei enää taideta paljonkaan tehdä.....maksalaatikko poikkeus...
      Nyt lanseerataan taas uutta markkinoille...jauheliha jossa porkkanaa mukana....perusteltu sillä kun ihmiset ovat laiskoja pilkkomaan kasviksia....
      Saarioinen tuo helmikuussa valmiita vegaanisia laatikkoruokia...
      Kyllä kaikenkaikkiaan ruokaohjeitakin löytyy aikapaljon....on ruoka blogejakin.. ja jos ei aina ole kaikkia ohjeessa mainittua ...voi sen korvata jollakin muulla..

      • hunksz

        "mimmimum-..mi"

        Minä pidän Maksasta.
        Tosin useimmiten syön äitien laatikkoa.
        B-vitamiinit näet.
        -
        Nyt kun otit puheeksi...
        Ostan huomenna Maksaa.
        Se on erityisen hyvää kun se paistetaan Luomu-Voissa kuten Muikku.
        Rukiissa pyöräytetyt suikaleet maistuvat leivän-päällä.

        H.


      • mimmimum-..mi

        Maksa onkin tosi hyvää....mutta ei sitä kaupoissa juurikaan näy olevan....muuta kuin suuremmissa lihatiskeissä....lähetä sitten maistiaiset...


      • Pulp-fictio
        mimmimum-..mi kirjoitti:

        Maksa onkin tosi hyvää....mutta ei sitä kaupoissa juurikaan näy olevan....muuta kuin suuremmissa lihatiskeissä....lähetä sitten maistiaiset...

        Jos ostan maksaa ostan naudan, en sian. Jauhemaksapihvit on hyviä.
        Jauhetun maksan joukkoon raastettua porkkanaa (raastettua perunaakin, keitettyä voi laittaa), kananmuna ja valkopippuria ja suolaa. Puolukkahillon kanssa hyvää. Hemoglobiinit tykkää.
        Paistetut sipulirenkaat kuuluu kuvioon.
        Nämä maksapihvit maistuvat kylminäkin, jos illalla hiukoo, leivän päällä.
        Lehtovaarasta sai aikoinaan hyviä maksapihvejä siis paistettuja maksan suikaleita. Turussa taas "siinä italialaisessa" on jokin erityinen "maksapäivä".


      • Pulp-fictio kirjoitti:

        Jos ostan maksaa ostan naudan, en sian. Jauhemaksapihvit on hyviä.
        Jauhetun maksan joukkoon raastettua porkkanaa (raastettua perunaakin, keitettyä voi laittaa), kananmuna ja valkopippuria ja suolaa. Puolukkahillon kanssa hyvää. Hemoglobiinit tykkää.
        Paistetut sipulirenkaat kuuluu kuvioon.
        Nämä maksapihvit maistuvat kylminäkin, jos illalla hiukoo, leivän päällä.
        Lehtovaarasta sai aikoinaan hyviä maksapihvejä siis paistettuja maksan suikaleita. Turussa taas "siinä italialaisessa" on jokin erityinen "maksapäivä".

        Paistettua viipaloitua maksaa punaviinihunajakastikkeessa, perunasosetta ja puolukkahilloa 😋


      • hytinäx1
        hunksz kirjoitti:

        "mimmimum-..mi"

        Minä pidän Maksasta.
        Tosin useimmiten syön äitien laatikkoa.
        B-vitamiinit näet.
        -
        Nyt kun otit puheeksi...
        Ostan huomenna Maksaa.
        Se on erityisen hyvää kun se paistetaan Luomu-Voissa kuten Muikku.
        Rukiissa pyöräytetyt suikaleet maistuvat leivän-päällä.

        H.

        Niin ja kuullotettuja sipulirenkaita sekä kermakastiketta ja riisiä, ai kun se on hyvää.
        Ostan ainoastaan vasikan tai häränmaksaa ja huuhtelen hyvin ennen kuin paistan


      • Pulp-fictio
        hytinäx1 kirjoitti:

        Niin ja kuullotettuja sipulirenkaita sekä kermakastiketta ja riisiä, ai kun se on hyvää.
        Ostan ainoastaan vasikan tai häränmaksaa ja huuhtelen hyvin ennen kuin paistan

        Mä en pysty koskemaan maksaan, en leikkelemään sitä, en huuhtelemaan sitä, jotenkin niin elimellistä...
        Sen jauhetun maksan voi ojennetuin käsin siirtää kulhoon ja ojennetuin käsin lisätä valmiiksi laitetut sörsselssönit joukkoon, ikäänkuin itseltään huomaamatta långt borta.
        Niin ja pikkulettupannulla voi paistaa samankokoidiksi. Ei teflonia sitten liian kuumaksi. Paistoin kerran sellaisella Bingbong-valmisteisella pannulla, josta teflonin palasia katosi ja kas kun värin puolesta palaset eivät erottuneet paistoksista. Mutta siltikään mulla ei ole teflonvatsaa.


      • Pulp-fictio kirjoitti:

        Mä en pysty koskemaan maksaan, en leikkelemään sitä, en huuhtelemaan sitä, jotenkin niin elimellistä...
        Sen jauhetun maksan voi ojennetuin käsin siirtää kulhoon ja ojennetuin käsin lisätä valmiiksi laitetut sörsselssönit joukkoon, ikäänkuin itseltään huomaamatta långt borta.
        Niin ja pikkulettupannulla voi paistaa samankokoidiksi. Ei teflonia sitten liian kuumaksi. Paistoin kerran sellaisella Bingbong-valmisteisella pannulla, josta teflonin palasia katosi ja kas kun värin puolesta palaset eivät erottuneet paistoksista. Mutta siltikään mulla ei ole teflonvatsaa.

        Pssst... Pulppis. Sä kosketat maksaa joka päivä, joka-ikinen yö.

        Maksa-keskusteluun lisäys. Broilerinmaksa näkyy silloin tällöin pakaste-altaassa, paistettuna pekonin kanssa oikein namia.


      • Tiritiriteijaa

        Eräässä työpaikassani tarjottiin 80-luvulla jauhemaksakiusausta. Oli sen verran hyvää, että valmistin sitä useamman kerran kotonakin. Ehdoton lisuke sille oli punakaaliraaste, jota höystettiin muistaakseni mustaherukkahillolla. Voisipa muuten kokeilla, kuinka marja-aroniahyytelöni toimii notkistettuna.


      • Pulp-fictio
        Tiritiriteijaa kirjoitti:

        Eräässä työpaikassani tarjottiin 80-luvulla jauhemaksakiusausta. Oli sen verran hyvää, että valmistin sitä useamman kerran kotonakin. Ehdoton lisuke sille oli punakaaliraaste, jota höystettiin muistaakseni mustaherukkahillolla. Voisipa muuten kokeilla, kuinka marja-aroniahyytelöni toimii notkistettuna.

        Tuota punakaalipetiä, mutta haudutettuna, olen käyttänyt possunkyljyksille - omenakuutioita ja siirappia vielä joukkoon.
        Mutta maistuu varmaan pihvienkin kanssa.


      • Anonyymi
        hunksz kirjoitti:

        "mimmimum-..mi"

        Minä pidän Maksasta.
        Tosin useimmiten syön äitien laatikkoa.
        B-vitamiinit näet.
        -
        Nyt kun otit puheeksi...
        Ostan huomenna Maksaa.
        Se on erityisen hyvää kun se paistetaan Luomu-Voissa kuten Muikku.
        Rukiissa pyöräytetyt suikaleet maistuvat leivän-päällä.

        H.

        Syön itse maksalaatikkoa valmiina oltava Saarioisten. Yksin kun asuu en ala tekee sitä itse.Jännä inhoan muutoin maksaa. Johtuuko sitä siskon minua huomattavasti vanhempi pakotti maksapihvejä syömään.Ei oikein tajunnut jänteitä poistaa ja maustaa, liekkö sikaa ollut? Teen itse tyttärelleni kuitenkin naudan maksa pihviä,jos harvakseen pyytää.Silmä märäisesti mausteet kuin itse tehty kermasta kastike. Itse en edes maista mutta sanoo: ON HYVÄÄ!


    • Olen laittanut elämäni aikana ruokaa yli viisikymmentä vuotta, ei pysty, ei kykene enää vinkkejä antamaan.
      Vanhoilla mennään ja niitä nyt osaavat kaikki valmistaa.

    • ikämieskin

      Tee linssikeitto punaisista tai vihreistä linsseistä lisää joukkoon broilerin fileesuikaleita, sekä paprikaa kuullotettuna. Mausta mielesi mukaan. On ruokaisa proteinirikas keitto.

    • Tämmöstä monikaan ruokana arvosta mutta itse välillä teen kiireiseen rakoon seuraavanlaisen pikaruuan. Tummaa makaronia keitettynä, sekaan paistettua pekonisuikaletta ja naudan jauhelihaa paprikajauheella ja mustapippurilla maustettuna. Vaimo sitä enempikin haluaa, kutsuu sitä tynkämakaronilaatikoksi.

      • Pulp-fictio

        Kyllä makaronin kanssa voi keittiössä temppuilla, salattiin jne.
        Rakettispagetti jauhelihakastikkeen kanssa oli joskus työssä käyvälle
        nopeaa ns. kotitekoista pelastusta iltaruokailuun juustoraasteineen.
        Opiskelijoiden budjettiruokaa on tonnikala makaroni. Sillä on osuus moneen suomalaiseen loppututkintoon. Senhän pitäisi saada kansallisruuan tunnus. Tunnustukset tulevat heiltä vuosien jälkeen, etteivät vanhemmat hermostuisi, etteivätkö pärjää. Saattaa olla, että vangit ovat paremmin ravittuja kuin osa suomalaisista opiskelijoista? Ruokakassihan oli paras tuliainen.....itsenäiselle nuorelle


    • Tee neljän viikon ruokalista ja pyöritä sitä, niin lounaspaikat tekevät.

    • hytinäx1

      Sehän aivan riippuu siitä jos ottaa ruoan termokseen vai voiko lämmittää vaikka työmaan mikrossa.

    • henrjii

      Perunoita kun keittelee kuorineen kattilallisen, niin niitä
      voi sitten paistella pitkin viikkoa, ja laittaa joukkoon
      lisukkeita, mitä milloikin löytyy.
      Samoin riisi, sitä kun keittää vähän enempi, ja
      lisäilee sitä esimerkisi paistetun jauheliha joukkoon.
      Sitten on perunagrtiini. Ohuiden perunasiivujen
      joukkoon lisää vain maitoa, ja kiehauttaa niitä niin kauvan
      että maito sakenee vähäsen perunan tärkelyksestä,
      pohjaan ei kannata polttaa vaan keitosta on sekoitettava koko ajan,
      Sitten vaan koko komeus uuniin niin kauvaksi että pinta on komean kellertvää.
      Tuunata voi esim, laittamalla pakastekalaa ja sipulia vuuan pohjalle

    • Tiritiriteijaa

      Kun kaupassa on tarjolla silakkafileitä, niin ostan niitä yleensä pakastettavasti asti. Kuivakaapistani löytyy aina erilaisia jyviä. Näitä yhdistelemällä laatii laatikkoruoan ilman, että tarvitsee lähteä eriksensä kauppaan.

      Sekoitan keraamisen kannellisen padan pohjalle vaihtelevasti esim. kokojyväriisiä, riisi ohra –seosta ja tattarirouhetta. Mukaan voi laittaa kasviksia maun ja saatavuuden mukaan. Jo pelkkä pieni pussillinen pakastepurjoakin mehevöittää ja maustaa lopputulosta. Tämän päälle kaadan kalalientä sopivasti.

      Tässä vaiheessa on ollut tapanani suolata ja pippuroida silakkafileet leikkuulaudalla. Nyt sitten kokeilinkin erilaista menetelmää: Sekoitin kulhossa paseerattua tomaattia, puristettua valkosipulia ja pippurisekoitusta myllystä. Uitin fileet tässä seoksessa ja rullasin ne päällimmäisiksi astiaan. Ripottelin päälle hienonnettua chiliä ja kaadoin lopun tomaattiseoksesta vuokaan. Paistoin vajaan tunnin parissa sadassa asteessa ja jätin hautumaan.

      Lopputulos oli hyvä sellaisenaankin, mutta mielestäni vielä parempi seuraavana päivänä. Aterioidessani lisäsin annoksen päälle sitrusmehua ja vasta tässä vaiheessa myöskin hyvin niukasti sormisuolaa.

    • Ihan paras on marjarahka. Pari desiä sulatettuja marjoja, valuta päälle hunajaa tai sokeria ja anna vähän imeytyä. Vaahdota purkki kermaa, sekoita purkkiin rahkaa, ja kumoa marjat siihen. Jos tykkää (meikä ainakin tykkää) niin laita sekaan vielä talkkunajauhoja.

      Talkkunoissa on muuten hirveä ero, riippuen maakunnasta! Viimeksi kaupassa katselin vain hintoja kun en tajunnut tätä, ja ostin kainuulaista. Ei ollut sitä mitä olen tottunut, mikä taitaa olla Hämeestä. Vähän petyin, mutta hyvää tuokin... ei niin pieneksi jauhettu kuin hämäläinen. Eikä muuten sisältänyt hernettä.

      Ja voihan marjoista tehdä kahvipöytään piirakkaa. Vispipuuro on herkullista.

    • pokkaa

      Yks mielilisukkeitani on Punasipuli-puolukkahillo. Keittelen puolukoita ja hyvin pieneksi silputtua punasipulia jonkin aikaa, sitten hillosokeria.
      Punakaalista ja puolukasta salaattina pidän myös.

    • seontiina

      tuoreita juureksia vokkaan
      punajuurta porkkanaa lanttua kaalia bataattia ja perunaa
      maustan millon milläkin
      sekaan lihaa kalaa broileria makkaraa millon minkäkinlaisessa muodossa
      joskus laitan ruokakermaa joskus taas tomaattimurskaa
      vokillisen toi ukko kulta syö päivässä siitä riittää myöskin evääksi
      keiton teen samoilla raaka aineilla
      harvemmin mitään makaroonia tai riisiä
      selleri sipuli valkosipuli herkkusienet oliivit kaprikset ym ym
      antaa aina oman makunsa
      aika yksinkertaisista aineista mutta maustamalla maukasta.

    • eiihanvielä60

      Fetajuustosta lisää punasipulia, omenaa, pakasteherneitä, edullista salaattia.
      Löysin äsken perunamunakkaan ohjeen.

    • Tuotemainostamatta ketään tai mitään, söin vihanneksia ja suikaloitua naudan sisäfilettä, jotka oli wokattu ja tarjoiltiin keitetyn tumman riisin kera. Ruokajuomana kylmää ja raikasta vettä.

    • utaret

      Kokkouksen perusta on hyvässä liemessä, joten aina kun kypsentää lihaa tai kalaa, liemi on syytä ottaa talteen pakkaseen myöhempää käyttöä varten.

      Minestrone
      Liha-perunasoselaatikko
      Siskonmakkarakeitto
      Juustokiusaus
      Lihapata
      Peruna-kalalaatikko
      Borssikeitto
      Kanarisotto
      Porkkanakeitto
      Kala-juureskiusaus

    • Anonyymi

      Helppo perunsosevuoka valmistuu helposti ja yksinkertaisesti vähistä aineksista. Ei tarvita muuta kuin.......

      2 kg soseutuvia perunoita
      50 g voita
      1-2 ruokalusikallista vehnäjauhoja. Jauhot voit unohtaakin
      0,6 litraa maitoa. Määrä vaihtelee. Lisää maitoa vähitellen ja älä notkista liikaa
      2 teelusikallista suolaa
      Ripaus sopivaa maustetta jos kaapista sattuu löytymään
      1 desilitra tummaa siirappia

      ...ja näistä saat helposti yksinkertaisen perunasoselaatikon.

      Kypsennä kuoritut perunat pienessä määrässä vettä.
      Tee kuumista perunoista ja tilkasta keittovettä sose. Lisää voi siivuina soseeseen sulamaan. Jos haluat, lisää jauhot. Lisää maitoa vähitellen, niin että saat velliä sakeamman puuromaisen soseen, mutta älä notkista liikaa. Lisää suola. Jos haluat, niin voit lisätä sopivia mausteita.

      Lisää tummaa siirappia.

      Laita sose uunivuokaan, lisää pinnalle voinokareita ja paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose alkaa kiehumaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kiehuminen rauhoittuu ja voit kypsentää täysiä vuokia. Näin sose ei korppuunnu kypsentämisen aikana
      Kypsennä yksinkertaista perunasosevuokaa noin 2 tuntia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hengenvaaralliset kiihdytysajot päättyivät karmealla tavalla, kilpailija kuoli

      Onnettomuudesta on aloitettu selvitys. Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuteen. Tapahtumaa tutkitaan paikan päällä yhtei
      Kauhava
      85
      3895
    2. Ajattelen sinua iltaisin, aamulla, päivittäin

      Ehkä siinä jo pientä vinkkiä. Oot jäänyt pahasti mieleen. Sun katse on niin syvä ja oot niin lempeä. Hyvä olla sun kanss
      Ihastuminen
      107
      1822
    3. Ootko rakastunut?

      Kerro pois nyt
      Ikävä
      109
      1136
    4. Onhan sulla nainen parempi mieli

      Nyt? Ainakin toivon niin.
      Ikävä
      100
      1101
    5. Mitä sä haluat?

      Kerro nyt. Sano suoraan.
      Ikävä
      67
      966
    6. Priden osallistujamäärä suuri pettymys!

      Ei lähellekään sataatuhatta, vaikka mukaan on värvätty kaikki aktivistit jopa homot katolta heittelevä islamistinen aate
      Luterilaisuus
      165
      882
    7. Ujosteletko tosissaan vai mitä oikeen

      Himmailet???? Mitä pelkäät?????
      Ikävä
      42
      846
    8. IS Viikonloppu 28.-29.6.2025

      3- merkitty Kovis Erkki Vuokilalta. Oikean reunan (kuvituksellinen) pääkuva on hauska, mutta siitä johdetun sanan merkit
      Sanaristikot
      57
      811
    9. Joku kysyy

      Missä on syy? Jossainhan se syy täytyy olla persujen kannatuksen alenemiseen. Kannatuksen alneminen ei näy pelkästään g
      Perussuomalaiset
      61
      780
    10. Huono grilli kokemus

      Menimme grillille ostamaan ruokaa. Myyjät nauroivat meille, ja saimme todella asiatonta palvelua. Odotimme ruokaa innoll
      Puolanka
      22
      761
    Aihe