Tammelan koulu kiistaan kertoisin

aloittaja.vaan

Mitä pienissä kouluissa on miinusta
- usein pieniin kouluihin sijoittuu heikkoja ja enemmän tai vähemmän kyvyttömiä opettajia.
- usein jos opettaja on ollut kauan pienessä koulussa ja keskustelut päivittäin 1-2 opettajan kanss jää jälkeen yleisestä kehityksestä.
- vuosia pienessä koulussa olevasta opettajasta tulee yksinvaltias, määräävä

ja lasten kannalta huonoa
- jos lapsi on vähänkin heikko kyvyiltään, hän ei saa ,,,,,, kuin pitkän harkinnan jälkeen tukiopetusta yms-
- jos oppilas, pääsee, joutuu eri kouluun tukiopetukseen, hän leimautuu ja siitä seuraa masennusoireita yms joita tietysti oppilas menestyy vielä huonommin.

34

2142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa-ajatella

      Kun itse aikoinaan olin pienen koulun oppilas, oli vanha opettaja, hän puhui joka päivä että vielä 4 vuotta ja hän jää eläkkeelle, se "virsi" soi vieläkin 50v jälkeen korvissani.

      Itse joutui vaihtamaan koulua 2 vuoden ja sitten 3 v kuluttua ja voin sanoa että muutto oli kurjaa. Ensimmäisellä kerralla ei tullut samaan kouluun kuin 3 oppilasta ja menivät eri luokalle. Toisella kerralla ei tullut taas uuteen kouluun yhtään tuttua.

      Minulla ei ole kouluajoilta yhtään kaveria, sellaista muuttoa ja vaihtoa se on ollut.

      Muuttojen syyt koulun lopetus, molemmilla kerroilla, itse muutin vasta 8. luokan jälkeen 15 vuotiaana, silloin onneksi jo isoon kaupunkiin.

      Lapseni kulkivat koulukyydillä koko elämänsä, saivat paljon kavereita koulumatkoilla, kun oli aikaa tutustua ja istua vierekkäin.

      Ensimmäinen koulun vaihto tapahtui kun lapset menivät lukioon ja amikseen, sinnehän ne lähes kaikki muutkin menivät. Oli paljon kavereita ja kun oli paljon kavereita niin juteltiin myös heista musita, pois muuttaneista ja rannalle jääneistä.

    • kannattaa-ajatella

      Aikuisilla säilyy kaveruus ja tuttavuus vaikka muuttaa ja aina saa hurjasti uusia ystäviä naapureista ja työkavereista.

      Aikuisilla säilyy myös postittelu, aikuisilla ei muuttaminen haittaa mitään, vaikka muuttaisi vuosiksi ulkomaille.

      Lapsille se on ihan eri asia. lapsilla säilyy vain sukulaiset.

    • HerätysHaaveista

      Forssa ja Tammela ovat romahtavia paikkoja....Miksi niihin pitäisi dumpata rahaa lisää parin homeisen kyläkoulun takia? Se on muutto ihmiset jos on paha olla? Ei ole pakko jämähtää "kotiseudulle" vain sen takia että joku työpaikka on siellä.Kouluja ja työpaikkoja vaihdetaan joka päivä. Ei kukaan ole pakottanut ostamaan jotain velkakämppää jumalan selän takaa ja nyt inistään kun kouluja lopetetaan....olisikohan pitänyt ajatella aikaisemmin ennenkuin muksuja väsää? Niin täällä on muutkin joutuneet miettimään....

      • raaattuonjapysyy

        Antti sdp ja vasemmisto ,jos pääsee valtaan niin hakkaa rahat seksielämän juttuihin.
        Vieläkin uutiset ratoo homoliittojen tärkeydestä ja koskaan ei sille loppua tule.
        Kirkkokin yritetään pakottaa ottamaan homo syntiset ,jotka eivät jumalaan edes usko.Katso ketä äänestät ,maanpäällä on näkyvissä ilmestyskirjan peto.


    • SelkärangattomienSakki

      koulujen määrästä
      on lukumäärä ja toimintapaikkaa mikä tahansa, pitäisi mielestäni vastata kysyville kuntalaisille paljonko maksaa kokonaisuudessaan eri kouluvaihtoehdot. Erikoisia kuntapäättäjiä tuntuu olevan, kun päättävät mitä päättävät, eivätkä tiedä mitä heidän päätöksensä tulee maksamaan, ja kuitenkin puhutaan kalleista kyläkouluista ja lukumäärän pienentämisen tuomista säästöistä. Ei tainnut löytyä yhtään suoraselkäistä vastuunsa tuntevaa valtuutettua, joka olisi vaatinut lakkautuspäätösten pöydälle panoa kunnes kustannukset eri vaihtoehdoita on saatavissa päätösten perusteeksi. Eikä tämä ole ainoa asia, jossa päätöksiä tehty, vaikkei sen seuraukset olekaan selvitetty.
      helppo tietysti olla joo -valtuutettu, mutta ainakin yksi ääni tulee vaaleissa vähemmän, jos sitten joskus olisi vastuunsa kantavia. -niin harkitsen uudestaan

      • Asioita_Seuraava_Nro21

        Lue kunnanvaltuuston 6.2.2017 pöytäkirja: "Valtuutettu Pärssinen (Keskusta) esitti valtuutettu Kauniston (Keskusta) kannattamana seuraavan ehdotuksen: Valtuusto päättää jättää asian pöydälle ja päätöksen kouluverkosta tekee huhtikuussa 2017 valittava valtuusto.
        Puheenjohtaja totesi, että valtuusto päätti äänin 18-9 jatkaa asian käsittelyä tässä kokouksessa."
        Suoraselkäisiä Keskustalaisia oli 9, enemmistö: Kokoomus, SDP, Persut, Vihreät, Kristilliset, Vasurit päätti lakkauttaa 4 kyläkoulua!


    • yksj

      Viime vuonna syntyi Tamelassa 30 lasta, että silleen. Jos vauhti sujuu samanlaisena vielä 6v, ei tarvita kovinkaan montaa koulua, eli keskustelu on lähes turhaa.

      • mmxjj

        Homokoulu on rakenteellinen ongelma


      • Dieschule

        Mitä sinun homofobiasi nyt kouluihin liittyy? Vai pitikö ihan väkisin väkästää homoviittaus, kun muuta sanottavaa ei ole. Keskustelu koskee lasten asioita ja heidän koulutustaan, jos et fobialtasi kyennyt huomaamaan.


      • olslwsw

        Anteeksi tuli kirjoitusvirhe ,piti sanoman home koulu ,eihän kouluissa nyt homoutta,
        siinä olet oikeassa.Avioliitot naisen ja miehen välillä kunniaan ja koulujen arvostus siinä samalla.


      • Asioita_Seuraava_Nro21

        Nettotulomuutolla niitä lapsia on aiempina vuosinakin tullut useita kymmeniä vuosittain. Ehkä myös näin käy tulevinakin vuosina?


    • Päätuleevetävänkäteen

      Hallitus huit välittää lasten syntyvyydestä ,koska tänäpäivänä pervo nautinnot on menneet kaiken edelle.

      • Asioita_Seuraava_Nro21

        Mistä tämän tiedät? Luulo ei ole tiedon väärtti!


    • Inhimillinenvaihtoehto

      Koulu on kylän sydän ja sielu. Tammela tappoi elinvoimamahdollisuutensa tappamalla kyläkoulut. Pelkkä Tammela CityCentrum ei houkuttele ketään, päin vastoin.

      • ex-Tammela834

        Aivan oikein, T. City on tosi läyhänen paikka. Enpä todellakaan enää viitsisi sinne tulla kuolemaani odottamaan, vaikka olen ollut Tammelan alkuasukas, tosin kotoisin sieltä länsipuolelta, vai katsotaanko se kotikyläni sitten kuuluvan Etelä-Tammelaan.


    • kyläkouluonhyväasia

      En ole tammelalainen mutta luin tämän teidän keskustelun. Ja sellaista haluaisin teille sanoa, että jos ne teidän kyläkoulut on rakenteellisesti kunnossa,elikkä sisäilma ok. niin pitäkää niistä kiinni. Jokainen ns"lähikoulu" antaa vaihtoehtoisen opiskelumahdollisuuden jos jostain syystä iso koulu ei käy. Meillä lapsi sairastui vakavasti, eikä voinut enää käydä isoa 500 oppilaista koulua ja kyläkoulun ansioista hän ja toverinsa saa opiskella ja kasvaa kuten kaltaisensa. Jos kyläkoulua ei olisi ollut olisi ainoa vaihtoehto ollut kotiopetus. Ne jotka aikoinaan ovat rakentaneet lähikoulut, heillä on ollut sille muukin peruste kuin raha. Ja kun puhutaan lasten terveydestä, turvallisuudesta ja viihtyvyydestä, pienkoulu kyllä puolustaa näissä vahvasti paikkaansa.

      • Asioita_Seuraava_Nro21

        Juuri tämän vuoksi kyläkouluja ei saa lakkauttaa! Annetaan kaikille lapsille mahdollisuus turvalliseen oppimisympäristöön!


    • ihmehommaa

      Onko kyläkoulujen puolustajat kysyneet lasten mielipidettä? Esikoulu kyllä käydään kirkonkylällä ja yläkoulu mutta jostain syystä eskarissa syntyneet kaverisuhteet katkaistaan sen kuuden vuoden 1-6 luokkien ajaksi kun käydään kyläkoulua. Se aika ei tee muuta kuin hallaa oppilaan kehittymiselle. Seiskaluokalla onkin sitten paljon opeteltavia asioita edessä.

    • Luovaajattelu

      Kunnan pitäisi rakentaa vahvuuksilleen kuten Tammelassa kyliin ja Forssassa seniorienemmistöön - mutta ei, suuruudenhulluun keskittämisaatteeseen on jähmetytty ja veronmaksajien rahojen polttamiseen tyhjiin komeisiin kalliisiin kulisseihin. Suomi on kateellisten moukkien ja nousukkaiden maa, edelleenkin.

      • Unetontammelassa

        Luovaa ajattelua klo 3:18? Tässä on asenne kohdallaan. Mahdollisesti uusi valtuutettu?


      • Luovaajattelu

        Luova ajattelu ei ole kellonajasta kiinni. Etkö sinäkään uneton pysty muuhun kuin toisten kirjoittajien henkilöllisyyden arvailuun? En ole uusi enkä vanha valtuutettu enkä edes asu Tammelassa, mutta ajatella osaan ja luovasti pohtia asioita. Samaa toivon tammelalaisille poteroihinsa jähmettyneille.


      • Kynämies11

        Todella luovaa ajattelua, toteat, että Suomi on kateellisten moukkien ja nousukkaiden maa. Tammelassakin jähmehdytty poteroihin. Kannaisi ehkä kuitenkin nukkua ja jättää luova ajattelu niille, jotka sen taitaa. Kirjoitus lienee jonkun vanhan pappastin aivopieru.


      • Hassumiesolet
        Luovaajattelu kirjoitti:

        Luova ajattelu ei ole kellonajasta kiinni. Etkö sinäkään uneton pysty muuhun kuin toisten kirjoittajien henkilöllisyyden arvailuun? En ole uusi enkä vanha valtuutettu enkä edes asu Tammelassa, mutta ajatella osaan ja luovasti pohtia asioita. Samaa toivon tammelalaisille poteroihinsa jähmettyneille.

        Missähän kohtaa kirjoitusta se luova ajattelu oli? Ei-tammelalainen pohtii 3:18 kunnan asioita, ehkä se oli siinä?


      • Todellaluovaa
        Luovaajattelu kirjoitti:

        Luova ajattelu ei ole kellonajasta kiinni. Etkö sinäkään uneton pysty muuhun kuin toisten kirjoittajien henkilöllisyyden arvailuun? En ole uusi enkä vanha valtuutettu enkä edes asu Tammelassa, mutta ajatella osaan ja luovasti pohtia asioita. Samaa toivon tammelalaisille poteroihinsa jähmettyneille.

        Milloinkohan ne luovan ajattelun tuotokset ovat luettavissa, ensi yönäkö?


    • Näytönpaikka

      No ei muuta kun uudet valtuutetut sitten hommiin tammelan kylien asukasluvun lisäämiseksi ja koulujen jatkumisen turvaamiseksi siksi teidät on valittu. Ei ne suuret puheet vaan ne isot teot.

      • Luovaajattelu

        Suuret puheet on Näytönpaikallakin, mutta missä teot?


      • Näytönpaikka

        Ihan vaan äänestin Meidän tammelaa ja odotan nyt niitä näyttöjä sille mitä lupasitte. Toivottavasti ei ääni menny hukkaan. Eka kerta kun lähdin äänestään yhden asian liikettä.


      • Luovaajattelu

        Miten niin lupasitte, keitä tarkoitat? Minä en ole luvannut mitään kenellekään ja kuten sanottu en edes asu Tammelassa; silti olen sitä mieltä, että Tammelan vahvuus ja vetovoima olisi juuri elinvoimaisissa kylissä kouluineen kaikkineen, ja että keskitetty Tammela City Centrum ei jaksa kiinnostaa ketään muita kuin satunnaisia paikallisia kadehtijoita.


    • Luovaajattelu

      "Kirjoitus lienee jonkun vanhan pappastin aivopieru."

      No just. Todellaluovaa asiasta rakentavasti keskustelua. Tervemenoa, Tammela.

      • Mammasti55

        Tervemenoa luova ajattelija...


      • Adios60

        Nimimerkki "luova ajattelija" käyttää termejä kateelinen moikka, nousukas, poteroon jähmettynyt. Sitten hän vetää taikinat hampaisiin, kun joku toinen kirjoittaa luovasti ja arvostelee hänen kirjoituksiaan. Selvästi vanha mies. Niin, ja näkemiin vaan, Tammela pärjää kyllä.


    • Luovaajattelu

      Näkymättömiin vain meidän perheemme puolesta ja pärjätkää toki ennakkoluuloinenne ja kritiikin - nyt tulee vaikea sana: kestämättömyyksinenne.

      • Puskassakoluuraat

        Luova ajattelija kertoi, ettei asu Tammelassa. Miten silloin voi mennä vielä enemmän näkymättömiin perheineen? Miten olisi, jos valjastat verbaalisen ja luovan lahjakkuutesi oman kunnan/kaupungin hyväksi? Adios amigo...


    • positiivinentammela

      Kun kunnan imagoa selvitetään niin sovitaan että tältä Luovalta ajattelijalta ei sitten kysytä mitään. Jos tää tekee työkseen jotain konsultointia niin pahimmassa tapauksessa saadaan kunnan iskulauseeksi happy hippi häme

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1696
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1325
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1220
    4. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1196
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1183
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1076
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1065
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      1007
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      976
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      874
    Aihe