Koira hyökkää minun kimppuuni ei muiden!!!

Turhautunutomistaja

Meillä on 7kk narttu koira ja on käynyt minun osaltani aika mahdottomaksi. Tottelee talon isäntää heti mutta minua ei usko, ei siis millään!!! Koira puree, murisee ja hyökkäilee. Viimeksi kun olin sen kanssa kaksistaan lenkillä, hyökkäsi kimppuun, murisi ja puri, hyppi päälle ja kaikkea mahdollista. Siinä meni se 15min että sain jatkettua lenkkiä. Olen täynnä mustelmia, eivätkä ne mitään kauhean pieniä ole. Jos sanon "EI" koira vaan villiintyy lisää ja lisää... hyökkäilee lähes kokoajan eikä pidä minua pomona. Olen yrittänyt komentaa mutta ei toimi. Mitä voisin vielä koittaa koska hermot alkaa tuohon rakkiin jo menna?!!?

10

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haistaajotain

      Varaa aika lääkärille.

    • Koiraikiuneen

      Koita piikkiä. Mielenvikainen koira ei ole elämän arvoinen.

    • Kääpiösusi

      No jos noin paha tilanne että koira jo hyökkäilee päälle, niin kannattais varmaan pätevältä kouluttajalta kysyä nettipalstojen sijaan.. Lyhyestä viestistä vaikea saada tarpeeksi ymmärrystä tilanteesta ja taustoista. Kouluttaja näkee tilanteen ja kyselee taustoja, osaa esittää oikeat jatkokysymykset.

      Yritän neuvoa jotain yleispätevää, mutta tuskin siitä paljon apua on

      koiralle "johtajana" oleminen ei tarkoita että pitäis olla hyökkäävä/aggressiivinen/uhkaava/komenteleva. Ei sillä että sinä olisit näin välttämättä tehny, mutta joillain on tämä harhakuvitelma.

      Teidän välit pitäis saada ensin kuntoon. Ei se koira välttämättä hyökkäile koska haluaa hallita. Jotain muuta kitkaa teidän välillä voi olla myös, josta seuraus se ettei koira luota tai kunnioita. Helposti ihmiset ottaa itteensä jos ei koira tottele ja nöyristele. Mutta ylpeys pitää vaan niellä, ei saa sortua "otanpa luulot pois" -ajatusmalliin.

    • Kaxluupäätä

      Hah noita edellisiä vastauksia! Koira on vielä nuori ja laittaa läskiksi kaiken minkä voi laittaa. Ei tarttee luuloja pois ottaa vaan opettaa junnulle mikä on EI. Huomaat kyllä kiellon tason kun kokeilet ensin tiukempaa ja tiukempaa kieltoa. Polkaiset vaikka jalkaa samalla kun EI! Yleensä kerta riittää, silloin saavutetaan taso mitä tämä koira tottelee sinulta.
      Itselläkin nuori koira enkä yhtään muistanut että ne on tämmöisiä luupäitä pentuna. Monet tahtojen taistot käyty kyllä se yhteinen sävel sieltä löytyy. Tottelevaisuus- ja rauhottumisharjotuksia päivittäin useita kertoja. Tsemppiä!
      Btw minkä rotuinen pentu?

    • kissaeiolehullu

      Parempi antaa koiran kuolla. Katso joku fiksumpi lemmikki. Esim kissa.

    • liibalaaba123123

      Kuulostaa ihan kovalta uhmalta, varsinkin jos puhutaan hieman hankalammasta rodusta.

      Meillä uroksella alkoi n. 6kk iässä ja kesti joitain kuukausia. Oli aivan mahdoton ja mustelmilla siinä oltiin ja pieniä verinaarmujakin tuli. Koira hyppi päin, näykki eikä totellut mitään. En huolestunut pahemmin, koska osasin tätä odottaa. Teini-ikää siis.

      Rauhallisen jämäkästi vain pistettiin vastaan, kun koira alkoi lenkillä riekkua. Otin pannasta jämäkän lempeästi kiinni ja pidin aloillaan, kunnes lopetti.
      Yleensä ei lopettanut tai alkoi heti uudelleen, niin sitten ei auttanut kuin odotella ja isommaksi tullessaan "istua päällä", eli kun käsivoimat ei riittäneet, niin hieman otettiin jalat apuun ja istuskeltiin hetki (ei siis herranjestas koko painolla koiran päällä! :D) ja odoteltiin rauhoittumista.

      Koiralle ei huudettu (kiihdyttää koiraa), eikä sitä lyöty, pidettiin vain aloillaan ja korkeintaan todettiin, että nyt loppu moinen, että tässä sitä sitten istutaan kunnes rauhoitut.
      Sen jälkeen matkaa jatkettiin, joskus pannasta taluttaen kädellä, ettei päässyt enää hyökkimään. Loppui ajan kanssa itsellään, kun tajusi kasvaa aikuiseksi.
      Tuntui kyllä ikuisuudelta. Jonkun ajan päästä aloitti enää loppulenkistä riekkumisen, sen jälkeen rappukäytävässä kotiinpalatessa ja lopulta sisälle päästyä. Yhtäkkiä huomasin, ettei koira enää kiihdy lenkkeilystä samalla tavalla ja ala sekoilla. Se meni vain ohi, kun ei annettu mahdollisuutta alkaa pelleilemään, vaan suora stoppi ja vastaamattomuus leikkiin. Siitä seurasi vain tylsä oleskelu paikallaan vaikka lumihangessa jos ei lopettanut käskystä
      .
      Jos koira on todella vahva, tai vahingoittaa sinua pahasti, niin käytä apuvälineitä. Se ei ole häpeä ja parempi sekin kuin revityt vaatteet ja kädet. Kuonopanta tai kuonokoppa saattaa auttaa, kun koira tajuaa ettei taistelusta kanssasi tule mitään. Älä menetä malttiasi tai sorru huutamaan, sillä kuten näet - se kiihdyttää koiraasi. Jotkut koirat on tosi taistelutahtoisia, eikä niiden kanssa huutamiset ja ein hokemiset auta. Pehmeämpiin tapauksiin ehkä, mutta ei kovapäisemmille. Se pikemminkin palkkaa niitä, eli sitä enemmän ne haluavat kanssasi riehua, mitä enemmän asiasta palkkaat vastaamalla samalla mitalla.
      Tee asiasta siis mahdollisimman tylsää ja sido tarvittaessa vaikka viereiseen tolppaan, kunnes rauhoittuu. Sitten voitte taas jatkaa menoa rauhallisesti. Tärkeintä on nyt opettaa, että jos riekut niin seuraa kaikkea muuta kuin kivaa. Samalla tavalla kotona ollessa jäähyt ovat toimivia ratkaisuja myöskin.

      Koita jaksaa!

      Se menee ohi satavarmasti, kun vain muistat, että älä hermostu tai pelkää koiraa. Se vain koittaa nyt mitä se saa tehdä ja mitä ei. Se ei kontrolloi vielä impulsiivisuuttaan.
      Harjoitelkaa rauhoittumista ja pyrkikää tekemään aktivointi rauhallisesti, eli esim jäädytetyn Kongin kanssa leikkimistä, eikä esim vetoleikkejä tai kepinheittelyä, koska ne kiihdyttävät koiraa lisää. Opetelkaa rauhoittumista aina joka tilanteessa kuin pystytte. Eli ruuan kanssa, ovesta kulkiessa jne.

      Mikä rotu?

      • Kakskoiranen

        Tässä hyvät, oikeat ohjeet. Murrosikäisen koiran kehitykseen kuuluvaa remmiriehuntaa. Siitä päästään kyllä yli mutta hankalaa on ison ja vahvaluonteisen kanssa. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä, älä luovuta!


    • hasure

      Mitä järkeä sitä on edes komentaa jos sen ei tarvitse totella? Minuakin kiinnostaa mikä rotu voittaa ihmisen mittelössä? Chihuahua?

    • Vinttikoiravintillä

      Vinttikoirani voittaa minut mittelössä. Se on ollut vintillämme jo yli vuoden, enkä saa sitä millään keinoilla alas. Olen istunut sen päällä, antanut piiskaa ja puhunut nätisti. Houkutellut jopa makkaralla. Olen neuvonut, miten saan vinttikoirani alas vintiltä.

    • wedfgvbhji

      Jos on hissikoira, niin pitää muistaa, että kaikkien hissi ei mene ylös asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe