Peräsuoli krampissa?

suolihuoli

Itelleni lätkästiin vuonna 2011 ärtyneen suolen oireyhtymä, vaikka lekurit oli täysin ulalla koko vaivastani.

Suoli vaan yhtenä päivänä lakkas toimimasta ja ei toiminut kertaakaan luonnollisella tavalla puoleentoista vuoteen. Alapään lihakset ei toiminu ollenkaan fysioterapeutin tutkimuksessa, suolessa oli pätkä, joka oli tyhjä, kun muu suoli oli täynnä tavaraa. Lääkäri vaan sano, että suolihuuhtelulla mennään vaikka loppu ikä, se siitä!

No, sillä mentiin ja vuoden jälkeen alkoi ilmetä ongelmia saada neste ulos. Jäi vaan suoleen seilaamaan ja imeytyi siltä sitten omia aikojaan takaisin elimistöön.

Siinä sitten tuli elämänmuutos ja suoli "heräs henkiin" ei se normaalisti toiminut, mutta sen verran kuitenkin, että huuhtelut sai jäädä, aloin myös syödä magnesiumia. Eka vuosi meni aika kivasti, mutta sitten varsinkin talvisin alko ongelmat. Ummetusta ja ripulia vuorotellen, hauskana se, että ripulikin tuppas jäämään suoleen, vain pahin paine lähti. Tätä on nyt jatkunut sellaset 3 vuotta.

Nyt tilanne on jo paha ja ruikuli on ollu sisällä taas sellaset 2 viikkoa. Ei tuu ulos ja paine vaan kasvaa, niin että oli kivat krampit aamulla suolessa. Ilmakaan ei pääse ulos, kuin heikosti.

Olen huomannut, että kesäisin, kun tulee pyöräiltyä peräsuoli ja sulkijalihas toimivat ihan siedettävästi, mutta talven tullen ne tuntuvat menevän pahasti kramppiin. Vaikka kuinka pinnistelee, niin suoli vaan muljahtelee ilkeesti edestakasin.

Aattelin kysästä, jos joku tietäs miten tämän krampin sais hoidettua? Jos siis on krammpi, kun lekurit eivät ole sellasesta sanoneet, vaan ihmetelleet vaan, että onpas pätkä suolta, joka ei toimi. Lääkäri totes kyllä jo 2009 peräsuolen haavaumaleikkauksen jälkeen, että tämä suolihan ei oikein relaksoidu. Siis onko se sama kuin kramppi? Tuolloin en itse vielä huomannut kuitenkaan mitään ongelmaa suolen toiminnassa. Ihan tuntu olevan täysin ok.

Lapsena peräsuolikin luiskahti ulos, eli jotain heikkoutta siellä varmaan on ja nyt tuntuu vähän siltä, kun olis peräaukko mennyt suolen sisään, tai taas jotenkin muljahtanut. Outo fiilis, kun ei olis ollenkaan koko värkkiä enää alapäässä.

Kramppi kyllä selittäs tän oudon tilan ja tunteen. Lihas panee vastaan ponnistelua. Magnesiumin sanotaan auttavan kramppeihin, mutta nyt siitäkään ei ole apua.

Oiskos ideoita?

10

581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkäriin

      jollain tavalla tulisi saada se perse ja suoli rauhoittumaan. mielesi ja peräaukon/suolen tulisi toimia yhdessä. suolihuuhtelut ovat jatkuvasti toistettuna haitallisia. onko olemassa mitään suoli/perseeseen erikoistuneita lääkäreitä?

      onko sinulla jotain jännitteitä liittyen näihin asioihin????

      • suolihuoli

        Vaikea sanoa, kun etenkin viime viikkoina on tuntunu, että on niin tiukka tuo alue ja saa ripuliakin pinnistää pitkään, että alkaa tulla jotain ulos. Ei vaan rentoudu ja pistää ikään kun vastaan. Ikää on kuitenkin lähes 50 vuotta ja ei se tällasta ole ennen ollut. Että oikein henkimaailman juttuja, joo siltä tää alkaa jo enemmän tuntumaan. Kun olis kirottu tuo pärsreikä! Heh!

        Varmaan pitäs mennä jollekin manaajalle.


    • Gastoenterologille

      Gastroenterologille vaan, mars ! Sisätautilääkärille siis !
      Asia pitää tutkia. Yksistään jollakin magnesiumilla tms. ei apua tule, vaikka tuskin siitä haittaakaan on… Jos on paha magnesiuminpuute, magnesiumlisä voi vähän ehkä auttaa joihinkin kramppeihin, mutta magnesiuminpuutetta on tänä päivänä harvalla, jos vähänkään monipuolisesti syö. Monen muunkin aineen puute voi aiheuttaa kramppeja ja hermojen nykimisiä, esim kaliumin.
      Jos asiat olis noin yksinkertaisia, että ne magnesiumilla tms. ratkaistaisiin, mihin lääkäreitä tarvittaisikaan…?
      Monella on vatsa, joka on milloin kuralla, milloin kovana.
      Ongelmasi on kuitenkin monimutkaisempi, eli siis toistan:
      mene hyvälle lääkärille !
      Kannattaisi tehdä kolonoskopia, se selvittää suolen rakennetta. Paksusuoli esimerkiksi saattaa olla erikoisen mutkallinen, josta aiheutuu aika vaikeitakin toiminnallisia häiriöitä, todettiin itselläni äskettäin.
      20 vuotta terveyskeskuksessa sanottiin, että "varmaan ärtyneen suolen oireyhtymä"…
      Sen tiliin laitetaan monta vaivaa, jota ei viitsitä tutkia.

      • suolihuoli

        Kyllähän ne Meilahdessa tutki kaiken mahdollisen magneettikuvauksesta alkaen ja fysioterapi testas lihaksen, joka oli ihan toimimaton. Mitään syytä ei löytynyt, joten se oli sitten se ärtyneen suolen oireyhtymä, tuolloin vielä "paksun" sellaisen. Nythän on diagnoosi muuttunu pelkäksi suoleksi.

        Kolonoskopiassakaan ei löytynyt mitään erityistä, ei mitään mutkia, ei muutoksia, ei yhtään mitään tilaani selvittävää.

        Alkaa olla jo enemmänkin "henkimaailman juttuja"

        Nykyäänhän mä elän ilman huuhtelua, eläny jo reilut 4 vuotta, eikä siitä ole edes apua, kun olen sen viimeksi joku kuukaus sitten tehnyt. Ei tule vedetkään sieltä edes oikein ulos, muusta sisällöstä puhumattakaan.

        Röngtenkuva kertoi jo vuonna 2011, että suolen loppupäässä on pätkä, jossa ei ole oikein eloa ja se tuntuu aina kivana "onttona kolotuksena" niin kuin veltto ja eloton suoli. Todella inhottava tunne. Ja kun ei ilmakaan oikein läpäise sitä suolen pätkää ja saan mennä aivan linkkuun, että saan ilmaa ulos. Aivan hiton mukavaa.

        Eikä suoli tyhjene enää edes kovassa ripulissakaan. Aina jää osa ripulista suoleen lillumaan. Tämä kaikki oli havaittavissa jo sillon 2011 mutta lääkärit vaan oli, että ei tehdä mitään, ei leikata, kun ei ole syöpää. Tee sitten kolonoskopiakin suolelle jota ei voi tyhjentää edes huuhtelulla. Kaikki apteekin aineet on tietenkin käytä läpi jo vuosia sitten moneen kertaan.

        Ja nyt on taas ollu reilu viikko ripulia, joka ei siis tule kunnolla ulos ja kun sinne jää sitä ripulista nestettä vaan sisään, niin eihän se mene ohi millään. Terveen suolen tehtävä on poistaa koko suolen sisältö kerralla, että tila rauhottuu, mutta mulla vaan se myrkky siellä velloo pitkin suolta ja on varmaan vaikka mitä tulehduspesäkkeitä ja syöpiä suoli täynnä. Tuntokin meni jo vuosia sitten, etten meinaa huomata edes kovaa ripulia, ennen kuin alkaa hirvee pulina kuulua.

        Kuulostaa varmaan ihan järjettömältä ja sitähän tää onkin!


    • mäntyuute

      Serrapeptaasi ehkä auttaisi. Karin havupuu-uutejuoma. Fenoprolic.

      • suolihuoli

        Tuota vois kokeilla, kun ei näytä olevan kalliskaan, kuten yleensä.

        Kokeilin Boris juomaa reilu vuosi sitten, eikä mitään vaikutusta ollut. Mulla on aina pikku riski siitäkin, että jokin aine voi jopa pahentaa tilaa, kun suoli ei tyhjene koskaan kunnolla. Esim. precosania en uskalla oikein ripuliin käyttää, koska se hiiva ei ole ehkä oikein hyväksi heikolle ja huonosti toimivalle suolelle. Hiivaa alkaa kertyä koko suoli täyteen.


    • serrapeptaasi

      Googlaa serrapeptaasi ja colitis ulcerosa. Tällä palstalla on v. 2011 keskusteltu serrapeptaasin auttaneen.

      • suolihuoli

        Onneksi verta ei ole tullut, niin tuskinpa coltis ulcerosaa tarvitsee. Tulehduksesta ei voi sanoa mitään, kun ei ole kipua pahemmin, sellanen hieman polttava tunne vaan kun on sitä happoista ripulia suolessa. Tulehdus kai näkyisi myös veriarvoissa ja multa otetaan veren kuva kerran kuussa muutenkin ja siinä se kai näkys jos tulehdusarvot on korkeella. Suoli nyt on varmaan sellanen elin, että tulehdusta ei ehkä ihan heti edes oikein huomaa.

        Serrapeptaasi vois jotain auttaakin, aika kallis vaan, kuten yleensä nuo luontaiskaupan tuotteet ovat ja niihin ei kauheesta voi edes luottaa, kun ei lekurit niitä koskaan suosittele, vaan pitävät enemmän huuhaana, vaikka eihän lekuritkaan aina tiedä.

        Kaikkiin aineisiin suhtaudun vähän skeptisesti, kun se vika tuntus olevan jossain lihaksissa.


    • apuasuolikramppiin

      Googlesta löytyivät myös aminohapot L-glutamiini, L-tyrosiini sekä B12-vitamiini, joilla voisi olla vaikutusta suolen toimintaan.

    • suolihuoli

      Lisään vielä, että mulla on ollut jo reilut 15 vuotta kilpirauhasen vajaatoiminta, joka tekee kaikenlaista hallaa elimistölle, kuten ummetusta. Thyroksiinia olen syönyt koko tämän ajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      93
      1788
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1367
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1178
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1147
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      53
      1007
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      964
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      67
      901
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe