Mercury 20hp käyntiongelmat..

Jahas1

Osaiskohan täällä kukaan auttaa, kun alkaa jo konstit loppumaan vanhan mercuryn moottorin kanssa.. Moottorilla pystyy ajamaan huoletta kylmällä koneella jonkun aikaa, sitten kun kone alkaa lämpiämään alkaa "kakominen" eli käy pätkimällä, ja bensaa käsin pumppaamalla pallosta jotenkin pysyy käynnissä tyhjäkäynnillä/pienellä kaasulla, mutta joskus sammahtaa vain. Vika varsinkin korostuu kun ajaa kovalla kaasulla, mutta ilmenee myös pienemmilläkin kierroksilla. Letkut, liittimet, kalvot jne moneen kertaan vaihdettu. Kaasari ja koko polttoaine "puoli" putsattu, tulpan hatut jne käyty läpi, mutta vikaa ei tunnu löytyvän.. Moottori ei ole älyttömästi ajettu, ja se oli 10 vuotta kokonaan ajamatta minkä jälkeen nämä ongelmat tulivatkin. Kyseessä on siis 80 luvunloppupuolen ja 90 luvun alkupuolen sellainen "punaraitainen" mercury. Tarkkaa vuosimallia en jaksa millään muistaa tähän hätään.

12

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Argon86

      Aluksi pitää tunnustaa etten tunne Mercury koneita kauhean hyvin. Onko koneessa sähköinen CDI-boxi ohjaamassa kipinää? Noista olen kuullut, että joskus alkavat lämpimänä temppuilemaan. Myös puolat/tulpanjohdot voisivat oireilla noin.

      Strobolla voisi alkuun tutkia kipinää.

      Eihän kone ylikuumene ja vesi kiertää?

      • Jahas1

        Ei ylikuumene ja vesi kiertää hyvin. En muista ulkoa onko jo cdi boxi, voisin tarkastaa huomenna. Sytytyspuolta olen vähän epäillytkin, tulpanjohdot oon käyny läpi eikä niissä ollut mitään vikaa.


      • Jahas1

        Pitänee lisätä, että täytyy varmaan koittaa jos vaihtaa puolat.


      • Argon86

        Vielä tuli mieleen, että jos vika onkin bensatankin korvausilmassa tai imuputki menisi ajossa tukkoon. Tämä selittäisi miksi kone toimii kylmänä ensialkuun. Kokeile vielä irroittaa bensaletkun liitin ja laita bensaletkun avoin pää kanisteriin tai esim. limupulloon.

        Ajoituslamppu maksaa noin 30e, käytettynä saa varmasti huomattavasti halvemmallakin. Osien vaihtamista arvaamalla en välttämättä pitäisi kannattavana vaihtoehtona.


    • siniraita20

      Polttoainepumpun kalvon vaihto auttoi ainakin minun mercuryssäni samoilla oireilla.

    • Vaihdaensimmäiseksi

      Kuumemmat tai kylmemmät tulpat. Häiriö saattaa poistua sillä tempulla.

      JOS EI auta,,niin sittenvasta puolien uusiminen. Tuossa toisten mainitseman bensapumpun kalvon uusiminenkin voi olla pätkimisen syynä.-VIAN syytä on vain pakko kaivella esille.

      Janiin NE tekevät uusissa nelitahtisissakin- vaikka nyt NE taas riemastuvat IHAN MUSLIMIKSI-jos kaksitahtisesta on kysymys !

    • Asiantuntija_

      Tämän palstan 'koneinsinöörien' vakiovastaus kaikkiin moottoriongelmiin on aina sama ja ehdottomasti oikea, vika on suuttimissa ja niiden hoidon laiminlyönti, tai ilmavuoto polttoaine putkistossa.
      Näköjään näillä tiedoilla pääsee jo mainiosti esiintymään asiantuntijana ja palstan 'supermekaanikkona'.

    • asiantuntija2

      Vika on "satavarmasti" polttoaine, tai virtapuolella.

    • vm41

      Virtapuolen viat on aina kinkkisempi selvitellä verraten pensapuoleen.
      Kyseiseen koneeseen saa sentään varaosia helposti, joten virtapuolen osiin ei ny ihan mahdottomia euroja kulu.
      Etsit vain edulliset ostopaikat muualta kuin merkkihuollosta.

      • jahas1

        Juu, kattelin jo tossa niin iha järkevään hintaan löytyy puolat. 48e kpl, eli jos niillä korjautuu niin ei siihen älyttömiin mene rahaa. Jenkkifoorumien selaaminen jo vähän varmisti asiaa että se vika ilmeisesti on juuri niissä puolissa.


      • Argon86
        jahas1 kirjoitti:

        Juu, kattelin jo tossa niin iha järkevään hintaan löytyy puolat. 48e kpl, eli jos niillä korjautuu niin ei siihen älyttömiin mene rahaa. Jenkkifoorumien selaaminen jo vähän varmisti asiaa että se vika ilmeisesti on juuri niissä puolissa.

        Mulla olisi torissa myynnissä Yamahan sytytyspuolia 30e kpl tai tarjous. Sopivuudesta en mene takuuseen, mutta jos näyttää samalta niin eiköhän puola toimi aina samalla tavalla.

        Katso ilmoitus tästä: https://www.tori.fi/varsinais-suomi/Yamaha_sytytyspuolat_6H5_85570_00_34053344.htm?ma=1


    • jopu

      Nää on joskus vaikeita juttuja. Minä etenisin näin, kokeilisin ensin kokonaan toisella tankilla ja letkulla. jos ei muutosta yrittäisin katsoa pätkimisen jälkeen tulpat, onko toinen esim. märkä tai nokinen, jos on niin vika on varmaan sen puolen puolassa tai sitten cdi tai kärjet, kumpi sitten on kyseessä. Vika voi olla myös vuotavassa kannentiivisteessä, siis vettä pääsee palotilaan. Nämä siis olettaen, että kaasari ja bensapumppu on kunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe