Sony a7 vai Nikon D7200?

Kommentteja puolesta ja vastaan? Hinta aika sama.

Sony alpha7:
+Full frame
+Kevyt ja pieni, pannukakun kanssa jopa matkalle

Nikon 7200:
+Akun kesto
+Halpoja linssejä erityisesti käytettynä
Ilmianna
Jaa

4 Vastausta


Riippu vähän käyttötarkoituksesta.
Tuo Nikon on kamerana parempi malli, mutta Sonyssä on kinokenno, mikä hieman parantaa kuvanlaatua varsinkin suurilla herkkyyksillä ja laajakulmien käyttöä.
Jos taas on lintubongari, tai muuten tarvitsee teleitä ja nopeutta on Nikon parempi.
Optinen etsin mahdollistaa kohteen tiiraamisen päiväkaupalla akun kulumatta loppuun. Mikä Sonyssä tapahtuu otti yhtään kuvaa tai ei, kun etsimeen tiirailee.
Videokuvauksessa sonyn sähköinen etsin on kuitenkin lyömätön. Nikonissa on pakko tiirata heijastusherkkää näyttöpanelia peilin ollessa ylhäällä videon aikana.

Vertaa tuosta: https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=nikon_d7200&products=sony_a7
Ilmianna
Jaa
Sonylla on muutama ihan mielenkiintoinen runko, kuten tuo, mutta toimivaan järjestelmään pitäisi olla myös objektiiveja. Sonyyn saa toki Zeisseja, mutta ne ovat hinnakkaita. Eli noista kahdesta ilman muuta Nikon.

Muita vaihtoehtoja on tuossa tonnin hintaluokassa on Panalta GX8, Fujilta uusi X T20 ja Olylta OM-D E-M5 mark II. Canonilta ei mikään runko osu tuohon, 760D on halvempi ja 80D taas kalliimpi.

Kysehän on siitä, mihin kameraa tarvitaan. Jos tarvitaan pitkiä teleobjektiivejä, niin tuo Nikon on varmasti paras valinta tuosta hintaluokasta. Canonin 7D on jo paljon kalliimpi. Jos video on tärkeää, niin itse tutkisin Panasonicin vaihtoehdot ja ehkä Canonilta 760D:n.

Runko on kuitenkin murto-osa kokonaisjärjestelmän hinnasta, joten mieti ensin, mihin kameraa käytät. Sen jälkeen arvioi tarvitsemasi objektiivit ja laske koko paketin hinta.

Jos kyse on yleiskuvauksesta, jolloin tarvitset käytännössä polttovälejä 35-70 (kinovastaavuus) niin yksi mielenkiintoinen vaihtoehto on Fujin X100F. Siihen ehkä vielä tele- ja laajakulmalisäkkeet. Hinta pyörii samoissa kuin noilla maituilla rungoilla, kun niissä on hyvälaatuiset objektiivit.
Ilmianna
Jaa
Kokoeroista oli mielenkiintoinen vertailu, kun laitettiin sonyyn ja nikonin d750runkoon molempiin 24-70 lasi kiinni, olivat muuten aivan saman kokoisia
Ilmianna
Jaa
Sonyn lisäetuna siihen helposti voi adaptoida vanhaa vintage optiikkaa jos niitä kotona sattuu olemaan piirongin pohjalla pölyttymässä jolloin ne saa uusiokäyttöön helposti.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Sony a7 vai Nikon D7200?

Kommentteja puolesta ja vastaan? Hinta aika sama.

Sony alpha7:
+Full frame
+Kevyt ja pieni, pannukakun kanssa jopa matkalle

Nikon 7200:
+Akun kesto
+Halpoja linssejä erityisesti käytettynä

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta