Mitä ruokaa teit tänään?

PekkaPäre

Kaikki ihmiset syövät. Vaikka rahaa on vähän niin on silti kiva laittaa parasta mahdollista sapuskaa vaikka aineet on yksinkertaisia. Kun maha on täysi olokin on tyytyväinen. Ajattelin alkaa kerää halpojen ja helppojen aterioiten ohjeita joita te sättikaverit olette itse kehittäneet. Jos sallitte. Kiitos.
Aamulla tein ison kaurapuuron vesi-maitoon ja sen kanssa voinappi. Kahvia hyvästi mustana.
Minun päivän ateria koostui 2 palasta pakasteseitiä, 2 porkkanasta, 3 pikku perunsta, 1 sipulista ja pikku palasta valkosipuli juustoa sekä sipulin varsista. Paistoin kalaa ja sipulia hiukan isossa pannussa ja tein kasvisista ohutta siivua siihen päälle, sitten vähästi vettä ja kansi päälle muhimaan. Kun oli lähes kypsä niin lisäsin sipulin varsia silppuna ja juuston sekä hiukan sitruuna pippuria ja suolaa. Ilman kantta kypsytin vielä, tuli kaunista mössöä kun porkkana antaa väriä. Jälkiruoka oli puolukka ja omenaraaste kiisseli. Sitten kahvi ja 2 senttiä joulun lahjaa eli konjakkia sekä nokkaunet. Iltasella tein munavoin ja söin ruisleivän päällä, lisänä etikkakurkku sekä tee. Pyhän kunniaksi oli vielä hyvä jukurtti. Huomenna teen jauhalihasta jotakin jahka sulaa jääkaapissa.

13

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mantana.tunnettu

      Kahvin voi jättää pois. Säästyy pitkä penni. Ja juoda nokkos tai voikukkatee, minkä itse kerännyt ja kuivanut.
      Leivänpäällisiä kannattaa miettiä! Suomalainen ruisleipä on hyvää vaikka laittaa halvinta Libl-markariinia, noin. 60 senttiä rasia. Jos ei välitä että saksaksi ostelee niin sitten käy siellä.
      Kananmunilla riistetään tuottajaa eikä niitä kunnon ruokavalio kaipaa.
      Makaronia saa eurolla joskus kuusikin pussia. Ei tule kalliiksi makarooni keitto kun ottaa huomioon että tomaattipyre purkki sinne riittää väriksi. Sekaan voi pilkkoa perunaa ja kaalia.
      Jos onitse saanut aikaiseksi kerätä marjat ja sienet metsistä ja muut luonnon ilmaiset antimet niin saa kyllä vitamiinia kylliksi.
      Lopuksi ymmärtää kai jokahinen että kaurapuuron keittäminen maitoon on huikentelua!
      Kellä on varaa pitää kalaa pöydässä - se ei ole köyhä.
      Jos jauheliha on muuta kuin tarjoussikanautaa niin tuhlattu on!

      • halapaa.on

        "halvinta Libl-markariinia, noin. 60 senttiä rasia"
        20 senttiä se on rasia. Siis Lidlin halvin margariini VitaDór.


    • PekkaPäre

      Eli sinun resepti on tuo makarooni keitto jossa tomattipyrettä sekä peruna ja kaali pilkettä, laitatko maustetta ollenkaan tai nokareen voita ym? En ole varma tykkäisinkö keitosta eli ehkö sitä en laita resepti kirjaan. Entä mistä päivän broteiini tulee, ehkä lettuja ja siinä 2-3 kananmunaa, hillon kera tietenkin, eikö.

    • kopukkaiivari

      Tapoin koiran ja nyljin sen , paistettiin se omenaviinietikassa ja hyvää oli.

      • PekkaPäre

        Monelleko sitä riitti, tässä on tarkoitus kerätä sinkku talouteen sopivia ohjeita enkä sitäkään nielemättä usko että jossakin etikassa voisi paistaa, johan se tarttuu pannun pohjaan koira tai mikä tahansa. Hämärässä keittiössä usein katsoo pullon nimen väärin olsiko lukenut olivi eikä omena? Tasku lampun voisi hankkia ja pitää hellin lähellä vaikka lusikka laatikossa. Tämä vihjeeksi eikä pidä loukkaantua.


    • Mantana.tunnetttu

      No kuule, minä ruokin kuitennii suurperhettä! Ja tiijän miten sen pennin pitää venyä, eikä se veny ellei sitä venytetä. Mies kulkee metsällä kesät talvet, ei salakaada mutta ottaa mitä saa laillisesti. Laki se on syömisessäkin oltava.
      En erikseen maininnukkaan ruokajuomaa mutta maitua menee meillä, sitä punaista laatua. Olen oppaan kanssa laskenut että siitä saa proteenia kyllä.

      Kannattaa aina reseteissä miettiä jotta maustaa oman mielen mukaan. Suola ja pepperi eivät ole kalleimmasta päästä kumpainenkaan. Tee kuule vaan resettikirjaan oma sivu edukkaalle kaalimakarooniperunakeitolle. Saattaapi sitte tulla hädän alla tarpeeseen. Ja maustat siten kuten olet omat kokkailut tottunna maustamaan!

      Koirapuheet kennel-palstalle, kiitosta vain.

      • amantasamantes

        kenen kimpussa olikaan manta eilen....täähän on selvää nokittelua siitä....pappa-mussukka kirjoittaja ei ole....hänen tyylisä on älyllisempää liirumlaarumia

        siinä on esimerkillinen duetto sätin mustisnaisista toistensa kuontalosa kiinni...
        oikeen viihdyttävä kevät tulossa....kiitti pappa-mussukalle kun on keitellyt niin monien akkojen kaapeissa


      • Mantana.tunnettu

        Minä pijän omat resetit omissa nimissäni, anteeksi vaan! Kuka oletkinkaan niin elä puutu toisten tekemisiin, juoruaja!


    • huonooruokaa

      Hah haa! kopukkaiivarilla on itämailta haettu vaimo kun on koirareseptit noin hyvin hallussa :)

    • PekkaPäre

      Teinpä tänään jauhelihasta oikein hyvän pötkylän uunissa, oli ihan tavallinen perus jauheliha taikina mutta jauhensin joukkoon purkin feta juustoa joka oli vielä juuri parasta ennen päivällä. Tuli vahvan makuista ja söin hyvällä halulla liikaa, pottujakin meni kolme. Uuvutti syöminen niin että uutisten jälkeen pitänee mennä köllölleensä varsinkun viime yö meni vähällä unella, tiedä miksi. Mantanalle suositan tätä uunipötkylää ja kiitän noista ohjeista jotka otan resepti kirjassa huomioon. Kaikkia kirjoituksia en tässä ymmärrä, liekö tulleet väärän otsakon alle.

      • henkipoispian

        Tuolla ruokavaliolla ja köllöttelyllä Pekasta päästään pian eroon, infarkti vie. Toivottavasti viekin kerralla, ettei yhteiskunnan varoja hukkaannu kalliisiin ohitusleikkauksiin.


      • ymmärrystä.on
        henkipoispian kirjoitti:

        Tuolla ruokavaliolla ja köllöttelyllä Pekasta päästään pian eroon, infarkti vie. Toivottavasti viekin kerralla, ettei yhteiskunnan varoja hukkaannu kalliisiin ohitusleikkauksiin.

        Eihän Pekka syö lainkaan epäterveellisesti! Välimeren ruokavalio, feta-juustoakin!
        Kolme pientä perunaa, eihän se nyt ole mitään kun ei ole sitä läskisoosia kattilallista.

        Ja on Pekka varmasti yhden ohitusleikkauksen verran veroja tullut työurallaan maksaneeksi, luulen että on kovettu työmies, tuo Pekka!


    • Selma.tunnettu

      Mantan kua o tullunna kualuttuu yks jos ei kahetkii potkat luihi ast ja tullaa jatkoski. Myöhää einii nuukii ol mitteen suuhuna lykkäämme

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe