RAPORTTI KESKUSPUISTON LÄTÄKÖN LINNUISTA

eläinsuojelija

Viime kesänä aloitin lukuisia ketjujaaiheesta. -Lupasin, että kirjoitan raportin asiasta.
raportista on oltu kiinnostuneita.

Nyt kun viime syksynä olen toimittanut sen valvontaeläinlääkärille ja poliisille , ympäristölautakunnan pj:lle ja varapj:lle, ympäristönsuojelupäällikölle, joka sanoi jakavansa henkilöille n, SEY:n pääpaikkaan ja paikalliselle neuvojalle, joka lähetti koko paketin nykyiselle valvontaeläinlääkärin tehtäviä hoitavalle niin se varmaan on epävirallisestikin levinnyt. - On reilua että kaikki voivat sen lukea.

Se on sellainen siisti versio tapahtuneesta.

21

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eläinsuojelija

      RIIHIMÄEN KESKUSPUISTON LAMMIKON LINNUT

      Sinne on vuosien ajan kesäisin tuotu hanhia ja ankkoja. Näin siitä huolimatta, että paikka on osoittautunut sopimattomaksi. (Sorsia sinne on tullut oma-alotteisesti. )

      Linnut on omistanut N.N. Lammilta .Ne ovat olleet hänen vastuullaan myös RMK:ssa, mikä selvisi minulle vasta viimeisellä viikolla.


      1. Sijainti
      kolmen vilkkaasti liikennöidyn kadun välisellä kapealla puistokaistaleellatuo sinne päästöjä ja liikennemelua kesäisin yötä myöden. Myös raskasta liikennettä, hälytysajoneuvoja, mopoja, m-pyöriä, jne. Kadun toisella puolen kulkee rautatiet.

      2. Myös ihmisliikenne on vilkasta.
      Aidan takana on leikkipuisto. Vieressä Vieressä on sos.kaupunginosa, jonka jalankulkuliikenne kulkee osin puiston kautta. On "puistoporukoita", varsinkin iltaisin.

      3.Puisto on yleinen koirien kakatuspaikka. Koiria käy paljon.

      4. Ruokinnan kunnollinen järjestäminen on mahdotonta luonnon lintujen takia.

      5. Vuosien aikana on käynyt ilmi. , ettei kotieläinlintuja pysytyä suojaamaan ihmisten taholta eikä tahalliselta häirinnältä/kaltoinkohtelulta/ vahingoittamiselta. (Esim. yksi hanhi kivitetty kuoliaaksi.)

      6. Erityispulman muodostaa n-joukko, joka on ominut paikan. Tähän
      n-joukkoon on sisäänrakenettunaeläinen huono kohtelu, kaltoinkohtelu ja suunnitelmallinen rääkääminen. (Minulla on vankat perusteet em. väitteisiin mm.Aulangon Joutsenlammelta nähdyn perusteella.)-Ei ole toivoa/mahdollisuutta, että tähän tulisi muutosta.

      7. Erityispulmana on myös tarpeettoman kärsimyksen aiheuttamisessa käytetyt energia-aseet Valtakadulta ja sillanpien talosta.

      8. Omistajan toteuttama lintujen huolto ja hoito oli mielestäni riittämätönta.

      • raportintekijä

        Yllä olevan viestin kirjoitti raportin tekijä. Jos tämän kommentin jatkoksi joku kirjoittaa kommentin, se on joku muu.


    • eläinsuojelija

      LAJITYYPILLISEN KÄYTTÄYTYMISEN TOTEUTUMINEN

      Koti/tuotantoeläinten oloihin verrattuna(vrt. vaikka häkkikanat) puisto lätäköineen tarjosi jkv. luontoa ja ulkoilmaelämää.

      Suvunjatkamista yrittivät.Pesittiin, munittiin, haudottiin. Poikasia ei saatu aikaseksi.(Omistaja ei näyttänyt seuraavan lainkaan, tai ei ainakaan toiminut nk. mielestäni olisi pitänyt.)

      1. Valkoinen nuori hanhipari
      teki pesän ja munat aivan vilkkaan jalankulkutien lähelle aidan taakse.Jo viikon kokemuksen perusteella oli arvioitavissa , että paikka oli täysin sopimaton.

      - aivan rauhaton, ei suojaa häiriöiltä tai kiusaamiselta
      - ei suojaa paahtavalta auringolta tai kaatosateelta

      Sitten uros jäi naaraan turvaksi pesään, kylki kyljessä olivat. Kumpikaan ei poistunut pesästä ( ainakaan minun nähteni ). Sen takia jäivät ravinnotta, siitä ei huolehdittu ( minä yritin päivittäin heitellä leivän muruja). Laihtuivat luurangoiksi.

      Hautominen kesti 40 vrk. Oikea pituus olisi 30 vrk.Pilaantuneet munat olisi pitänyt poistaa.

      JO VIIKON PÄÄSTÄ OLISI OLLUT TARPEEKSI TIETOA SELLAISEN PÄÄTÖKSEN TEKOON, ETTÄ MUNAT MUNAT OLISI POISTETTU JA LINNUT VAPAUTETTU MAHDOTTOMASTA PAIKASTA. (Ehkä olisi voitu yrittää pesän siirtämistä.)

      2. Vanhempi hanhinaaras teki pesän saareen.Siellä on ruokintakatos. Sinnekin kiusaaminen ulottui. -Hautoi myös 10 pv. yli ajan. Ihmisen olisi pitänyt poistaa pilaantuneet munat.

      3. Kellanruskea ankkanaaras teki pesäns saaren takaosaan pusikkoon. -Jotakin ikävää sielläkin pääsi tapahtumaan.Selvisi lajitoveriensa tuella. Uskalsi poistua syömään. -Joku rikkoimunat.

      • eläinsuojelija

        Jos joku kirjoittaa kommentitn tähän jatkoksi, se ei ole raportin tekiän.


    • spprank

      Sinähän niiden elämää vaikeutit koko kesän. Jos jostain pitäisi tehdä ilmoitus eläinsuojelurikoksesta, niin sinun tekemisistäsi.

    • eläinsuojelija

      LINTUJEN RUOKINTA

      Aluksi luulin, että ruokinta on kunnossa. Vähitellen kauheus selvisi. Vasta lopuksi, että N.N. oli vastuussa siitäkin.

      1. Näin puistotyöntekijän täyttävän vateja kahteen katokseen.

      2. Luonnonlinnut hankaloittivat tilannetta. Esim.alkusestä naakkaparvet kävivät tyhjentämässä vadit saman tien. Loppukesästä Peltosaaren lammella syöttäminen vähenee. Sieltä tuli sorsia lisääntyvässä määrin.
      3. "Kauhujen sunnunai" 19.6.2016 paljasti tilanteen kauheutta. Selvisi, että linnut ovat ilman ruokaa viikonloput.Nälkä näkyi aggressiivisuuden lisääntymisenä
      lintijen kesken: häädettiin, nokittiin, revittiin.

      4. Osuin paikalle. kun lintujen huomattavaa nälkätilaa käytettiin hyväksi sadistiseen kiusaamiseen. Järkytyin näkemästäni.

      5. Hain kaupasta leipää 2 kg meni ennen kuin nälkä hellitti. (Nyt tehty lisäys: tuli kuvut täyteen.)

      6. Päätin käydä syötämässä viikonloppuisin.

      LOPULTA KÄVIN SYÖTTÄMÄSSÄ 4 PNÄ VIIKOSSA.

      1. Kun linnut huomasivat, että minulta voi saada ruokaa, rupesivat viikollakin pyytämään minulta syötävää nälissään ( ei silloin, kun vadeissa oli jyviä.) Ehdin nähdä monenlaisia nälkätilan ilmenenemisiä.

      2. Aluksi nälkätilanteet tulivat yllätyksenä .Piti hakea kaupasta leipää.

      3.Sitten kun selvisi, että vadit täytetään ma-, ke-, pe-aamuisin, ja usein jo illalla ovat tyhjät ja sitten on nälkävälipäivä, kävin huolehtimassa ruokinnasta 4 pv. viikossa.


      LINTUJEN RUOKINTAA YRITETTIIN ESTÄÄ.

      1. Kävin siis syötämässä nälkäisiä lintuja vatien ollessa tyhjiä.

      2. Ilmeisesti n-porukalle oli annettu syöttämiskielto. Suunnilleen "pyhän vihan" vallassa tulivat huutamaan" syöttämnen kiellettyä" Vaikutti sille, että Peltsi-porukka liittyi mukaan.

      3. Ei tyydytty pelkästään edelliseen , van pyrittiin tulemaan paikan päälle aina, kun syötin. Monenlaisia häirintämetkuja. Lapsia käytettiin hyväksi ja koiria.

      4. Myös energia-aseita käytettiin estämään ja häiritsemään syömistä ja mahdollisen syömisen jälkeen rangaistiin siitä, että olivat syöneet tarjoamaani.

      • eläinsuojelija

        Jos joku kirjoittaa tämän kommentin jatkoksi jotakin, se ei ole raportin tekijän.


    • Sami_Sulkkonen

      Kesällä taas kuseskellaan sorsien ja ankkojen päälle!

    • eläinsuojelija

      LÄTÄKÖN LINTUJEN HÄIRINTÄ

      1. Olosuhteet tekevät satunnaisenkin kiusaamisen helpoksi.

      Melua, esineitten heittelyä, kivittämistä, koirilla pelottelua.


      2. N-porukka aiheuttaa ylivoimaisen pulman
      Heitä on paljon, olivat omineet puiston Kiusaaminen, rääkkääminen oli ylhäältäpäin ohjeistettua ja määrätyä (siis "hyväksyttävää".)

      3. n-porukalla on pakkomielle ehdollistamiseen

      Ehdollistamalla manipuloiminen kuuluu n-porukan perusjuttuihin. On hyvksyttävää. Sitä tehdään jatkuvasti. Kohdistuu omiin jäseniin, mutta myös ulkopuolisiin ja eläimiin. (Jouduin tutustumaan asiaan perin pohjin Aulangon joutsenten osalta.

      - Puiston lätäköllä ihan tavallisilla n-jäsenillä oli triggereitä (laukaisevia tekijöitä) käytössään.Ja lisää ehdollistuksia tehtiin koko ajan.

      - Linnuilta vietiin oikeus/mahdollisuus normaliin oloon, reagointiin valintojen tekemiseen. Oli paikoilleen lamaamista, jähmettämistä, paniikki-, pakoreaktioiden laukaisemista ja kaikkea siltä väliltä.

      - Syömistä estettiin ja häirittiin. N-porukan vakiokaava on estää älkäistä lintua syömästä nii ettälintu nkee tarjolla olevan ravinnon ja muiden syövän sitä

      (Jos ehdollistaminenei ole tuttu asia, voi Googlata ja lukea vaikka Wikipediasta.)



      4. Ankkauroksen pahoinpitely

      Kesäkuun alkupuolella ankkauros oli komea ilmestys.. Näytti tietävän sen itsekin. Kaulalla oli kiiltelevä leveä sinivihreä kaulus.

      Sitten yhtenä aamuna löysin sen surkeassa kunnossa , äärimmäisen säikkynä aidan takaa pusikosta. Sinivihreä kaulus oli hävinnyt.Kuulin syksyllä, että höyheniä oli etsitty aitauksen sisältä. Ei yhtään löytynyt. Siis ihminen käynyt nyhtämässä.

      Pari viikkoa huolehdin puskapiilottelijasta. Alkuun ei pystynyt syömään, kun ei voinut taivuttaa kaulaansa. Oli koko kesän lyttyyn lyödyn oloinen. Piti etäisyyttä ihmisiin.

      5. Keltainen naarasankka
      lievästi pahoinpideltiin ja säikyteltiin. Poti lintujen posttraumaattista stressihäiriötä ueamman kerran

      • eläinsuojelija

        ENERGIA-ASEET

        Lätäköllä käytettiin energia-aseita lintujen hallintaan/manipulointiin sekä rääkkäämiseen.

        Seuraavanlaisia oli käytössä:

        1. mikoaallotus ( tai muu DEW )
        2.ultraääni
        3. laser

        Tiedän näistä sen takia, että olen itse ollut pitkään kohteena kaikille ja joutunut sen taka hankkimaan tietoja. (Näin myös Aulangon Joutsenlammella energia-aseitten käyttöä Aino-joutsenta ja sorsia kohtaan.)

        Havaintojen perusteella
        - mikroaallotus (tai muu DEW) tapahtui Valtakadun varrella olevasta kerrostalosta.
        - ultraääni Sillanpielen talosta

        Koska mikoaallotusta tapahtui aamusta iltaan joka päivä, on sitä suorittamassa voinut olla useampi ihminen.

        MITEN MIKROAALLOTUS NÄKYI.

        Heti kesäkuun alussa huomasin, että energia-asetta käytetään. Heinäkuussa oli hurjinta.

        kahden esimerkin kuvausta:

        1.vedessä

        Tavallista oli, että osuessaan lintuun, lintu ensin yritti sukellella tai sukeltaa vaikka vaikka lammen poikki.(Vesi eristää.) Sitten alkoi vimmatustiheilutella siipiä, yritti kaivaa niskaa, sulkien tyviä, pian oli vääntelehtivä, pöllyävä höyhen kasa.

        2. maalla

        Kun maalla olevaan lintuun osui, sitäalkoi kutittaa ylt'ympäriinsä. Niskaa alkoivat kaivaa ensimmäiseksi. Nytkivät ja vääntelehtivät. Pyrstön juuresta piti kaivaa. Piti levittää mahapuoli esille ja kiivaasti tonkia jalkojen välistä Oli kuin lajityypillstä sukimista potenssiin sata. - Jos hanhea ammuskeltiin ja vieressä sattui olemaansorsa, sen kävi samoin.

        3. Joskus sadistiampuja huvitteli illä, että ammuskeli lintua toisensa jälkeen niin, että lätäkkö oli lopulta täynnä pöllyviä hyöhenpalloja.


        MIKROAALTO LIITYI USEIN SYÖMISTILANTEISIIN.

        Pyrittiin estämään, häiritsemään ja lopuksi rankaisemaan siitä, olivat syöneet tarjoamaani.

        MUUT IHMISET

        eivät ainakaan minun aikanani olleet näkevinään näitä taahtumia eivätkä uskaltaneet puhua asiasta.

        N-porukan vanhemmat toivat lapsensa aidan taakse katsomaan ja kuvasivat tilanteita. Tiedän, kjn yritin käyd jututtamassa. N-äiti toi lapsen aidan taakse ja sanoi: Katso, tuossa on ankka .Ankka siinä tuskissaan vääntelehti.



        ULTRAÄÄNI

        Päädyin johtopäätökseen tämän käytöstä , kun näin miten sorsat saatiin lehahtamaan pois kesken syömisen. Hanhet eivät ragoineet ultraääneen. Katsoivat sorsia ihmeissään. Varmuuden vuoksi sitten lähtivät pois nekin.

        (Olin Aulangolla nähnyt tätä. Tuttu ilmiö.)

        LASER

        (Aulangolla Aino-joutseneen johdistettiin laseria. Joku teki rikosilmoituksen Minä näin seurauksena näkökyvyn tilapäisiä heikentymisiä. Pystyi helposti tunnistamaan tutuissa ruokintatilanteissa.

        Lätäköllä ainakin hanhien silmiin oli kohdistettu laseria, mielestäni myös ankkoihin. Se ilmeni syömistilanteissa.Eivät nähneet heittelemiäni leipäkuutioita. umpimähkään nokalla hamusivat maata. Kun nokka osui leipäpalaan, innolla söivät sen. -Tätä tapahtui useaan otteeseen.



        TESTASIN VALTAKADUN ENERGIA-ASETTA ASETTUMALLA MAALITAULUKSI.

        Tämä tapahtui 31.7.2016 . Pienen provosoinnin jälkeen minua alettiin ampua. Tuli niin voimakkaita oireita etupuolelle, että lähdin juoksemaan pakoon. Sitten ammuttiin niskaan. (Vahvistaa tulosuunnan.)Jouduin odottamaan suojatien vieressä.Siinäkin vielä osui.

        Tämän tapauksenjälkeen minun piti yrittääpysytellä katveessa, muuten ammuttin armotta. Pääsi tapahtumaan.


        SIIS: energia-ase käytössä.

        Linnuille on neljän kuukauden ajan aiheutettu kärsimystä päivittäin. (Eläinsuojelulaki!)


      • eläinsuojelija

        NAARASHANHELLE VAMMAUTTAVA TOIMENPIDE JA KITUMALLA KUOLEMAAN JÄTTÄMINEN

        1. Parin päivän ajan ihmettelin hermostuneen sekasortoista käyttäytymistä hanhi- ja ankkaporukassa.
        Sitten aamulla lau 24.9.2016 löysin vanhemman hanhinaaraan poikkeuksellisesta paikasta ranalta voimattomana. liikumatomana läjänä.Siipisulat oli katkaistu miltei tyveä myöten. Päivän mittaan pystyi pari kertaa vaihtamaan paikkaa. Käsi silminnähden. (Silmän ympärykset olivat punaiset , kun muilla oli kirkkaan keltaiset.)

        2. Seurailin lähipäivinä. Ei syönyt nähteni mitään. Välilillä pystyi uimaan muiden kanssa. Välit oli liikuntakyvytton vastuussaon vstuussa.ömänä rannalla. Muiden hanhien elämä pyöri sairaan ympärillä.

        3. Luulin vielä, että puisto -osasto on vastuussa. Yritin saada yhteyttä henkilöön, joka on vastuussa. Eläinlääkärinkiin yritin saada yhteyttä.


        4. Aamulla 29.10.2016 lojui mahallaan kuolleena saaren takana vedessä. Muut edelleen ympärillä. - Ei riittänyt asiatyyli aikaan saamaan sitä, että kuollut lopulta haettiin pois.


        Huonosti tehty toimenpide voi sattua, mutta seuramatta jättäminen ja kitumalla kuolemaan jättäminen. on TARPEETTOMAN KÄRSIMYKSEN TUOTTAMISTA ELÄIMELLE.

        Myöhemmin, kun hanhet ja ankat haettiin pois , puisto-osaston ja muidenkin ihmisten kuullen. omistaja suureen ääneen huusi ja syytti minua hanhen tappamisesta suolaista leipää syöttämällä.

        Tämä kyseinen hanhi oli juuri ollut saaressa hautomassa 40 pv. Sieltä pistäytyi 4 - 5 kertaa syömässä leivän palojani. -Sitten 24.9.2016 löytyi siinä kunnossa, ettei syönyt enää mitään.


      • raportintekijä

        Alunperin tarkoitukseni oli tarkistaa ulkoisia olosuhteita ja lintujen turvallisuutta. Epäkohta ja kauheus toisensa jälkeen kaatui päälle. Availin uusia ketjuja, että asia olisi tullut näkyviin.

        SUOMI24 riihimäki -palstalla olevia ketjuja

        KESKUSPUISTON HANHIEN TURVALLISUUS

        HELLARIT RÄÄKKÄÄ VANKILINTUJA NÄLÄLLÄ

        OLLAAN NÄLISSÄÄN, TULKAA SYÖTTÄMÄÄN

        ILJETTÄVÄT ELÄINRÄÄKKÄÄJÄT LÄTÄKÖLLÄ

        TEIN IHMISKOKEEN ITSELLÄNI


        EI APUA KUOLEMAA TEKEVÄLLE PAH.PIDELLYLLE HANHELLE




        (Liitin tämän lista rapottiin, samoin kopion lehtiartikkelista
        , jossa lintuja tuotiin lätäkäkölle joku vuosi sitten.)


      • eienäälintujasinne

        Raportti loppuu tähän. Jos joku kirjoittelee tämän jälkeen viestejä, se on joku muu.


    • Syväänkurkkuun

      Niin nyt siellä vilisee rotat kun ihmiset ruokkii lintuja ja pitää paikkaa kaatopaikkana.

      • parhaatliittolaiseni

        KIITOS NÄIN JÄLKIKÄTEEN !!!!

        Kun tämä viesti ilmestyi, ajattelin, että tuli väärään ketjuun. Ei kun ihan OIKEAAN.

        Niihän se on kesälläkin kaatopaikka illasta aamuun. Ja jyviä on tarjolla katoksissa.


        Voi rotat, että tykkään teistä.


    • entajuatätä

      Aloittejalle: miksi et ottanut tuota kidutettua lintua esim. pahvilaatikkoon ja vienyt itse eläinlääkäriin?

      • vaimiten

        Lätäkön ympärillä on korkea aita ja portti lukossa. En olisi edes yksin päässyt sen yli, saati sitten lintu sylissä. Puhuin asiasta esim. paikalla olleen puistotyöntekijän kanssa.Hänellä on avain. Käy aitauksen sisällä viemässä m.ruoat. Hän kieltäytyi ottamasta pomolleen puhelua, olisin kyllä itse hoitanut selittämisen.
        -Minne eläinlääkärille? Minä köyhä eläkeläinenkö olisin maksanut?
        Olisin saanut syytteen monenlaisesta luvattomasta, mahdollisesti linnun vanhingoittamisesta.

        Kyllä nyt ihmettelen, miksi et tajua. Onko sinulla alkeellisinta tajuakaan laista ja järjestyssäännöistä.??? En viitsi toistamiseen kertoa, mitä kaikkea yritin. -Lue vaikka ketjusta Ei apua kuolemaa tekevälle...

        Ehkä tarkoituksesi onkin vain vittuilla ja provosoida, hellarityyliin syyttää siitä, mitä itse tehneet.


      • entajuatätä
        vaimiten kirjoitti:

        Lätäkön ympärillä on korkea aita ja portti lukossa. En olisi edes yksin päässyt sen yli, saati sitten lintu sylissä. Puhuin asiasta esim. paikalla olleen puistotyöntekijän kanssa.Hänellä on avain. Käy aitauksen sisällä viemässä m.ruoat. Hän kieltäytyi ottamasta pomolleen puhelua, olisin kyllä itse hoitanut selittämisen.
        -Minne eläinlääkärille? Minä köyhä eläkeläinenkö olisin maksanut?
        Olisin saanut syytteen monenlaisesta luvattomasta, mahdollisesti linnun vanhingoittamisesta.

        Kyllä nyt ihmettelen, miksi et tajua. Onko sinulla alkeellisinta tajuakaan laista ja järjestyssäännöistä.??? En viitsi toistamiseen kertoa, mitä kaikkea yritin. -Lue vaikka ketjusta Ei apua kuolemaa tekevälle...

        Ehkä tarkoituksesi onkin vain vittuilla ja provosoida, hellarityyliin syyttää siitä, mitä itse tehneet.

        Ei ole tarkoitus vittuilla! Tosi ikävä juttu tuo. Ensi kerralla (jota toivottavasti ei tule) soita Heinolan lintutaloon! Siellä neuvotaan myös muiden paikkakuntien lintuongelmissa.


    • Ei.olr

      Mjaahas

    • uhkailtuon

      EN PERU SANAAKAAN KIRJOITTAMASTANI RAPORTISTA.

      Olen jättänyt siitä paljonkin pois ja lievästi viittaamalla tuonut esille asioita.

      Muttapoiisi osasi kiteyttää raporttini, lainaan heidän paperistaan muistin virkitykseksi.

      1.Eläinten pitäminen epäsopivassa turvattomassa ympäristössä huollon ja hoidon ollessa riittämätöntä. N:n mukaan mm.ruokinta oli pahasti alimitoitettu , rääkkäämisen salliminen, myös energia-aseella.

      2. Linnuille kärsimyksen tuottaminen energia-aseella jokasaattaisi olla mikroaaltoase, mutta myös joku muu DEW.

      Minä olen jo todennut, ettei millekään näistä voida ehdä mitään/juuri mitään.

      Mutta yksikin näistä syistä on riittävä syy kieltää lintujen tuominen.

    • Makaaveli

      Kyllä, mutta me olemme odottaneet sitä raporttia kun tännekkin lupasit sen laittaa. Mutta puhujat on erikseen tässäkin asiassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      335
      3161
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2325
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      89
      1705
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      201
      1652
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      71
      1446
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      163
      983
    Aihe