Mitä IOK sanoo

Shakespeare31

Ylösnousemusoireista viidenteen ulottuvuuteen?
Entä yksisarvisista tai lohikäärmeistä?

Mikä on ylipäätään harhan ja todellisuuden ero? Todellisuus vaikuttaa minusta erittäin epäselvältä....

Entä ne visiot joita näen? Harhaako sekin?

7

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensimmäisenä avautui luku Totuuden opettaminen.
      Siitä esim. kappale 6
      >Älä huolehdi siitä miten voit oppia läksyn joka eroaa niin täydellisesti kaikesta sitä mitä olet itsellesi opettanut....
      .. kun mikä tahansa uhkaa tai häiritse mielenrauhaasi, sano itsellesi:
      Minä en tiedä mitä mikään merkitsee - tämä mukaan lukien. Joten en tiedä miten siihen pitää suhtautua. Enkä halua käyttää omia entisiä opejani, valona joka johdattaa minua nyt.<

      Yllä oleva lainaus kuvaa hyvin että olemassa olevaa(maailmaa) ei ryhdytä korjaamaan. Tarkoitus on oppia hiljentymällä antamaan tilaa Pyhän Hengen eli totuuden äänen kuuntelemiseen ja Hänen opetuksensa mukaiseen ajatteluun ja toimintaan.

      Visiot / näyt kuten kaikki muutkin kokemukset ovat sinun mahdollisuuksiasi oppia kommunikoimaan itsesi kanssa. Arvosta itseäsi, -rakasta- itseäsi. Kaikella on se merkitys minkä itse niille annat.
      toivottavasti joku toinenkin osallistuu keskusteluun.

    • Mieli - Henki

      Kurssin kolmas kirja Opettajan käsikirjan viimeinen luku "Mieli-Henki" kertoo myös tasoista
      5) Mieli voi olla oikeassa tai väärässä, riippuen siitä kumpaa ääntä se kuuntelee. Oikea mielisyys kuuntelee Pyhää Henkeä antaa anteeksi maailmalle ja näkee maailman sijasta Kristuksen näkökyvyn kautta todellisen maailman. Se edustaa lopullista maailmaa, viimeistä havaintojen tilaa, jossa Jumala ottaa viimeisen askeleen (katso tuhlaajapoikakestomus UT) Siinä aika ja HARHAT lopuvat samanaikaisesti.
      6) Väärä mielisyys kuntelee egoa ja synnyttää harhoja; se havaitsee synnin olemassaolon ja oikeutaa vihan sekä näkee, että syyllisyys, sairaus ja kuolema ovat todellisia.
      Oikemielisys vain yksinkertaisesti on näkemättä eli antaa anteeksi sen mitä koskaan ei tapahtunut. Senvuoksi se (väärämielisyys) ei edustaa Kristuksen Mielen Yksi mielisyyttä sillä Kristuksen Tahto on yhtä Jumalan Tahdon kanssa
      7) Ainoa jäljelle jäävä vapaus tässä maailmassa onkin valinnanvapaus, ja se tehdään aina kahden vaihtoehdon eli äänen välillä. Tahdolla ei ole millään tasolla mitän tekemistä havaintomaailman tai valintojen kanssa Tajunta on mekanismi joka otaa vastaan tietoja ylhäältä tai alhaalta PyhältäHengeltä tai egolta. Tajunnalla on erilaisia tasoja, ja tietoisuus voi vaihdella dramaattisestikin mutta se ei voi nousta havaintomaailman yläpuolelle. Korkeimmillaan se tulee tietoiseksi todellisesta maailmasta ja se voidaan harjoittaa tekemään niin yhä useamin. Kuitenkin se tosiasia jonka mukaan sillä on tasoja ja sitä voidaan harjoitaa, osoittaa, että se ei voi saavuttaa tietoa. (Tieto=täydellinen totuus. Havainto on aina subjektivinen eli havaitsijasta riippuvainen)

    • Tämä kokemus maailmamme on meille totta.
      Seuraava ajatustaso. Aika on totta kunnes anteeksianto on käyty loppuun. Tässäkin hetkessä kaikki se mikä on tehty rakkaudessa on ikuisesti totta kuten anteeksianto.

      ulottuvuudet ja yksisarviset ovat kurssille vieraita käsiteitä

    • Shakespeare31

      Kiitos Enkelipallo vastauksista!

      Ongelmani on, ja uskoisin että joidenkin muidenkin, IOK viitekehyksen sovittaminen aiemmin opittuun. Heräsin sille totuudelle, että on edellisiä elämiä, oppaat ohjaavat meitä, karmanlaki vaanii joka nurkan takana, arkkienkelit ja yksisarviset sun muut ovat apunasi jne..... Kun sitten otin IOK:n käteeni, jouduin prosessoimaan aiemmin oppimaani ja tätä Iok sanomaa, kuinka ne linkittyy yhteen ja toisaalta kuinka IOK sulkee pois paljon new age oppia. Esim karman, jota ei ole. On vain käsikirjoitus jossa on oma juonensa.

      Ja oikeastaan sana harha on erittäin harhaanjohtava. Olen edelleen hieman hämmentynyt siitä, missä menee harhan ja todellisuuden raja? Ilmeisesti fyysisen tason lisäksi henkimaailma, johon menemme niinsanotusti odottamaan seuraavaa elämää on myös harhaa. Mutta miten tämä ns. Oikea taivas eli Koti poikkeaa tästä henkimaailmasta?

      Tällaista pohdintaa saanut iok aikaan tämän naisen päässä 😊
      Tosin kukaan ei voi sanoin kuvaillakaan Kotia johon tulemme palaamaan, näin uskoisin.
      Ehkäpä IOK on liian yksinkertainen oppi, jonka meinaa väkisin monimutkaistaa koska teksti on monimutkaista.
      Rakkaus yhdistää meidät yhdeksi.
      Elämme keskellä teatteriesitystä, josta on tarkoitus herätä.
      Iok ei ota kantaa kuin pääasioihin, antanee tilaa ihmisen sydämelle ja sen sisäiselle viisaudelle 😊

      • Todella hyviä ja jokaiselle Kurssin opiskelijalle tuttuja tuntemuksia sinulla.
        Joskus lukiessa on vain tyydyttävä että en ymmärrä. Kun myöhemmin palaa samaan kohtaan saattaakin huomata aivan uusia asioita siitä kohdasta.

        Edelliset elämät käsite on käytössä kunnes huomaa että siitäkin "uskomuksesta" voi luopua. Kun mitään ei tapahdu missään eikä milloinkaan, vaan kaikki on ja tapahtuu nyt.
        On opiskelun tueksi ajateltava että jotkut ihmissuhteet ovat jääneet joskus (entiset elämät) kesken eli anteeksiantamatta. - karma.
        Karma on kuitenkin välittömästi pois pyyhkäisty (entiset elämät) kun opin antamaan itselleni anteeksi "harhani" eli uskomukseni syntiin, syyllisyyteen Jumalaeroon.
        Käsikirjoitus on ne muinaiset virheet, sekä ne muinaiset - äskeiset ja vanhemmat-rakkauden ja ilon onnistumiset, myös ne on mukana ja auttamassa löytämään NYT oikeita valintoja.
        Harha on hyvä ! miten muuten erottaisin valon ellei varjoja olisi. Virheen, harhan, mitä sanaa käytätkin, ero menee siinä kun tuotat sydämen iloa itsellesi ja ihmissuhteillesi olet Totuuden, ilon , rakkauden, Jumalan opettaja. Ei elämänkatsomus voine yksinkertaisempi eikä selkeämpi olla, ego ja epäilys vain pelkäävät tappiota, kuolemaa, ja tekevät kaikkensa pitääkseen Rakkauden loitolla.

        Teatteria tosiaan kaikki, ja vain sinä voit esittää oman roolisi, ilman sinua taivas olisi puutteellinen. Tästä syystä Jumala rakastaa sinua, muista rakastaa itseäsi.


    • Shakespeare31

      Huomaa, että olet todella sisäistänyt IOKn pääsanoman 😊

      Aloitin Renardin Maailmankaikkeus katoaa kirjasta ja siitä siirryin IOKhon. Ja taisin vallan masentua sen jälkeen. Käsitin ykseyden niin, että menetän itseni kokonaan, siis että hukun "rakkausmereen" enkä tajua enää mistään mitään.
      Tajuan että egoni on ollut tulkitsemassa lukemaani.

      Käsitän että Rakkaus on Totuus. Olemme yhteydessä jokainen toisiimme, ja rakkaus on ainoa tunne jota tunnemme.
      Se on tuottanut kovasti päänvaivaa, kun pohdin kysymystä Kuka minä olen sitten loppujen lopuksi? Ok, olen neutraali havainnoitsija. Teen valinnat miten asioihin suhtaudun... onko se näin Kotonakin? Tunnenko itseni näin kun tunnen, ja aistinko muut ympärilläni?
      Olemme täydellinen henki, mutta mikä on se kokeva osa meissä? Sielu?
      Ja pääsemmekö takaisin Jumalan luo suoraan fyysiseltä tasolta vai menemmekö eri tasojen kautta?

      Tiedän että pitäisi hellittää ja antautua sydämen äänelle, mutta jokin minussa ei anna periksi 😀 tosin ei Totuutta voi ymmärtää järjellä, siitä huolimatta jonkin asian täytyy loksahtaa paikoilleen 😊

      • Ensi hätään rauhoita mielesi, malta kaipuusi. Sinun polkusi vain kulkee tuon kysymyksen kautta tällä hetkellä. Ole siitä kiitollinen.
        Ego kehittelee vimmatusti kummallisia kysymyksiä, se on sen tehtävä kun jokainen tekee parhaansa joka hetki

        Minulle tässä tulee mieleen että "sitten kotona näen" - Ai Sinäkin... ja suuri ilo. Toisaalta näen jonkun toisen ajatuksen ja koen - Ai Sinäkin ja suuri ilo...

        Voi kuinka kömpelöitä nämä sanat ovatkaan. Ykseys kokemuksia ovat niitä kokeneet kuvannet jotenkin siihen tapaan että kaikessa mitä näen olen itse, kaiki mitä on, on myös "minua" esineitä ja maisemia eläimiä myöden.
        Minä ei suinkaan katoa vaan minä on kaikessa ja näen kaverini samoin kaikessa ja myös itsesäni.
        Kaikenlainen pyrkiminen ja saavuttaminen on täysin tuntematonta vaan kaikin on aina minussa ja minua joka hetki.
        Annan itselleni anteeksi "ymmärtämättömyyteni" toisaalta ymmärrän juuri sen mikä minun pitää NYT ymmärtää.
        Kiitos hyvästä kysymyksestä
        😊


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2413
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1545
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      174
      1534
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      958
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      790
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      206
      745
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe