Kissa ulostaa lattialle

Neilikkalikka

N. 10-vuotiaat leikatut narttukissat sisäkissoina. Toinen melko säännöllisesti etsii kuin tuskaisesti paikkaa jonne ulostaa, käy hiekkalaatikollakin mutta ei kelpaa ulostamiseen, pyörii ympäri huoneistoa mutta lopulta aina lähes samaan paikkaan tekee kakkansa. Ongelmaa on ollut jo melko pitkään mutta taas pahentumisvaihe. Välillä kaikki on hyvinkin. Virtsat aina hiekkaan.
Nämä kissat ovat arkoja vieraille molemmat, tämä ongelmakäyttäytyjä on vieraiden aikana aina sängyn alla piilossa, toinen on rohkeampi, tulee tutkimaan vieraat etäisyydeltä jo 5 minuutin jälkeen mutta ei anna koskettaa eikä kiinni.
Ongelmäkäyttäytyjä on tämän kaksikon päällikkö, antaa usein kyytiä toiselle, on ihmisensä puoleen kääntyjä ja mustasukkainen ihmisestä, ei anna toisen tulla mielellään ihmisen lähelle.

Mikähän tässä olisi ratkaisu ja tilanteen helpotus?
Kiitos etukäteen vastaajille :)

6

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisulitonsöpöjä

      Onko kisuilla omat hiekkalaatikot? Ajattelin vain, että jos on sama, niin ehkä tämä kissa ei tykkää toisen kissan hajuista. Tahtovat nämä naukujat olla aika tarkkaa väkeä. :)

    • kissanoppi

      Meillä oli sama ongelma. Ratkaisimme asian niin, että aina kun kisumme kakkasi lattialle, painoin sen kuonon siihen läjään ja pidin sitä siinä 10-20 sekuntia. Vähitellen oppi kakkaamaan hiekkalaatikkoon.

      • sairastaon

        Vaikka ehkä äitis opetti sut kuivaks noin.
        Kissojen kohdalla se on eläinrääkkäystä.


      • OlenRopotti

        tossa on vaarana että alkaa kusta sänkyyn. väittäisin että kissalla on tarve osoittaa kuka on kunkku talossa eli se on epävarma asemastgaan ja joutuu täten ylikorostamaan sitä. Vaikea sano miten kotianne pitäisi muutta kissa ystävällisemmäksi kun ei tiedä kodistanne mitään. Onko kiipeilypuita, hyviä olekelupaikkoja, onko lapsia jne..
        Jollain konstilla kissan stressiä tarttis vähentää ja itseluottamusta lisätä: huutaminen ja rankaiseminen toimii vähän väärään suuntaan.


    • sivustaseuraajan

      Useapi hiekkalaatikko ja yhteen erityyppistä hiekkaa tai vaikka pellettiä kokeeksi. Esim. 3 hiekkalaatikkoa, kahteen sitä tavallisesti teillä käytettävää hiekkaa ja yhteen pellettiä. Putsaa laatikot tarpeeksi usein.

    • kissaisi

      Meillä osittain samanlainen ongelma: Kaksi leikattua narttua, 14-vuotias ja 12-vuotias, sekä uutena tulokkaana kohta vuoden ikäinen leikattu narttu. 12-vuotias on se ongelmakäyttäytyjä ja myös arempi piileskelijä muttei kyllä mikään päällikköluonne, ja se on ruvennut välillä pissaamaan sinne tänne. Se kävi vastikään eläinlääkärissä ns. kymmenvuotistarkastuksessa ja hammaskiven poistossa, eikä mitään sairauksia havaittu, joten vika tuntuisi olevan korvien välissä. Tähän asti se on ihan siististi käynyt hiekkalaatikolla, mutta viimeiset puoli vuotta on ollut melko holtitonta. Kissa on tosiaan pennusta asti, koska syntyi ulkokissaksi, ollut hyvin arka ja tuntuu välillä pidättelevän hätäänsä eikä uskalla mennä kylpyhuoneessa sijaitsevalle hiekkalaatikolle, jos vaikka pesukone pyörii siellä. Lisäksi meillä on kaksi alle kouluikäistä lasta, jotka saattavat stressata kissaa. Toisaalta lapsia on ollut jo monta vuotta ja nuorin kissakin meillä melkein vuoden, joten on vaikea sanoa, mikä kissaa vaivaa, kun rauhatonta talossa on ollut ennenkin ja vasta nyt pissaamisongelma on pahentunut. Kissa pissailee vääriin paikkoihin sekä meidän silmiemme edessä että kaikkien (ihmisten) poissa ollessa, joten mitään logiikkaa touhussa ei ole. Hiekkalaatikon puhtaudella tai likaisuudella ei ole vaikutusta asiaan. Stressin vähentäminen ja itseluottamuksen lisääminen, mitkä tuossa mainittiin, voisivat silti auttaa, mutta miten se käytännössä tehdään? Huomiota antamallako? Kissa tykkää mm. istua kehräämässä sylissä ja nuolemassa siinä housunlahjetta tai paidanhelmaa. Ja pahoitteluni alkuperäiselle kysyjälle, että ei tässä mitään uutta vastausta tullut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1927
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1589
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1539
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1435
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1380
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1337
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      649
      1246
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1167
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe