Paksukainen on innoissaan

tämä-muistetaan

Hallitus esitteli kohuttuja verolinjauksiaan viime syyskuussa. Silloin Soini myhäili, että herrojen huvikuunarit ja juppikootterit laitetaan verolle. Moottoripyöräveron suuruus olisi 150 euroa vuodessa, veneveron 100-300 euroa.
JUHA RISTAMÄKI
[email protected]

26

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otetaankelläon

      Se maksaa veroja,kellä on rahaa,siihen vain pitäisi lisätä tuloraja keltä näitä lisäveroja peritään,koska joku himoharrastaja voi laittaa viimeiset rahansa,että pääsee harrastuksensa pariin. Kyllä näitä juppiveneitä kun katselee merenranta satamissa,niin verotuksen varaa on,koska tuskin kaikilla käydään edes vesillä,vaan aluksen pitää vaan olla isompi,kuin viereisellä paikalla. Soini on oikeassa,verolle vain.

    • Paitsi_että

      Pääpersu on jo onnistunut veropuheillaan vähentämään valtion verotuloja merkittävästi, mutta ei huolta, sinähän sen maksat vaikka et välttämättä omista minkäänlaista venettä.

    • soini_rankaisee

      Tekniikan Maailman saamien tietojen mukaan verosta on kuitenkin kehkeytynyt melkoinen valtataistelu perussuomalaisten sisällä. Vastakkain ovat persujen eduskuntaryhmä ja ulkoministeri Timo Soini. Tähän viittaa se, että Timo Soini antoi tänään haastattelun Verkkouutisille: ”Hallitusohjelman mukaan pitää mennä.”

      • entinen-ps-äänestäjä

        Hallitus päätti perua moottoripyörä- ja veneveron

        Keskiviikko 15.2.2017 klo 11.19 (päivitetty klo 11.37)

        Hallitus perui jälleen suunnitelmiaan, kun se keskiviikkona päätti luopua kaavailemistaan moottoripyörä- ja veneveroista.
        "Soinia nyt harmittaa!"


    • takinkääntäjät

      Pystyvätkö tähän vain perussuomalaiset? Puolue iloitsee sekä moottoripyöräveron tulosta että sen torjumisesta
      Vain runsaat puoli vuotta sitten Timo Soini ilkkui, miten hänen puolueensa onnistui laittamaan herrojen pelit ja vempeleet verolle – nyt sama puolue kehuu peruneensa moottoripyöräveron.
      HS 15.2.2017

    • valehtelija-soini

      Perussuomalaiset laittoivat tänään keskiviikkona tiedotteen, jonka otsikossa puolue peräti ”riemuitsee”, että juuri heidän aloitteestaan hallitus torjui itse päättämänsä moottoripyöräveron. Samalla hallitus luopui myös veneverosta. Eli kumpikaan vero ei etene eduskuntaan eikä siten myöskään käytäntöön.

      Tiedote on lähetetty perussuomalaisten eduskuntaryhmän eli puolueen kaikkien kansanedustajien nimissä. Sen on allekirjoittanut ryhmänjohtaja Sampo Terho.

      Ei tarvitse mennä kuin kuusi ja puoli kuukautta taaksepäin, kun perussuomalaisten ilonaiheet olivat täysin toiset. Tai itse asiassa täysin samat, mutta totaalisen vastakkaisesta näkökulmasta!

      Palataan ajassa syyskuun ensimmäiseen päivään ja hallituksen tiedotustilaisuuteen. Kun puheenjohtaja Timo Soini sai tiedotusvälineiden edessä puheenvuoron, hän totta kai käytti sen omien voitonmerkkiensä esittelyyn. Näin hallituksen budjettiriihissä on tapana.

      Hän muun muassa puhui pitkään ja lämpimästi puoleen ajamasta ”Lex Lindströmistä”.

      Samoin hän puhui moottoripyörä- ja veneverosta. Mutta ei suinkaan kriittiseen tai harmistuneeseen sävyyn kuten puhutaan ikävistä asioista, joita joudutaan yhteisen edun nimissä nielemään.

      Ei. Soini piti suoranaisen karnevaalin, jossa hän juhli sitä, miten perussuomalaiset ovat onnistuneet laittamaan verolle herrojen ”huvikuunarit ja juppiskootterit”. Hän mainosti tätä saavutuksena, joka todistaa, ettei ”soinilaisuus täysin pääse pöhöttymään”. Ja kyllä, nämä ovat sanatarkkoja sitaatteja tiedotustilaisuudesta, suoraan Soinin suusta.

      ”Tähänkään ei vasemmiston aikana ole pystytty”, Soini otti kunniaa omalle puolueelleen sekä hallitukselle, jossa istuu.

      Soinin puheenparsi tiedotustilaisuudessa oli sen verran itsetyytyväistä, että se kiinnitti huomiota jo tuoreeltaan.

      Perussuomalaiset ovat toistuvasti esittäneet julkisuudessa kysymyksen, miksi tiedotusvälineet eivät kerro heidän onnistumisistaan ja saavutuksistaan.

      Tällä logiikalla onnistumisia toki riittää: perussuomalaiset onnistuvat riemuitsemaan sekä siitä, että maahan saadaan herroille moottoripyörävero, että siitä, että sama vero onnistutaan torppaamaan.

      Takki ei ehkä ole vuoria myöten kääntynyt, mutta älyllisesti epärehellisenä ja epäloogisena puolueen linjaa ja etenkin viestintää voi pitää.

      Mutta entä otsikon kysymys? Pystyvätkö tähän vain perussuomalaiset?

      HS 15.2.2017

    • paksu-timppa

      Venevero oli perussuomalaisten ajama hanke, jota erityisesti puheenjohtaja Timo Soini on hehkuttanut "juppikootterien" verottamisena.

    • timo-on-kaunainen

      Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on ilakoinut, että ”herrojen huvikuunarit ja juppiskootterit” pannaan verolle.

      – Mistä tällainen Soinin ja muiden PS:än kansanedustajien henkilökohtainen kauna oikein kumpuaa? Onko heiltä riistetty mahdollisuus ajaa mopolla pienenä? Onko joku “herra huvikuunarillaan” kiekauttanut Soinin soutuveneen ympäri ja kastellut hänen varpaansa? Brandt-Tallqvist kirjoittaa yhtiön blogissa.

      – On selvää, että tällainen alan murha ei ole muuta kun kateutta ja populistista politiikkaa, ja todella lyhytkatseista sellaista.

      uusi suomi 15.2.2017

    • lapsuuden-traumat

      Maineikkaan veneyhtiön johtaja kypsyi Timo Soiniin: ”Mistä kauna oikein kumpuaa? Onko teiltä riistetty mahdollisuus ajaa mopolla pienenä?”

      us 15.2.2017

    • bernerinunelma

      Soini vielä häviää KEPUN Bernerin huippuverottajan toilailuille,joissa puhutaan valtavista tulonsiirroista duunarilta rikkaille autoverojutuissa. Nämänhän Berner onneksi on joutunut perumaan,tai ainakin siirtämään myöhempään ajankohtaan. Rikkaan suvun uusien autojen myyntihuijaus verojen poistolla ja duunarin vanhan auton lisäverotuksella ei onnistunut.

    • takinkääntäjä.soini

      Niinpä taas Soinin takki heilui! Pitää ministerin paikasta tiukasti kiinni!

    • takinkääntäjä.soini

      HYvä, että jollain oli jonkin verran järkeä. Hyvä, että koko hallitus ei antautunut Soinin perässähiihtäjiksi. Huonoa se, että maamme hallituksen kyky tehdä oikeita ja tehokkaita toimia talouden tilan korjaamiseksi on näin surkeaa luokkaa. On antauduttu populistien vietäväksi eikä ole uskallettu tehdä todellisia muutoksia. Jos Soini haluaisi esittää uskottavaa poliitikkoa, hän voisi vene- ym. harrasteverojen sijaan esittää ay-maksujen verovapaudesta luopumista. Noin esimerkiksi.

    • takiaispuolue_persu

      Paljonkohan maksoi tämä Perussuomalaisten verosekoilu. Millä Soinit ja Terhot korvaa tämän veronsa. No, tutulla kaavalla: veroja lisää eläkeläisille, yksinhuoltajille, työttömille, opiskelijoille..... Näin se vaan on, apupuolueen touhuja.

    • ei-tätäkään

      Timo ! Tätäkään et pystynyt pitämään , takinkääntö sujuu.

    • kateellinenSoini

      |
      Venevero

      Maineikkaan veneyhtiön Otto Brandtin johtaja, kolmikymppinen Stefanie Brandt-Tallqvist kertoo olevansa erittäin huolissaan suunnitteilla olevasta ”huviajoneuvoverosta” ja sen vaikutuksista niin vene- kuin moottoripyöräalaankin.

      Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on ilakoinut, että ”herrojen huvikuunarit ja juppiskootterit” pannaan verolle.

      – Mistä tällainen Soinin ja muiden PS:än kansanedustajien henkilökohtainen kauna oikein kumpuaa? Onko heiltä riistetty mahdollisuus ajaa mopolla pienenä? Onko joku “herra huvikuunarillaan” kiekauttanut Soinin soutuveneen ympäri ja kastellut hänen varpaansa? Brandt-Tallqvist kirjoittaa yhtiön blogissa.

      – On selvää, että tällainen alan murha ei ole muuta kun kateutta ja populistista politiikkaa, ja todella lyhytkatseista sellaista. Meidän ala on kaikkea muuta kuin juppiskoottereita ja huvikuunareita! hän jatkaa.

      Brandt-Tallqvistin mielestä suurin osa veneiden omistajista on tavallisia kesämökin omistajia ja motoristitkin ovat valtaosin perusduunareita ja pienyrittäjiä.

      – Nyt kaavailtu vero on kaikkea muuta kuin oikeudenmukainen. Jotta moottoripyöriä verotettaisiin oikeudenmukaisesti, ne pitää samaistaa autoihin ja verottaa autojen mukaisesti esim. päästöjen mukaan. Moottoripyörän pitäisi myös pystyä poistaa liikennekäytöstä kuten auton. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että kaavailtu vero ei ole autovero, vaan täysin uusi vero, joka perustuu omistukseen! Tämä on siis rankaisuvero siitä, että omistaa ja harrastaa jotain tiettyä, Brandt-Tallqvist ihmettelee.

      – Kaavailtu veron alkuperäinen ajatus oli ilmeisesti verottaa luksusveneitä ja huviajoneuvoja kuten vesiskoottereita. Nämä ovat kuitenkin murto-osa koko kannasta. Niin moottoripyörä- kuin venekanta on hyvin vanha: venekannan keski-ikä on yli 30 vuotta ja moottoripyörien 18 vuotta. Molempien ajoneuvoluokkien keskimääräinen arvo jää alle 8 000 euron. Sekä vene- että moottoripyöräharrastus on kallista hankintahintaan nähden. Yli kolmasosa laitteen arvosta menee vuosittain harrastuksen ylläpitämiseksi (2 000—3 000 euroa). Moottoripyöräilijät ja veneilijät ovat keskimäärin pieni- tai keskituloisia, jolloin vero vaikuttaisi heihin suhteettoman paljon, Brandt-Tallqvist sanoo medialle lähettämässään kannanotossa.

      Hänen mukaansa suurin osa motoristeista voi veron seurauksena luopua kokonaan ajoneuvostaan – lukuun ottamatta Soinin kritisoimia ”herroja”.

      Lue myös: Uusi venevero halutaan palauttaa ”meren pohjaan”: ”Timo Soinin argumentti pohjautuu kateuteen”

      Uusi Suomi kirjoittaa

    • ps-on-turhin-puolue

      Pääministeri Juha Sipilä tviittasi tänään, että veneverosta luovutaan heikon hyötysuhteen vuoksi. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini oli aiemmin ilakoinut veron olevan perussuomalaisten suuri saavutus. (JOEL MAISALMI)

    • ps-on-turhin-puolue

      Niinpä perussuomalaisten puheenjohtajalla Timo Soinilla oli vaikeuksia peitellä tyytyväisyyttään, kun hän pääsi esittelemään puolueensa aikaansaannoksia hallituksen budjetti-infossa valtioneuvoston linnassa 1. syyskuuta 2016.

      "Sitten yksi uusi asia, jottei soinilaisuus täysin pääse pöhöttymään, niin voi sanoa, että tästä veneverosta, että herrojen huvikuunarit ja juppikootterit ovat tästä lähtien sitten verolla. Tähänkään ei vasemmisto ole pystynyt," Soini lausui.

    • kateellinenSoini

      Oishan ne varakkaat ajellu veneillä ja prätkillä niinku ennenkin, mutta onko vaikea käsittää että köyhällä duunarillakin voi olla vaikka molemmat vehkeet, ja niitä on paljon, rikkaiden harrastuksia, pyh! Monelle, kuten itselle, ainoa vaihtoehto olisi ollu pistää vehkeet liikennepoistoon tai myyntiin, tosin jos verot ois tullu, näiden vanhojen paskojen hinnat romahtais, jos edes kelpais kellekkään. Eikö oo parempi että vehkeet liikkuu ja tuottaa alveja ja polttoaineveroa, ylläpitää työllisyyttä tarvikemyynnin ja huoltojen kautta. Millä veron puolustajat ois paikannu syntyvän aukon verotuloissa, vanhuksilta vai opiskelijoilta leikkaamalla?? Ymmärrys hoi! Täysin oikea päätös!

    • kankkulankaivoon

      Bernerin "kepu" sekoilu maksoi veronmaksajille pelkästään konsulttien osalta 250.000 euroa ja tarkoitus oli vanhojen autojen omistajilla maksattaa uusien satojatuhansia maksavien herrojen kärryjen verojen poistot.

    • veronkiertoakin

      TV toimittaja jututti eilen venetehtaan johtajaa juppiveneen kannella. Hintaa sanoi olevan 300.000 euroa ja toimittajan kysyttyä,että meneekö näitä kaupaksi,niin tuntui menevän useita vuodessa. Eipä taitaisi paljon kolahtaa,jos omistaja maksimissaan 300 euroa vuodessa verona laittaisi yhteiseen kassaan.

    • savotan-sanna

      Timppa on HOT! Kostun aina kun näen Timpan kuvan. Mikä ihana keskivartalo!

    • eripersu

      Timppa on ollut venekolarissa, on nyt sairaslomalla, elekkee kehata ilikkua maisterisjätkälle.

    • hoitopelaa

      On se hyvä,kun Timpalla on vaimo lääkäri,niin pääsee heti hoitoon,vai pitäneekö jonottaa.

    • yksikertariitti

      En ikinä äänestä persuja, yksi kerta riitti. Enkä myöskään kepuja. Valehtelijoita kumpikin puolue.

    • valehteluun-kyllästynyt

      Enkä minä. Valehtelija nro 1 on Soini.

    • entinenjatkamaan

      Tietysti Soinia pitää äänestää,koska siinä on ainoa mies,jota lyö edes jonkunverran jarruja rikkaiden puolueiden mässäilylle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      583
      4252
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      144
      3126
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      166
      2407
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2260
    6. 235
      1748
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1437
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1320
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe