Vatajankosken sähkö, sähkönsiirron laillisuus

laillistakosvaiei

Toimiiko vatajankosken sähkö laillisesti ottaessaan aina yksittäisessä sähkölaskussa pelkästään sähkönsiirrosta ahneesti n. 70-80 % sähkölaskun kokonaismäärästä.

Vaikka kuinka vedät kulutuksen minimiin silti se ei hyödytä käytännössä mitään kun maksat ryöstöhintaa sähkönsiirrosta.

Selvittäkää joku tämä kuluttaja-asiamiehellä ,onko laillista touhua vai ei ????????????

42

2488

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MiksetItteSelvitä

      Selvitä itte.

    • hyysalo

      Selvitetäänpäs

    • siirtäkää.edes.myynti

      Pitää tehdä selvityspyyntö KTM:öön siitä, onko siirron hinta kohtuullinen vai onko siihen "lisätty" esimerkiksi aiheettomia osinkoja omistajille. Pitää tarkastella omistajakunnan rakennetta ja siihen sijoitettuja pääomia suhteessa ulos jaettuun pääoman korkoon.

      Tulevaisuutta silmälläpitäen on erikoisesti varottava rakentamasta kuntien omistamia osakeyhtiöitä esimerkiksi SOTE-alueille, koska silloin kuntalaisten omistaman oy:n hallinta jää täysin virkamiesten ja johtavien poliitikkojen käsiin. Vatajankoski on tästä erittäin varottava esimerkki!

    • enempi.ei.ole.paree

      KÄÄK ! on kieltämättä julmetun kallista kankaanpääläisille.


      Sähkölämmitteisen omakotitalon sähkön siirtokustannus Vatajankosken alueella on n. 2.500 €/v. ja esim. Carunan alueella n. 1.300 €/v. Erotuksella 100 €/kk voisi siis ”kustantaa” koko talon sähköenergian kulutuksen.?.

      Mielipide: Oi kallis Kankaanpää

      http://www.kankaanpaanseutu.fi/puheenvuoro/mielipide-oi-kallis-kankaanpaa-6334243/

    • herraviha

      Se on niin saatanan helppoa kiristää jatkuvasti hinnoittelua, kun on kysymys ihan perusasiasta, jota jokainen meistä tarvitsee, kuten sähkö ja vesi. Karviassa asun ja vaikka kuinka yritän säästää kaikessa kulutuksessa, laskut senkun suurenevat vain, kyllä tämä semmoinen saatanan idioottiyhteiskunta on, meidät köyhät halutaan pelata pois kaikin tavoin.

      • piuhatpianpoikki

        Meidän sähköenergian kulutuslasku on 140 euroa ja lisäksi sähkönsiirto 170 euroa. Eli on tämä nyt enemmän kuin se täällä mainnittu 70 -80 % sähkölaskusta yli 120 -130 % pitkälti eli yli 300 euron hujaus tämäkin lasku ja lämmitetään suurimmaksi osaksi puilla. Ihmettelen vain miten meitä Karvialaisia kuritetaan tässäkin. Ja mitä hemmetin virkaa niillä tuulimyllyillä meille on kun maksamme aina vain enemmän kaikesta.

        Onkohan tuo siirtomaksu sitä kovempi mitä etäämpänä Vatajankoskesta asuu vai millä perusteella näitä siirtomaksuja meille heitellään?


      • jari-pekka--65
        piuhatpianpoikki kirjoitti:

        Meidän sähköenergian kulutuslasku on 140 euroa ja lisäksi sähkönsiirto 170 euroa. Eli on tämä nyt enemmän kuin se täällä mainnittu 70 -80 % sähkölaskusta yli 120 -130 % pitkälti eli yli 300 euron hujaus tämäkin lasku ja lämmitetään suurimmaksi osaksi puilla. Ihmettelen vain miten meitä Karvialaisia kuritetaan tässäkin. Ja mitä hemmetin virkaa niillä tuulimyllyillä meille on kun maksamme aina vain enemmän kaikesta.

        Onkohan tuo siirtomaksu sitä kovempi mitä etäämpänä Vatajankoskesta asuu vai millä perusteella näitä siirtomaksuja meille heitellään?

        Tuulivoiman piti olla ns säätövoimaa. Energiaa, joka otetaan hetkessä käyttöön silloin kun tuulee ja sähköä tuotetaan mahdollisimman paljon näillä myllyillä.
        Todellisuudessa ydinvoimalaa ei pysäytetä silloin kun tuulee, vaan sen alasajo kestää kauan. Joten tuulivoima on täysin turhaa niin kauan, kuin ydinvoimaa käytetään.


    • sähköheikki

      Vatajankosken SIIRTO Hinnat Aivaan KISKURIHINNAT OVAAT ?? ?

    • kalliston

      Ompa tuo sähköki melkein puolet kalliimpaa,kuin muilla,vaihtakaa niin säästätte.Ehkä vatajakin sitte ymmärtää hinnoitella tuotteensa hivenen asiakasystävällisemmin!

    • eiootottakaan

      Hurjalta kusetuksesta vaikuttaa vatajankosken sähkön toiminta älyttömissä ja suomen kalleimmissa sähkönsiirtomaksuissa. Eikös tuohon puututa jo valtiolliseltakin taholta ?

    • dippadaadappadii

      Ootte te kankoonpeeläiset tyhmää sakkia. Ei ihme, että persut siellä jyllää. Ei tuollaiset muuta ansaitsekaan.

    • hurrrraaaa

      Vatajankosken sähkö on viisain ja fiksuin yritys kankaanpäässä.....koska voi kusettaa laillisesti ??????? kuluttajia ja ottaa likimain suomen korkeinta siirtomaksua kaikilta asiakkailta.

    • jeejeejooojeee

      Auttaa tosi paljon valittaa suomi24 foorumilla...

    • eitunnumisään

      köyhät kyykkyyn!!!!

    • Eristin

      Hauskaa lukea, vatajan sähköverkko on nyt vaan niin laaja,ja vanha joten sitä pitää uusia, jostain se raha pitää ottaa... terv vatajanasentaja

    • Kipinäinen

      Kun sähköt on poikki myrskyn tai lumikuorman takia, itketään ja valitetaan miksei niitä kaiveta maahan. Nyt kun niitä kaivetaan, taas itketään ja valitetaan korkeita siirtomaksuja. Jostainhan se raha on tultava kun ei sitä taivaastakaan sada.

    • just.joo

      Niin....niitä kaapeleita kaivetaan maahan vissiinkin vuosikymmeniä kankaanpään alueella....mitään aikataulutusta ei ole annettu asiakkaille kuinka kauan tämä jättilaskutus sähkölaskuissa kestää asiakkaille täällä.

      Miettikääs tätä:

      Sähkölämmitteisen omakotitalon sähkön siirtokustannus Vatajankosken alueella on n. 2.500 €/v. ja esim. Carunan alueella n. 1.300 €/v. Erotuksella 100 €/kk voisi siis ”kustantaa” koko talon sähköenergian kulutuksen.?.

    • elävältäperitty

      Jumalauta alkaa oikeesti kohta vi......!Sähkölasku 30€,sille koskelta siirto 90€ REILUA?
      Sitten nää pellet vaa leikkii jollain älysähköllä,ja rahastaa meillä leikkinsä!
      Onhan se toki toisten rahoilla hieno pelailla.

      • Tarkennus

        Senverta korjausta,että sähkölaskusi taitaa olla yhdeltä kuukaudelta ja siirtolasku kahdelta kuukaudelta.Mutta siitä huolimata sikamaisen kallis yhtiö on vatajankoski.


    • elävältäperittykö

      Kyllä ne on molemmat kahdeltakuulta!

      • Tarkennus

        Joo niin kävi,että laskin asiaa hätäsesti.Helevetti itte sähkön osuus on tosiaan vain neljännes kokonaissummasta.


    • gkjgfhfufdku

      tulis pakkanen ja tappais köyhät

    • fraeiyf

      vatajankosken ,sähkön ei värähtele .mut hinta huipussaan .

    • voivoivoivoivoi

      Ei summan suuruus,vaan suhde!

    • EiAutaItkuMarkkinoilla

      Mitä vähemmän käytät sähköenergiaa, niin sitä vähemmän maksat myös siirtomaksua ja veroa. Perusmaksut pysyvät samoina, käytti sähköä paljon tai ei lainkaan.

      Tavis kuluttajan kannattaa kilpailuttaa sähköenergian toimittajat, ja ennen kaikkea minimoida sähkön kulutuksensa. Laske huonelämpötila välille 19-20 astetta, vaihda led-valoihin, auton lämmittäminen pikku pakkasilla on usein turhaa, vältä lämpimän veden lotraamista yms. 10-25% pystyy vähentämään sähköenergian kulutustaan melkeinpä talous kuin talous. Loppusumma ei tosin pienene samassa suhteessa. Ne perusmaksut kun pysyvät edelleen samoina.

      Ja kyllä rahaa sataa taivaalta. Nimittäin koskivoimaa käyttävät energiayhtiöt ovat sitä tuottoisampia, mitä enemmän vettä tai lunta sataa.

    • Eivaikeaa

      1.7.2017-31.8.2017 sähkönkulutus 1371 kw, tuosta sähköenergian osuus laskussa 0 alvilla 76,24€.
      Sähkönsiirron osuus 0alvilla 98,19€ , tuo summa sisältää siis perusmaksun 22,40€
      Sähkönsiirron kulutusmaksun 42,90€ ja sähköveron 30,89€.

      Opetelkaa lukemaan laskua, se helpottaa kummasti.

      • Tarkkamarkka

        Tuo sähkövero taitaa olla eduskunnan/hallituksen määrittämä eli on kaikilla sähkönmyyjillä sama hinta n. 2,79c/kwh, tuo hinta sisältää alv veron.


    • voihan.n

      Ensin kaupataan aina-sähköä, jos sitä ei ota niin sähköä korotetaan lokakuun alussa 6%.
      Se tietää myös sähkön siirron nousemista.
      Sähkölämmitteisessä talossa se on enemmän kuin se Vatajankosken laskema 66 e/v.

      Nyt ovat eläkeläiset ja työttömät toimeentuloluukulla, jos asuvat sähkölämmitteisessä ok-talossa.

    • sähköyhtiöfuusiot

      Sähkönkuluttajat ovat ryöstö Vatajankosken sähkönsiirtomaksun pakkopanttivankeja, valitettavasti ei ole vielä kunnollista korvaavaa enrgialähdettä esim. aurinko tai tuulivoimasta. Kunnallisten näiden lähiseutujen sähkölaitosten luottamusmieselinten pitää lähteä ennakkoluulottomasti fuusioimaan nämä surkastuneet rahastusyhtiöt niin isoksi uudeksi yhtiöksi, että nämä siirtomaksut eivät olisi näin järkyttävän suuret sähkön kokonaishinnasta. Yhteinen poliittinen ennakkoluuloton päätös uuden yhtiön muodostamisesta ja YT; t ja saaneeraus päälle, niin saadaan kustannustehokas asiakkaidensa eduksi toimiva riittävän iso sähköyhtiö. Valitettavasti ainakaan aiemmat yhteistyökuviot mm. kuntaliitokset näyttävät toteutuvan vain konkurssien ja pakon kautta. Myös näiden pikku sähköyhtiöiden pikkupomot, henkilöstö pitävät nykyisestä tilanteesta kynsin hampain kiinni. Ottakkaa kunnanvaltuustot asia esityslistoille ja lähtekää panemaan asia kuntoon. Tilanteesta joutuvat osansa maksamaan myös veronmaksajat.

    • järkiryhmä

      no vastahan ko. yritykseen on palkattu pussajärkiryhmä... kyllähän se siitä lähtee hinnat laskeen...

    • se.on.sähkö

      Vatajankosken uusi hyvän mielen muistutus tullut kai kaikille jo sähköpostiin:

      Hei

      Pohjoismaisten sähkön pörssihintojen jyrkästä noususta johtuen uusi Ainasähkön hinta 1.10.-31.12.2018 on 8,18 snt/kWh. Perusmaksu 3,79 €/kk.

      Ystävällisin terveisin

      Vatajankosken Sähkö

    • älyvaatesuojatyöpaikka

      Mulle tulee loisteelta 4,16snt/kwh.Perusmaksu 0€/kk.
      Vaihtamalla paranee,tai ainaki halpenee.

    • Helpotohjeet

      Ei ole vaikeeta vaihtaa

      1 http://www.sahkonhinta.fi/

      2 Aloita hintavertailu

      3 Syötä postinumero

      4 Valitse siirtoyhtiö = Vatajankoski meidän tapauksessa

      5 Syötä siirtotariffi = Josset ymmärrä koko kysymystä = Yleissähkö

      6 Syötä mittaustapa = Josset ymmärrä koko kysymystä = 1-aikamittaus

      7 Syötä vuosikulutus, näkyy muistaakseni vuosikulutusarviona Vatajankosken laskuissa, voit myös ynnäillä kuluttamasi kWh määrät vuoden sähkölaskuista.

      8 Valitse sopimustyyppi, jos osaat ennustaa valitse kaksi vuotta, oikeassa suhdanteessa luonnollisesti. Itse suosin määräaikaisia liittymiä niin ei tarvitse tapella sähköyhtiön kanssa, alle vuoden määräaikaisuuksissa MUISTAAKSENI sähköyhtiö sai periä jotain maksua kytkennöistä.

      9 Katso tuloslistasta halvin, suodattamalla sellaiset sähköyhtiöt pois joilla on jotain 1-3kk kampanjaetuja, se kun on vain kikkailua päästä listassa ylemmäksi.

      10 Tee uusi sopimus, he hoitavat Vatajankosken kanssa kaiken, pistä sopimuksen päivämäärä talteen ja kilpailuta sopimus uudestaan vuoden päästä.

      PS. Itselle se oli aluksi olevinaan hankalaa, kun kerran tein, on sähköyhtiötä vaihdettu säännöllisesti ilman mitään stressiä eikä Vatajankoskelta ole tullut yhtään niin hyvää tarjousta että sitä tarttis edes harkita. Toistaiseksi paras yritys on ollut heidän spot tuote, tosin sekin tehtiin pienelle sähkönkuluttajalle vaivihkaa kalliiksi kuukausimaksuilla.

      PPS. Jos olis sopiva tontti, virittelisin jo aurinkopaneelijärjestelmää, sen verran pientä ettei sähköä tarvi hirveästi myydä(lue antaa puoli-ilmaseks). Jättäisin option isommalle järjestelmälle mikäli Vatajankosken siirron hulluus kovastikkin alkaa pahenemaan.

    • virtoovanttuisa

      ESIMERK. LUMME ENERGIA MIKKELISTÄ ON EDULLINEN ! KK.maksu 1.49 e KK ja ENERGIA MAKSU 4,69 snt/KWH . //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    • Nuukaerkki

      Sähkönhinta nousee suhteellisesti saman verran joka yhtiössä, eroja syntyy uusissa sähkösopimuksissa sisäänheittohinnalla, sitä mukaa kun sopimukset uusitaan sähkön hinta tulee nousemaan, joilla on nyt vanha sopimus, sähkö on halpaa, mutta kun sen joutuu uusimaan maksat vuorostaan taas enemmän kuin muut ja keskihinta pysyy samana tai nousee, sähkönhintoja tulisi tarkastella pitkällä tähtäimellä esim. 3 vuoden aikana mitä on todellisuudessa sähköstä maksettu, eikä mitä nyt tällähetkellä maksetaan.

    • maotse

      Nuukaerkki... ex kannata vaihtaa siinä kohtaa taas sähköyhtiötä halvempaan, vai mitä miltä.

      • Nuukaerkki

        Tietysti toisinkin päin kannattaa tehdä, eli vaihtaa halvempaan, jos sellainen mahdollisuus on olemassa, mutta keskihinta sen kertoo mitä todellisuudessa olet sähköstäsi maksanut vuosien varrella,


    • toimiituonytainakinhyvin

      Sähkönsiirto on maalla kalliimpaa, pitkät linjat hoidettavana. Kaupungeissa lyhyet linjat ja kaikki on jo maan alla. Se menee muuten tuo laskupolitiikka VSO:lla varmaan siten, että mitä useampi kilpailuttaa ja vaihtaa yhtiötä, niin sitä enemmän siirtomaksut nousevat. Ja niissä hintavertailuissa pitää olla tarkka että vertaa samoja hintoja, eli joko verotonta tai verollista hintaa. Arvonlisäveron ja sähköveron VSO tilittää joka tapauksessa suoraan valtiolle.

      • Sähköpelle

        Juuri näin, lisäksi sähköyhtiöiden energiatulot vähenevät kesän aikana, kun laitellaan kaikenlaisia sähköpaneeleita ja tuulivoimaloita. Talvella taas tarvitaan entiseen malliin sähköä ja vähän enemmänkin, sähkön käytössä on epäsuhtaa. Maksamme halvan kesäenergian hinnan lisän sitten talvienergian käytön aikana. Asiakaskato varmasti näkyy sähköyhtiön hinnoittelussa ja lopuksi on vaihtoehtona fuusioituminen johonkin isompaan sähköyhtiöön ja kun tarpeksi kauan tätä tehdään kilpailuttamalla itsemme kipeeksi, meillä on vain muutama iso sähköyhtiö suomessa, Kilpailu vie yhtiön voimavarat, näin on käynyt monella alalla, vain suuri yhtiö isossa mittakaavassa pärjää ja joka voi hinnoitella tuotteensa melko vapaasti asiakkasta välittämättä. Sähköyhtiöiden onneksi siirtohintaa ei pysty kilpailuttamaan.


    • äläpidätyhmänä

      Minä maksan 4,16snt/kwh ja kk maksu 0€/kk, paljonko sinä maksat vatajalle?

    • puoli-vaari

      Kannattiko kilpailuttaa?Viimeiset 20 vuotta on kansa vaihtanut sähöyhtiöitä,samalla syöneet vanhat edut pois ja saaneet siirtomaksut tilalle.Kannataisi lukea myös nämä pienellä olevat räntit,mitä sähköyhtiöt tarjoilee,nyt on tultu sitten siihen pisteeseen että nekin jotka ovat säilöneet vanhoja sopimuksia joutuvat taipumaan näiden sähköyhtiöiden vaihtajien tahtoon.Vanhoissa:Sähkösopimuksessa kyllä lukee ne kaikki ehdot joita kuluttaja ja sähköyhtiöt noudattavat,mutta kun nämä halvansähkönperässä juoksijat ovat menneet sotkemaan koko pakan."Ihminen on niin viisas!"

      • Kilpailuttaja

        No jo on käsittämätöntä kirjoitusta! Kaikki ihmiset eivät näytä ymmärtävän kahtakaan erilaista asiaa. Eivät oikeastaan yhtäkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4853
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4613
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      621
      4220
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3197
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2721
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2223
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      223
      2196
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1807
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe