Miten kirkkaammat valot vm -98 autoon?

Kdjbejejiek

Minulla on audi a4 b5 vm 98. Sekä kauko että lähivalot on aivan surkeat, varmaan ihan perus halogeenit. Miten saisi edullisesti kirkkaammat valot? Edullisia xenon muunnossarjojahan on mutta en usko että osaisin itse niitä vaihtaa ja eikös se ole jotenkin laitonta? Voiko ledit laittaa ihan suoraan nykyisiin kantoihin vai pitääkö niillekkin tehdä jotain patentteja?

5

525

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 1234.5678

   Tietääkseni audi a4 b5 facelift- mallin (1999-2001) ajovaloumpioissa on projektorivalot, pitkille?/sumuvaloille? ja kirkkaat umpionlasit. Näihin kun laittaisi projektorivaloille xenonit, niin varmasti näkisi paremmin. Omasta mielestäni kirkaslasisten umpioiden antama valokuvio tarkempi ja näkee paremmin verrattuna rihlatulla lasilla oleviin umpioihin.
   Facelift- mallin umpiot tilalle ?
   Itse vaihtaisin ennemmin xenon-muutossarjan kuin led-muutossarjan. Tai lisäajovalot.
   Edulliset kiinan xenonit toimii kyllä, halvempia kun materiaalien laadusta tingitty, suuremmat valmistustoleranssit, ballasteissa huonompi häiriönsuojaus, vähemmän komponentteja.. ei varmaan yhtä pitkäikäisiä verrattuna laadukkaampiin ja kalliimpiin.. Omassa autossa ollut nyt vuoden xenon-muutossarja, ennen katsastusta halogeenit tilalle... H-kantaiset xenonit ei kuulemma E-hyväksyttyjä esim. H4 ja itsellä autossa juuri sellaiset. Liikaa hajavaloa, ja rihlatut umpiot.

   ''Xenon- eli kaasupurkausvalot on mahdollista asentaa laillisesti useisiin automerkkeihin. Edellytyksenä on, että automalliin löytyy E-hyväksytyt xenon-valoille tarkotetut umpiot, jotka on vaihdettu alkuperäisten tilalle. Tällaisista umpioista löytyy merkintä DC (lähi), DR (kauko) tai DCR (lähi- ja kaukovalaisin).''

   Lisäksi ajovaloille on oltava pesulaite ja käsikäyttöinen tai vuosimallista 10/2000 lähtien automaattinen valojen korkeudensäätö..

   • hinttixenonit

    Just tollaset kiinaxenonpellet häikäisee vastaantulijan silmiin, mutta eihän se idioottipetteriä kiinnosta. Kunhan on hinttiaudissa vaan kunnon jouluvalokokoelma keulalla.


   • 1234.5678

    Hei, esitin keskustelun aloittajalle eri vaihtoehtoja valotehon parantamiseksi. Pidetäänhän keskustelut asiallisina, provo ?


  • lampshop

   Tuning umpioita on myynnissä, valtavat markkinat! Tuunaa sinäkin rinkelisi uuteen uskoon!

  • 4365436634

   Xenonit ja ledit laittomia tuollaiseen, ellei sitten hanki niille hyväksyttyjä umpioita ja asenna autoon automaattista valojen korkeussäätöä antureineen jne. Tulee kalliimmaksi kuin mitä -98 auton arvo on.

   Umpiot varmasti noin vanhassa jo himmentyneet niin kannattaa harkita uusia umpioita tai ainakin kokeilla sellaista kirkastussarjaa umpioiden ulkopinnalle. Uudet tarvikeumpiot ei välttämättä paljoa maksa, voi saada jopa 100e/kpl.

   Polttimoiksi jotkut hyvin valaisevat plussapolttimot, itsellä hyviä kokemuksia ainakin Philipseista ja Boscheista ja ovat kestäneetkin hyvin vaikka ovat niitä +100% valotehon antavia. Ja valaisevat vakiopolttimoa paremmin.

   Jos pitkiin haluaa kunnolla tehoa, ainoa vaihtoehto on lisäpitkien asentaminen. Niihin voi sitten laittaa vaikka pari kappalaetta 70w led valonheitinta niin näkee kuin päivällä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu lupailee kertovansa faktaa!

   Hannu oli ilmeisesti tyytymätön eksänsä Martinan antamaan haastatteluun Me Naisissa ja avautui puoliltaöin stoorissaan. Kuvassa Rambo pentu ja tekstiä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   424
   7216
  2. Sanna Ukkola: " Päivi Räsänen tuomiolla, Isis-naiset vapaina. Mitä ihmettä?"

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1c17b3d7-cced-47fe-8c55-858ccb9e24dc Suomi on järjetön maa.
   Maailman menoa
   723
   6349
  3. Rita ja Aki Manninen päästävät "köyhät" ökykotiinsa: Hulppeat terassit, saunaosasto, uima-allas...

   Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen päästävät kamerat kotiinsa Rikkaat ja rahattomat tv-sarjassa. Ja kyllä heillä onkin totta tosiaan hulppeat tilat..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   4229
  4. PIKKARAMBO LUE TÄMÄ!

   Nyt kun Martina on tehnyt ikävän tempun, ja eronne jälkeen antanut haastattelun Menaiset lehteen, jossa on kertonut yksityisiä asioita suhteestanne, t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1507
  5. Voi ei! Antti Tuisku jakoi tukkakuvan - Sai huolestuneen viestin ulkomuodostaan: "Elä nyt laihu..."

   Tuisku on ehkä Suomen kovakuntoisin poppari. Mitä mieltä olet fanin palautteesta, onko aihetta huoleen? Tukka ainakin on mintissä... https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   1054
  6. Voi kun Hannu niin ikävöi Martina omassa instas.

   Hannu on ihana ja rehellinen ja kertoo ikävästä, et itkeä pitää ja surra kun on äkkiä matto vedetty alta pois..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   69
   954
  7. Anna mulle vielä mahdollisuus

   En osannut toimia kun rauta oli kuumaa :( Jos ne jutut oli ees mulle osoitettu Mä haluan sut
   Ikävä
   62
   928
  8. Tajuatko sä yhtään

   miten lämpimiä, suuria, valtavia, polttavia mun tunteet sua (miestä) kohtaan on?
   Ikävä
   53
   789
  9. YLE: Enää lyhyt aika ja sitten tulee runtua paperiliittolaisille

   https://yle.fi/uutiset/3-12290135 ” – Meidän on pakko löytää säästöjä, kun Suomessa aiheutetaan lakolla jopa pysyviä vahinkoja. Siinä joudutaan iso k
   Kuusankoski
   72
   742
  Aihe