Ulkonäkö ja työ

Oikistyttö93

Hei,

Millaisia ulkonäkövaatimuksia lakialalla on? Häiritseekö esim meikkaamattomuus työnsaantia? Pitääkö töissä olla jakkupuku?

7

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 264274

      Hmm... jokaisella työpaikalla on tietysti vapaus luoda haluamansa yrityskulttuuri, mutta noin yleensä miehillä on ainakin pikkutakki. Naisilla on vapaampaa, mutta tuskin hupparissa tai t-paidassa kannattaa töitä hakea. Meikkauksista en tiedä.

    • ntre

      Siisti, asiallinen ulkoasu. Meikkiä ei tarvita, mutta kohtuullinen meikki saa olla. Ei näkyviä tatskoja eikä lävistyksiä, korvakorut kuitenkin saa olla.

    • eimeikkipytty

      Ei tarvitse olla meikkipytty. Vaatetus on vapaa kunhan on siisti. Minihame on kieletty, vaikka olisi ns, legginsitkin alla.

    • Oikeustieteenkandi

      Rumat ne vaatteilla koreilee. Kolmiraitaverkkarit ja t-paita tuo esille henkilön oman, luonnollisen kauneuden. Vaatii tietysti hyvää itsetuntemusta ja -luottamusta.

    • Monella alalla täytyy olla uskottavan oloinen. Pukeutuminen vaikuttaa uskottavuuteen hyvin paljon, mutta vain hetken aikaa. Käytös, kieli ja eleet ovat yhtä tärkeitä keinoja uskottavuuden aikaansaamiseksi.

      Jos henkilö ei ole työssään uskottava, ei hänen palveluksiaan haluta, vaikka ne saataisiinkiin halvemmalla kuin uskottavilta työntekijöiltä.

      Toki epäuskottava henkilökin voi osoittaa olevansa työhönsä pätevä, mutta se vaatii aikaa, eikä siihen yleensä anneta mahdollisuutta.

      Yleensä kaikkeen toimistossa tehtävään työhön liittyy odotus siisteydestä. Ihminen voi tosin olla siistin ja uskottavan näköinen ilman meikkiäkin.

      Mitä asiakkaisiin tulee, yleensä heitä kohtaan osoitetaan kunnioitusta pukeutumalla tilaisuuden vaatimalla tavalla ja näyttämällä siistiltä.

      Joskus tilaisuus voi vaatia kumisaappaat ja verkkarit. Tällöin olisi suorastaan loukkaavan ajattelematonta ilmaantua paikalle silkkipuvussa.

    • låplioplaah

      Riippuu vähän missä oot töissä. Joissakin paikoissa joutuu käyttämään pukua miltei päivittäin kun taas toisissa lakiammateissa vaan todella harvoin.

    • jlskdlfjskl

      Rehellisesti sanoen suuri oikeustieteen ammattilaisista mukautuu hiljaiseen mutta tiukkaan ulkonäkökoodistoon. Sinun ei tarvitse olla huippumalli, mutta muodollinen statuspukeutuminen ja hillitty meikkaus ovat tärkeitä. Kuvittele, että olet liittymässä paikallisen kokoomuksen jaostoon ja lähde siitä. Välillä mietityttää onko kaikki statuspelleily todella tarpeellista asiakkaan luottamuksen saavuttamiseksi? Voiko siitä olla joissain konteksteissa jopa haittaa? Luontaantyöntävä pukukoodisto ja hierarkinen kulttuuri voisi kyllä muuttua. Toisaalta voit vaikuttaa asiaan paljon suuntautumisella johonkin tiettyyn oikeudenalaan, jossa pukukoodiston ja statuksen näyttämisen rooli ei ole niin tärkeää. Aina tarvitaan myös uudistajia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6620
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3948
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1515
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe