Aihe

Tromssassa yksi yö, missä toinen?

santtu.1975

Olen nyt työskentelemässä pidemmän jakson Pohjois-suomessa ja tarkoituksenani olisi muutman vapaapäivän tullessa käydä hieman Norjaa "katsastamassa" parin yön pituisen reissun ajan. Olisi tarkoitus ajaa työkohteestani (Kittilä) Tromssaan ja yöpyä siellä sitten yksi yö. Mutta mihin siitä jatko? Kohtuulisen ajomatkan päässä kohde missä yöpyä ja matkalla näkisi komeita Norjan vuonomaisemia. Tästä "kakkoskohteesta" tulisi sitten päästä taas toista reittiä pitkin kätevästi Suomen puolella ja takaisin Kittilän tienoille.
Eli ehdotuksia otetaan vastaan tuosta "kakkoskohteesta".

7

167

  Vastaukset

  • Riksgränsenin kautta eli käytännössä Narvikissa yö ja sieltä Ruotsin ja Kirunan kautta takaisin Kittilään. Tromsasta pohjoiseen/itään ei ole enää merkittäviä maisemia joten sinne ei noin lyhyen ajan puitteissa kannata ajella.

  • Tuo Narvikissa yöpyminen voisi olla aika passeli vaihtoehto reissulle. Onko tietoa missä kunnossa alueen tiet ovat yleensä tuossa keväämmällä, joko Maaliskuun loppupuolella taikka Huhtikuun alkupuolella.

  • www.vegvesen.no/Trafikkbeta/
   tuossa tilannetietoa. Etelämpänä pienempiä teitä on kiinni vielä toukokuussakin, mutta eiköhän tuo reitti onnistu ainakin isoilla teillä. Nastarengasajat suunnilleen samat kuin meillä.

  • Viimevuonna tuo Norjan reissu jäi sitten tekemättä, mutta ensiviikolla se nyt sitten (vihdoin) olisi edessä.
   Ensin Tromssaan, Kilpisjärven kautta ajaen ja siitä sitten seuraavana päivänä Altaan, jossa toinen yöpyminen ja paluu E45:sta pitkin Suomen puolelle.
   Kyseisten paikkojen hotellit on jo varattuna, eli tuohon matkasuunnitelmaan ei pitäisi muutoksia tulla.
   Mutta kysisinkin, että osuuko kyseiselle ajoreitille maksullisia tie/silta/lautta-osuuksia ja jos osuu, niin miten kyseisten maksujen hoitaminen käytännössä toteutetaan?

  • Siitä en osaa sanoa onko tuolla reitillä maksullisia paikkoja, mutta jos on niin kamera kuvaa rekkarin ja lasku tulee postissa. Maksupaikalla on kyltti josta näkyy hinta. Heinäkuun reissulta tosin ei ole vielä yhtään laskua tullut vaikka aika monen kameran ohi tuli ajettua (Tromssan eteläpuolella).

   • Eilennä oli siirtymä Tromssa - Alta, kaksi maksullista (noin 250kr. yhteensä) vuonon ylitystä lautalla tuolle osuudelle tuli. Toisaalta nuo lauttamatkat (kestot noin 20min ja 35min) antavat mukavan "hengähdystauon" ajamiseen vastaten huoltoasema pysähdystä (lautoilta löytyi mukavat kahvilatilat ja yläkannelta oli mukava käydä maisemia ihailemassa.
    Näin melkein ensikertalaiselle Norjan kävijälle tuo Tromssa - Alta väli tarjosi oikein komeita maisemia, liikenne erittäin vähäistä ja teidän kunto noin 75%:a ajasta oikein hyvää ja se loppu 25% tiestöstä oli myös ihan "ok" kun vertaa Pohjois-suomen tiestöön.

    Mutta jo muutamassa päivässä sen huomaa että nuo puheet Norjan kalleudesta eivät ole mitenkään tuulesta temmattuja (vaikka kolmen päivän lomamatkalla ei kaikkea onneksi tarvitse kokoajan laskea), etenkin ravintola-syöminen (vaikkemme kumpikaan edes alkoholia käytä) on sen + 50 - 100%:a kalliimpaa vastaavanlaisessa paikassa vastaavan annoksen suomen hintaan verrattuna.
    Samoin normaalissa ruoka-kaupassa käyminen laittoi tekemään nopeita hinta-vertailuja "suomi" hintoihin.
    Samoin autoilun kulut, pysäköinnit, polttoaineet (95E noin 1,80€/L) yms. ovat kovat.
    Ei hinnat tietysti Norjan palkkatasolla niin pahalta tunnu, mutta keskituloinen Suomalainen kyllä tuntee itsensä "köyhäksi" Norjassa matkatessa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13560
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6297
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   100
   5158
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3414
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2670