Vaelluspuku?

Ekakerta

Mikä/millainen olisi hyvä vaelluspuku kesä-syksuajan vaelluksille? Onko olemassa toimivia ja huokeita vaelluspukuja, millaisia kokemuksia/tietoa teillä on sellaisista? Hyvät vaelluskengät minulla jo on. Vastailkaapa ja opastakaa vasta-alkajaa alkuun. Kiitos.

16

12314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VAELTAJA

      PARTIOAIASTA TAI LASSELTA SAA EDULLISIA VAELLUSVAATTEITA.JOS KÄY LAPISSA KERRAN VUODESSA VAIKKA SYKSYLLÄ NIIN SIELTÄ LÖYTYY SOPIVAAN TARPEESEEN,NOIN 50 EUROLLA TARJOUKSENA LÖYTYY.

      • Vaeltelia

        Älä viitsi huutaa,jooko. Asiallisesti kirjoitettua tekstiä on mukavampi lukea.


      • tietäjäkaikentanakaa
        Vaeltelia kirjoitti:

        Älä viitsi huutaa,jooko. Asiallisesti kirjoitettua tekstiä on mukavampi lukea.

        Tuo oli kato pelkkä mainos. Noi säälittävät paska firmat ruikuttaa joka paikassa omista tuotteista joita kukaan ei osta

        mm. ulkoilukauppa tai varuste,net on laatupaikkoja.


    • Partiolainen

      Itse käytän kevyitä maasto housuja t-paitaa sekä viileällä ilmalla hupparia.Mielestäni kalliit jope 50 euron hintaiset asut ovat liian kalliita normaaliin erä käyttöön vaatteiden pitää olla hyvät muttei kovinkaan kalliit, jos vaatteet ovat kalliit niihin keskittyy liikaa eikä retkeilystä tule mitään.

      • köyhällä ei varaa halpaan

        Joo taitaa olla suomalainen homma ylistää kaikkea mahdollisimman halpaa hyvänä ja sopivana. Jos miettii tuota 50euroa niin eihän sillä saa nykyään kuin esim farkut H&M:sta! Vaeltaminen on mukavaa sopivilla kamppeilla, eikä köyhällä ole varaa kaikkein halvimpiin retkuihin.

        Tässä ehdotus suht edullisiin mutta hyviin vaellusvaatteisiin:

        - Vaellushousut, keinokuitua. Saa tarjouksesta esim TNF n. 50-80e.
        - Alusasu polypropeenia, sekä pitkät kalsarit että lyhyet. Yläosassa pelkkää puseroa voi pitää päällä lämpimällä säällä. Parempi kuin t-paita.
        - Sadeasu, esim Halti Paw, n.50-70e.
        - Hattu, hanskat, sukiksi linerit paksummat(ei tennissukkia!)


      • Partiolainen
        köyhällä ei varaa halpaan kirjoitti:

        Joo taitaa olla suomalainen homma ylistää kaikkea mahdollisimman halpaa hyvänä ja sopivana. Jos miettii tuota 50euroa niin eihän sillä saa nykyään kuin esim farkut H&M:sta! Vaeltaminen on mukavaa sopivilla kamppeilla, eikä köyhällä ole varaa kaikkein halvimpiin retkuihin.

        Tässä ehdotus suht edullisiin mutta hyviin vaellusvaatteisiin:

        - Vaellushousut, keinokuitua. Saa tarjouksesta esim TNF n. 50-80e.
        - Alusasu polypropeenia, sekä pitkät kalsarit että lyhyet. Yläosassa pelkkää puseroa voi pitää päällä lämpimällä säällä. Parempi kuin t-paita.
        - Sadeasu, esim Halti Paw, n.50-70e.
        - Hattu, hanskat, sukiksi linerit paksummat(ei tennissukkia!)

        Jos oot töissä ni ymmärrän asenteen mut jos et ni pieni ilmotus kaikki ei saa 50 euroo kuus ja jos saaki ni haluis sitä käyttää muuhunki, kuin vaellus vaatteisiin mutta en kiellä ettei kallis tavara olisi hyvää.Muttan olen opetellut kestää huonommilla tavarailla ja ajattele paljonko 50e on markoissa melkein 300.Ja muute ei kannata sanoo köyhäks ihmisii joit ei tunne.


      • kenai

        ..on todella kylmä kastuessaan ja kestää kauan kuivuessaan.


      • Paraskin tietäjä
        kenai kirjoitti:

        ..on todella kylmä kastuessaan ja kestää kauan kuivuessaan.

        Höpölöpö. Puuvilla sopii mainiosti kesällä vaellukselle, ellei sitten ole niin kuuma, että pittää ihan iliman paiatta vaeltaa. Jos hyttyset vaivaa, että on pakko kuiten paitaa pittää, niin sen voi kastella purossa ja laittaa märkänä päälleen. Jo vain hetken taas tarkenee.


    • Sakke

      Hommasin aikoinani tukevasta puuvillasta valmistetun takin ja housut, olisikohan ollut haltit tai sastat... en muista, mutta hyvin toimivat.

      Puuvilla hengittää paremmin kuin kalvovaate, ja jos sade sattuu yllättää, niin sadevaatteet tai sadeviitta pelastaa tilanteen. Itse pidän reisitaskuhousuista, mutta ei siinä vaeltamisessa niin kummallisia tarvita... mitä yksinkertaisempi vaate, sitä mukavampihan se päällä on.

      Ei tuo 50 euroa enää nykyään ole kovin paha hinta toimivasta asusta, mutta on kyllä totta että halvemmallakin saa.

      Jotkut tykkää goretexistä, mutta ainakin itse hikoan ja haisen kuin sika, jos erehdyn vetämään texiä ylleni kesä/syksy vaelluksilla. Sama pätee muuten kenkiin... goretex kengissä jalat saa haisemaan uskomattoman pahoilta. Itse vaihdoin kalvottomiin nahkapopoihin... ja kumisaappailla nyt voi aina vetää lyhyemmät vaellukset.

      • T-T

        Itse ostin vähän aikaa sitten kärkkäiseltä ylivieskasta deer hunter goretex puvun. Enkä kadu ostosta, joka maksoi 99€.
        Talvella riittää alkkarit ja t-paita ja ei ole liian kuuma eikä liian kylmäkään, mielestäni hengittää sen verran hyvin, että voi käyttää kesälläkin.


    • ERÄs

      Kuten ylläolevista vastauksista voit päätellä, oikeaa vastausta ei ole.

      Tämäkään ei ole oikea vastaus, on vain oma näkemykseni asiasta.

      Ekat kerrat kun kävin vaellus-kalastusreissuilla, oli vehkeet mitä oli, jotain jalkaan, jotain päälle, mitä sattu löytämään, ja hienoja reissuja tehtiin. Sitten hankittiin jotain vähän "parempaa", ja seuraavalla taas vähän parempaa. Joka reissu on ollut hyvä reissu, vaatteista se ei ole kiinni. Mikä on tärkeää, on hyvän tulen tekeminen jotta lämpöä ja mukavuutta riittää ja unet on riittävät, oli keli mikä tahansa tai vehkeet.

      Mikäs sen hianompaa, kuin tulla märkänä ja väsyneenä leirille, vaihtaa kuivat päälle, pistää mukavat lekoset ja lämmitellä siinä itsensä ja varusteensa kuiviksi nuotion loimottessa, ruuan valmistumista ootellssa?

      Mitä erällä teet kun on kaikki aina viimesen päälle, vehkeet ja vaatteet, eikö ala aikakin käydä pitkäksi... ?

      • Hese

        Hyvät kengät ja rinkka on kaiken perusta. Sitten myös oikeanlainen makuupussi. Jos vaeltaminen tapahtuu lämpimään aikaa niin älä osta gore-tex vaatteita, koska ne eivät hengitä kovinkaan hyvin ja kalliitta ovat, paitsi kengät on hyvä olla gore-tex:sit...
        Oma varustus syksyllä oli vaatteiden osalta tämmänen. halti kevyet tuulea pitävät housut,aivan normaalit sukat niitä tarvi olla kyllä monta paria muuten alkoi tulemaan rakkoja jalkoihin, fjällraven vaellustakki hintakin taisi olla ihan siedettävä 50e,Haglöfsin fleece ja yksi toinen paita. t-paitoja oli aika monta kanssa...sitten tietenkin alusasut päälle...Ja vaatteita kannattaa pestä matkalla niin ei tarvi kantaa niin perhanasti.


    • Gumitale

      Onpahan kulunut tämänkin ketjun viimeisestä viestistä kauan mutta ei se mitään.. Joku "ekakerta" tämän vielä lukee kuitenkin.

      Erälehti 4/2011 kirjoitti aiheesta hyvin kun puhuttiin välikerroksista. Kun kaupunkilainen lähtee luontoon on hänellä päällään viimeistä huutoa olevat varusteet ja luonnonkeskellä asuvalla on yleensä samat vaatteet kuin kotona telkkaria katsoessa. Itse olen lapissa syntynyt ja lapsuuteni asunut ja näin myöhemmin opiskelun/työn/vaimon perässä täällä etelässä. Jo pienenä päällä oli ne tavalliset vaatteet: t-paita, farkut/verskat, huppari jne.. näillä tuli nukuttua ja vaellettua pitkät pätkät lapin luontoa. Vielä nykyäänkin kun pohjoisessa käyn tai ihan vaikka sienimetsällä täällä vars. suomessa niin en sen suurempia tarvitse kuin: t-paita, alushousut, huppari, reisitasku-housut, kumisaappaat, ohut pipo. Näillä pärjää pitkälle. Talvella pitkää kerrastoa alle vaan ja villasukat. Kesäsateella päälle Rukan sadetakki ja taas matka jatkuu. Suomalaiset, saamelaiset ja kaikki me pohjolan kansat olemme liikkuneet ulkona koko historiamme ja pärjänneet sotia myöten. Nyt sitten joidenkin saksalaisten vaatejättien täytyy tulla meille kertomaan kuinka pukeudutaan ulos. Olen minäkin kalvovaatteet kokenut mutta turhiksi havainnut. Kuunnelkaa sydäntänne Suomalaiset, ei se ulkoilma ole sen kummoisempaa kuin sisäilmakaan.

      Terv. Ylpeä Gummisaapastalebaani

    • stasetraserasetgsetr

      primas / jokamies = 85e
      erätukku vaelluasu = 80e

      Tosin iha vaa mikä vaan vaate menee. Mut se on tota hifistely nykyään kaikessa. Eli pitää olla huippuvarusteet muuten ei voi tehä mitään.

    • NVA-romppeet

      Mulla on NVA-maastopuku, maksoi alle 20 € ja on sekoitekangasta. Tuntuu yllättävän hyvältä ollakseen itä-saksan armeijan vanhaa ylijäämää. Samaa värisävyä kuin NVA-telttakangas. Kuvio myös toimii ihan kohtuulliseswti.

    • gsdftar

      MIkä kuvio ? ei kai vaelluspuvussa tarvi mitää kuviota ellei sitte oo joku kyttääjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe