2 suden salakaatoa valpperissa

jotaintietava

Ehkä saamme kuulla lisää Jo's huhu pitää paikkansa.

37

2301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keskari74

      No pitääkö paikkaansa

    • nummelt

      Ei ol kuulunnu mittää, taas oll höpöhöpö juttu.

    • Vzh146

      No koska kuullaan? Ihme juttu kun ei oo viel ollu missään lööpeissä

    • mitäkoiraeläimiä

      Onko nousiaisissa oikeita susia, vai koirasusia?
      Siis ulkonäöstähän nuo erottaa ihan tavallinen ihminenkin.
      Susi on aina saman näköinen, koirasuden ulkonäkö vaihtelee kovastikkin.
      Susi on kropaltan pitkänmallinen, koirasusi usein neliömäinen.
      Sudella kynnet kaikki mustat, koirasudella myös vaaleita kynsiä.
      Sudella etujaloissa mustat viirut, koirasudella niitä ei välttämättä ole.
      Sudella pienet korvat,koirasudella usein suuret.
      Sudella musta hännänpää,koirasudella ei välttämättä sitäkään.....

      Jos "sudella" ei ole kaikkia suden tuntomerkkejä, se ei ole susi.

      http://www.iisalmensanomat.fi/news/metsstj-haluaa-kulkea-riistarikkaassa-luonnossa-yhdess-koiransa-kanssa/

      http://yle.fi/uutiset/3-5902728

    • luonnonsuojelutekotod

      Täysin puhtaita susia ei ole edes koko Suomessa. Venäjän perilläolijat ja rahallisesti puolueettomat toteavat yleensä ottaen Uralin länsipuolen olevan hyvin saastunutta koirasusien suhteen.

      Yksi mielenkiintoinen hyvin pieni yksityiskohta ovat kynnet. Enkä tarkoita vain väriä vaan rakennetta. Perehtykää . Kallosta sen viimekädessä erottaa todennäköisimmin. Mutta meillä Suomessa ei ole niin susimaisia koirasusia, etteivätkö sitä jokainen ymmärtäisi ja näkisi jos vain tietoa ja puolueettomuutta olisi. Monet eivät ymmärrä mitä sudensuojelua on koirasusien suojelu. No sitä se raha ja politiikka teettää. Eihän siinä järkeä olekaan. Mutta ei ole Suomessa oikein muutakaan eläintä, jolla ratsastaa vihrein agendoin.

      • haitallisetvieraslajit

        On harmillista,että suojelemalla koirasusia susiensuojelulla, hävitettiin ne viimeisetkin aidot sudet.Nyt on kovin sekalaista ulkonäöltään sudeksi kutsutut nelijalkaiset, eivätkä esed likimainkaan täytä suden määritelmää.Mutta susiki niitä kutsutaan, kun ei parempiakaan enää ole.Ihmekkös se, jos hakeutuvat pihoihin, kun geeneissä virtaa koiraa, jonka luontaisesti kuuluu ihmisten pihoille.

        Kaikki sudet pitäis tutkia, oikeasti puolueettoman tahon puolelta, ja poistaa saastunut materiaali luonnosta kokonaan.Vaikka se poistaminen hävittäisikin ne nelijalkaiset joita susiksi harhaan johtavasti kutsumme.Koirasusi on haitallinen vieraslaji,ja se pitäisi tajuta luonnosta poistaa.

        Koirasusista ei koskaan tule susia, ei vaikka kuinka toivottaisiin, ja niitä susina suojeltaisiin.Kurjaa vaan ihmisten, ja heidän kotieläintensä vuoksi on tämä päätön touhu, kun saavat pelätä.Ja nuo sekasikiöt käyvät pihoissa, tappavat koiria ja lampaita.Mitä isommaksi laumat kasvavat, sen enemmän ne saavat tuho aikaan, ja sen vaarallisempia ne ovat myös ihmisille.Jos ihmisen kimppuun käyvät, silloin varmasti vain se lauma hävitetään, ja todetaan hyökkääjät koirasusiksi.Näin saadaan säilytettyä loput luonnossa.
        Eihänse päättäjiä haittaa vaikka koirasusia luonnossa olisikin, ei heidän lapsukaiset ja kotieläimet vaaroissa elä.Jo niitä heidän lähelleen tulee, tai lähelle taajamia,ne lopetetaan häirikköinä heti.Tavikset saavatkin sitten tottua mokomiin elikoihin, ja vahtia selustaansa sekä eläimiään.Ja siltikin vahinkoja tapahtuu.


    • susivaiei

      Toivottavasti kuulemme mikä on susijutun totuus. Koskeehan tämä lähialueen asukkaita ja muitakin kansalaisia. Olen lukenut palstalta aikaisemmat kommentit, jotka ylläpito on myöhemmin poistanut. Turha niitä oli poistaa eivät ne niin "kamalia" olleet vaikkakin erittäin kantaa ottavia olivatkin. Näin laajalti levinneestä susijutusta olisi viranomaisten taholta saatava informaatio tarpeen, jotta huhut loppuisivat tai sitten huhut voisivat kuitenkin osoittautua todeksi. Huhut yleensä kohdistuvat johonkin ihmiseen tai ihmisiin joiden toimesta susia on tapettu. Eipä ole kiva liikkua pinenllä paikkakunnalla, jos ihmiset epäilevät sudentappajaksi.

      • susihukassako

        Parasta olisikin verrata suomensusien geenejä venäjällä oleviin oikeisiin susiin, ei koirasusiin joita siellä myös on.Geenit pitäs olla samat.Jos ei sitten suomensusi, on saastunut vieraslaji, joka on luonnosta poistettava pikimmiten.


    • hyysärittuhosgrywolfin

      Suomensudesta on tehty harmaasusi poliittisella päätöksellä, koska oikeuslaitos ja valtion tutkimusmonopoli ovat Keisarin Uudet Vaatteet- näytelmässä asettuneet täysin kuuromykiksi ja sokeiksi morfologeille.
      Aikoinaan, eräässä valtiojärjestelmässä, toisin ajattelijat tuomittiin uudelleenkoulutusleireille, tässä tapauksessa morfologit harmaasuden pelastajina voisivat olla uudelleenkoulutusleireillä opettajina.

    • koirasusimafia

      Erinomainen idea. Koiramaailmassa perimä vaikuttaa kaikkeen. Koirarotujen sisällä ei "käyttölinjaisuutta" voida aina nähdä lainkaan itse koiran ulkonäöstä. Suomensusi se vasta merkillinen laji/rotu on, jokainen yksilö on täysin erilaisen näköinen ja sudelta ne eivät näytä alkuunkaann. Osa näyttää tietyin osin. Onko tuo sitten ihme, että tuo luonnekin on hieman epäsusimainen eli esim kesy.

    • jotaintietava

      http://www.ts.fi/keskustelut/ketju/158570 Piti huhu paikkansa näköään vaikka mitään oo kuulunut pitkään aikaan.
      Oli huhun mukaan tyttöystän kans tullu riitaa tai ero poikaystävän kanssa ja tyttöystävä sit tienny sudenkaadosta jotain ja kostoksi käräyttänyt koko metsästäjä perheen. Tyhmät vielä pitäneet suden pään pakkasessa. Näin kuulin heti seuraavana päivänä tapahtuneesta poliisin piirityksestä.

    • Osaanaakkoset

      Huhu kertoo XD Pitäisikö mennä töihin että olisi jotain muuta tekemistä ku odottaa kieli pitkänä muitten tekemisiä?

    • mallikelpoistako
    • Teknoviikinki

      Luulin että tässä on kysymys eräästä tietystä perheestä, sellaisesta jonka vaimon nimi alkaa A-kirjaimella mutta ei vissiin ollutkaan.
      Tällä kertaa.
      Hienoa toimintaa tältä nuorelta naiselta. Kymmenen pistettä. Tuollaiset sairaat metsästäjämiehet pitäis karkottaa Suomesta.

      • EiVihjaillaAsiattomia

        A:lla alkavat naiset ja heidän perheensä voisivat pitää kommenttiasi kunnianloukkauksena eli varovaisuutta kommentointiin, eikö vain... Varsinkin kun "tällä kertaa" teksti on mukana kommentissasi ja kyseessä aika pieni kylä...


    • hakiro

      Vietän Nousiaisissa paljon aikaa ja ajattelin tehdä lahjoituksen lahjoituksen TYKSille mutta en tiedä ansaitseeko nämä ihmiset sitä. Parempi vaihtoehto taitaa olla eläintensuojelu. Järkyttäviä ihmisiä.

    • Susiajasusia
      • 7112

        Onnea onnistuneesta kaadosta, nyt keräys pystyyn että saadaan sakkorahat kokoon.


    • cxfdtyuikl

      Mielenkintoista touhua, kun oikein Englannista asti tuodaan paikalle suomalainen tutkija todistamaan, että Suomessa tehty suomalainen dna-tutkimus pakastimesta löydetystä sudenkallosta olisi antanut väärän tuloksen.

      Mistä metsästäjäperhe saa rahallista tukea tällaiseen?

      Mistä metsästäjäpoika osasi nähdä tyttöystävän näyttäessä valoa, että ampumisen kohteena ollut eläin olikin koirasusi eikä oikea susi? Näkikö kynsien väristä ;D

    • Kekkoneite

      Eiköhän se ole syyttäjän puolella se taho joka rahallista tukea saa.
      Kaikkea te koitatte keksiä kun ette halua totuutta koirasusista myöntää. Jos ei tämän jutun kautta vielä asiaa myönnetä niin kyllä se edessä on. Mitä pidempää siinä menee, sen kalliimmaksi käy jälkipyykki. Toivottavasti oikeus ymmärtää sen :)

    • noudattakaa_lakeja

      Pöytyällä tapetusta sudenpennusta tuli tietoon DNA-näyte jokin aika sitten. Oli 100% susi, vaikka oli vaaleita kynsiä, mitä tällaisilla palstoilla pidetään varmana merkkinä koirasudesta.

      Siinä kaatui sekin "varma todiste".

      Miten tämä Nousiaisten ampuja tunnisti koirasuden taskulampun valossa?

      • Sekulitveks

        Niin 100% Suomen susi eli valtion koira. Aitoja susia ei juuri ole. Koko kerätty aineisto perustuu koirasusiin, siksi kaikki näyttävät DNA:n perusteella olevan ”susia”.


    • Ihmispaskakasojen

      Nimiä esiin .

    • Mustaruutukko

      aaiIhmettelen kyllä miksi isä ja poika ovat olleet koko tutkinnan ajan metsästys-seuran toiminnassa mukana!!, luulisi että joku roti ois ollut saeuranpuolesta!! Joku pekka oli joskus mökiltään ampunut useita supeja niin oli heti naapurikylän repe ,kepe ja toisen hevetin tyhmä poika kyseleet kuinka monta ja mistää....ja eikä mitään asiaa seuran jäseneksi vaikka omilta mailta oli ampunut,ja metsästyskortti maksettuna! Kummastuttaa vaan seuran toiminta

      • ärsyyntynyt

        Eivät muuten taida olla toiminnassa mukana.


    • helppo-ymmärtää

      Selvää sisäsiittoista toimintaa

    • älätapa

      En ole kuullut ainoastakaan metsästysporukasta, jossa äijät olisivat täysipäisiä.
      Paitsi siis viinaa, pää täynnä.

    • Teamsikke

      Jokunen aika takaperin olivat huolissaan että alueella liikkuu ahma joka syö heidän kaikki peurat

    • saksalakulmalaine

      jippii.koko hirviporukka liemessä,sillä kyllä niissä piireissä nämä tiedettiin.en todellakaan luota ,enkä maitani enää näille hepuille vuokraa.pojilla on niin herkkä liipasin sormi että ei enää metsään kannata mennä.

      • häläpätihämmää

        Sulla mitään maita ole. Kauhea kateustauti vaan, kun jotkut pistävät pedonpään pakkaseen.
        Siihen kun susta itsestäs ei ole.


      • paijulankulmalaine

        ei tietenkään ole maita ,provosoiva keskustelu vaan saa ihmisten todellisen mielipiteen esille ja saa auki monia solmuja.


    • HAHHAAAAAA

      Vai on täällä joku oikeen maanomistajakin kommentoimassa :D Uskoo ken tahtoo, kirjoitella voi mitä vain :)

    • R.K.la

      Onneksi nämä fanaattiset huruakat ja ukot suojelukiimoissaan kaivavat kovaa vauhtia omaa kuoppaansa syvemmäksi ja syvemmäksi toimillaan.

    • Oma_napa

      Kumma juttu, miten suojelumielipide muuttuu heti, kun oma kotieläin joutuu suden raatelemaksi.
      Eihän se noin saisi mennä!

    • Anonyymi

      Salakaataja on nykyisin johtaja. Kuolleita hirviä metsässä.

    • Anonyymi

      Susi ei uhkaa ihmistä, joten kunnan maksamat koulukyydit ovat verorahojen tuhlausta. Säikyt ja vellihousut maksakoot itse kakaroittensa kyydit .

      Sitä vastoin susi on uhka kotieläimille. Silloin on kaatolupa aiheellinen, kun susi liikkuu lähimaastossa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3993
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2338
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1411
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      9
      1320
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe