Miksei rak.liitto laske jäsenmaksuaan?

kohtariittää

Mihin se rakennusliitto kerää koko ajan uutta rahaa. Liitossa on vuosikymmeniä kerätty enemmän rahaa mitä on päivärahoja kerätty ja sijoitustuotot on ollut valtavia ja siitä huolimatta jäsenmaksut ei vaan laske.
Aivan hyvin liitto voisi pitää muutaman vuoden elvytyksen nimissä jäsenmaksu vapaita vuosia.
Mitä olette mieltä ehdotuksestani ? Kannattaako tätä lähteä ajamaan eteenpäin seuraavissa kokouksissa ?

Laskin tähän alle kolmelle tuloluokalle paljonko maksamme jäsenmaksua vuoteen.
20000€= 340€
30000€=510€
40000€=680€

Olisi se mukava piristysruiske kotimaan yrityksille jos vaikka kolmevuotta olisi jäsenmaksu vapaita vuosia.
Ryhdytäämpä kuule kaikki jolla on paikallisosastoissa tuttuja painostamaan näitä asian eteen ja ylöspäin vientiä. Käytetään kerrankin joukkovoimaa.

14

407

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Te-palvelu

   Rakennusliitto on laskenut jäsenmaksua nyt kolmena vuonna peräkkäin. Suunta on siis alaspäin koko ajan.
   Liiton kokonaisjäsenmaksusta menee iso osaa esim. Ansiosidonnaisen työttömyysturvan maksuun eli jäsenet saavat turvaa työttömyyden ajalta. Lisäksi jäsenet saavat ilmaisen oikeusavun riitatapauksissa ja erilaisia lomaetuja.

   • vvvvvbbb

    Jokin kirjoituksessasi on pielessä. Ansiosidonnaisen hinta ei ole työntekijälle iso, koska esim. IAET: N kassan jäsenmaksun maksamalla (n. 100 €/vuosi) saa itselleen ansiosidonnaista päivärahaa jos jää työttömäksi. Loimaan kassalla eli YTK:lla vuosimaksu on muistaakseni hieman korkeampi. Liittoihin ei ole pakko kuulua, ja jotkin liitot hyväksyvöt pelkän kassan jäsenyyden.
    Kassan jäsenmaksuilla ei luultavasti korvauksia maksella, vaan ne menevät kassan toiminnan pyöritykseen. Palkoista otetaan jotain työttömyysvakuutusmaksua, ja tämä on varmasti se, joka raha oikeasti ohjautuu ansiosidonnaisen maksuun. Eiköhän työnantajakin maksa osuutensa työttömyysvakuutuksesta!
    Meneekö siis liiton jäsenmaksusta kuin pieni osa työttömyyskassan pyöritykseen? Suurin osa on jotain ihan muuta, lakimiesapua ja muuta ... sekä liiton puheenjohtajan korkean palkan maksamista.


  • Urkki56

   Maksut laskee mutta maksettava päiväraha huononee vielä nopeampaa tahtia

  • kohtariittää

   VVO maksaa omistajilleen noin 50 miljoonan osingon tänä keväänä.....verovapaasti.
   Omistajiin kuuluu myös rakennusliitto.
   Lisäksi pörssiyhtiömme maksavat tänä keväänä kaikkienaikojen toiseksi suurimman potin omistajilleen joten myös rakennusliiton kassa kasvaa kasvamistaan eikä jäsenmaksuamme halpuuteta kuin mitättömillä murusilla.

   VAATIKAAMME ÄÄNEKKÄÄSTI KUNNON HALPUUTUSTA JÄSENMAKSUUMME ELVYTYKSEN NIMISSÄ !!!

  • nvcnvcnvcn

   Jäsenmaksu on 100% verovähennettävä, taitaa olla EKn agentti täällä huutamassa liiton maksuja alas.

  • jäsenylivuosikymmenien

   Huomasitte varmaan kuinka valtavia osinkoja rakennusliitto nostaa MEILTÄ saaduilla rahoilla ostetuista osakkeista.
   Kuka jäsenistämme kannattaa jäsenmaksu palautuksia joka vuodelle sillä summalla mitä liitto saa osinkoja ?
   Itse ainakin kannattaisin tälläistä järjestelyä.

  • Rakentaja1953

   Rakennusliitto on laskenut jäsenmaksuaan nyt kolmena vuonna peräkkäin. Sama suunta jatkunee edelleen.
   Rakennusliitto tarvitsee rahaa siihen, että työmailla valvotaan palkkoja ja työehtosopimusten noudattamista tai sitä, että työmailla voidaan työskennellä turvallisesti. Rakennusalan työttömyyskassasta maksetaan joka kuukausi lähes miljoona euroa ansiosidonnaisia työttömyyspäivärahoja työttömille rakentajille.
   Rakennusliitto on tehnyt jo vuosikymmeniä sitten päätöksen siitä, että se sijoittaa rakentajilta kerättyjä jäsenmaksurahoja ennen muuta asuntorakentamiseen. Näin on tehty esim. VVO:n osalta. Markkinatalouden lakien mukaan se, että on vuosia ostettu ja laitettu rahaa kiinni, alkaa vähitellen tuottaa. Se ei ole rikollista, sillä ei voi olla niin, että ammattiliiton sijoitustoiminnan pitäisi lähtökohtaisesti olla aina tappiollista.

   • jäsenylivuosikymmenien

    Mutta kun se kassa ja varallisuus kasvaa vaan koko ajan, nopeammin mitä jäsenmaksumme alenee.
    Lisäksi minua mietityttää tämä imago haitta mikä meille tulee kun liittomme saa verovapaita osinkoja ja vvo:n vuokrat vaan jatkavat kohoamistaan !


  • jäsenylivuosikymmenien

   Löytyisikö jäsenistöltä kannatusta miettimääni bonus järjestelmään jossa jäsen maksu laskee yksilön kohdalla sitä mukaa kun jäsen vuosia kertyy.
   Esimerkiksi -25% 8v jälkeen. -50% 16v jälkeen niin että 30 vuotta maksuja maksettuaan jäsenyys olisi ilmainen kaikkien jäsen etujen pysyessä ennallaan tai vaikka jopa kohentuen .

   Tämä luullakseni vähentäisi runsainta jäsenkatoa niin ettei jäsenmaksu tulo edes kokonaisuudessa putoaisi ja mitä siitä vaikka se putoaisi kun meillä on siihen kerran varaa!

   Kannatatteko tätä ideaani ?

  • jäsenkatotilkitään

   Tämä muuten hieno ideasi ei kyllä tule onnistumaan sillä päättäviin elimiin tulee koko ajan nuorempaa porukkaa ja tämä nuorempi porukkahan ei osaa ajatella vuosikymmenien päähän sitä että omakin jäsenmaksu alenee sitä mukaa kun vuosia kertyy .

   Itsellä on sellainen idea että entä jos joka vuosi arvotaan jäsenien kesken hyvät palkinnot, vaikka sata kappaletta tuhannen euron lahjakortteja .
   Tämähän olisi liiton kassassa niin mitätön summa ettei sitä edes huomaisi .

   • Anonyymi

    Tuo palkintojen arpominen pitkäaikaisille jäsenille on hyvä idea, myöskin sitä voisi harkita että Kojamon osakkeita joita rakennusliitto omista valtavasti voitaisiin jakaa taikka arpoa jäsenistön kesken.


  • Anonyymi

   Rakennusliitto on myynyt 11.9 yli 300000 kojamon osaketta saaden lähes 5000000€
   puhtaana tilille (siis 0€ veroja)
   Kojamon listautumis hinta oli 8,50€ mutta rakennusliiton myynti oli yli 20€/osake.

   Kuka pitää kohtuullisen ja oikeutettuna että pienituloinen yksityissijoittaja maksaisi vastaavassa tilanteessa 30% veroa myyntivoitosta mutta rahassa kylpevä liian kovaa jäsenmaksua perivä ammattiliitto ei maksa senttiäkään yhteiskunnalle ?

   Vaatikaamme suureen ääneen muutamiksi vuosiksi jäsenmaksu vapautusta tai muita kannusteita pysyä jäsenenä, muutenhan muutamassa vuosikymmenessä jäseniä ei ole kuin kourallinen rakennusliitossa.

   • Anonyymi

    Joo itse erosin rakennus liitosta jo 2000 luvun vaihteessa. Ytk:sta saa ihan saman suuruisen ansiosidonnaisen päivärahan jonka valtio maksaa kuten myös Rakennusliiton työttömyys päivärahat. Turha rahoittaa joidenkin johtajien palkkaa ja osakebisnestä. T. Muurmaakari.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joo itse erosin rakennus liitosta jo 2000 luvun vaihteessa. Ytk:sta saa ihan saman suuruisen ansiosidonnaisen päivärahan jonka valtio maksaa kuten myös Rakennusliiton työttömyys päivärahat. Turha rahoittaa joidenkin johtajien palkkaa ja osakebisnestä. T. Muurmaakari.

    YTK:n jäsenmäärä on ylittänyt puoli miljoonaa ihmistä.

    Koettakaa toimia rakentajan eduksi siellä rakennusliitossa muuten jäsenpako jatkuu vaan !


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   452
   2404
  2. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   1914
  3. Stefun ilme, kun Sofia huomaa Burberryn liikkeen

   Ihanasti Sofia ottanut instastoryynsa mukaan Stefun pelästyneen ilmeen. Taitaa miettiä, kuinka pitkään osingot riittävät…
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   1551
  4. Nikokin nauraa Sofian ikävälle

   https://www.seiska.fi/kotimaa/niko-ranta-aho-sai-kuulla-sofia-belorfin-rajusta-piikittelysta-tvssa-paljonkertova-reaktio Mutta nainen ei vaan älyä hä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1475
  5. Onko Maralla rahat loppu

   Elkö ole varaa ottaa remppamiestä vaan Pikkarainen joutuu maalaamaan. Vitsi mikä teatteri video taas. Vaimo katsoo kun mä maalaan. En kestä, mut ei mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   1211
  6. Sormus ostettu Tallinnasta?

   Tallinnassa käyty korukaupoilla (S&S). Jokohan sormus ostettu..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   38
   1128
  7. Nyt lahoilla korona kun piti tammerfesteille änkeä

   Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Lahot ei välitä mistään mitään...
   Parkano
   17
   1085
  8. Mikä voisi olla todennäköisin paikka

   Missä kohtaisimme sattumalta tällä viikolla? Milloin, päivällä, illalla?
   Ikävä
   99
   1066
  Aihe