Miksiköhän oli poistettu avaus

varoitan

missä varoitettiin diabeetikkoja sianlihan superbakteereista. Ei ole varsinkaan diabeetikolle leikin paikka jos saa sellaisen sisälleen. On vakava paikka kelle tahansa ja meillähän vastustuskyky on alentunut korkean sokerin takia. Oli aivan asiallinen varoitus jonka joku pekonin kehuja oli pyytänyt poistamaan.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005098920.html

Tuossa se on kerrottu niin kaikki näkee, etten valehtele. Mitään sääntöjen vastaista tuossa ei ole.

14

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syytävaroa

      Ehkä poistattaja oli vp, tiedä häntä. Mutta asia on varoittamisen arvoinen.

    • Rikkoi_sääntöjä

      Kyseinen aihe ei kuulu diabetesalueen aiheeseen. Eiköhän parempi paikka olisi muulla terveydenhoitoa kästtelevällä alueella.

      • oikein.on.meille

        Olet väärässä johtuen siitä, että nimenomaan meille diabeetikoille tyrkytetään pekonia vhh-väen toimesta. Eivät ne muita ihmisiä kiusaa, meitä vain. Siksi varoitus diabeetikoille on ihan paikallaan.

        Myös siksikin kun meillä on muita eli ns. terveitä huonompi vastustuskyky. Ethän vain ole sitä vhh-väkeä jota tämä kirpaisee eniten ?


    • parasvaroa

      Superbakteereja on kaikessa punaisessa lihassa mutta eniten kai sianlihassa. Syödään kalaa ja broikkua vaan ja täysjyväleipää sekä kasviksia ja juureksia.

      • hpv16

        Superbakteereja ei ole missään hirveästi mutta sen sijaan haitallisia bakteereja voi olla runsaastikin. Hyvä elintarvikehygienia on tärkeää, käsien pesu ennen ruokailua ja ruuanlaittoa, leikkuulautojen&veitsien pesu ruuanlaiton jälkeen jne..

        Yleisistä ravintoaineista helpoiten pilaantuva on maito. Noin 8% suomalaisista raakamaitonäytteistä sisältää patogeenejä ja ne lisääntyvät hyvin helposti ja eräs noista yleisistä patogeeneistä on listeria. Onneksi maito nykyään pastöroidaan. Ulkomailla kanassa ja kananmunissa on usein salmonellaa. Ulkomaisissa marjoissa on usein norovirusta jne.. Eivät ole superbakteereja (ts. antibiootteille resistenttejä) mutta hyvin ikäviä.

        Tärkeintä olisi tietysti turhista antibioottikuureista eroon pääsy. Itse en kovin herkästi antibioottikuureja syö, vatsavaivat voivat vaivata pitkäänkin.


      • Ei_suojassa

        Ei ne kala ja broilerikaan ole vaarattomia. Kala sisältää ympäristömyrkkyjä ja eräille kalalajeille on annettu maksimiarvoja mitä saa syödä esimerkiksi viikossa tai kuukaudessa. Broilerissa voi olla salmonellaa.

        Henkilön oma antibioottivastaisuus ei käytännössä muuta antibioottiresistenttiä. Vaikka ei olisi syönyt yhtään antibioottikuuria kahteenkymmeneen vuoteen ja resistentti sairaus tarttuu, antibiootti ei tehoa.
        Antibiootit sekoittaa yleensä suoliston bakteerikannan tappamalla myös hyödylliset bakteerit. Sen vuoksi antibioottien kanssa on syötävä vaikkapa maitohappobakteereita.


      • hpv16
        Ei_suojassa kirjoitti:

        Ei ne kala ja broilerikaan ole vaarattomia. Kala sisältää ympäristömyrkkyjä ja eräille kalalajeille on annettu maksimiarvoja mitä saa syödä esimerkiksi viikossa tai kuukaudessa. Broilerissa voi olla salmonellaa.

        Henkilön oma antibioottivastaisuus ei käytännössä muuta antibioottiresistenttiä. Vaikka ei olisi syönyt yhtään antibioottikuuria kahteenkymmeneen vuoteen ja resistentti sairaus tarttuu, antibiootti ei tehoa.
        Antibiootit sekoittaa yleensä suoliston bakteerikannan tappamalla myös hyödylliset bakteerit. Sen vuoksi antibioottien kanssa on syötävä vaikkapa maitohappobakteereita.

        Joo. Jos itse joudun syömään antibioottikuurin niin otan kyllä Saccharomyces boulardii -kapseleita. Tuota on myös kokeiltu diabeetikkohiirille diabeteksen hoidossa hyvin tuloksin. Tuo on siis sokerisieniin kuuluva hiiva. Ehkä myös maitohappobakteereita.


    • sor.sa.la

      Ehkä siihen armomurhalakiin tulee velvollisuus syöttää diabeetikoille superbakteerilihaa. Sehän olisi suuri kansantaloudellinen säästö kun meistä pääsisi eroon.

    • veijonauroitaas

      veijo ei pelkää kummituksiakaan saati sitten kaiken maailman juttuja joille ei löydy perusteita.

      Minä en positata mitään , vastailen vaan naureskelun lomassa hiekkalaatikkohommille

    • veijokoettaaselittää

      Sairaaksi saa itsensä monella muullakin lailla jos ei tiedä mitä tekee.

      Sianlihan tulee olla kypsää kuten kananlihankin.

    • ujhnbb

      Aloittajan linkin juttua ei pysty lukemaan maksutta. Sen verran kuitenkin, että sianliha on aina kypsennettävä kunnolla. Tälloin bakteerit kuolevat.

      • hpv27

        Sianlihan kuumennuksen pääasiallinen syy on trikiinit. Itse syön säännöllisesti tartar-pihviä (jauhan itse) ja sushia. Molemmissa on bakteereja mutta niistä ei yleensä ole vaaraa. Eipä suomalaisessa sianlihassakaan yleensä ole trikiinejä mutta kun meillä ei tehdä kuivakinkkua niin sitä ei tule syötyä kypsentämättömänä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1780
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1348
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1230
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1150
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1095
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1002
    Aihe