Aihe

Suomen kielen opiskelu

Karolina2

Aion osallistua keväällä Helsingin pääsykokeisiin. Pohdin parhaillaan kuinka onnistuu opiskelu päivätyön ohella. Minkä verran luentoja on viikossa ja paljonko varaatte aikaa tentteihin lukemiseen? Jos haluaa suuntautua kielen huoltoon tai viestintään, mitä sivuaineita kannattaa valita? Kaikki kokemukset/ mielipiteet opiskelusta tervetulleita.

Kiitokset vastauksista!

4

208

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • voiollavaikeetasano

   Noin yleisesti ottaen tutkinnon suorittaminen yliopistossa on kokopäivätyötä pääaineesta riippumatta. Kokopäiväinen ansiotyö sopii tähän huonosti.

   Jos työpaikkasi on yliopiston lähellä, työajat joustavat ja pidät lomasi lukukausien aikana sekä otat opintovapaita, opiskelu saattaa onnistua johonkin pisteeseen. Sanottakoon nyt vaikka, että humanistisen tiedekunnan yleiset tentit ovat keskiviikkoisin klo 9 - 13. Pääsetkö tenttiin? Opetuskin on yleensä päivällä.

   Tehokas opiskelu vie 40 tuntia viikossa, siitä noin puolet opetukseen osallistumista ja toinen puoli itsenäistä opiskelua. Jos olet ansiotyössä toiset 40 tuntia viikossa, et sitä menoa kauan kestä.

   Mutta jotkut pystyvät ihmeisiin!

   • Karolina2

    Työpaikka sekä koti ovat yliopiston lähellä ja voin poistua päivisin tentteihin. Kandin tutkinto on tavoitteena, joten vastauksesi perusteella oletan opintojen onnistuvan. Tosin normaalia hitaammin.


  • JoustyöJousopinnot

   Suomen kielen opiskelu ainakaan silloin, kun sitä opiskelin vuonna x, varsinkin opintojen alkuvaiheessa ei ollut niin joustavaa, koska oli erikseen teoria- ja harjoitus"istunnot" eli paikalla piti olla. Läsnäolotunteja kertyi viikossa aika paljon, koska yhteen kurssiin kuului sekä teoria- ja harjoitustunteja paikan päällä. Suomen kielen opiskelussa ei ollut ryhmätöitä tai muuta vastaavaa vaan aika paljon luentoja ja kirjatenttejä.Tentteihin lueskelin noin viikon ajan per aika paksu kirja, eli luin ja tein muistiinpanoja, joita sitten kertasin päivää kahta ennen tenttiä.

   Sivuainemahdollisuudet kai vaihtelevat yliopistoittain, joten en niistä vinkkiä osaa antaa. Kuitenkin, jos haluat joskus opeksi, niin tietääkseni Suomen kirjallisuuden opintoja pitää suorittaa. Ainakin silloin kuin minä opiskelin, tämä oli ennen maisteriohjelmia, niin piti perus- ja aineopinnot ottaa ainoaksi sivuaineeksi eli laajaksi sivuaineeksi. Nykyään on varmaan vähän eri tavalla, en tiedä.

   Pidin suomen kielen opiskelusta oikein paljon ja kiinnostavaa oli myös tietää kielen historiasta. Opiskeluaika varmaan pitenee kahdesta vuodesta, mutta kai lisäaikaa saa tiedekunnalta pyytämällä, jos opintojen suorittamiseen on annettu vain tuo kaksi vuotta. Opiskelusta on ollut paljon hyötyä työelämässä: eri ammateissa toimiminen. Pääsin opiskelemaankin lisää eri ainetta suomen opiskelun vuoksi.

   Päivätyön ohella voi opiskella tiettyyn pisteeseen asti mutta kyllä se saattaa verottaa opiskelusta, esim. opinnot venyy. Riippuu tietenkin opintojen suorittamistavoista ja joustavuudesta. Tutki opinto-oppaita, niissä kerrotaan kaikki aika tarkasti.

  • opiskellija

   Itse olen opiksellut Suomen kieltä nyt 5 vuotta ja täytyy kyllä sanoa että olen pitänyt opiskelusta paljon. Jo lukion äidin kielen tunnilla pidin muummuassa essee kirjoittamisesta ja erilaisten tekstien tulkkitsemisesta. Voin hyvin siis sinulle suosittella Suomenkielen oppintoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   222
   14862
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   240
   4030
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   2437