Risumies sairaalassa

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2017/02/24/Risunjemmaaja-videon takia kiusattu kouvolalaismies joutui sairaalaan – ei poistunut kotoaan kymmeneen päivään/2017221945513/4

On todella törkeää mennä kiusaamaan ihmisiä, lopettakaa heti paikalla! Hänen videonsa on kuuluisa, mutta hän henkilönä ei tällasta julkisuutta kaipaa. Häntä on voinut yhteiskuvaan kuvaan saada tai hänen kanssaan keskustella asioista, mutta ketään ei tarvitse häiriköidä! Tekijät otetaan kiinni vielä. Häntä stressaa varmasti tuleva oikeudenkäynti jo muutenkin.

124

1601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokarisuttakasvaa

      On se kumma, kun vassarit ja vihreät ihannoi sabotointia, minkkien tappamista tarhoista päästämällä , voimalatyömaiden hajottamista, Itsenäisyyspäivänä paikkojen tuhoamista. Pistetään leirejä ja jätetään kaikki paskat luontoon, yms.
      Mutta! Yks ukkeli vie risunsa jo olemassa olevaan kasaan, ni...Sama porukka tuomitsee ja kiusaa niin, että alkaa olla henki vaarassa. Vielä syyttäjäkin innoissaan kuvainnollista niskalaukasta antamassa.
      Kuvaajamulkerokin varmaan r**kkaa innoissaan
      Ihme touhuu, mikä teitä Kouvolalaisia vaivaa???
      Antaisitte ukon olla jo rauhassa!

      • Perättömiä.levittelee

        Eipä tässä koko hommassa näy muun kuin tuon "sukulaismiehen" kädenjälki. Tällä palstalla avasi keskustelun kun syyte tuli julkiseksi, siinä avautuu kommenteissaan jotta on itse vienyt asian käräjille koska "tuttu tuomari" sanonut että risumiehessä ei ole syytä. Suku tässä nyt taitaa lopulta olla se pahin, risumiestä viedään ku pässii narussa ja tossa on tulos!!!!


      • Perättömiä.levittelee kirjoitti:

        Eipä tässä koko hommassa näy muun kuin tuon "sukulaismiehen" kädenjälki. Tällä palstalla avasi keskustelun kun syyte tuli julkiseksi, siinä avautuu kommenteissaan jotta on itse vienyt asian käräjille koska "tuttu tuomari" sanonut että risumiehessä ei ole syytä. Suku tässä nyt taitaa lopulta olla se pahin, risumiestä viedään ku pässii narussa ja tossa on tulos!!!!

        No joku olisi voinut edes myötätunnosta kirjoittaa, että viedäänhän metsään sinne kuulumatontakin tavaraa kuten sohvia ja muuta paskaa, nyt kyse on tosiaan metsää ajatellen muutamasta risusta.


      • Nettiinvaintunnuksillako
        kouvolaleaks kirjoitti:

        No joku olisi voinut edes myötätunnosta kirjoittaa, että viedäänhän metsään sinne kuulumatontakin tavaraa kuten sohvia ja muuta paskaa, nyt kyse on tosiaan metsää ajatellen muutamasta risusta.

        Toki sinne viedään, ja teollisuus tekee paljon suuremmat tuhot joka päivä. Tämä on vissiin lähtenyt ihan kaikilta lapasesta, tuskin olisi kukaan moiseen ryhtynyt missään roolissa, jos olisi asian aavistanut.

        Ilkeiden ihmisten netti-kommentit ja härnäämistoiminta on järisyttävän alkukantaista ja typerää!


      • bvcnvcnvc

        Kuva julkisuuteen myös.


    • Ahneella.on.p.loppu

      Jooo,o....

      Ihmeellistä tässä on se, että vaivat alkoivat julkisuushakuisesti samoihin aikoihin, kun sai itse syytteen laittomasta uhkauksesta, kahdeksan kuukautta revitteli iloisesti kaiken irti risumies-roolistaan.

      Miltä luulet että näyttää ulospäin, olisiko ohjelmoitua huomionhakuisuutta ja keinotekoista pyrkimystä tehdä tähän asti mieluusti esiintyneestä miehestä nyt yhtäkkiä kärsimysten uhri? Sukulaismies se vilahtelee tämän tästä melko aktiisisessa, ja sensaationhakuisessa roolissa.

      Kymmenen päivän "eristäytyminenkin" alkoi Ylen kärsimysvideon julkaisemispäivästä, ihanko sattumalta? Kesän, syksyn ja alkutalven jakeli selfieitä, uhosi iltapäivälehden haastattelussa meripäivillä ja kiroili näytösluonteisesti juutube-videolla ilman ongelmia.

      Tähän astiset esiintymisensä ovat olleet kyllä aktiivisesti hyväksyviä ja julkisuushakuisia. Ettei nyt vaan sukulaismies hämmentäisi härskiä soppaa ja sotkisi risu-ukon päätä, ja samalla sitä terveyttäkin?

      Antaisitko sinä jo ahneuksissasi ukon olla?

      • Vai olisiko sittenkin niin, että videosta epäiltyä kuvaajaa ei saisi asettaa korvauksien osalta edesvastuuseen ja kenen mielestä?


      • Jauhot.ja.vellit
        kouvolaleaks kirjoitti:

        Vai olisiko sittenkin niin, että videosta epäiltyä kuvaajaa ei saisi asettaa korvauksien osalta edesvastuuseen ja kenen mielestä?

        Ööööö....? Eikö sen päätä oikeus, miten tämä teatterimainen dramatiikka siihen liittyy yhtään millään lailla? Tässä haetaan nyt huomiota ja säälipisteitä isosti mutta mauttomasti..................


      • Jauhot.ja.vellit kirjoitti:

        Ööööö....? Eikö sen päätä oikeus, miten tämä teatterimainen dramatiikka siihen liittyy yhtään millään lailla? Tässä haetaan nyt huomiota ja säälipisteitä isosti mutta mauttomasti..................

        Pistää se siltä tuntumaan, että joku tässä koittaa laittaa hanttiin... nyt kun käännetäänkin tämä salaliittoteoriasi toisinpäin niin voisi olla siihenkin joku järkevämpi selitys...


    • Nyt.vale.uutisten.pesä

      Kouvolan Sanomat syö kiltisti risumiehen arveluttavalla motiivilla varustetun valepukkisukulaisen satuilut, ja julkaisee ne totena tarinana sekä isolla otsikolla varustettuna muitta mutkitta.

      Mitä ihmettä Kouvolan Sanomat oikein tekee, vai kylään omaa "Johanna Tukiaista"......?

    • Käytetty.wc.paperi.tuo

      Vuosi kohta menny ja nyt alkaa yhtäkkisesti kärsimykset ku ite saikin syytteen uhkauksesta jota kovasti joku väitti muka vaan mielipiteen esittämiseksi.

      Ihan törkeetä ihmisten lukijoitten medialukutaidon aliarviointia kouvolan sanomilta!

    • Ihmeellistä.peliä

      Iha höpönlöpönhöpöä mun mielestäni, tolla risumiehellä mitää ongelmia ole kyl ollu, iloisesti tepastellu kaupungilla ja jutellu ihmiste kanssa mielellää ja arkisi ja viikonloppusin kanssa! Ja kyl kaikki sille on ystävällisiikin ollu!!

      Se on ollu kansansuosikki, että mitä tää touhu oikeen nyt on? Kuka sukulainen ja miksi tämmöstä?

    • Rahastuksenko.maku

      Risumiehelle rispektit, tommonen sukulainen vois jättää sen jo rauhaan!

    • RauhaaVaa

      Julkisuus on kärpäspaperi. Kaikki pörrää ympärillä oman asiansa kanssa ja kun keskushenkilö on kaluttu, media siirtynyt toiselle raadolle, tulee TÄYDELLINEN hiljaisuus.

      • Ei.herran.jestas

        Risumiehen julkisuus on ollut koko ajan hänestä itsestään lähtöisin, auliisti on oma-aloitteisestikin poseerannut ja pyörinyt kaikki kesäjuhlatkin kansan suosikkina.

        Nyt sukulainen nostaa tällälailla otsikoihin, kun käräjänsä koittavat risumies itsekin syytetyn roolissa. Jäi todellakin liian myöhäiseksi ja keinotekoiseksi tämä "kärsimysnäytelmä", ja on siksi naurettavan läpinäkyvää.

        Hyötymistarkoituksessako näitä tarinoita kehitelläänkin, ja onko tarkoituksena vaatia korvauksia näistä nyt suuriin otsikoihin nostetuista "kärsimyksistä"? Menee todella mauttomaksi.

        Miten naurunalaiseksi pikkukylän sanomalehden taantumukselliseen tasoon jämähtänyt Kouvolan Sanomat pystyy vielä itsensä tekemään?


    • Eikötämäkoskaanlopu

      Nyt en ymmärrä. Miten kuvaajan puolesta liputetaan. Miksi kuvaaja ei ole itse ilmaantunut näkösälle. Olisiko risumiestä näin riepoteltu, jos videoa ei olisi julkaistu? Omin silmin näin kuinka risumiestä kannettiin ampulanssiin. Ampulanssi oli pitkän aikaa talon luona. Hän oli tosi sairas sen näki hänen ulkomuodostaan sivullinenkin. Ei ampulanssi terveitä kuljettele. Hävetkää kun ette anna edes sairaalle minkäänlaista kunnioitusta. Syytätte sukulaismiehen metkuiksi. Jos hän todella on sellainen kuin kuvailette, niin varokaa ettei hän teitä haasta oikeuteen. Voin itse mennä oikeuteen todistamaan, että risumies on todella ollut muissa maailmoissa videon esityksen jälkeen. Hän on yrittänyt selvitä kaikesta ihmisten kielteisestä suhtautumisesta. Hän on sotilas ja toiminut sen mukaan jälkimainingeissä.

      • Epälooginen.yhtälö

        Ei täällä ole tasan yhtä ainoata kuvaajan puolesta liputtavaa kirjoitusta.

        Täällä ihmetellään mielestäni ehkä vain sitä, että miksi se sukulainen työntää risumiestä voimallisesti otsikoihin ja oikeuteen, jos julkisuus on hänen mielestään negatiivisesti vaikuttavaa.


      • Anpulanssin.vahtija

        Tosi sairauden jo pelkän ulkomuodon perusteella kaukaa erottavan sivullisen kannattaa ryhtyä lääkäriksi, ei mene kalliisiin tutkimuksiin yhteiskunnan rahoja.

        Oliko siis mahtollisesti oman taloyhtiön risut siinä videossa? Ehkä Ahlmannintielle sitten ensi kerralla?


    • suursuoli
    • Ikuisesti.terve.ja.nuori

      Juutubin syytä heti kaikki jos yli seittemänkymppinen joutuu sairraalaan!!!

      Juutuubi pitää kieltää ihan heti niin loppuu se sairrastelu ja ihmiset elää ikuisesti terrrrrrrveenä!!!!

      Niin ettäs tiedätte.

    • Eikötämäkoskaanlopu

      Te näytätte olevan mallikansalaisia. Vain yhden miehen näette olevan väärässä. Korotatteko itsenne muiden yläpuolelle. Laittakaa kuva tänne itsestänne, että me muutkin nähdään minkäläinen on teidän mielestä mallikansalainen. Minä kyllä olen useasti erehtynyt ja sen vuoksi ymmärrän myöskin teitä. Ainakin yritän ymmärtää. Ymmärrän myöskin risumiestä. Ymmärrän myöskin sukulaismiestä (jos hän on mies) hän toimii mielestäni oikein kun puolustaa risumiestä. Säälin häntä ja säälin myöskin teitä ja toivon hartaasti etette joutuisi koskaan samanlaiseen tilanteeseen kuin risumies.

      • Viaton.ei.kenkäkään

        Ei olla kyllä siivottomuuksii huudeltu eikä uhkailtu ja paskoja mettiin salaa kärrätty eikä myöskää roolitettu itteämme semmose esiintymisen jälkee selhviemieheksi Kotkan meripäivillä iltasanomiin ja muuallaki.

        Laita omasi kuvasi vaikka pylväkseen ja kysy jotta oletko valmis?


      • Tuntematon.ystäväpäs

        Sie se voisitkin ehkä viisastuu ja olla hissunkissun nii joskus vois loppuukki?


    • Älkää.nyt.uhotko.enää

      Parane pian Risumies-Män! :)

    • TaisiNauruHyytyä

      Olisi mielenkiintoista tietää että kuka/ketkä puolustaa tätä videon kuvaajaa ja levittäjää, etenkin tuo videon nettiin laitto ei ole aikuisen eikä normaalin järkevän ihmisen toimintaa. Samoin olisi mielenkiintoista kuulla ja nähdä mitä tapahtui sitä ennen mistä video alkoi.

      Ehkä video oli minustakin aluksi pienen hetken hiukan hauska mutta samalla tuli mieleen tämä mitä olemme sen seurauksena nähneet. Ilmeisesti kuvaaja ehti pitää kavereineen monet hauskat siitä mutta nyt ilmeisesti naurut on naurettu.

      • En.nyt.ymmärrä

        Minä en kyllä millään ilveelläkään löydä yhtään kuvaajaa puolustavaa kommenttia.

        Onkohan teillä kenties aistimukset asenteilla terästetyt?


      • hgfhgfhgf
        En.nyt.ymmärrä kirjoitti:

        Minä en kyllä millään ilveelläkään löydä yhtään kuvaajaa puolustavaa kommenttia.

        Onkohan teillä kenties aistimukset asenteilla terästetyt?

        kolkottaako omatunto? Syytä olisi.


    • julkkisselviytyjäx

      Minusta olisi kohtuullista että tämän sopan keittäjän, eli kuvaajan ja videon julkaisijan henkilöllisyyskin tulisi julkisuuteen. Asettaessaan itse provosoimansa vanhan miehen reaktion julkisesti ja tunnistuskoordinaattien kanssa (rek. numero) kaiken kansan silmiin, hän on lienee vakuuttunut siitä, että hän on sankarillisesti paljastanut vakavan rikoksen. Tuntuuhan risukasa metsäpolun reunassa olevan vakava juttu monelle nykysuomalaiselle. Jospa joku ystävällisesti vuotaisi tämän henkilön nimen yleiseen tietoisuuteen. Vai onko joku hyvä syy siihen, että sankari ei saa itse "nauttia" työnsä hedelmistä. Onhan risumieskin nyt niin kovin onnellinen, kun ihmiset tunnistavat.

      • Koukku.vatsassa.asti

        Ihanko tosissasi olet että on kuvaajan vika kun ikämies sairastuu?

        Videon julkitulostakin on yli kahdeksan kuukautta, eikä julkisuus aiemmin ole tätä miestä haitannut. Että kyllä tämä käräjiin liittyvä julkisuushakuisuus tässä nyt päällimmäisenä tulee mieleen tämän asian medialle ilmoittaneen sukulaisen toiminnassa.


      • Usuttiko.se.käräjillekin
        Koukku.vatsassa.asti kirjoitti:

        Ihanko tosissasi olet että on kuvaajan vika kun ikämies sairastuu?

        Videon julkitulostakin on yli kahdeksan kuukautta, eikä julkisuus aiemmin ole tätä miestä haitannut. Että kyllä tämä käräjiin liittyvä julkisuushakuisuus tässä nyt päällimmäisenä tulee mieleen tämän asian medialle ilmoittaneen sukulaisen toiminnassa.

        Tämä nimenomainen soppa se on risumiehen sukulaisen keitoksia, eipä kenenkään muun. Heti soittaa mediaan kun taata tulee sopivasti kipeäksi, häpeäisi ja antaisi sairaalle rauhan! Vihanlietsoja se on.


      • Piipittäjä.plösö

        Mikä sinun nimesi on?


    • Koiran.taluttaja

      Tiedän nimen. Taitaa olla rikollinen teko kertoa se julkisesti. Asuu kuitenkin lähellä risukasaa. On susikoiria muutama. Olen nähnyt hänet ulkoiluttamassa koiraansa. Siinä tiellä hautuumaan luona.

      • Koirapahyvinkinkoira

        Tää kommentoijako on se sukulainen?


      • Ihmeellistä.touhua
        Koirapahyvinkinkoira kirjoitti:

        Tää kommentoijako on se sukulainen?

        Mikä sen kohua yllä pitävän sukulaisen nimi on?????


    • Voiollkkin

      Ai kuvaajanko?

      • Ai.nyt.vai

        Opettelisitko ystävällisesti lukemaan kirjainyhdistelmien lisäksi niistä muodostuvan lauseen sisällön?

        -mieti rauhassa hetkinen, ole hyvä, äläkä vastaa: "jaa mää vai?"


    • kuvaajarunkkaa

      No onneksi sen kuvaajan nimi tulee käräjillä esille. Salin oveen tulee jo lista istunnoista ja nimet. Alkaa somessa tapahtuu.

      Kyllähän sen huomasi, että kuvaaja oli "pikkasen" jälkeen jäänyt ja yksinkertaisempi kuin risumies. Luuli nyt tosissaan, että on muka rikos jättää risuja metsään. Täysin vajakki.

      Kyllä saa olla varma siitä, että sen nimi onneksi alkaa leviämään netissä samalla tavalla kuin sekin levittänyt syyttömän ihmisen nimeä.

      Kaikki nauraa kun kuvaaja teki itsestään täydellisen pellen!!!

      • Rikollinenhirvostensuku

        Tää sun viestis täyttää jo kunnianloukkauksen kriteerit.


      • Ihme.porukkaa

        Mitä siitä kuvaajan nimestä sitte? Luuletko että se huutaa ja raivoaa pitkin kyliä ja kylvelee paskojaan minne sattuu? Tavikset ei kauaa ketää kiinosta.

        Ja ne pellet on kyllä esille tullu jo tosiaankin selvästi..........


      • Kokolailla.terveitä

        Tuntuisi olevan vankka kokemus käräjäsalissa olemisesta, mutta oikeinkirjoitus ei kovin tukevasti vielä suju. Sitä elämämkoulua käyty kenties?


    • KarateMauri

      Rikoksen ja rikollisen teostaan saama julkisuus on tuomiota lieventävä peruste. Ainakin Helsingin käräjäoikeuden ja Hovioikeuden mielestä:

      http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/professori-poyristyi-tapanilan-raiskaustuomiosta-miten-mediahuomio-voi-olla-lieventava-tekija/5837208

      En siis ihmettele yhtään että kovasti markkinoidaan mediassa kaiken maailman vaivoja samaan aikaan kun ollaan syytteessä laittomasta uhkauksesta. Naurettavan läpinäkyvää, kuten täällä joku jo totesikin. Ainoa ihmetyksen aihe on median typeryys, mutta Kouvolan Sanomien mikkeliläisomistus selittää senkin.

      Kuvaajan syyllistäminen kyllä ihmetyttää. Jos tuon videon olisi poliisille vienyt niin tasan tarkkaan mitään ei olisi tapahtunut. Someen vaan niin on edes jotain toivoa että oikeus toteutuu. Ei se mitään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ole jos laittaa videota mitä rikolliset tekee.

      Pari vuotta sitten yksi SkodaMarko ohitti edellä ajaneen rekan vaikka vastaan tuli moottoripyörä. Ohituksen jälkeen SkodaMarko jarrutteli rekan edessä ja koukkasi eteen vasemmalle kaistalle kun rekka yritti väistää. Rekkakuski laittoi videon tapahtumista someen ja Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi SkodaMarkolle 50 päiväsakkoa ja otti vielä kortin pois vähäksi aikaa. Eikä puhettakaan mistään yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

      http://yle.fi/uutiset/3-7476263

      • hgfhfhghdsds

        Öö. Siis toi videohan on nimenomaan ohittajan kuvaama. Miten se rekkakuski pystyi laittamaan ton videon mihinkään, kun se ajoi sitä ohitettavaa rekkaa?


    • Sivustaseuraava

      Kuvaajana näyttäisin tuomareille tämän keskustelun. Kostoksi risumiehen kuvaamisesta, selvädti joku omainen uhkailee täällä linkittävän kuvaajan nimeä ympäri nettiä ja loukkaavan tämän mainetta. Veikkaan tällekin tilevan kivat sakot.

      • hhgfjgfjgfjfgjgf

        Ei tule yhtään sen kummempia sakkoja, kuin risumiehen kuvaajallekaan ja julkiselle häpäisijälle. Kuvaajahan on itse aiheuttanut oman päänsärkynsä. Vai mitä? Ihan niinkuin risumieskin.


    • Jorman.ystävä

      Tekeekö se kuvaajan tuomion poisulkevaksi, jos joku sukulainen tekee väärin? Saatteko te antaa tuomion sukulaiselle ilman oikeuden käyntiä?Itse läheltä sseuranneena voin todistaa, että Jorman kunto alkoi huonontua tämän videon julkitulon jälkeen. Somessa alkoi tulla vihakirjoituksia hänestä. Hän yritti selviytyä niistä parhaalla ymmärryksellään. Nuoriso joka otti hänestä kuvia lopetti häntä morkkaavan puheen. Somessa jatkui kuitenkin hänen arvostelunsa siten, että videoista tehtiin vielä pahempia kuin alkuperäinen oli. Hänet lynkättiin joidenkin vuoksi täysin. Alkoi vähän ottaneiden yleinen vihapuheiden huutelu ja viha kirjeiden ilmestyminen hänen autoonsa ja postilaatikkoonsa. Poliisi kehoitti tekemään niistä tutkinta pyynnön.

      Poliisi joutui lopettamaan tutkinnan sen vuoksi, että heidän oli vaikea päästä tekijöiden jäljille. Hänen asioitaan hoitava asianhoitaja sopi syyttäjän kanssa, että asiaan palataan jos kuvaaja löytyy. Kuvaaja löytyi sitkaan työn jälkeen ja hän teki sitten Jormasta rikosilmoituksen. Hänen asianhoitaja oli iloinen, että virallisesti saadaan oikeuden kanta siihen. Oliko Jorma kuvaajan härnäyksen vuoksi poissa tolaltaan tehnyt rangaiavan teon kertoessaan mielipiteensä.

      On surullista sivusta seurata miten ihmisten ilkeys voi viedä Jorman terveyden mennessään. Jormalle ei annettu rauhaa edes hänen syödesään julkisella paikalla. Tästä hän kertoi monesti minulle. Hän kerto miten häntä keljuttaa kulkea, kun kaikki niin hänestä alkoi tunua painostavat häntä. Hänen oma nimi unohtui jopa häneltä itseltäänkin. Hänen ilkkujat jatkoivat ja pahensivat hänen kuntoaan. Loppu joka vei hänet sairaalaan tuli, kun hän ei enää uskaltanut mennä edes lääkäriin. Me hänen ystävänsä jotka olimme jääneet hänen tuekseen yritimme kaikin tavoin rohkaista ja auttaa häntä.

      Te morkkajat voitte nyt olla ylpeitä siitä, että olette tuomioillanne saattaneet Jorman lähes luhistumaan. Nytkin vielä te jatkatte vaikka Jorma on jo maassa. Hänen asiamiehensä on kerännyt teistä tietoa jotka olette kirjoitelleet ja myöskin tehneet hänestä pilkka videoita. Hänen mukaansa niiden käsittely tulee ehkä jossain vaiheessa esille, mutta nyt hän keskittyy Jorman auttamiseen. Hän on antanut viranomaisista erittäin myönteisen kuvan. He tekevät vain työtään.

      • Älä.erotu.kouvolassa

        Syyttäjä voikin kerätä tiedon missä pilkkaat kuvaajaa jälkeenjääneeksi ja vajakiksi. Ei, ja tuollainen ei ole mielipide. Sittenhän jokanen voitas haukkua toista vaikka sanoin "kehitysvammmanen läskivalas tekis mieli ampua sut". Onko toi susta normaalia puhetta jotai voi tehdä rangaistuksetta? Onko jormalla sairaus minkä takia käyttäytyy noin?

        Ei tuollaista ajattelutapaa voi olla edes Kouvolassa. Missä nyt kíusataan jo siitä, jos päällä on muuta lun mustaa ja harmaata.


      • Sokkea.sukkulainen

        Näyttä kovasti, etä sinä tätä assiaa olet otsikoissa pittänyt ei muut


      • Hyvää.päivänjatkoa

        Pikkuinen veto, että se kuvaaja ei Jorman hommista rikosilmoitusta ole käynyt tekemässä, ei muuten tasan varmasti ole.

        Sinä se olet höynäheikki perättömillä kirjoitteluillasi semmoinen ihan erikoisen törvelö ympäristön paskaaja.


      • Lue.lakia

        Poliisi ei edes tutki ellei hän ole tehnyt tukintapyyntöä ja vaatinut rangaistusta.


      • Ihme.sekoilija
        Lue.lakia kirjoitti:

        Poliisi ei edes tutki ellei hän ole tehnyt tukintapyyntöä ja vaatinut rangaistusta.

        Risumiehen sukulaisen kommentit kuvaajasta tehdystä rikosilmoituksesta löytyy toisesta ketjusta eli siellä kertoo tehneensä rikosilmoituksen kuvaajasta ja tässä ketjussa nyt kuitenkin väittää kuvaajan tehneen. Yrittäis nyt muistaa mitä paskaa puhuu edes

        Huonot tuli sit housuun kun risumiehellekin tuli samalla kerralla syyte mutta siitäkin hänelle tuossa toisessa ketjussa ihmiset moneen kertaan etukäteen kertoi ja varoitti. Ei sit uskonu ja nyt pitää nostaa tommonen draama kun tulee nolosti tuomio risumiehelle sukulaisen hölmöilyitten takia

        Niin on epätoivosta hommansa että mitähä seuraavaks vai seiskalehteen?


      • Lue.lakia
        Ihme.sekoilija kirjoitti:

        Risumiehen sukulaisen kommentit kuvaajasta tehdystä rikosilmoituksesta löytyy toisesta ketjusta eli siellä kertoo tehneensä rikosilmoituksen kuvaajasta ja tässä ketjussa nyt kuitenkin väittää kuvaajan tehneen. Yrittäis nyt muistaa mitä paskaa puhuu edes

        Huonot tuli sit housuun kun risumiehellekin tuli samalla kerralla syyte mutta siitäkin hänelle tuossa toisessa ketjussa ihmiset moneen kertaan etukäteen kertoi ja varoitti. Ei sit uskonu ja nyt pitää nostaa tommonen draama kun tulee nolosti tuomio risumiehelle sukulaisen hölmöilyitten takia

        Niin on epätoivosta hommansa että mitähä seuraavaks vai seiskalehteen?

        Kuvaaja on tehnyt oman ilmoituksen.


      • Lue.lakia
        Lue.lakia kirjoitti:

        Kuvaaja on tehnyt oman ilmoituksen.

        Mikä tuomio hänelle on tullut? Eihän juttu ole vielä edes ollut oikeudessa. Vasta sieltä voi tuomio tullut.


      • Tuulipukukauppiaanne
        Älä.erotu.kouvolassa kirjoitti:

        Syyttäjä voikin kerätä tiedon missä pilkkaat kuvaajaa jälkeenjääneeksi ja vajakiksi. Ei, ja tuollainen ei ole mielipide. Sittenhän jokanen voitas haukkua toista vaikka sanoin "kehitysvammmanen läskivalas tekis mieli ampua sut". Onko toi susta normaalia puhetta jotai voi tehdä rangaistuksetta? Onko jormalla sairaus minkä takia käyttäytyy noin?

        Ei tuollaista ajattelutapaa voi olla edes Kouvolassa. Missä nyt kíusataan jo siitä, jos päällä on muuta lun mustaa ja harmaata.

        > Ei tuollaista ajattelutapaa voi olla edes Kouvolassa. Missä nyt kiusataan jo siitä, jos päällä on muuta kun mustaa ja harmaata.

        Aiheen vierestä, mutta tällaista muistan lukeneeni äskettäin lehdestä kun joku kirjailija/sarjakuvapiirtäjä/muusikko (mies, en muista mutta kulttuuri-ihminen) oli lehtikuvassa ihan tavallisesti pukeutunut mutta sivulauseessa mainitsi jotakin ettei voisi Kouvolassa mennä näissä vaatteissa baariin koska heti tulisi turpiin. Miksi?


    • Jorman.ystävä

      Ystävä hyvä tuota tarkoitin, että teet kirjoituksessai laittoman teon kun väität minusta sellaista mikä ei ole totta. Koita olla toista syyttämättä kirjoittamalla perättömiä. Vaikka täällä,kirjoitellaan anonyyminä ei se anna mahdollisuutta kirjoittaa toisesta perättömlä.

      • Onnea.onnea.vaan

        Hei vaan sinä sukulaismies! Laske ihmeessä kaikki ne kommentit, jotka olet eri nimimerkeillä (aloitit kuitenkin omalla nimelläsi) kirjoitellut muun muassa youtuben kommentteihin ja sinne kouvolan sanomiin, tätä avopsykistrisen hoidon tukikanavaa unohtamatta. Olet lirissä ja syvällä, nimimerkin vaihto ei auta pysymään piilossa.

        Mitäpäs muuten luulet median tekevän, kun vedätyshommasi ihan kohta paljastuvat? Luulitko, että asia jää kokonaan siltä oikealta tutkivalta journalismilta huomioimatta, ja ajattelitko ollenkaan jotta mitä sinun, tai sukulaisesi kaapin perältä ehkä löytyy kun vähän raottaa? Onneksi olkoon! :)

        Eikä mene muuten kauaa, kun selviää jotta risumiestäkin tässä on vedätetty ja rajusti, mitä muuten lupailit hänelle oikeusprosessista hyödyiksi? sen kuusinumeroisen summanko?
        Onneksi olkoon siitäkin, ei ihme että nyt on paniikki iskenyt ja kovasti.


      • Aika.koittaa.sinulle

        Uhkaile ja uhoa vielä kun voit.


      • Ei.ihan.tervettä.väkeä
        Aika.koittaa.sinulle kirjoitti:

        Uhkaile ja uhoa vielä kun voit.

        Eipä tuossa onnentoivotuksessa mitään uhkausta tai uhoa näyttäisi olevan, melko uskottavan oloinen ennustus ennemminkin. Luehan nyt ajankuluksesi (ajatuksella) oma otsikkosi, vai onko sekin mielipide?


      • Aika.koittaa.sinulle
        Ei.ihan.tervettä.väkeä kirjoitti:

        Eipä tuossa onnentoivotuksessa mitään uhkausta tai uhoa näyttäisi olevan, melko uskottavan oloinen ennustus ennemminkin. Luehan nyt ajankuluksesi (ajatuksella) oma otsikkosi, vai onko sekin mielipide?

        Ensinnäkin otsikko ei ole minun laittama.


      • Onnea.onnea.vaan kirjoitti:

        Hei vaan sinä sukulaismies! Laske ihmeessä kaikki ne kommentit, jotka olet eri nimimerkeillä (aloitit kuitenkin omalla nimelläsi) kirjoitellut muun muassa youtuben kommentteihin ja sinne kouvolan sanomiin, tätä avopsykistrisen hoidon tukikanavaa unohtamatta. Olet lirissä ja syvällä, nimimerkin vaihto ei auta pysymään piilossa.

        Mitäpäs muuten luulet median tekevän, kun vedätyshommasi ihan kohta paljastuvat? Luulitko, että asia jää kokonaan siltä oikealta tutkivalta journalismilta huomioimatta, ja ajattelitko ollenkaan jotta mitä sinun, tai sukulaisesi kaapin perältä ehkä löytyy kun vähän raottaa? Onneksi olkoon! :)

        Eikä mene muuten kauaa, kun selviää jotta risumiestäkin tässä on vedätetty ja rajusti, mitä muuten lupailit hänelle oikeusprosessista hyödyiksi? sen kuusinumeroisen summanko?
        Onneksi olkoon siitäkin, ei ihme että nyt on paniikki iskenyt ja kovasti.

        Syyttelemällä muita tuommosesta teosta, annat aihetta lähinnä siitä, että teet itse sitä. Tämä nimimerkki on rekisteröity, eikä ainakaan mitenkää viittaa kumpaankaan osapuoleen.

        Oikeus voi tuomita muutaman satasen sakkoihin kumpaakin osapuolta, mitä merkitystä? Ei yhtään mitään. Itse jokainen päättää sen, kuinka paljon haluaa rikastuttaa lakimiehiä. Julkisuuden vuoksi tuskin ketään voidaan tuomita mittaviin summiin korvausten osalta ja nyt ei ole kyse mistään tapauksesta Bodom missä työtkin taisi mennä alta bussikuskilta.


    • autonratista

      Joko risu on kunnallisvaalien ehdokkaana?
      Nyt pitäisi takoa kun rauta on kuumaa...

    • PeteL1u

      On helppo huutaa puskista kuinka ihanaa on olla julkkis. Monella kirjoittajalla ei ole minkäänlaista käsitystä asiasta. Se että tehtailee jostakusta julkisen henkilön tavalla, joka tässä on kyseessä, on erittäin vakava asia moraaliselta kannalta, toivoisi kovasti että se olisi sitä myös juridisesti. Monet tuntuvat pitävän tuota risujen metsään viemistä raskaanakin rikoksena. Vanhuksen aseuhkailut olivat tyhmiä, mutta ne olivat hänen välineensä siinä tilanteessa, jota toinen osapuoli ohjaili uhkailemalla jollakin, jota vanhus ei todennäköisesti ymmärtänyt. Nyt hänkin tietää mikä on juutuupi.

      • Toimittajat ei voi nimellä tehdä juttuja esim. kuvaajasta, jos ei ole 2v. tuomiota alla, jos sitä ihmettelette. Netistä voitte etsiä vertailukohtia, mutta aika kova rikos saa olla, ennenkuin nimä saa julkisesti levitellä.


      • Anonyymi
        kouvolaleaks kirjoitti:

        Toimittajat ei voi nimellä tehdä juttuja esim. kuvaajasta, jos ei ole 2v. tuomiota alla, jos sitä ihmettelette. Netistä voitte etsiä vertailukohtia, mutta aika kova rikos saa olla, ennenkuin nimä saa julkisesti levitellä.

        Käräjäoikeudessa tuomion saaneen tuomitun nimen saa kertoa julkisesti. Siinä ei ole yhtään mitään laitonta, jos paljastaa paikkansa pitävän tiedon. Herjaukset, solvaukset, kunnianloukkaukset ja yksityiselämää loukaavat tiedot ovat sitten asia erikseen, ja niiden julkaiseminen on laissa kielletty. Väitteet kahden vuoden minimituomiosta ovat täysin tuulesta temmattuja. Mikään laki ei sellaista edellytä. Sanomalehdillä voi toki olla omia tiukempia käytäntöjään, mutta ne eivät ole lain edellyttämiä. Samoin Suomi24 poistaa kaikki viestit, joissa kuvaajan nimi mainitaan, vaikka laki ei sitä edellyttäisi. Nimi kyllä löytyy esim. murhainfon foorumilta.


    • Video.ei.nettiin

      Tässä risumiehen tapauksessa on tavallaan annettu nimi julkisuuteen, kun autonrekisteri on nähtävillä. Nimen saa kuka tahansa ja osoitteen puhelinsoitolla. Video on myöskin tehty halventavassa tarkoituksessa. Joten sitä ei olisi saanut laittaa nettiin. Lupa olisi pitänyt vähintään saada kuvattavalta.

      • Julkinen.paikka

        Kerrot videon nettiinlaiton tarkoituksen. Itsekö laitoit?


    • vartijako

      Onko tuon kuvaaja vartija?

    • kuvaajarunkkaa

      No oli miten oli. Mutta epänormaalia mun mielestä on mennä kuvaamaan jos joku heittää risun metsään. Että kyllä olen sitä mieltä että kuvaaja teki itsestään pellen.

      Enkä ole sanonut että minä menisin levittämään somessa kuvaajan nimeä. Totesin vaan että näin tulee käymään. Ihmiset ovat vaan sellasia. Totesin vaan että varmasti näin käy. Onhan nyt netissä levinnyt murhaajien, huijareiden jne. nimetkin.

      Mutta totta se on että kuvaaja näistä on se pelle! Ei risumies olisi niin typerä, että menisi kuvaamaan toista ihmistä ja ärsyttämään tahallaan ja varsinkaan youtubeen laittaisi sitä. Koska on sentä paljon FIKSUMPI!!!

      Minua jos olisi tullut kuvaamaan, niin olisin varmasti paljastanut kuvaajan nimen samalla mitalla kuin sekin minun nimestä olisi tehnyt julkisen. Paitsi että mun tapauksessa video olisi poistunut jo puhelimesta.

      • Ja.sit.mä.tekisin

        Tämän herran nimimerkin henki huokuu hänen tekstistään, pulppuaa suorastaan. Harrastat siis valokuvausta?


      • Tim_Callahan

        " Mutta epänormaalia mun mielestä on mennä kuvaamaan jos joku heittää risun metsään."

        Risun? Pakettiautollahan tuo niitä kuskaa. Usein käynti optikolla riittää, sanottiin joskus mainoksessa.

        Tämä rikollisten hyysääminen on kyllä aivan käsittämätöntä. Aina kannetaan huolta että onhan rikolliset varmasti saaneet kriisiapua ettei vaan ole tullut paha mieli. Aiempana oli hyvä esimerkki kun joku kahjo koulutti skoodallaan moottoripyöräilijää ja rekkakuski pisti videon tapauksesta nettiin. Ei poliisi nykyään enää mitään tee jos ei niille vie valmista materiaalia. Skoodakuski sai videon perusteella reippaat sakot ja kortin kuivumaan. Tälle risumiehelle kanssa oikea rangaistus ja rikoksentekoväline, elikkäs se hiacen raato, valtiolle.

        Ei muuta kun kaikki kuvaamaan ja videot nettiin. Ei ne muuten opi.

        Jos satun näkemään ja kuvaamaan kuinka joku vetäsee pyörätelineen taikka roskiksen Manskin tai Tompan ikkunasta sisään niin pitääkö minun mennä kysymään lupa siltä vandaalilta että saanko laittaa videon nettiin?


      • Bigcitynights

        Olet turha nipottaja. Kouvolaan mahtuu roskia. On se niin iso city.


      • rotatmyrkytetää
        Tim_Callahan kirjoitti:

        " Mutta epänormaalia mun mielestä on mennä kuvaamaan jos joku heittää risun metsään."

        Risun? Pakettiautollahan tuo niitä kuskaa. Usein käynti optikolla riittää, sanottiin joskus mainoksessa.

        Tämä rikollisten hyysääminen on kyllä aivan käsittämätöntä. Aina kannetaan huolta että onhan rikolliset varmasti saaneet kriisiapua ettei vaan ole tullut paha mieli. Aiempana oli hyvä esimerkki kun joku kahjo koulutti skoodallaan moottoripyöräilijää ja rekkakuski pisti videon tapauksesta nettiin. Ei poliisi nykyään enää mitään tee jos ei niille vie valmista materiaalia. Skoodakuski sai videon perusteella reippaat sakot ja kortin kuivumaan. Tälle risumiehelle kanssa oikea rangaistus ja rikoksentekoväline, elikkäs se hiacen raato, valtiolle.

        Ei muuta kun kaikki kuvaamaan ja videot nettiin. Ei ne muuten opi.

        Jos satun näkemään ja kuvaamaan kuinka joku vetäsee pyörätelineen taikka roskiksen Manskin tai Tompan ikkunasta sisään niin pitääkö minun mennä kysymään lupa siltä vandaalilta että saanko laittaa videon nettiin?

        Jos laittaisit minut nettiin, teen mitä lystään, niin olet täysin rotta, vasikka ja rangaistus olisi senmukainen aiheettomasta kuvaamisesta.

        Kaikista vihatuimpia ovat kansalaispoliisit ketkä kyttää toisten tekemisiä. Meikäläinen tekee niinpaljo rikoksia kuin ehdin, eikä se kuulu sulle.

        Ostan vaikka suomalaisia tomaatteja ja painan espanjalaisten tomaattien tarran niihin. Teen sitäkin sun kiusaksi vaikka.

        Ja tajuatko urpo, että risut kuuluu metsään, nehän maatuvat kasvuravinnoksi sinne.


      • Oikea.osoite
        Tim_Callahan kirjoitti:

        " Mutta epänormaalia mun mielestä on mennä kuvaamaan jos joku heittää risun metsään."

        Risun? Pakettiautollahan tuo niitä kuskaa. Usein käynti optikolla riittää, sanottiin joskus mainoksessa.

        Tämä rikollisten hyysääminen on kyllä aivan käsittämätöntä. Aina kannetaan huolta että onhan rikolliset varmasti saaneet kriisiapua ettei vaan ole tullut paha mieli. Aiempana oli hyvä esimerkki kun joku kahjo koulutti skoodallaan moottoripyöräilijää ja rekkakuski pisti videon tapauksesta nettiin. Ei poliisi nykyään enää mitään tee jos ei niille vie valmista materiaalia. Skoodakuski sai videon perusteella reippaat sakot ja kortin kuivumaan. Tälle risumiehelle kanssa oikea rangaistus ja rikoksentekoväline, elikkäs se hiacen raato, valtiolle.

        Ei muuta kun kaikki kuvaamaan ja videot nettiin. Ei ne muuten opi.

        Jos satun näkemään ja kuvaamaan kuinka joku vetäsee pyörätelineen taikka roskiksen Manskin tai Tompan ikkunasta sisään niin pitääkö minun mennä kysymään lupa siltä vandaalilta että saanko laittaa videon nettiin?

        Oikea osoite videolle olisi ollut POLIISI. Ei yleinen julkituominen. kuvaaja ei luonnollisestikkaan halunnut viedä alkuperäistä videota poliisille, sillä se oli leikkaamaton raakaversio ja siinä olisi käynyt ilmi hänen härnäytensä ja se kun hän esiintyi poliisina ja vartiana. Tämähän käy ilmi laitetustakin videosta jossa Jorma sanoo muutaman sanan vartiasta ja poliisista.


      • Miksei.vienyt.poliisille
        Tim_Callahan kirjoitti:

        " Mutta epänormaalia mun mielestä on mennä kuvaamaan jos joku heittää risun metsään."

        Risun? Pakettiautollahan tuo niitä kuskaa. Usein käynti optikolla riittää, sanottiin joskus mainoksessa.

        Tämä rikollisten hyysääminen on kyllä aivan käsittämätöntä. Aina kannetaan huolta että onhan rikolliset varmasti saaneet kriisiapua ettei vaan ole tullut paha mieli. Aiempana oli hyvä esimerkki kun joku kahjo koulutti skoodallaan moottoripyöräilijää ja rekkakuski pisti videon tapauksesta nettiin. Ei poliisi nykyään enää mitään tee jos ei niille vie valmista materiaalia. Skoodakuski sai videon perusteella reippaat sakot ja kortin kuivumaan. Tälle risumiehelle kanssa oikea rangaistus ja rikoksentekoväline, elikkäs se hiacen raato, valtiolle.

        Ei muuta kun kaikki kuvaamaan ja videot nettiin. Ei ne muuten opi.

        Jos satun näkemään ja kuvaamaan kuinka joku vetäsee pyörätelineen taikka roskiksen Manskin tai Tompan ikkunasta sisään niin pitääkö minun mennä kysymään lupa siltä vandaalilta että saanko laittaa videon nettiin?

        Miksi kuvaaja ei vienyt sitten videoa poliisille?


      • enempiälyä
        Oikea.osoite kirjoitti:

        Oikea osoite videolle olisi ollut POLIISI. Ei yleinen julkituominen. kuvaaja ei luonnollisestikkaan halunnut viedä alkuperäistä videota poliisille, sillä se oli leikkaamaton raakaversio ja siinä olisi käynyt ilmi hänen härnäytensä ja se kun hän esiintyi poliisina ja vartiana. Tämähän käy ilmi laitetustakin videosta jossa Jorma sanoo muutaman sanan vartiasta ja poliisista.

        Olet kyllä oikeassa, miten olisi pitänyt toimia kun vahinko on jo tapahtut.

        Mutta täysin oikein olisi toimittu, kun olisi kävelty ohi ja moikattu vaan, kuten kohteliailla on tapana.

        Minä, vaikka en ole mikään nero, mutta olen kuvaajaa huomattavasti fiksumpi. Koska olisin ajatellut vaan näin, että tuossahan joku fiksu herrasmies vie risuja sinne minne ne kuuluukin ja minne muutkin ovat niitä vieneet.


      • kookooonparas
        rotatmyrkytetää kirjoitti:

        Jos laittaisit minut nettiin, teen mitä lystään, niin olet täysin rotta, vasikka ja rangaistus olisi senmukainen aiheettomasta kuvaamisesta.

        Kaikista vihatuimpia ovat kansalaispoliisit ketkä kyttää toisten tekemisiä. Meikäläinen tekee niinpaljo rikoksia kuin ehdin, eikä se kuulu sulle.

        Ostan vaikka suomalaisia tomaatteja ja painan espanjalaisten tomaattien tarran niihin. Teen sitäkin sun kiusaksi vaikka.

        Ja tajuatko urpo, että risut kuuluu metsään, nehän maatuvat kasvuravinnoksi sinne.

        Johan täällä oli esimerkki kun joku skoodakuski ajo vailla järjen hiventä ja rekkakuski laitto siittä videon nettiin. Eikä mitään rangaistusta. Miksi olisi pitänyt tullakkaan? Skoodakuskille sensijaan sakot ja kortti pois.

        Risumiehen kuvaaja oli täysin oikealla asialla. Ei nää pellet muuten opi jos et laita videoo nettiin.


      • Suhteellisuudentajua
        Tim_Callahan kirjoitti:

        " Mutta epänormaalia mun mielestä on mennä kuvaamaan jos joku heittää risun metsään."

        Risun? Pakettiautollahan tuo niitä kuskaa. Usein käynti optikolla riittää, sanottiin joskus mainoksessa.

        Tämä rikollisten hyysääminen on kyllä aivan käsittämätöntä. Aina kannetaan huolta että onhan rikolliset varmasti saaneet kriisiapua ettei vaan ole tullut paha mieli. Aiempana oli hyvä esimerkki kun joku kahjo koulutti skoodallaan moottoripyöräilijää ja rekkakuski pisti videon tapauksesta nettiin. Ei poliisi nykyään enää mitään tee jos ei niille vie valmista materiaalia. Skoodakuski sai videon perusteella reippaat sakot ja kortin kuivumaan. Tälle risumiehelle kanssa oikea rangaistus ja rikoksentekoväline, elikkäs se hiacen raato, valtiolle.

        Ei muuta kun kaikki kuvaamaan ja videot nettiin. Ei ne muuten opi.

        Jos satun näkemään ja kuvaamaan kuinka joku vetäsee pyörätelineen taikka roskiksen Manskin tai Tompan ikkunasta sisään niin pitääkö minun mennä kysymään lupa siltä vandaalilta että saanko laittaa videon nettiin?

        Kuvaajalta täysi ylilyönti, jos pitää risuja ongelmajätteenä. Täysin luonnon omia tuotteita, jotka pelkästään parantavat maatuessaan maata. Metsätaloudessa latvukset ja oksat nimenomaan halutaan jättää ravinteiden kiertokulkuun.
        Tästä esimerkki, kun kysyin kunnan metsässä tehtävältä harvennushakkuualueelta kerättäväksi polttopuita. Minulle sanottiin, että voin kerätä, kunhan et kaikkia oksia vie, että jää ravinteiksi.

        Jokainen vähänkään asiayhteyksiä tajuava kyllä ymmärtää, että ne risut olivat pelkkä sivuseikka ja kuvaajan tarkoitus oli pelkästään ärsyttää ja nöyryyttää risujen tuojaa, ja sai sitten provosoimalla haluamansa, muka hauskan videon. Säälittävä tuommoinen "maailmanparantaja", jotka suuruuskuvitelmissaan kuvittelee olevansa suurmies, pelkästään kiusaamalla jotain iäkästä miestä.


      • Aaarghhhhh

        Risuja ei saa viedä toisten metsiin koska sevoi tuoda vierasperäisiä lajeja!!! Monta kertaaa tämä pitää lattaa tänne?

        Ei niin paljon voi pelätä ihmisiä ettei voi ahlmannille viedä risuja kösittääkseni ilmaiseksi. Tai kompostoida.


      • trooppinenlaji
        Aaarghhhhh kirjoitti:

        Risuja ei saa viedä toisten metsiin koska sevoi tuoda vierasperäisiä lajeja!!! Monta kertaaa tämä pitää lattaa tänne?

        Ei niin paljon voi pelätä ihmisiä ettei voi ahlmannille viedä risuja kösittääkseni ilmaiseksi. Tai kompostoida.

        Buhahahaha... Kuolen nauruun. Ala-asteella biologian tunnilla oppilaat ovat sua fiksumpia. Vieraita lajeja muka... Hahahahaha.... En tiennytkään että risut on tuotu trooppisesta sademetsästä.

        Mutta olihan ne vihreitä, kun ne muut olivat ruskeita.

        Hahahaha... vai että vieraita lajeja metsään suomalaisesta risusta. Miten muuten siitepöly? Millä vahdit ettei koivun siitepöly lennä kuusimetsään?


      • Valita.kaupungille

        Mitä lait mun viisauteen liittyy? En käsittääkseni ole kouvolan kaupungin lakeja päättänyt.


      • opettelelukemaantrolli
        Valita.kaupungille kirjoitti:

        Mitä lait mun viisauteen liittyy? En käsittääkseni ole kouvolan kaupungin lakeja päättänyt.

        Urpo hei! Ei ollut puhe laista (perusmuoto LAKI), vaan lajista (perusmuoto LAJI.


      • Tuulipukukauppiaanne
        trooppinenlaji kirjoitti:

        Buhahahaha... Kuolen nauruun. Ala-asteella biologian tunnilla oppilaat ovat sua fiksumpia. Vieraita lajeja muka... Hahahahaha.... En tiennytkään että risut on tuotu trooppisesta sademetsästä.

        Mutta olihan ne vihreitä, kun ne muut olivat ruskeita.

        Hahahaha... vai että vieraita lajeja metsään suomalaisesta risusta. Miten muuten siitepöly? Millä vahdit ettei koivun siitepöly lennä kuusimetsään?

        Ainakin täällä taajama-alueilla jättipalsami on huomattavasti yleisempi alueilla, joihin on tuotu risuja kuin muualla. Kasvaako sitten paremmin risukossa vai ovatko siemenet tulleet risujen mukana, en osaa sanoa biologiantaidoillani. Mutta ensin ovat olleet risut ja hoitamattomuus, sitten haitalliset vieraskasvilajit.


    • majanrakennukseen

      Täällä myös sympatiat Jorman puolella. En menettäisi yöuniani, vaikka metsääni toisi 5 autollista risuja. Ennemminkin olisin iloinen. Muksut voisivat rakennella majoja.

      • Orapihlajamajat

        Annatko metsäsi osoitteen? Sisällön typeryydestä päätellen se on varmaan kuitenkin puolen hehtaarin metsä nalle puh sadussa.


      • tattoopower
        Orapihlajamajat kirjoitti:

        Annatko metsäsi osoitteen? Sisällön typeryydestä päätellen se on varmaan kuitenkin puolen hehtaarin metsä nalle puh sadussa.

        Se osoite on Voikkaalla! Vastassa onkin iso treenattu ja tatuointeja täynnä oleva hiton vahva linnankundi!!!

        Selkä on todella leveä. Kuuluu samoihin tyyppeihin kuka syö rautaa ja paskoo kettinkiä.


    • Vihdoinkin.selvinnyt

      Kuvaajan nimi selvinnyt.

      • sakkoa.sakkoa.sakkoa

        Ei pitänyt kauaa risumiehen sukulaisen pelihermo, salassa pidettävän osion livautti tuskissaan jakoon, kun julkisuustemppunsa eivät sympatiavyöryä tuoneetkaan.

        Syytepapereissa jotka posti tuo, on kummankin osapuolen tiedot, niitä vaan ei saa julkisuuteen tuoda.

        Metkaa sakkia, hyppiä hytkyyttelevät raivokkaasti jopa suonsilmässä seisoskellessaan.


    • rewrewrewre

      Taidan itsekin alkaa tästä lähtien kuskaamaan kameraa joka paikassa. Kaikki videot julkistan youtubessa. Ihan sama loukkaavia tai ei.

      Muistathan, että juuri sinä voit osua kamerani tielle.

      • Varonvaronvasti

        Eikö sulla ole sitä kameeraa puhelimessa


      • heheheheeh

        Kouvolasta tulee kunnon risumies -kaupunki. Seuraavaksi voit nähdä kun risumies kuvaa videolla kun joku käy kusella metsässä. "No koska se on perrrrrkkele yhtä väärin".


    • vastuunkanto

      Risunjemmaaja-videon kuvaaja joutui vihan kohteeksi — poliisi muistuttaa, että henkilötietoja jakamalla saattaa syyllistyä rikokseen

      28.2.2017 5:39
      Kuva: AOP/Ismo Pekkarinen
      Henkilötietojen jakaminen verkossa voi täyttää rikoksen tunnusmerkit.
      Henkilötietojen jakaminen verkossa voi täyttää rikoksen tunnusmerkit.
      Raivokas risunjemmaaja -videon kuvaajaksi epäilty henkilö on joutunut verkossa vihan kohteeksi. Viime päivinä keskustelupalstoilla on levitelty hänen tietojaan uhkailevaan sävyyn.

      Keskustelu vaikuttaa voimistuneen sen jälkeen, kun Kouvolan Sanomat uutisoi viime perjantaina sosiaalisessa mediassa Risumieheksi nimetyn 72-vuotiaan miehen joutuneen sairaalaan. Hänen läheinen sukulaisensa kertoi miehen terveyden heikentyneen selvästi viime kuukausina. Sukulainen epäili syyksi videon aiheuttamaa kiusaamista ja häiriköintiä.

      Youtubessa julkaistu video on kuvattu Kouvolassa lenkkipolulla kesäkuussa 2016. Videolla kuvaaja ja videon kohde alkavat riidellä risukuorman takia.

      Poliisi pitää vihapuheilmiötä huolestuttavana. Rikosylikomisario Juha Junkkarin mukaan poliisi seuraa verkkokeskustelua ja puuttuu tarvittaessa laittomuuksiin. Hän toivoo, että ihmiset tajuaisivat vihanlietsonnan seuraukset.

      — Jos joku jakaa henkilötietoja sillä tavalla, että niistä saa kimmokkeen rikoksen tekoon, myös viestin lähettäjä voi syyllistyä rikokseen. Kyseessä voi tällöin olla julkinen kehottaminen rikokseen.

      Junkkarin mukaan vihapuhe ja laaja nettikiusaaminen voi alkaa hyvin erilaisista aiheista. Usein tapauksiin liittyy ajatus siitä, että tekijä täytyy saada vastuuseen.

      — Esimerkiksi eläimiin liittyviin rikoksiin syyllistyneitä henkilöitä on nostettu tällaisen joukkovihan kohteeksi.

      Aapo Mentula
      Aiemmin aiheesta:
      Risunjemmaaja-videon takia kiusattu kouvolalaismies joutui sairaalaan – ei poistunut kotoaan kymmeneen päivään (24.2. 19:59)
      Risumies-videon lataaja joutuu syytteeseen — viestintäoikeuden professori arvioi, millaisissa tapauksissa netissä saatetaan rikkoa lakia (11.2. 5:30)
      Risumies ja Youtube-videon kuvaaja oikeuteen huhtikuussa — kumpikin syytteeseen rikoksesta (7.2. 13:40)

    • tattoopower

      Isot, treenatut, lihaksikkaat ja tatuoidut linnankundit julkaisee vaikka presidentin nimen raamatussa.

      • Päiväunia.kakkoselta

        Kävit sitten katsomassa Tom of Finlandin ja jäi levy päälle vai?


    • Tasapiolisuutta

      Aika metkaa, että risumiestä on saanut mollata kuinka paljon tahansa, mutta kuvaajaa ei. Mistä tämä johtuu?

      • kggkck

        Niinpä. Sehän koko jupakan aloittikin kuvauksillaan.

        Miksi ei alkanut järkiään kuvaamaan jo kaukaa ennenkuin Jorma huomasi hänet, keskustelu ensimmäisistä sanoista alkaen.


    • Poliisi.vartia

      Risumies videosta käy hyvin selville se seikka mitä ennen youtubessa esiteyssä videossa on tapahtunut. Risumies tuo esille, että hänkin on ollut vartiana. Siis kuvaajan on täytynyt kertoa olevansa vartia. Toinen seikka mikä on pääteteltävissä on se, että poliisista puhuessaan risumies on kuullut kuvaajan väittävän, että kuvaaja on poliisi. Nämä käyvät esille esitetystä videosta.

    • dick_meijän-puolueeseen

      Risu-Dick kouvolan persujen listoille kunnallisvaaleissa,kunhan ensin paha mieli tuunattu kondikseen.Äänivyöry taattu.

      • saksanrisukoira

        Älä pilkkaa! Hän ei ole sitä ansainnut. Toisin kuin se joka sopan keitti ja teki itsestään naurunalaisen.

        Mutta toivottavasti hänkin joskus kehtaa liikuskella normaalisti ja asia unohtuu.

        Saahan vakavammatkin typerykset anteeksi joskus.


      • sieootkyrrrpä

        Haista vittu! Haista vittu! Haista vittu!


    • pieni-hiace

      Roskaajille elinkautinen vaan.

      • Näin.minä.toivon

        Todellakin kuvaaja roskaa ihmisten mielet. Ei silti hänellekkään noin kovaa tuomiota. Eikö vähempi riittäisi? Hyvää voitia kaikille.


    • Häpeäkuvaajalle

      Kuvaajalla mieletön tarkoitus nostaa omaa ekoaan. Risumiehestä teki pilkkavideon. Kehtasi vielä mainostaa laitan tämän Risumiehen luvatta juuduuppiin.

    • Koira.todistajaksi

      Jos koira voisi todistaa, niin se haukkuisi kaikki.

    • Voimia.jormalle

      Jormalle voimia. Kyllä se aurinko vielä risukasaankin paistaa. Olemme sinun puolellasi.

    • risutkuuluumetsään

      Kyllä kaikilla oli vatsalihakset kipeät, kun kesästä asti kuvaajalle on porukka naurannut.

      Kyllä varmasti kuvaaja virheestä oppii, kun sai jo kesällä juntin maineen ja kyllähän sen puhe kieltämättä sellaselta kuulostikin.

      Mutta onneksi risumies antoi ohjeita ja kertoi että risut kuuluu metsään, näyttäen jo tuotua risukasaa. Kuvaaja yritti pelotellakin, mutta risumies oli fiksumpi.

      • Trump.Presidentiksi

        Todella fiksu, kieltämättä erittäin sulavaa ja kultivoitua käytöstä risunjemmailun tiimellyksessä.

        Ja voi niitä kärsimyksiä esimerkiksi Kotkan meripäivillä, ihan sääliksi kävi...... <3

        Miten te jaksatte pyöritellä näitä houreitanne?


      • risutkuuluumetsään
        Trump.Presidentiksi kirjoitti:

        Todella fiksu, kieltämättä erittäin sulavaa ja kultivoitua käytöstä risunjemmailun tiimellyksessä.

        Ja voi niitä kärsimyksiä esimerkiksi Kotkan meripäivillä, ihan sääliksi kävi...... <3

        Miten te jaksatte pyöritellä näitä houreitanne?

        No juuri siksi, kun jotkut väittävät kuvaajaa fiksummaksi. Kuvaaja täytyy olla työtön pummi, kerran tollaseen on aikaa.

        Ainakin tyhmän näköistä ollu kameroineen kyttääs. Siitä kuvaamisestahan risumieskin vähän joutui ääntä korottamaan.

        Hyvä kuvaaja olisi hoitanut homman toisin ja huomaamatta ja kohde olisi ollut joku tapahtuma missä tehdään rikos.


      • Mummoeimeinaatajuta

        Kaupungin metsään ei saa omia risuja viedä etteivät vieraslajit leiäviä. Rakia on likottu!


      • risutkuuluumetsään
        Mummoeimeinaatajuta kirjoitti:

        Kaupungin metsään ei saa omia risuja viedä etteivät vieraslajit leiäviä. Rakia on likottu!

        Hei pahviaivo! Vai että vieraslajit leviää. Salli mun nauraa. Ihan kuin metsässä ei olisi samoja lajeja.

        Millä keräät siitepölyn, ettei vieraslajit pääse leviämään?

        Ja yleensäkään kuvaajan tarkoitus ei ollut mikään ympäristötekijä, roskaamisjuttu. Kaikkihan sen tietää.

        Kunhan työttömänä pummina tekemisen puuttees tuli kyttää ja RÄKYTTÄMÄÄN!!!


      • Dkfkgkkx
        risutkuuluumetsään kirjoitti:

        Hei pahviaivo! Vai että vieraslajit leviää. Salli mun nauraa. Ihan kuin metsässä ei olisi samoja lajeja.

        Millä keräät siitepölyn, ettei vieraslajit pääse leviämään?

        Ja yleensäkään kuvaajan tarkoitus ei ollut mikään ympäristötekijä, roskaamisjuttu. Kaikkihan sen tietää.

        Kunhan työttömänä pummina tekemisen puuttees tuli kyttää ja RÄKYTTÄMÄÄN!!!

        En minä lakeja päätä.

        Radioon soitti kuvaajan työkaveri ja hän oli ambulanssissa töissä.

        Sekin on monta kertaa sanottu, mutta ei tunnu lukeminen kiinnostaa risumiehen turvakoti joukk9ja.


    • KeltainenKouvolanSanomat

      Mikä on tämän Kouvolan sanomien artikkelin tietoperusta, onko jutun lähde luotettava ja annettu asiallinen informaatio samalla tasolla sisällön antaman vaikutelman kanssa? Vai onko sittenkin niin, että lähteellä on tässä asiassa jokin intressiperusta jota artikkelin luomalla tunnereaktiolla on pyritty edistämään?

      Ei liene kovin vaikea arvoitus, edes Kouvolan Sanomien toimittajalle.

      http://www.laakarilehti.fi/ajassa/verkkokommentti/nayttoon-perustuvaa-journalismia/?public=f1c7662d768b8780cc6fba59dde50844

      • risutkuuluumetsään

        Mitähän selität? Tuosta ei KUKAAN tajua mitään. Miten tämä liittyy siihen, kun risuvideon kuvaaja kuulosti juntilta videolla?


      • Uusintahaaste

        Ei kaupungin metsään. Eikö risumiehellä ole edes omaa metsää tai kompostia? Voivoi...


      • Yhteys.suoraan

        Kouvolan Sanomilla on varmistus asiasta. Ole hyvä ja ota suora yhteys Kouvolan Sanomiin.


    • ontaieikumpikin

      Kun täällä kerran kinasteltu, että kumpi nyt tehnyt itsestään pellen, kuvaaja vai risumies.

      Niin paras olisi lopettaa ja todeta että joko kumpikin teki itsestään yhtä pellen tai kumpikaan ei ole pelle.

      • Mettämiäs

        Olen syvästi huolestunut millaisia pellejä on ....meinaan risupoliisi! Onko Risupoliisi pelle tykkimäessä kertomassa miten elvytetään luontoa, ota risusi!

        Taidan alkaa teettään risupoliisipaitoja.....onko kysyntää?


    • Kumpi.aloitti

      Kumpi on rikoksesta vapaa? Kumpi on laittanut videon levitykseen?

      • Onkohänelläsairauksia

        Kuvaaja haastettiin oikeuteen jo kesän jälkeen mutta asia ei edennyt edes syyteharkintaan. Kai tässä odotellaan saako risumies mitään sakkoja. Jos on vanhuudenhöperö niin on varmaan syyntakeeton.


      • Kuvaajalle.sakot

        Kuvaaja todenäköisesti saa sakot.


      • Miksi.haastettu
        Onkohänelläsairauksia kirjoitti:

        Kuvaaja haastettiin oikeuteen jo kesän jälkeen mutta asia ei edennyt edes syyteharkintaan. Kai tässä odotellaan saako risumies mitään sakkoja. Jos on vanhuudenhöperö niin on varmaan syyntakeeton.

        Miksi sitten nyt kuvaaja ja risumies on haastettu oikeuteen?


      • kouvolankaupunki

        Kaupungin työntekijä haastoi molemmat oikeuteen. En ymmärrä kyllä yhtään miksi. Kouvola yrittää saada euroja millä keinolla hyvänsä kassavajetta paikkaamaan?

        Toivon molempien olevan syyttömiä ja Kouvolan kaupungin joutuvan maksamaan kivat korvaukset.


    • kuvaajallenauretaa

      Johan nyt jokainen tajus videon perusteella ja jos niiden ääntä verrataa keskenään, niin risumies on tyyppi kellä enemmän kavereita ja pitää hauskaa ja heittää kavereiden kans läppää. Toisin kuin kuvaaja, jota kutsutaan juntiksi.

    • Tämä.toteutuu.varmasti

      Eikö kannata lopettaa turhat arvailut. Risumies on kuollut. Hänen kohdallaan kaikki on loppu. Kuvaaja odottakoon oikeudenkäyntiä ja todistakoon itsensä syyttömäksi. Syyttäjä tuo häntä vastaan kerätyn aineisto ja oikeus päättää onko kuvaaja toiminut oikein.

      • Tuulipukukauppiaanne

        > todistakoon itsensä syyttömäksi.
        ????
        Opettele Suomen (ja muidenkin länsimaisten oikeusvaltioiden) oikeusjärjestelmän eräs keskeinen kohta ja kulmakivi: Syyllisyys on osoitettava toteen, ei syyttömyys.

        - Ai jaa, mutta oletkin itämailla.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe