Asperger ja seurustelu

Melkein kaikki ohjeet seurustelun osalta on kirjoitettu AS/NT -asetelmasta. Onko kellään kokemusta AS/AS -suhteesta?

Ihastuin naiseen, jolla on selkeitä AS-piirteitä ja mietin, että millaista on vuorovaikutus, jos molemmilla on ongelmia tunteiden ilmaisemisessa.

Edellinen parisuhteeni kaatui lähes täydelliseen epäyhteensopivuuteen tunne-elämän ja kommunikoinnin osalta.

1

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Breda

      ChiliTangerine on huomannut saman kuin minäkin, sen että seurustelu aspergerina on varsin omalaatuista ja normaalista poikkeavaa. Jotenkin se jää ilmassa leijuvaksi eikä konkretisoidu, ei varsinkaan millään asetu normimuotteihin.

      Tällaisia ongelmia ei olisi jos KAIKKI olisivat aspergereja. Aspergeri kohtaa pienen vähemmistön edustajana jatkuvasti ylivoimaisen enemmistön määrittelemät seurustelutavat ja -kriteerit.

      AS ei minusta oikeastaan ole sitä, että on vaikeuksia tunteiden ilmaisemisessa. Vaikeuksia on siksi, että NT-ihmisten eli ns. normaalien ihmisten tunteiden ilmaisu on niin erilaista. AS-ihmiset ilmaisevat tunteitaan - jopa hyvinkin herkästi - mutta NT-ihmiset eivät oikein osaa lukea sellaista assimaista tunteiden ilmaisua.

      Minulla ei ole kokemusta AS/AS-suhteesta seurustelussa mutta muuten kyllä. Tarkoitan, että AS-ihmisten kanssa olen hyvin usein kokenut olevani huomattavasti paremmin samalla allonpituudella kuin NT-enemmistön kanssa.

      AS-ihmisten yksilölliset erot ovat suuria. Joka assilla on epätasainen kykyprofiili mutta se on epätasainen yksilöllisellä tavalla, siis kykyhuiput ja kykyrotkot sijaitsevat kullakin profiilin eri paikoissa. Tässä yksi syy siihen, miksi kaikki assit eivät tule toimeen keskenään.

      Jos etsii elämäänsä ns. sitä oikeaa, on kysyttävä: "Olenko minä se oikea kenellekään?"
      Parhaassa tapauksessa on löytänyt itsensä ja on hyvin sinut itsensä kanssa ja vasta silloin on parhaat mahdollisuudet sen ns. oikean löytymisessä.

      Itsensä löytämiseen tarvitaan yleensä paljon ihmissuhdekokeiluja. Itsensä löytää peilaamalla itseään muihin. Jos on aspergeri niin itsensä löytäminen - ja sen myötä kumppanin löytäminen - on kaikkea muuta kuin "normihelppoa".

      Harva aspergeri menee sosiaalisuus edellä. Harva aspergeri menee läheiset ihmissuhteet edellä.
      Sosiaalisen käyttäytymisen aspergerimaisuus (eli enemmistön mielestä "outous", tai "spedemäisyys") kariuttaa yhden jos toisen aspergerin suhdeyritykset jo alkuunsa.

      Mutta eihän sosiaalisuus ole kuin yksi osa elämää. Elämässä voi menestyä loistavasti, vaikka jättää sosiaalisuuden toissijaiseksi. Aspergeri tuppaa menestymään, jos hän sosiaalisuuden sijasta menee erityiskiinnostukset edellä. Erityiskiinnostuksenkohteidensa kautta hän voi löytää ammatin, työpaikan ja itsenäisen elämän. Ja jossain tapauksessa siinä sivussa myös sopivan kumppanin - jos hän sellaista ylipäänsä haluaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4839
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1722
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1468
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1326
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1218
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1000
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      885
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      859
    Aihe