Kenellä varaa Attendon hoivakotiin?

Suossaollaan

Attendon edustaja on kertonut kaupungin edustajille, että hoitopaikka maksaa 120€/vuorokausi. Tämä tekee 3600 euroa kuukaudessa. Jos asiakas joutuisi itse maksamaan tuon summan, pitäisi hänen nettoeläkkeensä olla 4000 euroa, jotta rahaa jäisi lääkkeisiin ynnä muuhun. Bruttoeläke pitäisi olla ainakin 5000 euroa kuukaudessa. Tähän päästäkseen olisi palkan pitänyt olla ainakin 7000 euroa kuukaudessa. Kuinkahan monta tällaista eläkeläistä löytyy, jotka ovat hoivapaikan tarpeessa? Kaupunki antaa vuoden 2018 ajan palveluseteleitä asiakkaan kulujen peittämiseksi. Jos asiakkaan eläke on alle 1000 euroa, pitää palvelusetelin olla noin 3000 euron suuruinen, jotta asiakkaalle jää omaa käyttörahaa kuluihinsa ja elämiseen. Nähtäväksi jää kelle ja millä perusteilla palveluseteleitä jaetaan? Vain hyvätuloisille, jolloin kaupungin maksuosuus pienenee! Entä sote-uudistuksen jälkeen? Ostaako maakunta kalliita palveluita yksityisiltä vai keskittääjö maakunta hoivapalvelut johonkin kasvukeskukseen tai sen lähettyville, jotta palvelut saadaan mahdollisimman halvalla? Tällöin hoivaa tarvitsevat vanhukset joutuisivat jättämään kotikuntansa ja viettämään viimeiset elinvuotensa kaukana kotiseudultaan ja kaukana rakkaista lähimmäisistään. Mikä tulee olemaan hoivapaikan hinta 5 vuoden kuluttua! Kyllä Haapaveden kaupunki ja keskustapuolue loi synkän varjon hoivapalveluiden tarvitsijoiden ylle.

Haapaveden talous on vieläkin pahemmassa jamassa kuin meille on annettu ymmärtää. Vuoden 2016 alijäämä oli 1,6 miljoonaa euroa. Tämä on luettavissa huomisen 27.2.2017 hallituksen kokouksen esityslistalta kaupungin sivuilta.

Ilkka Repo
Kaupunginvaltuutettu
Perussuomalaiset

73

2444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilmanvälikäsiä

      Vanhusten tai heidän omaistensa olisi parasta hankkia hyvissä ajoin perusinfralla varustettu maapohja johon laitettaisiin sosiaali, yhteistila ja siirto eli parakkiasumukset tms. Tai sitten hankkia valmis talo tai muurakennus. Tällainen "kommuuniasuminen" sopii vasinkin niille, jotka ovat tottuneet sellaiseen jo työelämänsä aikana. Sitten vain kilpailuttamaan asuntola ja hoitohenkilöstöä, työttömiä ja asunnottomia kyllä löytyy niihin tehtäviin koska maassamme on yli 400 000 työtöntä.

    • Hoide

      Muuten hyvä mutta 5000€ eläke vaatii yli 8000€ tulot jotka ovat kerryttäneet eläkkeen. Eli yhteiskunta maksaa ison siivun tämänkin hoitokodin toiminnnasta.
      Toisaalta 1.6 miljoonaan alijäämää Haapajärven kokoisessa kunnassa on suhteellisen pieni.
      Vähävarainen asiakas maksaa vähintää 1/5 hinnasta ja paremmalla eläkkeellä olevat enemmän. Minimi joka asiakkaalle pitää jäädä on 180€.

      • kauhuissaan

        Älä jauha soopaa! 1,6 milj alijäämä on katastrofi haapavedelle. Se tietää leikkauksia, leikkauksia jo muiden vuosia jatkuneiden leikkauksien päälle. Näin on näreet, pissassa ollaan kaulaa myöten!


      • Eilakaistamatonalle

        Kun mietitään, mitä toimenpiteitä on jo tehty alijäämän hoitamiseksi (yli 30 henkilötyövuoden vähentäminen, säästövapaat, veronkorotus 0.75 prosenttia, kiinteistöveron korotus edellisenä vuonna, tk: vuodeosastopaikkojen vähennys [piti tulla säästöä 400 000e]) ja silti alijäämä on noin valtava. Unohtamatta, että edellistä alijäämää on saman verran. Ei pitäisi yhtään vähätellä. Pulassa ollaan.


    • tasaluku

      Alijäämää on tällä hetkellä 3 milj.

    • kaikkimenee

      Paljonko maksaa Kartanonväessä vrk?Varmaan yhtä paljon,jos ei enemmänkin!Niihin saa hoitotuet ja asumistuet,ja palvelusetelit,tuntuuhan tuolla olevan köyhempiäkin hoidossa.Paakkilanhovissa maksaa noin 1000e kk,joka jää maksettavaksi pienituloisellekkin asiakkaalle,ei jää yhtään ylimääräistä kun lääkkeet maksaa vielä päälle itse.Paikka on löydyttävä sitä tarvitsevalle,ja joku sen maksaa.

    • HyväIlkka

      Halvemmaksi tulee varata Hotelli Haapakanteleesta huone.

      • Vartija_

        On tuo paljon halvempaa kuin hörhön hoito Riihimäen Keskusvankilassa, jossa yö maksaa 200€. Se tekee 75.000€ vuodessa per tollo.

        Nuo saa tuon, vaikka heillä ei ole välttämättä ollut aiemmin muuta kuin verottomat huumausainetulot ja kelan päiväraha.

        Tosin hakukriteereitä on huomattavasti kiristetty viime aikoina, yhä useampi saa tyytyä ehdonalaiseen tuomioon, eli ei yhtään mitään.


    • Kväkinen

      taitaa olla 4000 e kk kartanonväessä, eli enemmän kuin attendolla tulee olemaan. Jospa tuo laskee sitten hintoja

      • hyvähoitomaksaa

        Naapurin emäntä kertoi, että enintään 3000 e/kk yksityisessä hoitokodissa maksaa.


    • HaiseeRahastukselta

      Paljonko huone maksaa Hotelli Haapakanteleessa?

      • kaikkimaksaa

        Laske myös täys ylöspito Kantsussa!
        Ruuat, hoito, puhtaus, yms.
        taitaa tulla hintaa yli satanen päivässä.


    • enusko32

      No missä hoitokodissa 3000 e en usko tai sitten siinä on jo vähennetty palveluseteli tms tuki.

      • rakasystäväsi

        Käyppä Kartanonväessä kysymässä, niin tiedät, eikä tarvitse täällä turhaan arvuutella.


    • äänestäjä2017

      Jos nettoeläke on eur4000,00/kk niin kyllä se bruttoeläke pitää olla vähintään
      eur 7750,00/kk. Tämän luokan eläkkeestä menee veroon 47-52%, eli näitä eläkkeen saajia on haapavedellä varmaan paljonkin,,,kun keskiansio haapavedellä on eur 1680,00/kk,,, jooo missähän ollaan ,,,

      • sossusopantoi

        Suomessa eläkkeet alkaa olemaan tuoss 1000 euron pintaan/kk ja hetken päästä suurimmalla osalla ei ole enää kuin takuueläkkeen verran ja se on jotain seitsemänsataa kuussa, eli ei tonniakiaan, ne elkäeläiset ovat aika pian sossun asiakkaita..


      • työ.HULLU
        sossusopantoi kirjoitti:

        Suomessa eläkkeet alkaa olemaan tuoss 1000 euron pintaan/kk ja hetken päästä suurimmalla osalla ei ole enää kuin takuueläkkeen verran ja se on jotain seitsemänsataa kuussa, eli ei tonniakiaan, ne elkäeläiset ovat aika pian sossun asiakkaita..

        Eikös Jussilla ole hyvä eläke, tämä kun on työHULLU.


    • MajoitusBisnes

      Paljonkohan maksaa,jos ottaa esim.puolen vuoden sopimuksella Hotellista huoneen täyshoidolla??Taitaa olla paljon halvempaa,kuin Attendon hinnat?

      • IlkkaOikiaaASIAA

        Hotellipalavelua ei voi verrata Attendoon. Hyvä Ilkka, oot oikialla asialla! Onko Ilkalla tietua, joko Haapaveen kaupunki on teheny sopimuksen Attendon kanssa, että siellä uuessa hoitopaikassa asuvia ei saa viiä päivystykseen, sairaalahoitoon tai kuliettaa ambulanssilla? Jossaki päin Suomia oli semmonen tappaus, luki netissä, että kaupunki teheny Attendon kans semmosen sopimuksen, niin sillä oli säästetty kolomessa kuukkauessa jo huomattavia summia, ku jätettää vanahukset hoitamatta. Onko paakkilan doctagon-lääkäripalvelulla ja kaupungilla samallainen sopimus, vähä vaikuttaa siltä?


    • Selvitetty

      Kylläpä on muuten 4000 e / kk kartanonväessä hoitopalvelu.

      • kallistaon

        alle tonnin eläkeläiselle.


    • Jotaentietävä

      Mitä maksaa kuukausi paakkilanhovissa ja muissa kunnanhoitolaitoksissa Haapaveden kunnalle, sanokaapa viisaat onko se 4000--5000 välillä ,ei se ole ilmaista hoitoa kunnalle näissäkään laitoksissa ?

      • Valitettavasti

        Eihän se kaupunki ilmaseksi hoitoa anna, mutta melko rahastusta se on. Eiköhän kaupunki saa hyvät katteet. Siinä käytetään elämänsä loppupuolella olevia hyväksi. Otetaan kaikki mitä irti saadaan. Ei viedä hoitopaikoista lääkärihoitoon, siitä tulee kaupungille liikaa menoja. Säästetään etälääkäripalvelulla, ei ole lääkäriä muuta kuin puhelimen päässä etelässä. Se on kiinni hoidettavan tuloista, paljonko asukkaan maksuksi muodostuu. Pienituloisella lyhytaikanen hoito on saman verran kun isotuloisella, mutta on se ihan hullua että pitkäaikaisesta laitoshoidosta tässä sosiaalihuollon alaisessa paikassa saadaan laskuttaa järkyttäviä summia. Lääkkeet ja henkilökohtaiset hoitotarvikkeet pitää maksaa itse erikseen. Varmistetaan näin, että saadaan vanhuksesta mahdollisimman paljon rahaa irti.

        "Pitkäaikaisesta laitoshoidosta perittävä maksu on 85 % hoidettavan nettotuloista. Jos hoidettava on välittömästi ennen laitoshoidon alkamista elänyt yhteistaloudessa avio-/avoliitossa ja hänen kuukausitulonsa ovat suuremmat kuin kotiin jäävän puolison kuukausitulot, on pitkäaikaisen laitoshoidon maksu 42,5 % puolisoiden yhteenlasketuista tuloista. Asiakkaan henkilökohtaiseen käyttöön on jäätävä vähintään 107 € kuukaudessa."

        Näin meillä kiitetään pitkäaikasia veronmaksajia ja sotaveteraaneja. Hoidon laatu ei vastaa hintaa. Kyllä sotaveteraanien ja kaikkien vanhusten pitäisi saada parasta mahdollista hoitoa.

        Lyhytaikainen palveluasuminen, mihin Paakkilassa lasketaan myös lyhytaikainen laitoshoito hinta: Tilapäishoito/vrk (enintään 3 kk) 33,00 €
        Maksuun ei sisälly lääkkeet eikä kuljetus. Ei kerrytä vuotuista asiakasmaksukattoa.

        Lyhytaikainen hoito siis asukkaalle 30pv = 990 euroa.

        Siinä on hintaa pienestä huoneesta ja kiisselistä.


      • KaupunginJuudakset

        Kaupungilla 33 euroa vuorokausi ja Attendolla 120 euroa vuorokausi. Melkoinen ero vai mitä?


      • dudkiddua
        KaupunginJuudakset kirjoitti:

        Kaupungilla 33 euroa vuorokausi ja Attendolla 120 euroa vuorokausi. Melkoinen ero vai mitä?

        Joop, julkisten palveluidenhan ei ole ollutkaan tarkoitus tuottaa voittoa, vaan palveluita kohtuudella, pääosin veroilla ja jos tarvitaan, niin mahdollisimman halvoilla asiakasmaksuilla, ompa jossain benelux maassa jopa lakikin, että terveydenhuollolla ei saa tehdä bisnestä, eikä voittoa.

        Täällä nyt kunkaikki yksityistetään, hommasta tulee älyttömän kallista Yhdysvaltojen malliin (joka tuon yksityistämisinnon takan osin Europassa onkin) Yhdysvalloissa terveydenhuolto on 16 prosenttia bkt:stä eikä kaikkia edes hoideta kunnolla, Suomessa julisen mallin kustannukset ovat olleet vain 8 prosenttia BKT:stä ja kattavauus laajaa.


    • Niitävissiintarvittas

      Mutta verot jää kotimaahan.

    • hintaero

      Kunnallinen hoito maksaa noin 50 eurua päivältä. yksityinen 120.

      • veromies10

        Varmaan hinnat samoissa, mutta taisitkin tarkoittaa sitä osuutta,
        mitä hoidettava maksaa.
        Kunnallisesta hoidosta maksamme me veronmaksajat leijonanosan.
        Tosin osaksi myös hoitotukena yksityisissä oleville asiakkaille.


    • Verovelvollinenww

      Niin kunta tekeekin tuolla taksalla tappiota ja lopun maksaa veronmaksaja, kun pitää korottaa kuntaveroja.

      • vanhuksillatienataan

        tuskinpa tuolta tappiota tulee. Veronmaksajia ne on ne hoidettavatki ikänsä olleet eivätkä saa ansaitsemaansa hoitoa.


      • yhtiötvetää

        välistä eli keräävät voittojaan vanhusten kustannuksella.
        Se on itsestään selvä juttu, mikään firma ei nollatuloksella voi toimia.


    • määäherra

      Eräällä entisellä maaherralla olisi ollut varaa.

    • Harmaapartanen

      Olisi se Luojanlykky,kun saisi kuolla terveenä ja saappaat jalassa.Ei ole itellä vara sairastaa ja pääsis veronmaksajat vähemmällä.

      • sairas

        Eipä ole vielä tainnut terveet kuolla muuten kuin nikkelihalvaukseen. Aina on kuolinsyyn taustalla ollut sairaus.
        Mutta hyvä kuolema jos saappaat jalassa, eli ilman liikuntakyvyn menetystä heittää veivinsä.


    • Vanhuspuolenhoitaja

      Ja kuka haluaa töihin Attendolle? Palkka on useamman sata euroa kuukaudessa pienempi, työhön kuuluu hoitotyön lisäksi siivous, pyykkäys, talonmiehen työt ja yövuorossa ruoanlaittoa. Joka asiassa säästetään aterian koossa, hoitotarvikkeissa jne.

      • keputkusettaa

        Attendo palkkaa pätkätyöläisiä ja kierrättää niitä ympäriinsä. Paakkilanhovissa on 20 asiakasta ylipaikoilla. Marttala, Peltola ja Väinölä suljetaan. 40 asiakasta ilman hoivapaikkaa. Attendolle valmistuu 40 paikkaa. Huomaako joku, mikä suunnitelma takana?


      • huuhaa13

        Missä on Väinölä?


    • Ggallinfani

      Pittää koittaa kuolla ennen vanhuutta. Tupakkaa ja alkoholia urakalla.

      • Ajatteleppa

        Nuo on hitaita menetelmiä menettää elämänsä.
        Miksi tupakka ja viina?


      • newspeak

        "Attendon johtajalla..."

        Se on tarkoituskin täsäs uudessa politiikassa joka takavuosina omaksuttiin, sitä sanotaan Tihkumisteoriaksia/valumateoriaksi, englanniksi tricle down. Siinä oletetaan toki virheellisesti, että kun tulee tuloerojen myötä paljon rikkaita, ios eliitti, niin sen leiitni päydiltä valuu tai tihkuu rääppeitä aina köyhimmille asti. Siksi tuloeroja tarvitaan ja tänne pyritään saamaan joksia miljonäärejä lisää....Enbuskekin selitti asiaa...

        "Tuloerojen on kasvettava" (Sai yllättäen 358 kommenttia).

        http://tuomasenbuske.puheenvuoro.uusisuomi.fi/58812-tuloerojen-on-kasvettava


    • NiinMistäSitten

      Minä ihmettelen suuresti, että mikä kunnallisella puolella mättää !!
      Suurta kyvyttömyyttä ja joustamattomuutta, etteivät itse pysty tekemään samoja
      säästöä aikaansaavia päätöksiä. Toiset rikastuu, jos rikastuu samoista rahoista.

      Niin se on yksityispuolellakin. Silloin kun menee huonosti ja pörssi on tyhjä, niin pakko
      on säästää tavalla tai toisella. Muuten se on konkurssi. Rohkeita päätöksiä ja vetoja.
      Jos yksityinen voi tehdä hankalia, rohkeita päätöksiä, niin miksikäs ei kunta.
      Ai niin. Eihän se onnistu. Siellä on valittajat niskassa. Ei keltään mitään pois.
      Samahan se on tilanne koulupuolella. Jos kipeitäkin päätöksiä tarvitaan, niin vain on tehtävä !
      Opettajat ja kunnan työtekijät ovat minun mielestä JÄÄVEJÄ päättämään omista asioista.
      Kukapa sitä omaa oksaansa heiluttelisi.

      Minusta on ihmeellistä, että kaikkea vastustetaan, kaikkea arvostellaan ja mitään ei saisi tehdä.
      Mistä tuollaiset rahat muuten otetaan. Mistä tulisi säästää. Voisiko nämä kurnuttajat valaista.
      Turha on vain haukkua ja sanoa, että huonoja päätöksiä on tehty. NIIN on, mutta kertokaa
      Haapavetisille veronmaksajille, että mistä sitten tulisi tinkiä.
      Muistettava, että nyt ei lillukanvarsilla pärjätä, pitää olla isoja rakeenteellisia ratkaisuja.

      • epilogiksi

        Huvittavia nämä rkenteelliset ratkaisut joihin valtio pakottaa ja on pakottanut jo 90-luvun lamasta lähtien, ne ovat täsmälleen samoja joita EU vaatii kehitysmailta ja se on nimenomana se asia joka pitää ne kehjitysmaat valkaisina ja köyhinä. Kehitymaissa niiden nimi on "rakennesopeutusohjlemat", mm. Zimbabwen Mugabe harrasti niitä ja tulos oli jonkin sortin katastrofi ja seteleissä alkoi lopulta olla tokuttomasti nollia (EU tekee ihan samaa, painaa koneet punaisian bittirahaa/velkakirjoja).

        Lopulta zimbabwe Kiinan avulla pääsi eroon osasta talousongelmaiaan, jotka olivat alkaneet kun Mugabe meni ottamaan kuivuuden takia lainaa Maailmanpankilta ja lainan ehtona allekirjoitti vaatimukset tehdä rakennesopeutusohjelmia ja siellä mm. oli ohjelmassa silloisten julkisten palvelujen yksityistäminen. kuulostaako tutulta? Terveyspalvelut siellä romahtoivat lähes ensimmäisenä ja kansa lähti kaduille valtaamaan maatiloja saadakseen jotain duunia ja syötävää.


    • Enemmän

      Kovasti keskustaa syyttelevöt tuhlauksesta ja valittavat, että eivöt ole saaneet olla mukana säästöohjelman teossa. Kertoisivat nyt omat parin miljoonan säästökohteensa. Niitähän on ollut pitkä ja lämmin kesäkin aikaa miettiä. Folkkien avustukset ja edustusrahat ei riitä edes siemenperunoiksi siinä savotassa. Valittamisen tilalle vaihtoehtoja, jotta voidaan arvioida olisivatko asiat paremmin persujen ja vasurien päättämänä.

    • TietoaPantataan

      Siis kyllähän keskustalla on ollut järjetöntä rahankäyttöä viimeiset valtuustokaudet.
      Häntä koipienvälissä on luikkineet sitten muualle päättäjät.
      Ei liikenneympyrät paljon Haapaveden taloutta kehitä.

      Tästä huolimatta, töitä tulisi tehdä.
      Pelkästään haukkumalla, vastustamalla ja arvostelemalla asioita ei saa kuntoon.
      Keskustasta huolimatta, olisi hienoa saada tietää, mitkä ovat säästökohteet.
      Jos ei vanhusten huollosta, terveydenhuollosta ja koulutoimesta saa säästää.
      Kertokaahan nyt persut ja muut.

      • miljoonasinnetoinentänne

        Jäähalli ja kylpyläsaari.

        2 miljoonaa.


      • persut-pettää

        Menneisyyden ihmisillä menneisyyden säästökohteet!


      • gfdgfhg
        persut-pettää kirjoitti:

        Menneisyyden ihmisillä menneisyyden säästökohteet!

        Jäähalli ja kylpyläsaari ovat nykyaikaa.

        Nykyaikana tuhlattuja miljoonia.


      • menneyt.maailma
        gfdgfhg kirjoitti:

        Jäähalli ja kylpyläsaari ovat nykyaikaa.

        Nykyaikana tuhlattuja miljoonia.

        Nykynuoret pelaa jäkistä (jääkiekkoa) enintään tietokoneilla, joitain poikkeuksia lukuunottamatta.


      • ssffsdfsf
        menneyt.maailma kirjoitti:

        Nykynuoret pelaa jäkistä (jääkiekkoa) enintään tietokoneilla, joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

        Siksipä jäähalli on täysin turha.


    • Eikölöydy

      Miten ne miljuunat näistä säästetään? Ei miljoonaa ole käyttökulut edes yhteensä. Ei taida edes ostajaa löytyä siihen hintaan
      Yksikin järkevä miljoonan säästökohde? Palkkojen alennus/ lomarahojen vaihto?

    • säälittävää

      Jopa täällä kepuvaltuutetut itkee pahoja tekojaan. Säästökohteita löytyy mutta ei ne kepuköörille sovi. Omat edut kärsisi. Ege teki hyvän työn kun videot laitto kokouksiin. En kyllä ikinä kepulaisia äänestä ja moni muukin on samaa mieltä. Tuommosia ko siellä on? Ei saa sanaa suustaan vaikka 5 tuntia istuvat. Parta ja tukka keelissä istua tatittivat siellä. Ei voi kuin nauraa noille. Paljonko saavat palkkaa tekemättä mitään. Voi ristus sentään. Ei koskaan enää kepua.

    • Konsulenttiköhköh

      Edustajat kertoneet edustajille? Turhaa märinää, ei kun köyttä hakemaan.

    • KertokaahanNyt

      "Säästökohteita löytyy mutta ei ne kepuköörille sovi."
      No voisiko ystävällisesti sanoa, mitä ne säästökohteet ovat?
      Jäähalli ja kylpyläsaari. Miten ihmeessä niistä säästetään miljoonia?

      Ei täällä kepuvaltuutetut istu vaan normi Haapavetiset veronmaksajat.
      Kertokaahan nyt, että muutkin tietää. Samoin se, paljonko niistä kertyy.
      Ei ole veronmaksajalla varaa geeliä ostella, kun talous kuralla ja
      kunnallisvero suhteessa saataviin palveluihin hipoo taivasta.

      Kyllä hyvä olisi tietää.
      Vaikka kuinka populistisesti koittaa vastata, niin faktoja tarvitaan.

    • kallista.on

      Haulla huostabisnes löytyy juttua kuinka yksi huostanotettu lapsi voi maksaa jopa 150-300 euroa vuorokausi, siis joku joka asuttaa lasta saa sen verran, per lapsi.

      Hyvin harvojen eläkkeet riittävät mihinkään yksityisiin hoivakoteihin, esimerkkinä käy hyvin Espoon Kuusikoti joka muutettiin yksityiseksi hoivakodiksi, siellä asui sotaveteraaaneja jotka meinasivat lentää ulos kun uusi yhtiö aikoi heti kättelyssä korottaa vuokraa 1000 euroa/kk, tarvittiin mediajulkisuutta ja pienoinen kansanliike, että uusi yhtiö (ottaka selvää googella mikä) suostuikin vain 500 euron kuukausikorotuksiin ja espoolaiset maksdoivat puuttuvat veteraaneilta puuttuvan osan veroistaan.

      Aiheesta löytyy jokunene nettisivukin vielä, vaikakin laajaa siivoustakin on ollutasia onh ikään kuin ideologian huumassa ja häveliäästi lakaistu maton alle....

    • j.äävi

      Julkisia palveluita ei pitäisi yksityistää ollenkaan, (esimerkkinä nyt sähköt nousee, niin siirtohinnat kuin varsinainen sähkön hintakin) siinä sästyisi jo pitkä penni kuten ennen sanottiin, yksityinen tulee aina loppupeleissä kalliimmaksi, kuten maailmalta on nähtävissä, britit joutuivat korottamaan kunnallisveroaan/kiinteistöveroaan 84 porosenttia, kun menivät ja yksityistivät julkiset palvelut ja jonka jälkeen niiden hinata alkoi nousta vauhduilla, juttu löytyy Taloussanomista.

      EU toki ja valitettavasti määrää taustalla, että julkiset palvelut on aika pitkälle romutettava, mutta terveydenhuolto yms.ne voidaan pitää selaisina kuin halutaan, eli myös julkisina. Keskustan taustavoimat (lestaadiolaiset) ovat kovasti olleet bisneksenteossa kiinnostuneita mm. hoiva/terveysaloista rakennusbisneksen ohella,luki joku aika sitten uutisissa.

      "Sosiaali- ja terveyspalvelut on kirjan mukaa esimerkki alueesta, jossa lestadiolaisyritykset toimivat niin palveluntuottajina kuin infrastruktuurin rakentajina."

      https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/uutuuskirja-paljastaa-lestadiolaisten-bisnesten-taustat-nain-nuoria-miehia-sitoutetaan-velalla-rakennusalalle-vaaditaan-ilmaisia-ylitoita-puhumalla-hengen-talkoista-200935398/

    • perinnötön

      On siinä yks hyvä puoli. Näitten päättäjienki perintö menee attendolle :D Eli jos sinulla on säästöjä, ne viedään ensin ennen mitää palveluseteleitä.

    • Pilataanviimeisetkin

      Kylläpä Haapavesi on pelannut korttinsa huonosti. Meneekö siellä joku asia oikein, ja mikähän se mahtais olla? Nytt ootte näköjään louhineet soraksi kylänne ainoan komistuksen, sen mahtavan kallion. Kauhuesimerkkihän tuo on siitä, kuinka älytöntä rahanpolttamista voidaan verovaroin harrastaa.

    • Miksi.näin

      Terveystalon omistaja/ johtaja entisenä kansanedustajana nostaa suurta palkkaa terveystalossa ja samaan aikaan "Sopeutumiseläkettä" eduskunnasta . Eihän tämäkään ole oikein.
      Eikö edellämainittuun asiaan saada korjausta? vai rikotaanko "röyhkeästi" lakia ? ja ei välitetä asiasta mitään.

    • Taskulaskin

      Ja niitä säätökohteita.
      Niitä ei sitten taidakaan löytyä. Turhaa puhetta ja uhoamista.
      Missä viipyy?

      • persut-pettää

        Kuinka on se persuedustajien saunassa asuminen?


      • hthjjhti

        Laita lista kaupungin menoista,
        niin voidaan ryhtyä karsimaan.


    • AloitaSiitä
      • kepukepunen

        Tuossa syy kaikkiin ongelmiin:

        Puolue Paikkamäärä
        Suomen Keskusta 17
        Vasemmistoliitto 3
        Perussuomalaiset 4
        Kansallinen Kokoomus 1
        Vapaat Vaikuttajat 1
        SDP 1
        Yhteensä 27


    • Attendohoivaa
    • mummeliini

      MINULLA ON!

      • tiptip

        ...tippuri.


    • EiAutaTelttakokoukset

      Ei vaan löydy niitä miljoonien säästökohteita.
      Kyllä sitä lillukan varsissa pysytään.
      Populistit on populisteja.
      Katsos vaan, niin räkyttämällä tämäkin käännetään toiseksi.

    • pelargoniat

      Eiköhän niitä säästökohteita löydy. Lasten pahoinvointi on niin korkeaa että haapaveellä menee vuosittain melkein mijoona asian hoitamiseen. Ennalta ehkäisevä puuttuminen maksaisi alussa enemmän, mutta toisi pidemmällä aika välillä suuret säästöt. Konsultteihin kaupunki käytti viime vuonna yli miljoonan. Joku mainitsi jopa 1,2 miljoonaa. Mitä virkamiehet tekevät, kun joka asiaan käytetään konsultteja. Tämän viimeisimmänkin tempauken kulut taisivat olla satatonnia. Jäähalli voitaisiin sulkea. Satojen tuhansien säästöt. Kylpyläsaaren myyminen oli hyvä idea. Joku tuossa ylempänä heitti. Siitä ei ole tuloja vaan menoja. Julkisten palveluiden yksityistäminen tulee lopulta paljon kalliimmaksi kuin kunta itse hoitaa niitä. Samalla palvelut turvataan jatkossakin. Ja varmasti löytyisi paljon muitakin järkeviä säästökohteita. Pienistä virroista ne joetkin syntyy.

    • RealismiaOnko

      Siis seuraavilla meinataan mennä.

      Konsultit pois
      Lasten pahoinvointi vähemmäksi
      Jäähalli suljetaan
      Kylpyläsaari myydään
      Muut järkevät vaihtoehdot

      Ja näin miljoonat kolahtaa kaupungin kassaan. VUOSITTAIN. "pienistä puroista ne joetkin syntyy".

      Ja höpön höpö. Toivottavasti tämän esityksen tehnyt ei ole missään päättävässä elimessä.
      Ei ole mitään taloudellista jatkuvuuden näkemystä ja realismia.
      Tuollaisessa kuplassa on varmaan mahtava elää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe