Autotoimittajat ylistävät uutta Prius Plug-iniä

MaailmaYlistää

Priusin Barcelonan koeajotilaisuudesta leviää ympäri maailmanpelkkää positiivista sanottavaa:

"Edellisen sukupolven Prius Plug-in -mallin päivitystä ehdittiin hautoa neljä pitkää vuotta, mutta nyt odotus palkitaan suorastaan erinomaisella tuotteella. "

"Valmistaja lupaa autolle 63 kilometrin (NEDC) toimintasäteen pelkän sähkön voimin ja keskimääräisessä todellisessa käytössäkin puhutaan noin 50 kilometrin matkoista. Barcelonassa tapahtuneen koeajotapahtuman 15 auton keskimääräinen toimintamatka sähköllä, yhteensä 167 kilometrin mittaisella matkalla, oli 62 kilometriä. Parhaat kuljettajat pääsivät jopa 78 kilometriin."

"Kyseisellä 167 kilometrin mittaisella koeajolla autojen keskikulutus asettui 3,9 litraan sadalla kilometrillä, mitä voi pitää erinomaisena tuloksena siihen nähden, että matkaa ajettiin kaupungissa ja moottoritien kovissa nopeuksissa. Jos kokemusta peilaa esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tapahtuvaan työmatka-ajoon, Prius Plug-in mahdollistaisi monelle täysin päästöttömän vaihtoehdon liikkumiseen. Edes erillinen kotilatausasema ei ole välttämätön, sillä lataus lämpötolpastakin on nopeaa."

"Suomen olosuhteisiin erityisen tervetullut ominaisuus on uusi lämpöpumppu, joka lämmittää auton sisätilat ja akuston latauksen yhteydessä -10 celsiusasteen pakkasiin asti. Näin akun varaus ei laske liikkeellelähdettäessä eikä erillistä sisätilanlämmitintä tarvita. Kesällä ilmalämpöpumppu toimii myös auton viilennyksessä."

"Hidastetöyssyjen yli mennään kuin lipuen ja auton vakaus sekä hiljaisuus vakuuttavat. Ohjaus on tarkka ja hetkittäin voisi kuvitella olevan astetta hintavammankin kulkupelin ratissa. Kaiken kaikkiaan Toyota tuntuu olevan tuomassa parannuksia tärkeisiin ominaisuuksiin, jotta se pystyy jatkossa houkuttelemaan asiakkaita myös muiden merkkien parista."

"Muutenkin tasaista ajoa korostaa portaaton automaattivaihteisto, joka vetää autoa eteenpäin ilman pienimpiäkään nykäyksiä. Varsinaisten ajotilojen lisäksi valittavana on hybriditekniikan toimintatapa, jossa vaihtoehtoina on normaali hybriditoiminta sekä kaksi täysin sähköistä ajotilaa. Hybridivalitsinta pitkään pohjassa painamalla auton voi laittaa lataamaan akkua esimerkiksi maantiellä ajettaessa. Näin taajamaan tultaessa akussa on riittävästi virtaa viemään auto sähköllä loppumatkan."

"Lataus-Prius on monella tapaa paljon paremman ja varovaisemman näköinen kuin johdoton versio.

"Lataus-Prius on nyky-Toyotan tapaan miellyttävähkö ajettava. Keskikokoista, erityisen energiatehokkaaseen liikkumiseen tarkoitettua perheautoa on arvioitava sen omista lähtökohdista. Kaupunkiajo on Priuksen ominta aluetta: aiempaa väkevämpi sähköjärjestelmä mahdollistaa täysin huolettoman ajon pelkän akuston varassa, eikä Prius jää todellakaan jalkoihin liikennevaloissa."

"Tekniikan ulkopuolellakin on pieniä eroja: latausversion äänieristystä on parannettu perusmalliin verrattuna ja kojelaudan kosketusnäyttö on tuumaa suurempi."

"Sähköllä liikkuminen on odotetun hiljaista ja kaiken kaikkiaan hyvin vaivatonta. Toyotan hybriditekniikka on ehdottomasti alan parhaimmistoa: se vaihtaa täysin saumattomasti polttomoottorilta sähköllä ja lataukselta energian käyttöön."

"Ajettavuudessa ei ole moittimista. Väkisin pihistelemällä ajaminen voisi olla helpompaa, jos kaasupolkimen vaste sähköltä polttomoottorille siirtyessä olisi jotenkin tunnistettavissa – eikä tällaisen tekniikan rakentaminen polkimeen olisi vaikeaa."

"Auto on hyvin hiljainen ja tuulen- renkaiden ja moottorin ääni on saatu kuriin erittäin tehokakkaalla äänieristyksellä."

Tässä on linkkejä suomalaislehtiin:

http://www.iltalehti.fi/autotestit/201702152200071009_at.shtml

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000005089477.html

http://www.iltalehti.fi/

"Hybridien- ja ladattavien hybridien kysyntä kasvaa ripeästi ja Toyotan paletissa niitä on jo kahdeksan."

"Prius on ottanut valtavan teknisen kehitysloikan eikä ulkonäössäkään ole moittimista."

"Ajossa auto on vakaa , ohjaus tottelee nöyrästi ja jousitus on erittäin mukava. Akkujen ansiosta painopiste on alhaalla, mikä parantaa ajo-ominaisuuksia etenkin mutkissa. Portaaton CVT-automaatti pelittää notkeasti."

"Matkustamo on hiljainen, design hillitty ja kojelautaa hallitsevat 8-tuumainen infotaulu ja sen yläpuolella kapea, teknisiä tietoja välittävä näyttö. Edessä tilat ovat hulppeat."

"Aktiiviset ajovalot mukautuvat samanaikaisesti sekä vastaantuleviin että edellä ajaviin autoihin. Ja kiila kapenee sitä mukaa kun oma vauhti kiihtyy."

"Ladattavan Priuksen hevosvoimat ovat vähentyneet kymmenellä, mutta puhti riittää mainiosti normaaliin ajamiseen. Etenkin siksi, että valtaosa ostajista lienee ympäristötietoisia yrityksiä ja yksityisiä ja niitä, joita 
kiinnostaa kilpailla itsensä ja tekniikan kanssa. Akkujen kapasiteetti ja sähköisen ajomatkan pituus ovat kaksinkertaistuneet, mutta akusto on syönyt tavaratilaa. Samalla auto on muuttunut nelipaikkaiseksi. Ostan."

http://app.kauppalehti.fi/uutiset/prius-plug-in-puurtaa-kolmella-moottorilla/zVvEgHrb/auto

47

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusi.aikakausi

      No nyt kaikki P-Karjalan yli 18 v Tojot vaihtuvat vauhdilla uuteen pistoke-Priukseen.

      • kjlkjkkl

        onkos tämä sama auto jota jenkkielokuvassa kuvaillaan,vagina pyörillä.


      • Anonyymi

        Langaton sen pitää olla, kuka nyt enää muuta käyttääkään. Langattomat ratkaisut ovat tätä päivää.


    • paskaPrius

      Hihii, kuitenkin hävisi parivertailun Hyundi Ioniqille, noloa.
      Ainahan uutuuksia kehutaan ensinmäisissä lehdistötilaisuuksissa, muutenhan ei sama toimittaja pääse uudelleen voideltavaksi.
      Eihän Prius tahdo kelvata enää toyotan luvatussa maassa Usassakaan.

      • ÄläValehtele

        Annapa linkki, jossa Prius Plug-in Hybrid hävisi parivertailun Hyundai Ioniqille ja kyseessä täytyy olla nimenomaan Prius Plug-in hybrid eikä esim. tavallinen Prius, koska ne ovat aivan ja täysin eri autoja.


      • eikunTutkimaan

        Moottorilehdessä, siis siinä automiesten lehdessä.


    • uvuhij
      • dfdsfsdfasdfds

        Pitää olla sellainen vertailu, jossa on Prius Plug-in eikä tuo tavallinen Prius.


    • jhvuh

      Prius otti selvän voiton.

    • 23432432

      Kiva mutta täysin voimaton ja ergonomia soveltuu vain pygmeille kuiten kaikissa Tojoissa.

      • syysis

        kovin tuossa kehuttiin priusta,moottoria ei moitittu lainkaan,päinvastoin.


      • Priuksen_ylivoima

        näkyy parhaiten Euroopan suurkaupunkien takseissa joissa Prius näyttää olevan yleisin. Ei varmasti aivan syyttä sillä näyttävät vain lisääntyvän. Taloudellisuus, kestävyys ja yleinen varmatoimisuus ratkaisevat ammattikäytössä.


    • Toyota-palstan

      trollipoju näkee paljon vaivaa vääntäessään Priuksen ylivoimaa solvaavia seikkoja. Totuushan on se ettei tuolla kyseisellä Hyundailla ole mitään jakoa sen jälkeen kun autolla on ajettu ensimmäiset 200 tkm. Siinä vaiheessa auton todellinen laatu vasta alkaa näkyä.

    • Kovatonkehut

      Enpä muista milloin olisin viimeksi nähnyt kehuttavan autoa noin paljon.

    • Karlfelt

      Tulisi vain nyt nopeasti liikkeisiin niin olisipa mukava koeajaa. Ostan, jos tunnen, että nuo toimttajien näkemykset pitävät paikkansa.

    • rellupösösitukka

      olisi vaan niitä töpseleitä , ei niitä itäsuomessa eikä pohjois suomessa ole, ja jos onkin harvassa, tilanne tällä hetekellä, ei yhtään itäpohjoislinjalla

      • Eimuuta

        Riittää, että kotonasi on pistoraasia. Muuta et tarvitse. Onhan tuossa myös polttomottori.


    • odotellaan

      Ostettu:)

      • palstan.tärkeys

        Suolipalstalaiset ostavat suurimman osan ladattavista :D


      • plugisti
        palstan.tärkeys kirjoitti:

        Suolipalstalaiset ostavat suurimman osan ladattavista :D

        Yks suolipalstalainen on nyt kuitenkin harmiksesi ostanut kyseisen keksinnön. Kaikki nuo arvostelut kohdallaan, äänieristystä lukuunottamatta. Ehkä Barcelonassa on parempi asfaltti, kuin täällä nastarenkailijoiden mukulakiveksi tuhoamat asfaltit, tiedä näistä sitten?


    • OdotanInnolla

      Tulee parin viikon päästä liikkeisiin.

    • Koeaja
      • jokin.pielessä

        Miksei niitä sitten osteta, elokuussakin vain 2 kpl.


      • Kunhan_pohdin
        jokin.pielessä kirjoitti:

        Miksei niitä sitten osteta, elokuussakin vain 2 kpl.

        Ehkä siksi etteivät ihmiset enää usko ladattaviin hybrideihin koska kokemukset Vw-konserniromuista ovat olleet katastrofaaliset. Moni varmaan luulee että Toyotakin on samanlainen keskeneräinen hybridiharjoitelma kuin Vw.


    • OikeaaTietoa

      Aloitus antaa oikeaa autoinsinöörien kirjoittaamaa tietoa Priusista.

    • dfdfdadd

      Prius on kehittynyt vähäpäästöisyydessä ja pienen kulutuksen suhteen oikein hienosti. Kilpailijat tekevät raskaita suurikulutuksisia hybridejä, joilla ei ole arvoa.

    • LueppasSiitä

      Luetkos Toyotaa pilkkaava trolli huolellisesti tuon aloituksen läpi. Se on asiaan vihkiutyneiden autotoimittajien tekstiä.

      • trolli.ihmettelee

        MIksei kauppa vieläkään käy?


    • Kokkeli45

      Onko se yhtä susiruma ja tehoton kun edellisetkin?

    • Mitenkäse

      Mitenkä se? mitenkä se? Mitenkä se? Mitenkä se? Aloituksessa tuommosta. Mitenkä se?

    • Ladattava

      Erinomainen auto. Ostajien pitäisi perehtyä autoihnsa vähän paremmin.

    • Anonyymi

      Prius on erinomaisnen auto, mutta kun vain yritykset ovat ostaneet pääasiassa näitä ladattavia hybridejä. Ne ostavat järkyttäviä bensasyöppöjä Volvoja. Eivät ymmärrä ladattavista hybrideistä mitään.

      • Anonyymi

        Volvo on Suomen myydyin ladattava hybrid. Etkö tuota tiennyt sokea Toyotauskovainen??


    • Anonyymi

      Kaksi ja puoli vuotta kulunut esittelystä eikä vieläkään kelpaa suomalaisille tuo muotorumilus.

      • Anonyymi

        Ehkä järjettömin auto hintaluokassaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä järjettömin auto hintaluokassaan.

        Ei edes ehkä. Ihan rehellisesti järjettömin. Oli sinänsä kyllä edelläkävijä mutta jämähtänyt siihen.
        Sinänsä kun katsoo ladattavien myyntiä niin ihme että saavat edes sen muutaman kappaleen myytyä.


    • Anonyymi

      Uusi ladattava Prius on ainut kunnon ladattava hybridi. Kaikki muut ovat hirveitä polttoaineen syöppöjä ja polttomoottori pyörii koko ajan jo syyskylmillä. Perehdy asiaan ennenkuin hankit ladattavan hybridin.

      • Anonyymi

        On paljon auton ostajia joille muutaman litran säästö polttoainekuluissa ei merkitse mitään. Et kai oikeasti vertaa Priusta esimerkiksi Volvon hybridiin ?


    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa ymmärretään hyvän auton päälle. Siellä ladattava Prius on toiseksi myyty sähköauto Tesla 3:n jälkeen ennen muita Teslan malleja.

    • Anonyymi

      Minä ostan tuollaisen käytetyn ladattavan Priuksen. Kävin koeajolla. Hinnat ovat jo kohtuulliset. Todella upea auto. Liikkuu kevyesti ja PowerMode-napin valinnalla todella kevyesti ja lähtee uskomattomalla nopeudella sähkömottorin välittömällä täydellä väännöllä liikennevaloista. Bemari-pellet jäävät kuin seisomaan.

      • Anonyymi

        Osta samalla kuulosuojaimet ja Tena Men vaipat.


    • Anonyymi

      Tuossa aloituksessa on Priusta pilkaavalle trollille lukemista.

    • Anonyymi

      Todella pienikulutuksinen ja kaunis auto ja mukava ajaa.

      • Anonyymi

        Niinpä. Ja silti Priusia ostetaan vain noin kaksi per kuukausi.
        Hyviä autoja ostetaan paljon. Huonoja ei osteta,


    • Anonyymi

      Prius Plug-in -mallin päivitystä ehdittiin hautoa neljä pitkää vuotta, mutta nyt odotus palkitaan suorastaan erinomaisella tuotteella.

      Tää on faktaa !

      • Anonyymi

        Autoinsinööri sen vielä kirjoittaa.


      • Anonyymi

        Jos Prius olisi edes vähän kelvollinen niin sen myyntiluvut olisivat muuta kuin kaksi per kuukausi. Ei kansaa voi kusettaa tuollaisilla turhakkeilla.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe