Vinkki velallisille

Justiisa

Halusin tulla kertomaan oman kokemuksen akordi-sopimuksista perintäfirmojen ja ulosoton kanssa.
Minulla oli ulosotossa velkaa hieman yli 10 000€ ja eri firmoille palautettuna velkoja n. 18 000€. Sehän tässä olikin hauskaa kun kaikissa oli pienet pääomat ja suuret korot ja kulut. Sain mahdollisuuden lainata hieman yli 10 000€ tarkoituksena maksaa velat, ja eihän tuo summa olisi riittäny mihinkään. Ei edes ulosotossa oleviin velkoihin.
Aloin soittelemaan velkojille ja ehdotin akordi-sopimusta pääomista ja n 33% koroista ja kuluista. Osalle nämä eivät käyneet mutta sain kuitenkin neuvoteltua pienemmät summat kokonaisuudessaan. Osa velkojista suostui poistamaan velan ulosotosta sillä ehdolla, että sovittu summa on maksettu sopimaamme eräpäivään mennessä velkojan tilille. Tämän jälkeen velka on kuitattu ja velkoja ilmoittaa asiakastietoon - merkintä velasta poistetaan tai merkitään maksetuksi.
Näillä sopimuksilla sain n 22 000€ velat tippumaan monta tuhatta ja säästin ulosoton kuluissa suunnilleen 1000€ kun en sitä kautta maksanut. Ulosottomies yritti nipottaa että maksaisin kuitenkin sitä kautta, mutta sehän ei ole pakollista enää siinä vaiheessa kun velkoja ottaa summan pois ulosotosta. Osa velkojista halusi rahansa ulosoton kautta, mutta lähetti ulosottoon akordi-sopimuksen, jolla ilmoitti perittävän summan muutoksesta ja näin myös ulosoton taulukkomaksu putosi summan mukana. Ulosottoon jäi tuon kymppitonnin sijaan alle 4000€ maksettavaa ja muut velkani maksoin suoramaksulla.
Ei ollut velkaneuvojasta mitään hyötyä eikä ulosottomieskään mitään neuvoja antanut mutta sain kuin sainki tiputettua velkoja alaspäin. Lopullinen alennus-prosentti oli 41.78%
Aina kannattaa yrittää!

11

7718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aika uskomaton suoritus. Kun näitä palstoja lueskelee niin tuntuu että tässä uo-osastossa ei tunneta armoa eikä taas velkojat keskustele. Tämän käsityksen olen itse saanut näitä lukiessa.
      Selvisitkö puhelimen käytöllä vai pitikö kirjoitella esim sähköpostia. Tietty sopimukset ovat kait aina kirjallisia.
      Mielenkiintoista ja varmasti hyvä vinkki kaikille.

      • kyänäino

        Tännehän kirjoittavat pääasiassa ne, jotka eivät tartu asioihin tai yritä selvittää. Mielummin tulevat ekana huutelemaan ja kyselemään täältä jostain laskusta, kuin että kysyisivät suoraan sieltä mistä saisivat varmemmin oikean vastauksen, eli laskun lähettäjältä. Siksi nämä keskustelut näyttäytyvät niin yksipuolisena. Olen tehnyt aiemmin duunia velallisten parissa ja voin sanoa että 90% velkojaa kontaktoivasta jengistä on asiallista ja heillä on halu selvittää asioita/tilanteensa.


      • Justiisa

        Ensin tilasin ulosotosta velkalistauksen. Siitä sainki melkosen sätkyn kun luulin että kaikki 32 sivua oli velkoja, mutta tarkemmin ku katsoin ni nehän oli samoja asioita moneen kertaan. :) Ruksin yli toista ja kolmatta kertaa esiintyvät velat asianumeroiden ja oikeudenpäätös-numeroiden perusteella ja sain jotain havaintoa, paljonko velkaa oikeasti on. Soitin kaikkiin näihin listalla esiintyviin perintäfirmoihin ja pyysin lähettämään asialistat kaikista niissä avoinna olevista veloista.
        Ne kävin läpi laskemalla pääomat, korot ja kulut. Lopulta laskin kaikkien perinnässä olevien pääomat yhteen, korot ja kulut yhteen. Lopputuloksena oli n 8000€ pääomat ja suunnilleen 20 000€ korot kulut! (10 vuotta perittävinä... :( )
        Katsoin lopulliset vanhentumisajat ja niiden perusteella tein kirjallisen akordipyynnön jonka lähetin sähköpostilla. Kerroin miten olen velkaantunut, mistä nyt saisin rahaa ja miten paljon olisin valmis maksamaan kertasummana kaikista veloista. Tarjosin tietenkin ensin vain pääomia oik.käyntikuluja mutta eihän se tietenkään käyny. Sieltä vastailtiin aika nopeassa tahdissa ja aina laskin uutta tarjousta, miten saisin kuitenkin summat pysymään maksuvaran sisäpuolella.
        Kun saatiin sopimus kasaan niin velkojat lähettivät sähköpostilla akordisopimuksen joko minulle tai uo:lle jonka perusteella velka maksettiin pois. Tämän jälkeen pyysin vielä kuitin että nyt ollaan sujut. :)


    • 60-v

      Kiva vinkki jos sulla löytyy rahaa maksella velkoja. Kyllä tällä palstalla nämä mainitut huutelijatkin velkansa maksaisivat jos jostain ilmaantuisi ylimääräistä fyrkkaa. Kiva et sulla on ollut mukavat velkojat joiden kanssa on ylipäätänsä voinut jotain neuvotella. Itse en onnistunut ja myös ikä oli monesti esteenä millekkään p itkäaikaiselle sopimukselle.

      • Justiisa

        Ihan perusvelkojat, Lindorff, Justitia jne. Kaikista pahin oli Ok-perintä jonka alkuperänen pääomakaan ei täsmännyt sen firman pääomaan jolta olivat tämän velan perittäväksi saaneet. Lisäksi se velka oli 11 vuotta vanha ja laittoivat siitä kirjettä että hakevat käräjäoikeuden päätöksen jos en maksa pääomaa 400€ korkoja. Siitä otinki yhteyttä kuluttaja-asiamieheen joka laittoi sinne huomautusta hyvistä perintätavoista - muun kuin oikeudellisen perinnän ei tulisi kestää kaikkineen yli vuotta. Soittelin vaikka kuinka monesti ennen tuota, että voiko summaa alentaa ja vasta tuon huomautuksen jälkeen tiputtivat 300€ summasta pois.


      • lakimuutostapukkaa
        Justiisa kirjoitti:

        Ihan perusvelkojat, Lindorff, Justitia jne. Kaikista pahin oli Ok-perintä jonka alkuperänen pääomakaan ei täsmännyt sen firman pääomaan jolta olivat tämän velan perittäväksi saaneet. Lisäksi se velka oli 11 vuotta vanha ja laittoivat siitä kirjettä että hakevat käräjäoikeuden päätöksen jos en maksa pääomaa 400€ korkoja. Siitä otinki yhteyttä kuluttaja-asiamieheen joka laittoi sinne huomautusta hyvistä perintätavoista - muun kuin oikeudellisen perinnän ei tulisi kestää kaikkineen yli vuotta. Soittelin vaikka kuinka monesti ennen tuota, että voiko summaa alentaa ja vasta tuon huomautuksen jälkeen tiputtivat 300€ summasta pois.

        Kohta lähtee nämä perintätoimistot Panamaan tai Kap Verden saarille.
        Niillä on nyt ISO hätä bisneksien kanssa. Tietävät sen itsekin.Siksi kirjettä tulee nyt joka tuutista ja torvesta. Puhelimet pirisee ja sähköpostia pukkaa.


    • dfhdfh587

      Kuten nimimerkki 60-v sanoo, 99% velallisista ei ole mahdollista saada mistään sellasisia summia ylimääräistä rahaa että voisi sitä akordia kysellä, yleensä luottotiedot on menneet aikoja sitten ym niin ei pankistakaan voi saada järjestelylainaa.

      Siinä mielessä ihan turha vinkki aloittajalta

      • Justiisa

        No en tiiä onko turha, voihan tuota akordisopimusta hyödyntää ihan yksittäisiin, pieniin velkoihinkin. Jos saa vaikka säästettyä muutaman satasen tai voittaa kenossa. Esimerkiksi. Mulla kyllä kävi hyvin, vois verrata lottovoittoon kun tällaisen mahdollisuuden sain...
        Ja sen huomasin kanssa että aika kummallinen porsaanreikä jätetty noihin luottomerkintä-pykäliin. Jos maksaa käräjien kautta tulleen tuomion vanhentumassa olevasta velasta josta on jo ums ja umv-merkinnät, Ums poistuu heti mutta umv ei. Velan vanhentuessa molemmat poistetaan kuitenkin samantien eli jos siellä on edes yksi merkintä mikä vanhenee tuon merkinnän jälkeen niin käytännössä velkaa ei kannata maksaa kun se unv-merkintä pysyy niin kauan ku velka vanhenee lopullisesti. Olis paljon "kannustavampaa" maksaa velka jos ne merkinnät poistuis yhtä aikaa.


    • Voitko kertoa mitä tarkoittaa Ums ja unv. Kiitän etukäteen.

      • faktapaketti

        Kyseessä on ulosoton ilmoittamat maksuhäiriömerkinnät.

        UMS = varattomuuseste, joka todettu suppeassa ulosottomenettelyssä. Suppea tarkoittaa sitä että tarkistetaan vaan toistuvaistulot ja esim. veronpalautus. Varattomuuden toteamisen jälkeen UO lykkää velan takaisin velkojalle.

        UMV = normaalissa ulosottomenettelyssä todettu varattomuus. Normaali ulosotto tarkoittaa sitä, että edellämainittujen tulojen ja veronpalautusten lisäksi voidaan realisoida omaisuutta, ulosmitata perinnöt, lomarahat ym. Mikäli todetaan varattomaksi normaalin ulosoton yhteydessä, UO joko palauttaa velan suoraan velkojalle tai jättää sen kahdeksi vuodeksi ns. passiivirekisteriin, jos velkoja on sitä pyytänyt. Tuon kahden vuoden aikana asia nousee vireille ulosmittauspäätöksellä. Jos mitään ei ulosmitata, palauttaa UO velan 2v jälkeen takaisin velkojalle.

        Käytännössä kai kaikki asiat laitetaan ensimmäistä kertaa vireille normaalina, myöhempiä uudistuksia voidaan tehdä sitten suppeana, tilanteen mukaan.


    • Idiootti

      E. Tiedä onko muilla näin mutta mie ainakin hain velkojilta akordia. Intrum ollut nopein ja suostu lindorffin kanssa tökkii ja pahasti vaikka on vähiten tosin mulla mahdollisuus velkasaneeraukseen mutta mielummin maksan itse. Olen siis halukas joustamaan itse mutta lindorff tökkii ja pahasti. Ja mielummin maksan erissä kuin odotan että velkani menee 3-5-7 vuotta velkajärjestelyssä ja plus kaksi vuotta varoaikaa ja suostuivat ottaa laskuni ulosotosta :) näin nykyään eli kannattaa hakea perintätoimistolta sitä akordia niin pääsee vähemmällä. Ja jos on kelan jotain maksuja niin niihinkin kannattaa akordia pyytää. Toivottavasti apua tästä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe