Passiivikivitalot (EPS) pahoissa maksuvaikeuksissa

IhmettelijäMöntinen

Uskaltaako joku oikeasti ostaa Passiivikivitaloilta (eli Rakennusinsinööritoimisto Simo Kautonen Oy:ltä) yhtään mitään. Voi niitä harvoja jotka jo ovat ostaneet!!! Saneerauksessa yritys on ollut 2011 alkaen ja yritys on 28.2.2017 kirjattu erittäin suuren riskin luokkaan Suomen asiakastiedossa: Saneeraus (neg.) Maksutapa (neg.),Poistettu ennakkoperintärek. (neg.). Ennakkoperintärekisterissä ei tämä yritys ole ollut sitten 2014 marraskuun, eli palkkaa yrityksessä ei olla maksettu lainkaan.

Kovasti yrityksen toimari on kuitenkin tälläkin palstalla hehkutellut kuinka myyvät EPS-taloja kuin häkää... aika erikoista jos eivät kuitenkaan palkkaa ole pystyneet maksamaan... saatikka laskujaan. Ei taida jutut ja tuote sittenkään kohdata... Ei myöskään ihme kun yrittävät verokortilla tarjota urakatkin. Melkoista koijausta!

22

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Siisaikuistenoikeesti

      Siis täh... pitääkö paikkansa? Ollaan juuri kilpailutettu näitä toimijoita ja Passiivikivitalot on ollut yksi vaihtoehto. Jos tämä pitää kutinsa, tippuu EPS muottiratkaisu nyt pelistä... ei voi ottaa riskiä mitenkään.

      • onneaVaanSinne

        Valitse huoletta joku toinen muottiratkaisu. EPSistä syntyy hyvä talo.

        Vai kuinka se oli...


      • enkoskisipitkällätikulla
        onneaVaanSinne kirjoitti:

        Valitse huoletta joku toinen muottiratkaisu. EPSistä syntyy hyvä talo.

        Vai kuinka se oli...

        yhtä huonossa jamassa ovat kaikki EPS myyjät. paska tuote mikä paska tuote...


      • mielipiteenitästä
        onneaVaanSinne kirjoitti:

        Valitse huoletta joku toinen muottiratkaisu. EPSistä syntyy hyvä talo.

        Vai kuinka se oli...

        ne on kaikki samanlaisia systeemejä nuo. Ongelma on siinä, että styroximuotit on kalliita ja suhteellisen epävarma tuote asentaa. Pinnotukset ja kiinnitykset on haastavia ja tuotteen maine on huono. Miksi siitä siis pitäisi kenenkään muun kuin myyntimiehen mielestä rakentaa?


    • voe_taevas

      Miten voi pitää paikkaansa kun juuri toisessa ketjussa EPS-provokaattori kertoo niitä tehdyn ja myydyn miljoonittain jo 70-luvulta alkaen ???

      • Justthinkaboutit

        Jos joku kertoo netissä, että Venäjä hyökkääpi huomenna, niin paineletko samantien maan alle?.. jos joku myyjä netissä väittääpi, että EPS on hyvä, niin paineletko heti ostamaan... tuskimpa


      • Jämeräkösiisjäljellä

        Tuossa toinen eps talo
        www.epsira.com » Tuotteet » Rakennusteollisuuden ratkaisut
        Kuvan tuotteiden mallisuoja: Lammin Betoni Oy
        Jämeräkö sitten pitäisi laittaa?


    • NickNailer

      Noita EPS muotteja saa Euroopasta edulliseen kilohintaan. Rekka kulkee suhteellisen edullisesti.

      Mihinkä te tarvitsette välikäsiä, varsinkin sellaisia välikäsiä, joiden taloutta voi epäillä?

      • Myrkkytuoeps

        Kuka hemmetti haluaisi styroxitalossa asua? Ihmettelen kovasti. Ymmärrän puuranka-villa, hirsi ja kivirakenteen, mutta tämä styroxipaalin sisällä asuminen on täysin vieras ajatus


    • Asiaaseurannut

      Suomen bruttokansantuotteesta viennin osuus vain 16 prosenttia, Suomen ongelma ei ole valtion tai kuntien velkaantuminen. Se on yksityisten ihmisten velkaantuminen ja siihen huonosti auttaa ulkomailta ostaminen.
      On ostettava Suomesta Suomalaista työtä tai muuten teiltä ahneet jää se asuntolaina maksamatta ja köyhäntalo kutsuu.
      Tämä kateellinen kansa tekee kaikkensa Suomalaisen tuotannon haittaamiseksi, nyt viimeisiä hetkiä ottaa järki käteen.
      Suomessa on laadukkaiden Eps-harkkojenkin valmistajia useampia ja tietoa niillä rakentamisesta, miksi mollaatte niitä täällä ?
      Betoni joka niihin valetaan tulee myös Suomesta ja työllistää aidosti Suomalaisia. Suosi Suomalaista , vältä Virolaista uudeksi iskulauseeksi.

      Tämä ehkä väärä palsta tälle purkaukselle, mutta itse en voi käsittää tätä Suomalaisen työn ja tuotteiden mollaamista päivästä toiseen !

      • Melkoistahurskastelua

        Elämme globaalissa markkinataloudessa, halusimme tai emme. Tuotteet valmistetaan siellä missä se on tehonkkainta... se on se Suomen ongelma jos jotain tuotetta ei ole täällä järkevää valmistaa... nationalismiin ei ole varaa.

        Niin ja tuosta EPSin tai betoninkaan suomalaisuudesta... mistäs ne raaka-aineet tulevatkaan... öljy ja sementti?... enpä paljon huutelisi


      • Kylsenäino

        Nimenomaan... pitää ostaa suomalaiselta yritykseltä suomalaista työtä. Juuri näin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tämän suomalaisen työntekijän tulee ajaa Suomessa tehdyllä A-mersulla, käyttää vain suomalaista Nokian kännykkään vuodelta miekka, pelkästään suomalaisia työkaluja tai pelkästään suomalaisia rakennustarvikkeita. Kääntäen ei kuitenkaan ole suomalaista yhteiskuntaa edistävää myydä Suomessa valmistettuja rakennustarvikkeita virolaisten urakoitsijoiden pystytettäväksi.

        Eiköhäm parasta SUOMALAISUUTTA ole tehdä kunnolla laatua käyttäen työn tekemisessä suomalaista työvoimaa. Materiaalit, työkalut yms. tulkoot mistä tulee ja parasta saa!


      • Tunnustatosiasiat
        Melkoistahurskastelua kirjoitti:

        Elämme globaalissa markkinataloudessa, halusimme tai emme. Tuotteet valmistetaan siellä missä se on tehonkkainta... se on se Suomen ongelma jos jotain tuotetta ei ole täällä järkevää valmistaa... nationalismiin ei ole varaa.

        Niin ja tuosta EPSin tai betoninkaan suomalaisuudesta... mistäs ne raaka-aineet tulevatkaan... öljy ja sementti?... enpä paljon huutelisi

        Sementti tulee Paraisilta ja raaka-aineen osuus tällaisessa kevyessä tuotteessan. 10 %, loput ovat veroja ja työtä Suomeen.
        Ulkomailta runsas ostaminen johtaa siihen, että verotkin jo rakentamisessakin maksetaan velalla !


      • herääpahvitosikyseessä
        Tunnustatosiasiat kirjoitti:

        Sementti tulee Paraisilta ja raaka-aineen osuus tällaisessa kevyessä tuotteessan. 10 %, loput ovat veroja ja työtä Suomeen.
        Ulkomailta runsas ostaminen johtaa siihen, että verotkin jo rakentamisessakin maksetaan velalla !

        Siis pitäisikö maahantuonti lopettaa... oikeastiko olet tuota mieltä? Eli jos jotain tuotetta, esimerkiksi rakennustarviketta ei valmisteta Suomessa, pitäisi olla tuomatta sitä maahan ja tyytyä tilanteeseen... ei se kuule niin mee. Ajatusmallisi toimii vain silloin jos Suomen markkinoilla valmistettaisiin vastaavaa rakennusmateriaalia!

        Jos suomalainen yritys tuo hyvää rakennustarviketta maahan, myy sitä katteellisena täällä ja samalla työllistää suomalaisia ihmisiä, maksaa saamastaan katteesta verot ja muut kulut Suomeen, kutsutaan sitä SUOMALAISEKSI YRITTÄMISEKSI.


    • Kusionpaskaa

      Onhan se varmaan joo. Mutta kun täällä saa vain kalliilla paskaa. Amistolloja tontin täyteen vailla minkäälaista ammattiylpeyttä. Ihan nolla pinnaa. Ja veroja viittävaille helevetisti päälle.

    • homepesien_mollaaja

      Suomalainen rakennusteollisuus on jo vuosikymmenet osoittanut kykynsä homerakentamisessa vai onko se jollekulle jäänyt epäselväksi?!

      • Eiverokortilla

        Kannattaakin pikkasen tarkemmin katsoa keneltä tilaa... jos haluaa halpaa ja hyvää pitää tilata kahdesta paikasta. Yhdestä paikasta ei saa molempia... niin se vaan on. Jos aina vaan yrittää kikkailla halvemmalla, maksaa usein oikeasti enemmän kuin jos olisi heti aluksi ottanut vähän kalliimman, mutta hyvän.... niin ja mikä on hyvää?? Se jolla on referenssejä esittää, tilaajavastuuasiat hoidettuna, omat työkalut telineistä lähtien, kirjalliset sopimuspohjat takuukirjauksilla.

        Näitä hyviä on kyllä, mutta ei löydy näiden koijaritoimijoiden listoilta jotka verokorttiporukoita tuputtavat.


    • Tyhmyydestärokotetaan

      Ikinä ei saa ostaa materiaalitoimittajalta erillisurakkana työurakkaa, pyytäkää 10 viimeistä tehtyä kohdetta ja käykää haastattelemassa kuinka meni ja ennenkaikkea paljonko heitti budjetti alkuperäisestä arviosta, kivipuolella aina 50.000-100.000€, siinä totuus meilläkin, aivan uskomatonta kusetusta harrastavat, koitin talopelillä niin meni lähelle toteutusta, valitettavasti vaan kaksi vuotta liian myöhään...

    • Tärkeäneuvo

      Työt ja mielellään materiaalitkin tulee aina tilata ennakkoon sovitulla, kiinteällä hinnalla. Sovitaan mistä urakka alkaa ja mihin se loppuu. Työt, työkalut, telineet, nosturit, suojaukset, vakuutukset, takuut ja tarkastusraportit tulee sisältyä hintaa... myös asennukseen olennaisesti liittyvät materiaalit, kuten betonit, teräkset, naulat, ruuvit ja mutterit yms. tulee sisältyä kiinteänä hintana urakkaan.

      Mitään piirustusten valmistumiseen tms. liittyviä urakkahinnan muutosehtoja ei tule hyväksyä... jos urakoitsija ei arkkitehtikuvista uskalla antaa kiinteää loppuhintaa esimerkiksi vesikattovalmiille toimitukselle, ei urakoitsijaa tule ottaa... niin ja ei mitään maksuposteja. Rahat saa vasta kun urakan osa on hoidettu.

      Jos et yllämainitunlaista urakkatarjousta saa, siirry seuraavaan vaikka se näyttäisi maksavankin enemmän... ei se maksa. Hyvää ja halpaa kun ei vaan saa samalla tarjouksella.

      • Paljonnähnyt

        Juurituolla asenteella riidat ja sitä kautta huono laatu syntyy. Vaikka onkin kysymys "vain" pientalon rakentamisesta, niin esim. vesikaton rakennekuvat, suunnittelijasta riippuen voivat aiheuttaa moninkertaisen työn. Sinä panisit urakoitsijan tekemään sinulle ilmaista työtä?
        Rakentaminen perustuu siihen, että rakennuttaja rahoittaa rakennusaikana työn, ei urakoitsija. Panisit siis urakoitsijan rahoittamaan 2-3 kuukauden urakan kaikki kustannukset, maksamalla urakan vasta kun kaikki on valmiina. Urakoisijana voisin kyllä näin tehdä, mutta se vaatisi minulta lainan ottoa ja korkokuluja, jotka tietysti on pakko lisätä urakkasummaa. Lisäksi vaatisin ilman muuta urakkasummalle tilaajan antaman rakennusaikaisen vakuuden. Pankkivakuus tai talletus.
        Jolleivät urakat perustu molemminpuoliseen luottamukseen, niitä ei kannata tehdä. Muista myös rakennuttajan myötävaikuttamisvelvollisuus, sinun pitää tehdä kaikki voitavasi tilaamasi urakan onnistumiseksi.
        Neuvoni pienrakentajille on, kaikki urakat pitäisi tehdä käyttäen yleisiä sopimusehtoja, ne turvaavat molempien osapuolien oikeudet ja velvollisuudet.


      • Kokemustaonjakunnolla
        Paljonnähnyt kirjoitti:

        Juurituolla asenteella riidat ja sitä kautta huono laatu syntyy. Vaikka onkin kysymys "vain" pientalon rakentamisesta, niin esim. vesikaton rakennekuvat, suunnittelijasta riippuen voivat aiheuttaa moninkertaisen työn. Sinä panisit urakoitsijan tekemään sinulle ilmaista työtä?
        Rakentaminen perustuu siihen, että rakennuttaja rahoittaa rakennusaikana työn, ei urakoitsija. Panisit siis urakoitsijan rahoittamaan 2-3 kuukauden urakan kaikki kustannukset, maksamalla urakan vasta kun kaikki on valmiina. Urakoisijana voisin kyllä näin tehdä, mutta se vaatisi minulta lainan ottoa ja korkokuluja, jotka tietysti on pakko lisätä urakkasummaa. Lisäksi vaatisin ilman muuta urakkasummalle tilaajan antaman rakennusaikaisen vakuuden. Pankkivakuus tai talletus.
        Jolleivät urakat perustu molemminpuoliseen luottamukseen, niitä ei kannata tehdä. Muista myös rakennuttajan myötävaikuttamisvelvollisuus, sinun pitää tehdä kaikki voitavasi tilaamasi urakan onnistumiseksi.
        Neuvoni pienrakentajille on, kaikki urakat pitäisi tehdä käyttäen yleisiä sopimusehtoja, ne turvaavat molempien osapuolien oikeudet ja velvollisuudet.

        Yleiset sopimusehdot vaan kun eivät voi heikentää kuluttajansuojalain määräyksiä... eli käytännössä mennään joka tapauksessa kuluttajansuojalain mukaan.

        Maksut tuleekin jakaa hallitusti urakan ajalle tyyliin: perustukset ja alapohja, 1 krs, välipohja, 2 krs, vesikatto, ikkunat jne... aina kun vaihe on tarkistetusti hyväksytetty, urakoitsija voi sen laskuttaa.

        Kun tilaa urakan sieltä mistä rakennesuunnittelun ja materiaalitkin, saa varmasti hyvää ja ennalta sovittuun kiinteään hintaan.


      • Bffirordnfn
        Kokemustaonjakunnolla kirjoitti:

        Yleiset sopimusehdot vaan kun eivät voi heikentää kuluttajansuojalain määräyksiä... eli käytännössä mennään joka tapauksessa kuluttajansuojalain mukaan.

        Maksut tuleekin jakaa hallitusti urakan ajalle tyyliin: perustukset ja alapohja, 1 krs, välipohja, 2 krs, vesikatto, ikkunat jne... aina kun vaihe on tarkistetusti hyväksytetty, urakoitsija voi sen laskuttaa.

        Kun tilaa urakan sieltä mistä rakennesuunnittelun ja materiaalitkin, saa varmasti hyvää ja ennalta sovittuun kiinteään hintaan.

        Jaa... voihan se noin olla ja onkin, mutta kerroppas se urakoitsija, jolta löytyy rakennesuunnittelija ja laskijat /logistiikan hoitajat tavarantoimituksille... eipä ihan joka nurkassa ole jotka pientaloja lähtisivät tekemään tällä prosessilla... isot rakennusliikkeet taas eivät pikkutaloihin lähde.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe