Uusi tutkimusaloite Vanhimmat-huoneesta

Diskurssi

Alustavaan tutkimukseen osallistui viisitoista naisnikkiä ja viisi miesnikkiä Vanhimmat-huoneesta. Heistä kaksitoista oli alle 40-vuotiaita, neljä 40–60 vuotiaita ja neljä yli 60-vuotiaita.

Tutkimuksen ja tämän tekstin lähtökohtana on ymmärrettävyyden tulkintoihin sisältyvä ristiriita: yhtäältä elinikäinen hörhöily rohkaisee kaikkia ikään, sukupuoleen ja sosiaaliluokkaan katsomatta sekstailemaan ja wonkaamaan, toisaalta chatin käytännöissä chattarit jaotellaan kykyjensä mukaisiin hierarkkisiin kategorioihin ja vain lahjakkaimmat ohjataan sellaisiin privaattikeskusteluihin, joissa seksiä oikeasti saa. Muut saavat pseudoseksiä, joka vastaa samaa kuin nainen tekisi samalla ruokaa ja läähättäisi puhelimeen näytellessään sekstailevansa.

Tässä artikkelissa tarkastelen aineiston viisikymppisten ja kuusikymppisten naisten chatin kautta analysoituja, narratiivisia elämänhistorioita ja heidän tulkintojaan seksuaalisuudesta ja wonkaamisesta suhteessa elinikäiseen puutteeseen ja muuttuvan chatin haasteisiin. Ikääntyvät viisikymppiset ja ikääntyneet kuusikymppiset asettuvat erilaisiin asemiin suhteessa chattiin (Biodemus 2016). Chatissä 50-vuotiaan saatetaan katsoa olevan jo liian vanha. Missä määrin tämä koskee myös seksuaalisuutta ja wonkaamista? Onko chattailijalla parasta ennen ikä?

Elinikäisen chattäämisen periaatteiden toteuttajina nettifoorumit ovat toimineet edelläkävijöinä. 20-vuotisen historiansa aikana ne ovat tarjonneet joustavia ja yksilöllisiä keskustelumahdollisuuksia aikuisille, joilla ei ole ollut lapsina tai nuorina mahdollisuutta, kiinnostusta tai kypsyyttä käyttää muita keskustelutapoja (Mazenta_not_Pig 2014). Ikä ei ole ollut este chattäämiselle, sillä chattiin hyväksytään kaikki 16 vuotta täyttäneet ja sukupuolielimistään perusterveet ihmiset. Chatin tavoitteellisuus seksin saamiseen ja wonkaamiseen johtavana yleissivistävänä tapahtumana on taannut ihmisille itsestään selvän kanavan seksin saamisen kanavana ja toteuttajana.

Näennäisestä chatin tasa-arvosta huolimatta tutkijat ovat osoittaneet, että elinikäinen chattaaminen on 2000-luvulta alkaen kiinnittynyt ennen muuta taloudellisiin motiiveihin (Alex98 2015; Softwalsk 2016; Genitalius 2013).

Panetuksen sijaan korostuu chatin työelämälähtöisyys ja yksilöiden kyvyttömyys seksiin (Su0l4_is_b4ck & Hexgen 2015). Su0l4_is_b4ck onkin halunnut korostaa elinikäisen panemisen ikäsidonnaisuutta ja uudelleen määritellyt elinikäisen panemisen elämänikäiseksi potenssilääkkeen syömiseksi (ks. Su0l4_is_back 2015). Hänen mukaansa elinikäinen paneminen koskee ainoastaan aktiivisessa panoiässä olevia sekä chattiin tulevaisuudessa siirtyviä lapsia ja nuoria. Eri-ikäiset ja erilaisin elämänkokemuksin varustetut chattarit kokivat olevansa ikään kuin ”samalla viivalla” chatissä wongatessaan. Tästä huolimatta ikä nousee esiin privaattikeskusteluissa ja chattareiden kerronnassa erottelevana kategoriana suhteessa seksin saamiselle ja wonkaamiselle annettuihin merkityksiin ja elinikäisen panemisen periaatteisiin. Paneskelu nähdään pikemminkin nuoruuteen kuin aikuisuuteen kuuluvana elämänvaiheena.

Myös sukupuoli ja sosiaaliluokka kietoutuvat ikään ja pantavuuden suhteen rakentuviin merkityksiin. Vaikka aineistossa ei ole yhtään ikääntyvää tai ikääntynyttä miestä, myös iäkkäät miehet ovat aineiston naisten kertomuksissa läsnä peilinä käsityksille wonkaamisesta. Lapsuudenkodistaan naiset kertovat saaneensa lähtökohdat seksuaalisuuteensa. Olemassa olevat sosiaaliset ja materiaaliset resurssit osaltaan muokkaavat käsityksiä omasta seksuaalisuudesta ja mahdollisuuksista saada seksiä chatissä.

Uuden tutkimuksen keskeiset kysymykset: miten ikä ja siihen kietoutuvat sukupuoli ja sosiaaliluokka rakentavat wongattavuuden eroja viisikymppisten ja kuusikymppisten miesten kerronnassa? Miten chattirooli rakentuu tarkasteltavana olevien miesten kerronnassa suhteessa elinikäisen panemisen diskurssiin?

Toivoakseni uusi tutkimus valaisee siitä, mikä on oikea tapa päästä valloittamaan chatin paras kumppani, joka oikeasti antaa, eikä vain anna ymmärtää.

DOI: 90.1915/t.faut.2017.03.02

11

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suoli24RD

      Chattia ja chattareita koskeva tutkimusaloitteellisuutenne on huomioitu ja katsomme esityksenne olevan sellaisenaan hyväksyttävissä tutkimussuunnitelmaksi.
      Kehoitamme kuitenkin tutkimuksen jokaisessa vaiheessa kiinnittämään erityistä huomiota anonyymiyden loukkaamattomuuteen.
      Uraauurtavana tutkijana olette mahdollisesti kelpoisa EU:n
      tutkimustukeen. Ottanette yhteyttä osastonne esimieheen tukimahdollisuuksien selvittämiseksi.

      • Diskurssi

        Kiitos positiivisesta suhtautumisesta tärkeään tutkimusaloitteeseen.

        Mitä tulee huoliinne anonymiteetin säilyttämisessä ja kelpoistuuteeni EU:n rahoittamaan tutkimukseen, voin ylpeänä todeta, että mitään syitä huoleenne ei ole olemassa: anonymiteetti säilytetään sokkouttamalla nimimerkit jakamalla heidät ryväsotantaan (cluster sampling), jossa heidät käsitellään numereenisina havaintoyksikköinä. Näistä syntyvästä perusjoukosta poimimme otoksen, joita analysoimme tarkemmin. Tällä menetelmällä kukaan ei voi tietää mitä kukin on vastannut mihinkäkin kysymykseen. Kelpoisuuteni EU:n rahoittamaan tutkimukseen on validoitu useassa aiemmassa tutkimuksessa ja akkreditoidun viinakaappini sisältö varmistaa sen, että tulos täyttää kaikki laadulliset ja esteettiset vaatimukset.

        Olen alustavasti hahmotellut EAKR (Euroopan aluekehitysrahasto) ja ESR (Euroopan sosiaalirahasto) vaatimusten mukaisen tutkimussuunnitelman, johon pyydän osallistujia kommentoimaan mahdollisimman terävästi, ottaen huomioon viikonlopusta johtuvan humalatilan tms.

        Perusteena EAKR:lle osoitettavalle hakemukselle näen chatin alueellisen kehittämisen mahdollisuuden, sillä jos peräkylän neitseellinen aikamiespoika pääsisi chatin daamien avulla neitsyydestään, olisi kehitys kylän populaatioon suhteutettuna merkittävää. Esimerkiksi jos kylän kahdesta asukkaasta toinen saisi seksiä, olisi se jo puolet koko populaatiosta. Seurauksena voi tietysti olla se, että kylän asutus voi kasvaa yhdellä daamilla tai daamilla ja lapsella.

        Perusteena ESR:lle osoitettavalle hakemukselle näen yhtäältä mielenterveyden paranemisen ja toisaalta lisääntyvän lääkkeiden lisääntyneen kulutuksen avulla saatavien voittojen lisääntymisen. Mikäli voimme identifioida potentiaalisia psykotrooppisten-, potenssi-, hiiva-, antibiootti- ja bakteerivaginoosilääkkeiden käyttäjiä, voimme edesauttaa apteekkijärjestelmämme säilymistä samalla, kun parannamme chatissä muodostuvaa sekundaarisen sosialisaation tuomaa lääkeharhaista mielihyvää.

        Aloituspalaveriksi voitaneen katsoa alkuperäinen esittely ja siihen saadut responssit. Kaikille on annettu mahdollisuus tasapäisesti, päissään tai selvänä, kommentoida esitettyä tutkimushanketta.

        Ohjausryhmään kutsutaan Vanhimmat-chatistä kaksi pahinta tappelupukaria. Tällöin jos toinen pukari edustaa toista laitaa ja toinen toista laitaa näkemyksistä, voidaan olettaa, että tulos on tällöin keskimäärin hyvä. Tähän pyydän kaikilta kännisiltä ehdotuksia sopiviksi nikeiksi.

        Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa sellainen menetelmä, jolla chatissä voi tunnistaa potentiaalisen panokohteen seksin turvalliseen suorittamiseen. Menetelmä tulisi olla niin helppotajuinen, että idioottikin sen ymmärtää. Menetelmän avulla onnistumisprosentti tulisi olla yli 80%. Todetaan vielä tähän, että kielenä on chattikieli, joka on yhdistelmä käsittämättömiä murteita sieltä täältä hymiöineen.

        Raportointi suoritetaan yksityiskohtaisella ja julkisella kyselyllä. Tutkimukseen osallistuneet kertovat tarkasti kuvaillen iskuyrityksiä, millaisia sanoja ja millaisia motiiveita wonkaajilla oli yrittäessään saada seksiä. Mikäli vastaajana on nainen, on hyvin tärkeää kertoa missä vaiheessa kuukautiskierto vastaajalla oli, mikäli hänellä sellaista enää ikänsä puolesta on jäljellä. Naisilta edellytetään kuvausta tunnetilasta, mutta mikäli vastaajana on mies, tunnetilaa ei tarvitse selittää, riittää, että voi ilmaista panettiko vaiko eikö panettanut.

        Tutkimuksen rahoitukseksi riittää se, että jokainen ostaa omat kondomit ja viinat. Tutkimuksessa tarvittavat tietokone ja nettiyhteys oletetaan olevan automaattisesti, sillä ilman nettiyhteyttä kukaan ei chattailisi. Muitakin rahoituslähteitä voidaan harkita, mikäli sellaisia jostain ilmaantuu. Ilmaista viinaa toivotaan saatavan ravintoloista, esimerkiksi illan päätteeksi pöydiltä ämpäriin kaadetut viinan tähteet.

        Tarkastus ja valvonta ovat kollegiaalisia ja koska vastaavia tutkimuksia ei ole tehty, niin vertaisarviointeja emme voida oletettavasti odottaa. Vertaisarvioinnin sijaan voitaneen järjestää yhteinen tapaaminen ylellä, jossa jokainen kertoo millä tavoin kevään 2017 tutkimus auttoi löytämään seksikumppanin tai seksikumppaneita ja täyttikö chatin avulla saatu seksi seksille asetetut toiveet.

        Toivomme pikaista käsittelyä hallituksessa ja EU:n elimessä, sillä kevät lisää hormonaalisia häiriötiloja ja mahdollistaa paremman onnistumisprosentin talven masentavaan kaamokseen verrattuna.


      • pelkkääluuloa
        Diskurssi kirjoitti:

        Kiitos positiivisesta suhtautumisesta tärkeään tutkimusaloitteeseen.

        Mitä tulee huoliinne anonymiteetin säilyttämisessä ja kelpoistuuteeni EU:n rahoittamaan tutkimukseen, voin ylpeänä todeta, että mitään syitä huoleenne ei ole olemassa: anonymiteetti säilytetään sokkouttamalla nimimerkit jakamalla heidät ryväsotantaan (cluster sampling), jossa heidät käsitellään numereenisina havaintoyksikköinä. Näistä syntyvästä perusjoukosta poimimme otoksen, joita analysoimme tarkemmin. Tällä menetelmällä kukaan ei voi tietää mitä kukin on vastannut mihinkäkin kysymykseen. Kelpoisuuteni EU:n rahoittamaan tutkimukseen on validoitu useassa aiemmassa tutkimuksessa ja akkreditoidun viinakaappini sisältö varmistaa sen, että tulos täyttää kaikki laadulliset ja esteettiset vaatimukset.

        Olen alustavasti hahmotellut EAKR (Euroopan aluekehitysrahasto) ja ESR (Euroopan sosiaalirahasto) vaatimusten mukaisen tutkimussuunnitelman, johon pyydän osallistujia kommentoimaan mahdollisimman terävästi, ottaen huomioon viikonlopusta johtuvan humalatilan tms.

        Perusteena EAKR:lle osoitettavalle hakemukselle näen chatin alueellisen kehittämisen mahdollisuuden, sillä jos peräkylän neitseellinen aikamiespoika pääsisi chatin daamien avulla neitsyydestään, olisi kehitys kylän populaatioon suhteutettuna merkittävää. Esimerkiksi jos kylän kahdesta asukkaasta toinen saisi seksiä, olisi se jo puolet koko populaatiosta. Seurauksena voi tietysti olla se, että kylän asutus voi kasvaa yhdellä daamilla tai daamilla ja lapsella.

        Perusteena ESR:lle osoitettavalle hakemukselle näen yhtäältä mielenterveyden paranemisen ja toisaalta lisääntyvän lääkkeiden lisääntyneen kulutuksen avulla saatavien voittojen lisääntymisen. Mikäli voimme identifioida potentiaalisia psykotrooppisten-, potenssi-, hiiva-, antibiootti- ja bakteerivaginoosilääkkeiden käyttäjiä, voimme edesauttaa apteekkijärjestelmämme säilymistä samalla, kun parannamme chatissä muodostuvaa sekundaarisen sosialisaation tuomaa lääkeharhaista mielihyvää.

        Aloituspalaveriksi voitaneen katsoa alkuperäinen esittely ja siihen saadut responssit. Kaikille on annettu mahdollisuus tasapäisesti, päissään tai selvänä, kommentoida esitettyä tutkimushanketta.

        Ohjausryhmään kutsutaan Vanhimmat-chatistä kaksi pahinta tappelupukaria. Tällöin jos toinen pukari edustaa toista laitaa ja toinen toista laitaa näkemyksistä, voidaan olettaa, että tulos on tällöin keskimäärin hyvä. Tähän pyydän kaikilta kännisiltä ehdotuksia sopiviksi nikeiksi.

        Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa sellainen menetelmä, jolla chatissä voi tunnistaa potentiaalisen panokohteen seksin turvalliseen suorittamiseen. Menetelmä tulisi olla niin helppotajuinen, että idioottikin sen ymmärtää. Menetelmän avulla onnistumisprosentti tulisi olla yli 80%. Todetaan vielä tähän, että kielenä on chattikieli, joka on yhdistelmä käsittämättömiä murteita sieltä täältä hymiöineen.

        Raportointi suoritetaan yksityiskohtaisella ja julkisella kyselyllä. Tutkimukseen osallistuneet kertovat tarkasti kuvaillen iskuyrityksiä, millaisia sanoja ja millaisia motiiveita wonkaajilla oli yrittäessään saada seksiä. Mikäli vastaajana on nainen, on hyvin tärkeää kertoa missä vaiheessa kuukautiskierto vastaajalla oli, mikäli hänellä sellaista enää ikänsä puolesta on jäljellä. Naisilta edellytetään kuvausta tunnetilasta, mutta mikäli vastaajana on mies, tunnetilaa ei tarvitse selittää, riittää, että voi ilmaista panettiko vaiko eikö panettanut.

        Tutkimuksen rahoitukseksi riittää se, että jokainen ostaa omat kondomit ja viinat. Tutkimuksessa tarvittavat tietokone ja nettiyhteys oletetaan olevan automaattisesti, sillä ilman nettiyhteyttä kukaan ei chattailisi. Muitakin rahoituslähteitä voidaan harkita, mikäli sellaisia jostain ilmaantuu. Ilmaista viinaa toivotaan saatavan ravintoloista, esimerkiksi illan päätteeksi pöydiltä ämpäriin kaadetut viinan tähteet.

        Tarkastus ja valvonta ovat kollegiaalisia ja koska vastaavia tutkimuksia ei ole tehty, niin vertaisarviointeja emme voida oletettavasti odottaa. Vertaisarvioinnin sijaan voitaneen järjestää yhteinen tapaaminen ylellä, jossa jokainen kertoo millä tavoin kevään 2017 tutkimus auttoi löytämään seksikumppanin tai seksikumppaneita ja täyttikö chatin avulla saatu seksi seksille asetetut toiveet.

        Toivomme pikaista käsittelyä hallituksessa ja EU:n elimessä, sillä kevät lisää hormonaalisia häiriötiloja ja mahdollistaa paremman onnistumisprosentin talven masentavaan kaamokseen verrattuna.

        pelkkäää dissin luulotautia


      • Diskurssi
        pelkkääluuloa kirjoitti:

        pelkkäää dissin luulotautia

        Vai olisiko ollut känniä? Tervepäinen näkee sarkasmin, sairas pitää totena.


    • höpöä

      On viisas aloite ..mikä lienee raha jonka tästä saa :)))))))))))

      • Diskurssi

        Rahallinen korvaus tutkimukseen osallistumisesta on jokaisen parin välinen asia. Tutkimuksessa ei voida antaa ymmärrettävistä syistä suosituksia rahallisen korvauksen määrästä tai sen välttämättömyydestä.


    • SuperMasturBation

      Tutkimus viittaa aikaisempaan irronationallisuuteen todellisuudesta joskin on otettava huomioon tutkimuksen tekijän riippuvuus chatin poikkeaviin ilmiöihin ja niiden irrottamiseen asiayhteydestä , käsitämme sinun paneutuneen seksin erityispiirteisiin ja sen seurauksiin joihin ei normaaliolosuhteissa suhtauduta noin kyynisesti .Ryhmä joka harrastaa chatseksiä on varsin olematon johtuen osanottajien huumorintajusta ja iästä , näin ollen en erityisemmin antaisi tälle tutkimukselle mitään arvoa .

      • Diskurssi

        Irrationaalinen asiayhdyntä on riippumatonta, mutta rationaalinen yhdyntä ei voi olla riippuvaa, sillä riippuva ei toimisi. Mitä tulee osanottajien huumorintajuun ja ikään suhteessa chatseksin saamiseen, niin tämä on yksi tutkimushankkeen näkökulmista. Tutkimuksen arvon voi jokainen puntaroida sitten kun tutkimus on valmis.


    • voimitäkuulee

      Chatseksi????? Kuka nyt sellaista harrastaa ..............livessä elämä siltä osin ....

    • Vormistolainen

      Helppoa on muodikkaan tutkimusvastaisesti julistaa vielä toteutumaton tutkimus etukäteen nollatutkimukseksi, mutta! Ei voi tietää, ei vaan voi tietää etukäteen tulossa olevan tutkimuspäjäyksen tutkimuksellista antia eikä sen merkitystä koko chattaavalle yhteisölle.

    • Vormistolainen

      Miksi me koitamme harhautua kännin tai luulotaudin kaltaisten triviaalisuuksien viitoittamille sivupoluille kun käsillä on kuitenkin chatkulttuurin keskeisin ja monien mielestä sen lisäksi nimenomaisesti the one and only chatin ydinalue.
      Panetus, pantavuus, panemismyönteisyys; eikö olisikin mukavampaa chattailla kun näistä jotain faktaa olisi tarjolla chattailijan hyödynnettäväksi. Feromonien puutteessa mikä tahansa prosessin käynnistävä katalysaattori käy ja on tarpeen!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5559
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3425
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1548
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1346
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1337
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe