Kokemuksia erytritolista?

ujhmnb

Minkälaisia kokemuksia on erytritolin käytöstä makeutukseen? On siis kyse sokerialkoholista, jolla ei pitäisi olla vaikutusta verensokereihin.

10

1363

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv16

      Erittäin positiiviset. Ei toiminut sellaisenaan sitruunasorbetissa kun se kiteytyi (lisään hiukan glukoosia seuraavalla kerralla) mutta muuten on toiminut oikein hyvin. Ei pitäisi olla kovinkaan laksatiivinen ja kun se on hiukan vähemmän makeaa kuin pöytäsokeri niin tuo on minulle pelkkää plussaa kun sillä saa saman bulkkivaikutuksen kuin sokerilla. Leivonnaisiin en ole koettanut käyttää kun en niitä tee. Pitäisi toimia siinäkin.

      Itse ostin 9 kg saksan ebaystä hintaan 65 €.

      • karppi_ei_kiinnosta

        Ainakin valmistaja ilmoittaa että se on laksatiivista.

        "kun se on hiukan vähemmän makeaa kuin pöytäsokeri niin tuo on minulle pelkkää plussaa kun sillä saa saman bulkkivaikutuksen kuin sokerilla"
        Tuo lause tuntui jotenkin käänteiseltä. Vai tarkoititko sitä, että on eduksi kun sitä joutuu käyttämään määrällisesti paljon enemmän kuin tavallista sokeria jotta makeutus olisi sama.


      • hpv16
        karppi_ei_kiinnosta kirjoitti:

        Ainakin valmistaja ilmoittaa että se on laksatiivista.

        "kun se on hiukan vähemmän makeaa kuin pöytäsokeri niin tuo on minulle pelkkää plussaa kun sillä saa saman bulkkivaikutuksen kuin sokerilla"
        Tuo lause tuntui jotenkin käänteiseltä. Vai tarkoititko sitä, että on eduksi kun sitä joutuu käyttämään määrällisesti paljon enemmän kuin tavallista sokeria jotta makeutus olisi sama.

        En itse asiassa pidä kauhean makesta ja sokeri on tärkeä rakenneosa ja säilöntäaine monessa jälkiruuassa joten vähäisempi makeus on minulle etu. Muiden keinomskeutusaineiden eräs haittapuoli on nimenomaan bulkin puute, sokerikakkupohjaa niistä ei saa.


    • veijasiallataas

      Suurin ongelma on se että keinomakeutuksilla pidät sokerinhimoa yllä!

      • Anonyymi

        Kerropa minulle, mikä on makeanhimo, kun en ole sitä koskaan kokenut. Sen sijaan näen sokerin/makeutusaineen mausteena esimerkiksi karvasaromiselle kahville ja kaakaojauholle. En ole koskaan tuntenut himoa makeaan, mutta mielestäni esimerkiksi ärjyhapan punaherukkamehu, jota äitini aikoinaan teki oli täysin juomakelvotonta ilman sokeria. Makeus on yksi maku muiden makujen joukossa, ja sillä on toisinaan tehtävä. Toki makeuttamisella nykyään kalastellaan makeanhimoisia laittamalla sokeria jopa karjalanpiirakoihin. Pilaa ko. tuotteen! Järkyttävää! Mistä se himo silkkaan makeaan syntyy?? Osaako kukaan kertoa?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerropa minulle, mikä on makeanhimo, kun en ole sitä koskaan kokenut. Sen sijaan näen sokerin/makeutusaineen mausteena esimerkiksi karvasaromiselle kahville ja kaakaojauholle. En ole koskaan tuntenut himoa makeaan, mutta mielestäni esimerkiksi ärjyhapan punaherukkamehu, jota äitini aikoinaan teki oli täysin juomakelvotonta ilman sokeria. Makeus on yksi maku muiden makujen joukossa, ja sillä on toisinaan tehtävä. Toki makeuttamisella nykyään kalastellaan makeanhimoisia laittamalla sokeria jopa karjalanpiirakoihin. Pilaa ko. tuotteen! Järkyttävää! Mistä se himo silkkaan makeaan syntyy?? Osaako kukaan kertoa?

        Ihmisen esihistoriasta. Makeassa ja rasvaisessa on paljon energiaa. Himosta on turha puhua, enemmänkin mielihalusta.


    • hpv16

      Sunnuntaina on vuorossa ginger ale -tiivisteen teko karppisokerista. 300 g inkivääriä jauhetaan hienoksi 3 dl veden kanssa ja suodatetaan. Lisätään 60 g sitruunahappoa ja karppisokeria jotta saadaan litra. Tuota sitten 30 ml litraan hiilihapotettua vettä ja makeutus nestemäisellä makeutusaineella.

      Seuraavana sunnuntaina vuorossa on jäätelö karppisokerista ja kookosmaidosta.

      • Anonyymi

        Kerropa sitten sen kookosmaidosta tehdyn jäätelön resepti, kun olet testannut. Toi kokosmaito jäätelönä kiinnostaa kovasti. On tullut hankittua jäätelökone ihan vaan pölyä keräämään.


    • Anonyymi

      Kokeilin joskus erytritolia. Karvaiden juomien (kaakao) makeutukseen, kanelin kanssa yhdessä. raparperin kanssa tms. Näiden parin sokerittoman vuoden aikana olen oppinut juomaan kaakaoni täysin ilman makeutusta ja makuaisti on muutenkin muuttunut sietämään karvautta. Eli makeutusaineen käytön tarve on vähentynyt. Puolukkakaan ei kaipaa makeutusta.

      Vaihtoehtoiset makeutusaineet voisivat olla välivaihe kohden makeuttamatonta elämää. Jossain vaiheessa huomaa, että makeutusaineita ei enää juurikaan kulu.

      Itse en huomannut mitään laksatiivisia vaikutuksia. Erytritolin pitäisi poistua virtsan kautta.
      Xylitolimakeisia käytän katkaisemaan happohyökkäystä, ja ne ehkä vähän löysentävät mahaa, mikä on hyvä, koska syön jatkuvasti rautaa, joka kovettaa mahaa. Itse en ole diabeetikko, diabeetikoilla xylitoli saattaa heilauttaa verensokereita. Itse nykyään pidän xylitolia tai steviaa luonnollisempana kuin erytritolia. Stevia maistui alkuun omituiselta, mutta nykyään käytän sitä silloin harvoin, kun jotain käytän makutukseen (siis kanelin kanssa jne).

      • Anonyymi

        Tuossa kiinnitti huomiota maininta kanelin käytöstä. Kannattaa huomioida MITÄ kanelia käyttää. Tavanomaisesti myynnissä olevassa kassiakanelissa on kumariinia, joka on maksalle toksinen. Vaarattomampaa on ceyloninkaneli ja sitä on jo nykyisin saatavissa hyvin varustetuissa kaupoissa (on vaan paljon kalliimpaa). Kassiakanelia ei ole syytä käyttää säännöllisesti, mutta satunnainen vähäinen käyttö (esim. joulupuuron päällä) ei ole vielä vaaraksi maksalle. Näistä eri kaneleista on muistaakseni keskusteltu täällä aiemminkin.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3336
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      240
      1673
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      97
      1523
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1419
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1354
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      160
      1286
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1218
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1039
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      952
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      55
      882
    Aihe