Turun sanomat boikottiin!

ÄläTuePaskalehteä

Turun eläinsuojeluyhdistys ry (TESY)
2. maaliskuuta kello 14:43 ·

Turun Sanomissa on tänään (2.3.2017) ikävä kirjoitus Turun Eläinhoitolan eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopran lääkkeiden laittomasta maahantuonnista ja siitä tehdystä rikosilmoituksesta.

Väitetty rikos on kyllä tehty vilpittömästi tietämättömyyttään ja pelkästään hyvää tarkoittaen.
Kaikki jotka tuntevat Heidin tietävät, että hänellä on tapana myös lomamatkoillaan hoitaa surkeita eläimiä. Kyseisellä matkallaan hän kävi apteeksissa etsimässä kulkukissojen rähmivien silmien hoidoksi silmätippoja. Hän huomasi, että samat silmätipat, joita on määrätty kissoille eläinhoitolassakin, oli saatavilla Kreikassa ilman reseptiä ja huomattavasti halvemmalla kuin Suomessa ja hän päätti ostaa pienen varaston Suomeen vietäväksi. Kyseinen tippa maksaa Suomessa noin 20 euroa ja Kreikassa noin 2 euroa. Silmätippoja on luonnollisesti käytetty eläinhoitolassa vain eläinlääkärin määräyksestä.

Turun Sanomien kirjoitus on tosi ikävä ja tahraa mainettamme mutta toivotaan, että yllä mainitut asiat huomioidaan tutkinnassa sitten kun se joskus alkaa!

Eläinsuojelutyö ja eläinten hyvinvointi on meidän tärkein asiamme ja työmme eläinten hyväksi jatkuu luonnollisesti yhtä aktiivisena kuin ennenkin. <3

Niin ja miten kävi lomakohteen kulkukissojen? Noh, niillä oli noin viikon kuurin jälkeen kirkkaat silmät :)

Britt-Marie Juup
Tesyn sihteeri
[email protected]
0409371023

13

1945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TiinanJauhotLikaset

      Turun hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden valvontaeläinlääkäri Tiina Korte-Mattilalle langettaman tuomion törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Korte-Mattilan vastuulla ovat eläinsuojelu- ja eläintautilain mukaiset valvontatehtävät Turussa, Raisiossa, Naantalissa ja Ruskolla.

      Ehdollinen tuomio on vuosi ja kuusi kuukautta vankeutta. Korte-Mattila määrättiin liiketoimintakieltoon, joka kestää maaliskuuhun 2019. Hänelle langettiin myös noin 17 000 euron korvausvelvollisuus maksamattomista tulo- ja arvonlisäveroista.

      Kaupunginvaltuutettu Olavi Mäenpää (sud.) on lähettänyt Turun kaupunginhallitukselle kirjelmän, jossa hän vaatii Korte-Mattilan erottamista valvontaeläinlääkärin virasta. Kirjelmä on lähetetty tiedoksi Raision ja Naantalin kaupunginhallituksille, Ruskon ja Liedon kunnanhallituksille sekä Lounais-Suomen aluehallintovirastolle.

      – Valvontaeläinlääkäri Korte-Mattila korkeana valvontatehtäviä suorittavana virkamiehenä – myös valtion määräämää valvontaa suorittavana – on tuomion seurauksena menettänyt täydellisesti luottamuksensa viranhoitoon. Vaadin myös selvitettävän, onko Korte-Mattila valvontaeläinlääkärin virkaa hakiessaan ja sen vastaanottaessaan, salannut tuomioon johtaneen jo silloin käynnissä olleen poliisitutkinnan, sanoo Mäenpää kirjelmässä.

      Korte-Mattila valittiin valvontaeläinlääkäriksi toukokuussa 2015. Tuomio liittyy sitä edeltävään aikaan. Käräjäoikeus katsoi, että Korte-Mattila jätti Turun Eläinsairaala Oy:n ainoana varsinaisena jäsenenä ja toimitusjohtajana hoitamatta tositteiden säilyttämisen tilikaudelta 2011, tilinpäätöksen laatimisen tilikausilta 2011 ja 2012 sekä liiketapahtumien kirjaamisen kokonaan vuoden 2012 alusta lukien.

      Korte-Mattila myönsi syyllistyneensä kirjanpitorikokseen, mutta kiisti sen olleen törkeä. Laiminlyönti johtui hänen mukaansa uupumuksesta. Yhteistyö tilitoimiston kanssa päättyi, kun se ei saanut enää tositteita, eikä kirjanpitoa hoitanut kukaan muukaan. Korte-Mattila kiisti veropetossyytteen ja katsoi, ettei ole pyrkinyt välttelemään veroja tai alentamaan niitä.

      Korte-Mattila vaati hovioikeudessa, että syyksi luettaisiin vain kirjanpitorikos ja veropetos. Laiminlyönnit olivat hänen mukaansa seurausta siitä, ettei hän ollut työkykyinen. Hovioikeus piti kertomusta uupumuksesta uskottavana, mutta katsoi, ettei Korte-Mattila ollut ”täysin kykenemätön hoitamaan asioitaan”. Vaatimus liiketoimintakiellon kumoamisesta jätettiin tutkimatta, koska se esitettiin vasta pääkäsittelyssä.

      Käräjäoikeus antoi tuomionsa 15.3.2016. Hovioikeuden ratkaisu annettiin 17. tammikuuta.

      – Lakiasiat (yksikkö) arvioi nyt onko tuomiolla vaikutusta Korte-Mattilan viranhoitoon, sanoo hallintoryhmän johtaja Tuomas Heikkinen Turun konsernihallinnosta.

      Heikkinen on pyytänyt toimialajohtajalta tietoa rekrytointitilanteesta. Mahdollisia ovat virantoimituksesta pidättäminen virkasuhteen päättäminen, virantoimitusvelvollisuuden muuttaminen ja viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen sekä varoituksen antaminen.

      – Asia on käsitelty jo käräjäoikeuden tuomion jälkeen kaupungin organisaatiossa silloisen esimieheni ja hallintojohtajan toimesta. He katsoivat silloin, että tuomio ei vaikuta viranhoitoon, kommentoi Korte-Mattila.

      Korte-Mattila oli nimetty kokoomuksen kansanedustajaehdokkaaksi vuonna 2014, mutta hän vetäytyi ehdokkuudesta, kun rikostutkinta tuli julki.

    • miksimiksimiksimiksi

      Miksi Sinä ja Leyser-Kopra ette lähde politiikkaan mukaan TÄYTTÄMÄÄN TASKUJANNE?! Onko ihan pakko, ja ainoa tie tehdä se ELÄINTEN SELKÄNAHASTA?!

    • auttakaa_kissoja

      Eläinlääkärin olisi pitänyt tarkistaa eläinten kunto. Todeta tarvitsevatko kissanpennut ko. lääkettä. Määrätä reseptillä lääkettä käytettäväksi kissojen parhaaksi. Kertoa ja sanoa, että lääkkeitä saa, jos tarvetta on, ihan reseptillä - Suomessakin.
      Ei ole eläimen edun mukaista kaapata lääkeputelia mukaan ja alkaa syyttämään väärinkäytöksistä ihmistä, joka sentään yrittää auttaa parhaan tietonsa ja osaamisensa mukaan.

      Mitä ko. eläinlääkäri ihan itse teki auttaakseen kissoja? Ei mitään! Eiköhän tuossakin ole jonin sortin laiminlyönti kyseessä? Rangaistusta pukkaa? Vähintään anteeksipyyntöä vaaditaan - sillähän kuitataan nykyisellää ihan kaikki, vaikka puolustuskyvyttömän hakkaaminen vrt. tapaus Kupittaa ja siitä seuranneet anteeksipyynnöt.

      Ei tuossa tilanteessa todellakaan toiminut eläinlääkäri auttaakseen eläintä, vaan rangaistakseen ihmistä. Tämän kuvan sai TS:n jutusta.

    • onkoratkaistu

      Joko eläinsuojeluyhdistyksen rahasekoilut ovat ratkaistu?

      Ja lääkkeiden salakuljetus on rikos vaikka söpöille karvapalloille haettuna.

      • kettumiäs

        Mitkä sekoilut? Nehän käytiin jo läpi hallituksen taholta ihan julkisesti... Tässä kuussa tutkijat puolestaan ottavat kantaa...

        Mikä salakuljetus?


    • hohhoijjakkaa

      ostaa, mistä ostaa, mutta paljonko veloittaa. eipä taida omistaan maksaa. rikos on rikos ja piste.

    • täälläkinsehoiteleeyksin

      Sivun ylläpitäjä määrä putosi puolella. Eli allekirjoittanut Kari Mattila hoitelee nyt yksin ylläpitoa parhaansa mukaan.

      Kaikki toivoo sormet ristissä että ukkonen tai mikään muukaan ei riko laitteita ja saadaan katsella sääksien pesintä alusta loppuun.

      Hyvää kevään ja kesän jatkoa

      Terveisin
      Kari ”Zilli” Mattila...............täälläkin

    • Seliseliseli

      ELäinlääkäri diagnosoi sairauden ja määrää lääkkeet siihen, ei eläinsuojeluvalvojana toimiva eläinten rahoja omaan napaansa kiskova ihminen. TESY on saanut niin paljon rahaa ja muita lahjoituksia eläinten asemaa hyväksi käyttäen, että heillä todellakin on varaa maksaa lääkket eläinlääkärin diagnosoinnin jälken ihan Suomen apteekeista ostetuilla lääkkeillä (jotka siism todennäköisemmin sisältävät myös vaikuttavia aineita). Huhhuh, seliseliseli...

    • Anonyymi

      Britt-Marie Juup boikottiin. Hän on ollut osallisena Tesyn talouskähminöihin Maylis Spiikin aikakaudella. Turun Eläisuojeluyhdistyksen vuosikokoukset pidettiin silloin Spiikin kotona Nauvossa, jotta "ulkopuoliset" eivät tulisi paikalle.
      Juupin viimeaikaiset lausunnot, joissa TS.n väitteet ratsastustallin ongelmista olivat valheita, kuvaa tuota Tesyn kieroutunutta porukkaa

    • Anonyymi

      Perättömien rikosilmoitusten tekijät tulevat vielä katumaan katkerasti tekosiaan.

    • Anonyymi

      Se joka yhdistystä vastaan nousee. Edustaa iljettävintä epäihmisyyttä mitä maa päällään kantaa. He vihaavat eläimiä ja tiedetään että he potkivat koiria ja kissanpentuja kuoliaaksi aivan huvikseen. Heidät kyllä tiedetään. TESY tulee vielä murskaamaan kaikki vihoilliset.

    • Anonyymi

      Erittäin mielenkiintoista luettavaa, vieläkö allekirjottaneet ovat samaa mieltä?

    • Anonyymi

      Tiina Korte Mattila on vilpitön kusipää ja sietää vankeuteen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4853
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2300
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1826
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1546
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      37
      1520
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1338
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1257
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1166
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1161
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1136
    Aihe