Mikä ihottuma? (KUVA)

Opsal25

http://aijaa.com/z6jw0G
http://aijaa.com/50T8ft

Mitäköhän tämä olisi? Ihottuma sai alkunsa vähän yli vuosi sitten kahdesta pienestä haavasta, toinen nimettömän rystysessä ja toinen etusormen tyvessä. Pitkään pysyi hallinnassa mut viime kuukausina ruvennut pahenemaan ja nyt tilanne on tämä.

Iho hilseilee ja kuivuu, pieniä rakkuloita tulee, kutisee, välillä iho aukeaa niin ettei voi kättä kunnolla liikuttaa. Nimetön ainakin tulehtuneessa tilassa melkein koko ajan, koko sormi hohkaa lämpimänä vaikka muuten kädet olisivatkin jääkylmät.

Peruvoiteilla, hydrokortisonilla ja bepanthenilla koittanut hoitaa, ei ole auttanut.

5

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • okulaari

      Ei voi kun suositella ihotautilääkärille menoa ennenkuin vielä vaikeammaksi menee. Joku bakteeri on ehkä mennyt haavaan ? Bakteereita on niin monenlaisia, ettei kannata alkaa arvailemaan, mistä on kyse.
      Terveyskeskuksesta pitää saada lähete ihotautilääkärille. Kokeet voivat olla niin laajat, ettei yksityisellä raha riitä.
      Ihotautilääkärillä saa tilanteen aika pian haltuun, jos menee p i a n !
      Ongelmallisempiakin oireita on nähty, ei hätää !

    • Neuvoja1

      Kuvan perusteella saattaisi todennäköisesti olla kyse Bacillus sereus-maaperäbakteerin (=yö-aktiivinen) tuottamasta Kereulidi supermyrkystä, joka aiheuttaa aina >>ensin tuskallista silmien kirvelyä(oliko?) ja silmien tulehtumisen, sekä nenä-veren vuotoa(oliko?).

      Ja toisessa vaiheessa tuon sivun loppupuolella olevan kuvan mukaisia ihomuutoksia yöllä paljaana oleville ihoalueille-yleensä raajoihin.

      Jos tästä on kyse, niin ko. bakteeri löytyy betoni-rakenteista, -laatta, -jne, jotka ovat pinnoitettu Kosteus-hengittämättömäksi.
      Tuo myrkky poistuu sisäilmasta kun betonin-pinnoitteet poistetaan!

      a. Eli paras konsti on poistua altisteesta heti jolloin em.t vaivat katoavat muutamassa vrk.ssa.
      Tai:
      b. Poistetaan betonin pinnoitteet jolloin kosteus pääsee pois betonista, eikä ko.bakteeri pysty aktivoitumaan, jolloin em.t vaivat katoavat n.3-viikossa!


      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/viimeinkin-valoa-tunnelin-paassa-kun-rakennus-kosteus-hengittaa-niin-asukkaatkin-hengittavat-raikastapuhdasta-sisailmaa/

    • silsaaa

      Näytöstää silsalta kädessä. Siihen on ihan omat lääkkeensä

    • Nummularis

      Hei!
      Minun ekseema alkoi tuolla tavalla. Pieniä kivuliaita vesikelloja ja nahanlähtöä. Kaksi kuukautta sain ravata lääkärissä, ja ihottumaa oli jo joka puolela kehoa kunnes itse varasin yksityiseltä ajan ihotautilääkärille. Nyt on sitten krooninen ekseema. Ekseemoiden määritys on hankalaa, mutta tulehdukselliseksi läiskäihottumaksi tämä ainakin määriteltiin. Hydrokortisoni ei siihen auta, lääkäri voi kirjoittaa reseptin kortiosonivoiteeseen joka auttaa. Kannattaa hoitaa tunnllisesti ettei kroonistu. Yhdellä hoitajatuttavalla on vastaava ihottuma vain käsissä, ja se on tullut altistumisesta kumikäsineille ja vahvoille puhdistusaineille, mutta ekseema sekin on.

    • Kiusallinen

      Katso netistä Pompholyx. Sopisi vaivaasi. Ei leviä koko keholle, enimmäkseen käsissä ja mahd. jaloissa. Ensin tulee pieniä rakkuloita kutinan kanssa. Myöhemmin rakkulat puhkeavat ja vuotavat nestettä. Siinä vaiheessa tulee kuivunutta rupea ja ihottumakohta tuntuu aralta, saattaa kirvellä. Netissä on joitain neuvoja ihottuman hoitoon. Olen kohtalotoverisi, minulla tämä nyt kolmatta kertaa elämässäni (olen 60 ), eli ei siis kovin usein. Ihottuma oli poissa vuosia, nyt jostain syystä aktivoitui. Odotan, että menisi kesään mennessä ohi. Tähän ei ole olemassa oikein kunnon hoitoa, jos nettiä on uskominen. Toivon, että ihotautilääkäri tietäisi enemmän. Kiusallinen mutta ei vaarallinen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      587
      3900
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3338
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2811
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2779
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1997
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1875
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1830
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe