Miten tulostaa mustavalkoisena (Canon Pixma)?

Mustavalkoista

Eli tulostin on Canon pixma MG5600 (tai mikä lie), ja osa musteista loppu. Yritän tulostaa tietokoneelle tallennettuja asiakirjoja, eikä tarttis edes olla värillisiä kuvia, kun mustavalkoiset kävis ihan hyvin. Osassa asiakirjoista ei edes ole muuta kuin vaan mustaa tekstiä, joten miksi tämä valittaa musteiden lopussa olemisesta (kun mustaa mustetta on, värilliset lopussa)? Eikö se jotenkin "tunnista" ettei edes tarvi olla värejä, vai mistä johtuu? Yritin netistä etsiä neuvoa, miten tulostaa mustavalkoisina nämä, mutta kun ei vaan löydy.

Siis silloinhan jos tuolla skannaa jonkun paprun ja tulostaa kopion siitä, voi määritellä napista painamalla, että tulostaako värillisenä vai mustavalkoisena. Eikö tosiaan löydy sitten mistään kohti jotain "nappulaa" josta määritellä tulostaako tietokoneelle tallennetut matskut värillisinä vai mustavalkoisina?

4

2627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokeile mennä ajurin asetuksiin ja katso voiko mustavalkotulostuksen kytkeä päälle. Ei välttämättä voi, koska idea n saada sinut ostamaan niitä. Värejä. Tekstitulosksiin kannattaa hankkia laser.

      • Mustavalkoista

        No joo... Mitä asiaa googlailin, niin tosiaan vaikuttaa että koko laite saattaa jopa hajota, jos tulostaa ilman kaikkia värejä. Siinäkin tapauksessa, ettei tarttis olla mitään muuta väriä, kun vaan mustaa... Että ei kai se auta, kun käydä ostamassa ne värit sitten.


    • k_h

      Canon MG 2200:lla homma menee näin; Napsauta tiedoston päällä hiiren oikealla > tulosta > asetukset > tulostimen ominaisuudet > ruksi kohtaa "harmaasävytulostus" > "OK"

    • SatuArrg

      VAROKAA! CANON PIXMA MP550 MONITOIMILAITE - MUSTESUIHKUTULOSTIN, HUONO OSTOS!!!
      Älkää ostako Canon Pixma Mp550 monitoimilaitetta tai muitakaan mustesuihkulaitteita. Vaikka laite on edullinen ostettaessa, sen käyttö tulee todella kalliiksi. Laite syö väriä – sellaistakin väriä, jota ei edes käytetä.
      Laitteessa on yhteensä viisi väripatruunaa: kaksi mustaa (521BK ja 520 PGBK), keltainen (521Y), punainen (521M) ja sininen (521C). Mikäli jokin em. musteista on loppu, laite ei suostu toimimaan laisinkaan ennen kuin ko. mustepatruuna on vaihdettu uuteen. Laite ei suostu edes skannaamaan, jos musteet ovat loppu, vaikkei skannaukseen mustetta edes tarvita.
      Mustepatruunat ovat kalliita; n. 10 eurosta lähemmäs 30 euroon ostopaikasta ja patruunan koosta riippuen. Itse vaihdoin reilu vuosi sitten kaikki mustepatruunat uusiin, lukuun ottamatta mustaa 520PGBK-patruunaa. Koska olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt värien kulumista, päätin seurata asiaa tarkemmin. Tänään laite ilmoitti, että kaikki värit mustaa lukuun ottamatta ovat lopussa. Mielenkiintoisinta tässä on se, etten ole koskaan tulostanut ainuttakaan värillistä tulostetta. Kaikki tulosteet ovat olleet pelkkää mustaa tekstiä. Reilu vuosi sitten tehdyn mustepatruunoiden vaihdon jälkeen laite tulosti alle 30 kpl A4-kokoisia tulosteita enne kuin ilmoitti värien (keltainen, punainen, sininen) loppuneen. Eli Canon Pixma Mp550 monitoimilaite kuluttaa myös niitä värejä, joita ei koskaan edes käytetä.
      ”Vanha Canon vetää viimeisiään. Silmiin osuu Hong-Kongin kampanja: ***** väritulostin 39,95. Netistä laitteen saa reilulla kolmella kympillä. Tulostimen maahantuojan mukaan täyttöpatruuna maksaa reilut 20 euroa. Täyttömuste maksaa siis yli puolet uuden laitteen hinnasta. Korostettakoon, että ilmiö koskee koko alaa, ei vain *****.
      Kauppakorkeakoulun tutkija Petteri Ojala selittää, että kyseessä on nykyään tavallinen tapa tehdä voittoa: ’Tätä kutsutaan sellaisella termillä kuin captive pricing (vangitseva/kaappaava hinnoittelu). Kuluttaja vangitaan, sitoutetaan tiettyyn tuotteeseen. Valmistaja myy laitteen jopa tappiolla ja ottaa vahingon takaisin esimerkiksi musteiden tarvikekaupassa. Ne kun eivät ole standardoituja vaan malli ja merkkikohtaisia.’”
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/02/16/uusi-tulostin-vai-vaihtopatruuna
      http://www.canon.fi/support/consumer_products/products/fax__multifunctionals/inkjet/pixma_mp_series/pixma_mp550.aspx?type=drivers&language=&os=WINDOWS 7 (64-bit)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe