TV ja ohjelmien tallentaminen

Fonzie_

Olen ajatellut ostaa LG:n television. Tv:ssä on paljon hienoja ominaisuuksia kuten sovellukset, magic remote kaukosäädin ym. Televisiossa on vain yksi viritin eri yhden kanavan tallennus onnistuu kerralla ulkoiselle kovalevylle. Haluan kuitenkin tallentaa ohjelmia enemmänkin eli vaihtoehtona on varmaankin vanhan tallentavan digiboksin liittäminen televisioon. Tällöin menee kaikki tv:n ominaisuudet "hukkaan" kun käyttö digiboksin kautta sen omalla kaukosäätimellä. Mitä järkeviä vaihtoehtoja ohjelmien tallennukseen on olemassa siten, että esim. 2 kanavan tallennus onnistuu?

16

21390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfdxcc

      Eivät ne ominaisuudet mihinkään katoa vaikka käytät rinnalla tallentavaa boxia.

      Valitset telkan ohjelmalähteeksi suoraan antennikaapelin, niin toimii. Tallentavalta katsot vain tallennettuja HDMI- tai Scart-kaapelin kautta. En näe mitään ongelmaa.

    • Fonzie_

      Pitääkö maksu TV-kortti olla sitten molemmilla laitteissa, tv:ssä boksissa?

    • Rinnakkaiskortti_tarpeen

      Antenni- ja kaapeliverkoilla pätee varmaan samat ohjeistukset?
      TV tarvitsee maksukanavien katseluun TV-kortin lisäksi CI kortinlukijan, jolloin TV-kortti ja kortinlukija linkitetään toisiinsa. Jos haluat tulla toimeen säästölinjalla, niin jos HD-digiboksissa on kortinlukijalle paikka, niin siirrät kortinlukijan TV:stä TV-kortteineen tarpeen mukaan digiboksiin. Hankalaksi se säästäminen ajan mittaan menee, sillä se on todennäköisesti aina väärässä laitteessa kiinni..?

      HD-digiboksissa on yleensä CI tasoinen sisäinen kortinlukija, jolloin tarvitset siihen rinnakkaiskortin operaattoriltasi. Digiboksi ja rinnakkaiskortti linkitetään silloin toisiinsa. Tutustu operaattorisi hinnastoon, niin saat rinnakkaiskortin hinnan selville.

      • Fonzie_

        Ok. kiitos näistä tiedoista


      • Rinnakkaiskortti_tarpeen

        TV:n USB-tallennusta kannattaa myös hyödyntää. Jos et hanki siihen alle satasen maksavaa USB-kovalevyä (1-2T), niin saman hintaisella muistitikulla (32-64G) saat ajan siirron toimimaan. Jos joudut jättämään jonkun ohjelman katselun kesken, niin ajan siirroolla voit jatkaa sen katselua myöhemmin. Itse olen tallentanut tv:llä lähinnä HD-laatuisia elokuvia, mutta mistä löytyisi aikaa niiden katseluun;)

        Peruskanavien sarjoja tallennan Soneran Viihde -palvelulla, josta tallenteet poistuu 3 kk:n kuluttua ja se sopii minulle, kun en kerää arkistoja. Digiboksi on vielä hätävarana pitempien lomien aikaisia tallenteita varten. Kunnollinen nettiyhteys on tarpeellinen nettipalvelujen kanssa, kuten Netflix, Areena, Katsomo, Ruutu, jne.


    • LäGäää

      Minulla on pari vuotta sitten ostettu LG:n 4k-töllö, hinnasta päätellen joku karvalakkimalli.

      Kuva on hyvä, mutta "SmartOS"-vai mikä se nyt olikaan, käyttöliittymä on ihan kamala. Oudot valikot, hidas, pöljä, jne jne. Ärsytttäviä ominaisuuksia ilmenee jatkuvasti lisää. MagicRemote on tosin pieni apu.

      Vaikka lupaavat tallennuksen ulkoiselle kovalevylle, en ole saanut sitä toimimaan. Töllö ei tunnista kovalevyä millään.

      Onneksi minulla on myös aikaisemmin hankittu tallentava digiboksi/BlueRay soitin, jonka kautta nykyisin katselen LG:n "älytelkkaria".

    • RobottiKatsooTelevisiota

      Clip Vaikka lupaavat tallennuksen ulkoiselle kovalevylle, en ole saanut sitä toimimaan. /Clip Televisioiden tuntema lisälaitevalikoima on suppea. Kovalevy pitää ostaa samasta liikkeestä, mistä televisiokin. Myyjä auttaa silloin ongelmissa.

      • Rinnakkaiskortti_tarpeen

        USB-levynä pitää olla nopea 2,5" levy, jolle riittää USB 3.0:n antama vajaan ampeerin virta. Itse olen käyttänyt teraisia Buffaloita ilman ongelmia ja niitä on pari kappaletta tarranauhalla kiinni tv:n takaseinässä. TV-liike myy "sopivaan" hintaan USB 3.0 -kovalevyjä, jotka toimivat tv:n yhteydessä. Topfieldin digiboksit ovat surullisen kuuluisia siitä, että niihin käy vain "oma" kalliimpi kovalevy.

        Sony esim. haluaa massamuistin minimikooksi 32 gigaa ja maksimi on 2 teraa. 32 gigainen muistitikku toimii HDD-liitännässä, vaikkakin se alkaa heti urputtaa, että massamuisti on melkein täynnä;) Kun USB -kovalevy otetaan käyttöön, niin tv alustaa sen omalla systeemillään ja vanhat roinat katoaa. Kun kovalevy palautetaan pc-maailmaan, niin alustus puretaan tv:n avulla ja taas kerran sisältö tuhotaan.


    • tallennavain

      USB-levynä pitää olla nopea 2,5" levy, joka voi olla minkä merkkinen tahansa ja voidaan ostaa mistä halvimmalla saa, laitekauppiaat tyrkyttää aina kalleinta omaa merkkiään esim. Topfield, yhtäkään heidän merkkistä en ole ostanut ja kaikki on toiminut.
      Kun levyn palauttaa pc käyttöön niin alustus tapahtuu suoraan koneessa, ei siinä tv näyttele mitään osaa.

    • Erkot

      Minulla on 9v vanha LG televisio,toimii edelleenkin moitteettomasti,siinä on sisään rakennettu ohjelmien tallennus systeemi,tosin vain yhtä ohjemaa kerrallaan voi tallentaa,samalla voi katsoa televisiosta jotain muuta ohjelmaa,mutta mulle riittä sekin.Tekisi mieli vaihtaa uudempaan ja hieman suurempaan,nykyinen on 32 tuumaa,mutta en ole löytänyt mistään vastaavanlaisella talletus systeemillä olevaa.

    • karikatti

      Ongelmana Topfieldistä LG TV:n kautta kopioitujen ohjelmien nimeäminen, kymmeniä ohjelmia levyllä, mutta yhdenkään nimi ei ole tallentunut ohjelman yhteyteen. Eli kuinka saan ohjelman nimen näkyviin? ulkoisena kovalevynä Buffalo HD-PNTU3.

      • bgfvgh

        "Ongelmana Topfieldistä" ... jaaha, selvä
        "LG TV:n kautta kopioitujen" ... nyt meni taju kankaalle.

        Sinulla on 2 tv-lähetysvastaanotinta. Toppari ja LG. Kummassa Buffalo oli kiinni, kun siihen tallensit? Ja kummalla nyt yrität katsoa tallennettuja onnistuuko katsominen?


      • Anonyymi

        Vittu mitä paskaa, kumpikin LG ja TOPFIELD.


    • BBZZcc

      Minulla on sony 43 tuumainen televisio mikä mikä kovalevy käy tallentamiseen ? Olen ostanut seagate Backup plus slim 1tb käykö se vai vienkö liikkeeseen takaisin ???

    • Kunhan_vaan_arvailen

      Seagate plus varmaan käy, sillä siinä on USB 3.0 normin liitäntä, nopeutta riittää ja TV:n HDD-liitännän antama virtakin riittää sille oikein hyvin.

      Onko Sonyn takaseinässä HDD-merkillä merkattu USB-liitin? TV:n omasta menusta varmaan löytyy ohjeita, kuinka USB-levyn liittäminen ja käyttöönotto tapahtuu. Kun levy kytketään TV:n HDD-liittimeen, niin se todennäköisesti ehdottaa levyn "rekisteröintiä". Omaan vanhaan Sonyyn saa rekisteröityä 8 kpl massamuistia kooltaan 32M-2T. Terainen levy on mielestäni sopiva, sillä silloin hakemisto pysyy kohtuullisena.

      "Rekisteröinti" tarkoittaa Sonyssani sitä, että TV kaappaa USB-levyn omaan käyttöönsä ja salaa sen sisällön siten, että sitä voi käyttää vain kyseisen tv:n yhteydessä. Kun USB-levy otetaan taas normaalikäyttöön, niin helpointa on purkaa salaus TV:n avulla, jolloin TV putsaa tallenteet pois. Siihenkin löytyy TV:n menusta ohjeet.

    • Anonyymi

      Juuri erehdyin ostamaan tämän vuoden mallin 2019, kotona sitten katsoin netistä asiakkaiden kysymyksiä, Vastauksessa todettiin, että ei voi nauhoittaa usbille.

      "USB-tallennus Ei"

      "Laitteessa on 2 kpl Usb-liitäntöjä. Valitettavasti kyseinen malli ei tue USB-tallenusta tikuille tai kiintolevyille, joten ainut tallensvaihtoehto on erillinen digiboxi."

      Uskomatonta enään tänä päivänä, kun ikivanhat halpis-tvt:kin ovat osanneet tallentaa ohlelmia usb-tikuille jo vuosikausia.

      Kannattaa näköjään aina lukea se laitteen tekniset tiedot suurennuslasilla ja myös nuo ostajien kommentit ja kysymykset. Itsellä ei ikinä ole ollut erillistä digiboksia eikä tule.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3791
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3585
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3522
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2209
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2201
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      321
      1957
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1937
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      180
      1728
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1403
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1342
    Aihe