ENKELIT ISLAMISSA

Specsaverss

Kaikki eivät ehkä tiedä että yksi keskeisistä opinkappaleista on usko enkeleihin. Ne ovat thadottomia Allahin palvelijoita, jotka toteuttavat hänen käskyjään ja toimittelevat hänen asioitaan, ja aikoinaan paljastivat uskonnon opit ihmiskunnalle.

Jokaisella ihmisellä on kaksi erityistä enkeliä, jotka kirjoittavat ylös hänen hyvät ja pahat teot ja niistä joutuu "tilille" kuoleman jälkeisessä elämässä.

Opitaan mitä Koraani sanoo enkeleistä:

Ja enkelit sanovat: »Me laskeudumme maan päälle vain Herrasi käskystä. Hänelle kuuluu kaikki, mikä on edessämme ja mikä on takanamme, ja kaikki, mikä on näiden välissä.»
(19:64)

Te, jotka uskotte, uskokaa Jumalaan ja Hänen profeettaansa, siihen Pyhään kirjaan, jonka Hän on hänelle ylhäältä antanut, ja siihen Pyhään kirjaan, jonka Hän ennen lähetti, sillä se, joka kieltää Jumalan ja Hänen enkelinsä, Hänen antamansa Pyhät kirjoitukset ja Hänen profeettansa sekä Viimeisen päivän, on pitkälle eksynyt harhaan. (4:136)

Maria sanoi: »Herra, kuinka minä voin saada lapsen, kun ei yksikään ihminen ole minuun koskenut?» Enkeli vastasi: »Jumala luo, mitä tahtoo; kun hän päättää jonkun asian, sanoo hän vain: 'Tapahtukoon!' ja niin tapahtuu. (3:46)

10

1268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raamatun.totuus

      Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta,4 joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan!
      Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.
      Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
      joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
      Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
      Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

    • Specsaverss

      Kiitoksia ajatusten jakamisesta, raamatun.totuus, mutta kyllä me tiedämme näitä asioita, että mitä Raamattu sanoo eri asioista. Me, Suomen muslimit, elämme Suomessa, osa meistä on käynyt koulussa samat uskontotunnit kuin suurin osa muistakin, osa on jopa ollut ihan tunnustuksellisia kristittyjä, meillä on kristittyjä ystäviä ja halutessamme osaisimme hakea lisää tietoa kristinuskosta vikka kirjastosta ja hakeutua kristittyjen seurakuntien tilaisuuksiin.

      Kerrotaan aiheesta vielä sen verran, että on myös kuoleman enkeli, joka tulee hakemaan vainajien sielut kuoleman hetkellä. Se mainitaan Koraanissa:

      Sano: »Kuoleman enkeli, joka teitä kaitsee, on maksava teille täyden palkkanne; sitten teidän on palattava Jumalan luokse.» (32:11)

    • Ketäsketäs

      Minä haluaisin tietää, saiko Mohammed Koraanin tai hadithien mukaan ilmestyksiä muiltakin enkeleiltä kuin Gabrielilta? Miten hän varmistui, että kyseinen ilmestyjä oli Gabriel?

      Nyt menen ottamaan selville, mitä sanotaan enkeli Gabrielista. Eri lähteissä.

      • Specsaverss

        Hömmm en edes tiedä, onko sitä mainittu missään, että saiko muilta kuin Gabrielilta, kyllä niissä mitä itse olen nähnyt aina Gabriel mainitaan, kun mainitaan Muhammadille (rh) ilmestynyt enkeli nimeltä. Hän sai varmuuden siitä, kun hän oli profeetta.
        Periaatteessa on mahdolliista, että muutkin voi aistein jotenkin havaita enkeleitä, mutta muut perustyypit ei voi olla varmoja, että onko se enkeli vai ei. Hadithin mukaan esim. yksi mies oli lukemassa/lausumassa Koraania kun hän näki erikoista valoa ja vieressä oleva hevonen alkoi käyttäytyä oudosti. Mies kysyi Muhammadilta (rh) , että mistä siinä oli kyse ja Profeetta Muhammad (rh) kertoi, että se oli kohtaaminen enkelin kanssa. Koska hän oli Jumalan profeetta, niin hän saa Jumalalta tietää asioita varmuudella!


    • enkelittodistavat

      Samoin enkelitkin ja ihmiset, joilla on tieto ja jotka pysyvät totuudessa, todistavat: »Ei ole muuta jumalaa kuin Hän, mahtava, viisas». 3:17

      • pypiypiypiyp

        Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
        joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
        Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
        Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.


    • Sorikunsanoin

      Enkelit ovat kuolleiden ihmisten sieluja, ei sen kummosempia olentoja. On pahoja sieluja ja hyviä sieluja sekä siltä väliltä. Enkelillä ei ole siipiä, ne ovat taiteilijoiden mielikuvitusta. Meistä kaikista tulee enkeleitä tuonpuoleisessa. Sielun kehitystasosta riippuu mille tasolle pääsemme tuonpuoleisessa ja kuinka kauan olemme siellä ennen paluuta takaisin maan päälle.

      • Jumalapalkitsee

        Tämä on länsimainen puhetyyli, joka ei varmaan ehkä perustu kristinuskoon kuitenkaan - myöskään islamissa ei uskota näin, enkelit eivät ole olleet ihmisiä, eikä ihmisistä tule enkelihahmoja. Enkelit eivät ole kuolevaisia, eikä niillä ole omaa tahtoa. Jumala loi ne valosta, palvelemaan Häntä, tekemään tehtäviä Hänelle, kuten hakemaan kuolevien ihmisten sieluja ja ilmoittamaan Koraania ihmiskunnalle.


    • Anonyymi

      Ylistys Jumalalle.
      Joskus netissä törmäsin että on jotkut jotka sanoo, että kertoo ihmisille mitä enkelit sanoo... authu billah eli Jumala varjelkoon. Islamissa tämä on shirk. Me tavalliset ihmiset emme tiedä mitä enkelit sanoo. Vain Jumala antoi erityisille ihmisille hetkiä, jolloin näki mitä enkelit sanoi, kun enkeli kertoi Marialle että Jeeuss synty, kun Gabriel ilmoitti viimeiselle Lähettiläälle Allahin viesti eli Koraani !
      Kukaan me emme näe enkelit ja emme saa enkeleiltä viestiä
      Eikä enkelit päätä, mitä meille tapahtuu, Allah päättää kohtalon
      Yksi ns. perususkomus islamissa: enkelit, toinen kohtalo

      Jos joku sanoo hän tietää, mitä enkelit sanoo, se ei totta, kunhan puhuu

    • Anonyymi

      Muslimit ajattelevat yhä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä voi kohdella eri tavoin kuin muita ihmisiä. Mistä tämmöinen viha johtuu?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe