ENKELIT ISLAMISSA

Specsaverss

Kaikki eivät ehkä tiedä että yksi keskeisistä opinkappaleista on usko enkeleihin. Ne ovat thadottomia Allahin palvelijoita, jotka toteuttavat hänen käskyjään ja toimittelevat hänen asioitaan, ja aikoinaan paljastivat uskonnon opit ihmiskunnalle.

Jokaisella ihmisellä on kaksi erityistä enkeliä, jotka kirjoittavat ylös hänen hyvät ja pahat teot ja niistä joutuu "tilille" kuoleman jälkeisessä elämässä.

Opitaan mitä Koraani sanoo enkeleistä:

Ja enkelit sanovat: »Me laskeudumme maan päälle vain Herrasi käskystä. Hänelle kuuluu kaikki, mikä on edessämme ja mikä on takanamme, ja kaikki, mikä on näiden välissä.»
(19:64)

Te, jotka uskotte, uskokaa Jumalaan ja Hänen profeettaansa, siihen Pyhään kirjaan, jonka Hän on hänelle ylhäältä antanut, ja siihen Pyhään kirjaan, jonka Hän ennen lähetti, sillä se, joka kieltää Jumalan ja Hänen enkelinsä, Hänen antamansa Pyhät kirjoitukset ja Hänen profeettansa sekä Viimeisen päivän, on pitkälle eksynyt harhaan. (4:136)

Maria sanoi: »Herra, kuinka minä voin saada lapsen, kun ei yksikään ihminen ole minuun koskenut?» Enkeli vastasi: »Jumala luo, mitä tahtoo; kun hän päättää jonkun asian, sanoo hän vain: 'Tapahtukoon!' ja niin tapahtuu. (3:46)

10

1117

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • raamatun.totuus

   Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta,4 joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan!
   Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.
   Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
   joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
   Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
   Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

  • Specsaverss

   Kiitoksia ajatusten jakamisesta, raamatun.totuus, mutta kyllä me tiedämme näitä asioita, että mitä Raamattu sanoo eri asioista. Me, Suomen muslimit, elämme Suomessa, osa meistä on käynyt koulussa samat uskontotunnit kuin suurin osa muistakin, osa on jopa ollut ihan tunnustuksellisia kristittyjä, meillä on kristittyjä ystäviä ja halutessamme osaisimme hakea lisää tietoa kristinuskosta vikka kirjastosta ja hakeutua kristittyjen seurakuntien tilaisuuksiin.

   Kerrotaan aiheesta vielä sen verran, että on myös kuoleman enkeli, joka tulee hakemaan vainajien sielut kuoleman hetkellä. Se mainitaan Koraanissa:

   Sano: »Kuoleman enkeli, joka teitä kaitsee, on maksava teille täyden palkkanne; sitten teidän on palattava Jumalan luokse.» (32:11)

  • Ketäsketäs

   Minä haluaisin tietää, saiko Mohammed Koraanin tai hadithien mukaan ilmestyksiä muiltakin enkeleiltä kuin Gabrielilta? Miten hän varmistui, että kyseinen ilmestyjä oli Gabriel?

   Nyt menen ottamaan selville, mitä sanotaan enkeli Gabrielista. Eri lähteissä.

   • Specsaverss

    Hömmm en edes tiedä, onko sitä mainittu missään, että saiko muilta kuin Gabrielilta, kyllä niissä mitä itse olen nähnyt aina Gabriel mainitaan, kun mainitaan Muhammadille (rh) ilmestynyt enkeli nimeltä. Hän sai varmuuden siitä, kun hän oli profeetta.
    Periaatteessa on mahdolliista, että muutkin voi aistein jotenkin havaita enkeleitä, mutta muut perustyypit ei voi olla varmoja, että onko se enkeli vai ei. Hadithin mukaan esim. yksi mies oli lukemassa/lausumassa Koraania kun hän näki erikoista valoa ja vieressä oleva hevonen alkoi käyttäytyä oudosti. Mies kysyi Muhammadilta (rh) , että mistä siinä oli kyse ja Profeetta Muhammad (rh) kertoi, että se oli kohtaaminen enkelin kanssa. Koska hän oli Jumalan profeetta, niin hän saa Jumalalta tietää asioita varmuudella!


  • enkelittodistavat

   Samoin enkelitkin ja ihmiset, joilla on tieto ja jotka pysyvät totuudessa, todistavat: »Ei ole muuta jumalaa kuin Hän, mahtava, viisas». 3:17

   • pypiypiypiyp

    Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
    joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
    Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
    Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.


  • Sorikunsanoin

   Enkelit ovat kuolleiden ihmisten sieluja, ei sen kummosempia olentoja. On pahoja sieluja ja hyviä sieluja sekä siltä väliltä. Enkelillä ei ole siipiä, ne ovat taiteilijoiden mielikuvitusta. Meistä kaikista tulee enkeleitä tuonpuoleisessa. Sielun kehitystasosta riippuu mille tasolle pääsemme tuonpuoleisessa ja kuinka kauan olemme siellä ennen paluuta takaisin maan päälle.

   • Jumalapalkitsee
    ykyyyyyyyyyyyyyyyy kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Tämä on länsimainen puhetyyli, joka ei varmaan ehkä perustu kristinuskoon kuitenkaan - myöskään islamissa ei uskota näin, enkelit eivät ole olleet ihmisiä, eikä ihmisistä tule enkelihahmoja. Enkelit eivät ole kuolevaisia, eikä niillä ole omaa tahtoa. Jumala loi ne valosta, palvelemaan Häntä, tekemään tehtäviä Hänelle, kuten hakemaan kuolevien ihmisten sieluja ja ilmoittamaan Koraania ihmiskunnalle.


  • Anonyymi

   Ylistys Jumalalle.
   Joskus netissä törmäsin että on jotkut jotka sanoo, että kertoo ihmisille mitä enkelit sanoo... authu billah eli Jumala varjelkoon. Islamissa tämä on shirk. Me tavalliset ihmiset emme tiedä mitä enkelit sanoo. Vain Jumala antoi erityisille ihmisille hetkiä, jolloin näki mitä enkelit sanoi, kun enkeli kertoi Marialle että Jeeuss synty, kun Gabriel ilmoitti viimeiselle Lähettiläälle Allahin viesti eli Koraani !
   Kukaan me emme näe enkelit ja emme saa enkeleiltä viestiä
   Eikä enkelit päätä, mitä meille tapahtuu, Allah päättää kohtalon
   Yksi ns. perususkomus islamissa: enkelit, toinen kohtalo

   Jos joku sanoo hän tietää, mitä enkelit sanoo, se ei totta, kunhan puhuu

  • Anonyymi

   Muslimit ajattelevat yhä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä voi kohdella eri tavoin kuin muita ihmisiä. Mistä tämmöinen viha johtuu?

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   162
   2292
  2. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   108
   1815
  3. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1792
  4. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   76
   1180
  5. Kassatyttö uhittelee Venäjälle

   "Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta" https://www.is.fi/politiikka/art-2000009120864.html
   Maailman menoa
   313
   852
  6. Missä Stefu?

   Onko kukaan kuullut miten Stefanilla menee? Huolestuttaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   828
  7. Anna-Reetta laukoo tämän tiukan kriteerin miehelle: "Jos ei osaa, ainakin haluaisi..."

   Hmm, onkohan Anna-Reetta etsimässä puolisoa vai työntekijää tilalleen… ? Tilalla on sukupolvenvaihdos tulossa ja tuleva emäntä on nyt isäntää vailla.
   Maajussille morsian
   6
   787
  8. Suomen sotilasta ei pidä lähettää aseineen ulkomaille!

   ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005392633.html -, otsikoituna näin: "Suomen armeija ei voi harjoitella Ahvenanmaalla –puolustusministeriö pitää
   NATO
   317
   730
  9. Saako mies olla alasti musiikkivideossa vai onko tämä varattu vain naisille?

   Pete Parkkonen sai kommentteja ja jopa seksuaalista häirintää osakseen, kun hän esiintyi eroottisesti omalla "Kohta sataa" -musavideollaan, ohjauksest
   Maailman menoa
   23
   700
  10. Kepun kannatus enää 10 prosenttia

   Ylen tuoreessa gallupissa kepun kannatus oli mittaushistorian alin eli 10,4 prossaa. Persut on nousussa. Kokoomus suurin. Kauhavan ministeri saa p
   Kauhava
   85
   649
  Aihe