Focus mk3 1.0 pakkasaamun käynnistysongelmia

ErrorR

Kysyisin vinkkiä oikuttelevaa 2013 malliseen ecoboostiin liittyen.

Kahtena aamuna pakkasten jälkeen auto ei lähde pyörittämään starttimoottoria. Valot syttyy ok ja avainta kääntäessä kuuluu naksahdus, mutta starttimoottori ei liiku. Mittasin akun jännitteen, se oli ok. Ja 5 min jälkeen ongelma katosi ja auto on ok.

Epäilin kontaktiongelmaa akkunavoissa, poissuljin crc.llä.

Kuivatin autoa 6 tuntia autotallissa.
Seuraavana aamuna sama ongelma ja sama ratkaisu, noin 12 käynnistysyritys ja starttasi iloisesti.

Ideoita, mitä tulis kuivata tai tarkistaa?

14

7304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hidalko

      Hämäläistä sähkö vikaa mahtaa olla, liian ohuet kaapelit?

    • ErrorR

      Säilyttämällä tallissa auto kuivui ja ongelma korjaantui.
      ehkäpä hapettuneet akun navat oli juurisyy ?

    • pooloa

      Sähköinen kytkin autossa ja start stop-järjestelmä? Polossa oli jokin kytkinanturissa jokin vika, että piti painaa kunnolla pohjaan että antoi startata, muuten teki kuten kuvailemasi focus.

    • HLu

      Koska viestin aloittaja ei tuonut vian aiheuttajaa tietoomme, niin kerron mikä vikana todennäköisesti oli, koska jouduin samaan tilanteeseen helmikuussa 2017. Eli Focus 2014 ei starttaa pakkasessa vaikka akussa virtaa, mutta lämpimässä oltuaan toimii. Ford-huolto Tuusula ilmoitti viaksi starttimoottorin voiteluaineessa olevan ongelman syy, olivat korjanneet näitä putsaamalla ja uusilla rasvoilla. En ehtinyt jäädä tähän huoltoa odottamaan ja palattuani kotiin otin yhteyttä S-joen huoltoon. Sielläkin ongelma tunnettiin, mutta vaihtavat aina laturin. Näin myös omalle Focukselle tehtiin.
      Ihmeellistä asiassa on rasvojen pilaantuminen vasta kolmantena talvena. En oikein usko selitystä. Autoni oli seissyt Hesassa 3kk käyttämättä, sitten lataus, poika tuli hakemaan mut kentältä, ajoin hotelliin. Aamulla auto ei käynnisty. Kotiin päästyäni huolto tilasi starttimoottorin, sitä odotellessa testailin aamuisin auton kuntoa, jos oli yli 5° pakkasta, ei starttaa, sitä lämpimämässä starttaa. Aika outo peli, kesäauto

      • viimasuoja

        Mitä ihmeen sianihraa tunkeneet startin täyteen, siperian malleihin?


    • Anonyymi

      Sama ongelma ja oireet vm 2013 focuksessa. Virtaa riittää, mutta ei lähde kovalla pakkasella (n. -15C) ollenkaan pyörittämään starttia. Ei käynnistynyt kymmenelläkään yrityksellä. Ei mitään virheilmoituksia. Onko tästä kertynyt muilla kokemuksia? Ensimmäistä kertaa tuli nyt itselle eteen kun auto vasta hankittu.

      • Anonyymi

        Jos akussa riittää virtaa, niin syy voi todellakin olla tuolla aiemmissa viesteissä mainittu liian paksu voiteluainen starttimoottorissa joka estää bendixlaitteen toiminnan ja sen mukana starttimoottorin toiminnan.


    • Anonyymi

      Mulla oli 2011 ja 2017 mallin focukset. Kummassakaan ei tuota ongelmaa koskaan ilmennyt. Pojalla vm 2018 125 heppanen ecoboosti ja kerran käynyt sama. Ei lähtenyt startti pyörimään, 5 min piuhan päässä ja kas starttasi.

    • Anonyymi

      Fokkeri 2017 ja sama vika. Korjasivat merkkihuollossa. Kuulemma bensapumppu rikki.
      Vaihtoivat uuden bensapumpun ja nyt toiminut.
      Vähän epäilyttää ????

    • Anonyymi

      Bensapumpun täytyy pyörähtää ennen starttia, siinä se on selvä tyyppivika?

    • Anonyymi

      Samoja oireita ilmentynyt 2015 ecoboostissa. Kovilla pakkasilla auto oli töpselissä tunnin verran ja ei lähde käyntiin .. sanoo vaan naks.
      Latasin akun täyteen - mutta sama juttu .. jostain syystä ei tunnu tajuavan että haluan startata.. räpläsin kaukosäätimestä keskuslukitusta päälle ja pois .. ja ihme ja kumma .. semmoinen toimenpide tunttui auttavan, että kun piti kuskin ovea auki ja klikkasi lukitukset päälle ja pois .. niin sen jälken starttasi kauniisti .. ja tämä on nyt toistunut usamman päivän ajan. Mietin, että menisikö merkkiliikkeeseen ryöstettäväksi missä varmaan vaihdetaan startti, akku ja pakoputki kaupan päälle .. jostan juutuubista löysin myös maininnan että voisi olla huonoon happeen mennyt rele.
      Hitto näistä ota selvää enää mut ei tuohon oikein voi luottaakaan ja lähteä yksin korpeen kalareissulle ja toivoa että pääsisi samalla viikolla kotiin

    • Anonyymi

      Hankin tuossa kuukausi takaperin 2013 vuosimallin Ford Focuksen 1.0 ecoboost. Ensimmäiset -15 pakkaset ja auto ei aamulla starttaa. Eka ajatus tietenkin että akku sökö. Lataukseen ja kun muutaman tunnin päästä sain auton käyntiin niin akkukaupoille. Ongelma korjattu, luulin. Seuraavana aamuna sama homma, kuuluu vaan naks. No sitten n. kymmenennellä starttauksella auto käyntiin.

      Yhteys myyjäliikkeeseen, vie vikadiagnoosiin korjaamolle. Varaan korjaamoajan, sovitaan että edellisenä päivänä auton vienti että saavat aamulla sitten kylmänä käynnistellä sitä. Lämpötila nousee n. -5 juuri silloin kun varattu aika. Vien auton tietäen että lähtee ykkösellä käyntiin. Ja lähtihän se siellä. Ei vikakoodeja, ei mitään. Auto takaisin ja uutta aikaa varaamaan kovemmille pakkasille. Uusi aika ja pakkaset -16. Auto starttaa joka kerta korjaamolla. Ei vikakoodeja.

      Ikävä vaiva kun ei pysty yhtään arvioimaan milloin lähtee käyntiin ja milloin ei. Ei väliä onko ollut piuhan päässä yön yli vai ei. Tänäkin aamuna ekalla käyntiin -22 astetta ja edellisellä kerralla ei käyntiin kuin tyyliin 20 krt starttaamalla (-14 pakkasta). Ihme kesäauto :(

    • Anonyymi

      Ecoboost 2013:ssa sama käynnistysongelma ilmestynyt pari viikkoa sitten. Korjaamolla luettu vikakoodit (ei löytynyt), akku ja laturi kunnossa, sanoivat että vaikea lähteä analysoimaan kun starttaa kuitenkin useimmiten. Ihan mystiikkaa. Vien vkonloppuna auton sähkökorjauksiin erikoistuneelle henkilölle, saa nähdä miten siinä käy, veikkasi jonkun releen osuutta asiaan. Tilanne siis se, että start-nappulaa saa välillä painella useita kertoja ennenkuin lähtee käyntiin. Ei riippuvainen lämpötilasta tai kosteudesta. Ajaessa start-stop toimii.

    • Anonyymi

      Onkos jollain tähän löytynyt ratkaisua? Focus 1.0 vm 2013 ja kolmatta talvea sama ongelma, kovassa pakkasessa avainta kääntäessä rele naksahtaa mutta muuta ei tapahdu. Tällä välin vaihdettu uusi akku, mutta sillä ei ole vaikutusta koska jos keli lauhtuu (-10°C tuntuu olevan kriittinen raja) saman päivän aikana, lähtee ihan normaalisti käyntiin. Korjaamot heiluttelee käsiään, tietysti mielellään vaihtaisivat auton arvon verran osia, kun eivät tiedä syytä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe